Vad Pop Sensation Taylor Swift kan lära dig om att driva en framgångsrik blogg

Älskar henne eller hatar henne, en sak är säker, du har antagligen hört talas om Taylor Swift och vet att hon är country sångare / låtskrivare.


Det finns många orsaker till Swifts meteoriska uppgång till framgång, inklusive låtar som talar till ungdomar och några kraftfulla musiker som har hjälpt henne på vägen.

Swift var den yngsta låtskrivaren som någonsin anställts av Sony och den yngsta sångaren för att skriva och framföra en låt som träffade nummer ett på Hot Country Songs-diagrammet.

Forbes rankade henne som en av de 100 mest kraftfulla kvinnorna 2015 (# 64) och 2017 (# 85). Hur gjorde hon så mycket framgång i så ung ålder?

Swift är definitivt drottningen av sociala medier. Hon har 109 miljoner Instagram följare och 85,6 miljoner Twitter följare från juni 2018. Det antalet fortsätter att växa när hon når ut till fansen, de når tillbaka och hennes tweets delas runt Twittersphere.

Det finns några viktiga sätt som Swift får framgång.

Du kan säkert upprepa dessa element med din egen blogg, vare sig det handlar om musik eller bara om något annat ämne du kan tänka på.

Repu-hearsals ????

Ett inlägg delat av Taylor Swift (@taylorswift) den 12 februari 2018, kl 09:24 PST

1. Känn din nisch

Taylor Swift känner till musik. Hon kan spela gitarr, hon skriver sina egna låtar och sjunger. Du vinner inte 7 Grammys, 11 American Music och 6 Country Music Association utmärkelser utan att veta en sak eller två om musik.

Liksom Swift måste du veta allt möjligt om din nisch och om bloggning. Om du planerar att starta en blogg om vintage desserter, vet du bättre hur man gör en irländsk äppelkaka samt gammaldags bananpudding.

lektioner

Hur kan du använda detta i dina egna kampanjer för sociala medier??

 • Variera dina inlägg. Försök inte hela tiden att sälja något till dina följare. Dela istället en intressant offert, berätta för dem en rolig berättelse om hur din produkt kom till nytta eller retweet dem.
 • Kom ihåg att sociala medierelationer bör vara en tvåvägsgata. De retweetar dig, du tackar dem eller retweetar dem.
 • Starta en hashtag och favorit när kunderna använder den.
 • Skaffa nya vänskap och vara mer tillgängliga.

3- Räcka ut till fansen

I en värld där kändisar ofta är otillgängliga (och jag skyller inte på dem, de måste skydda sig från galna fans, Taylor når ut till sina fans.

Fans är glada när hon gör det hon kallar Taylurking. Det här är i huvudsak henne som letar efter omnämnanden av henne på sociala medier och sedan kommenterar det på sina egna sociala medier. Kan du föreställa dig att du är 14 och din favorit country-sångare återvänder din bild och citerar några sångtexter?

Eftersom de flesta kändisar inte interagerar med icke-kändisar på detta sätt är det spännande och det får mycket uppmärksamhet.

Swift gör också något ganska unikt. Hon skickar paket med slumpmässig vård till sina fans (se video).

Inte långt efter att 1989 släpptes började några av hennes fans på sociala medier få slumpmässiga paket. Dessa var inte bara reklampaket utan personliga gåvor som skräddarsys specifikt för att passa den personen. Det var mer som en gåva från en vän till en annan än något annat. Sociala medier tändes med videor och inlägg om gåva. Fans kallade det “Swiftmas” när det hände runt helgdagarna.

lektioner

 • Varje år titta på dina relationer med andra bloggare. Vilka är till nytta för er båda? Vilka som bör vara tidigare partnerskap eftersom det är dags att gå vidare?
 • Titta på ditt webbhotellföretag varje år eller så. Uppfyller paketet du använder fortfarande dina behov som bloggare? Erbjuder den värden ett bättre paket? Du kanske till och med vill be om rabatt om du har varit med dem i flera år. Om du känner att det är dags att gå vidare till ett nytt värdföretag, kolla in våra värdegranskningar för några idéer.
 • Titta på de tjänster du betalar för. Använder du dem alla? Finns det en bättre service? Till exempel har jag nyligen bytt ut en socialmedietjänst som jag använde för en annan och resultaten har varit ganska bra. Den nya tjänsten är billigare och erbjuder fler interaktioner per dag för det lägre priset.

5- Var en superstjärna

Sedan Taylor Swift undertecknade det kontraktet i den unga 14-åldern, gick hon in i sin roll som superstjärnan hon visste att hon var. Hon är inte rädd för att vara sig själv och är ofta mycket trubbig om sina motiv. Till exempel berättade hon för media att hon ofta gör dumma ansikten så att hennes fans kan skapa memes för att följa med bilden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map