Varför berättelser är en viktig del av bloggningen

Cirka 78% av cheferna tror att innehållet fortfarande är marknadsföringens framtid och att varumärket är kung. Det borde inte vara någon överraskning.


Berättelserna är lika gamla som tiden.

De första grottmännen delade historier på väggarna i sina bostäder och dokumenterade stora jaktar och berättelser om hjältar. Storytelling får oss att sitta upp och ta märke, få oss att bry oss och binder oss alla tillsammans.

När du stannar och tänker på historier, inser du snabbt att de håller sig hos oss mycket längre än grundläggande fakta.

Tänk på din favoritfilm. Vilka är detaljerna i den filmen? Tänk nu på den sista statistiken du läste. Vilken är djärvare i ditt sinne? Det är troligt historien, eftersom våra hjärnor helt enkelt behåller den informationen bättre.

Inkorporera berättelser i bloggning

Bloggning är faktiskt den perfekta plattformen för berättelser, eftersom du kan använda text, bilder och till och med video för att få fram din berättelse.

Lou Hoffman, VD för Hoffman Agency, har en blogg som fokuserar på berättelser. Han delar att du måste tänka utanför berättarutan lite när det gäller affärsbloggar.

När det gäller affärskommunikation, berättelser enligt sin klassiska definition – en berättelse med en början, ett slut och något som går hemskt i vila däremellan – ofta

lou hoffmanLou Hoffman

kan inte tillämpas. Men genom att låna samma tekniker som både berättelse, fiktion och sakfiktion blir affärskommunikation mer intressant och därmed mer övertygande.

Lou Hoffman ger också råd om sin mikroblogg Storytelling-Techniques.com, för bloggare att bland annat fokusera på levity, drama och voice. Han kallar ofta historien om det nya svarta i affärskommunikation, vilket innebär att det är en viktig del av varje affärsbloggtjänst. Hoffman betonar att även om berättelsetekniker är en viktig del av bloggningen, är det inte den traditionella historien du har vuxit upp med. Fokusera istället på att lägga till delar av historien, till exempel en karaktär att relatera till, eller någon konflikt att övervinna.

Tips för berättelse

Nancy A. Shenker är en bidragsgivare till Huffington Post och driver bloggen Bad Girl, Good Business.

Nancy bekräftar vad andra studier har visat. “När mänsklig uppmärksamhet sträcker sig ner (ner till hela 8 sekunder) måste onlineinnehåll (och dess författare) arbeta hårdare för att dra läsaren in.”

Nancy delar med att inlägg på hennes blogg och andra bloggar som är mest framgångsrika ofta innehåller berättelser.

Mina mest effektiva inlägg har en uppmärksamhet eller komisk grafik.

nancy a. ShenkerNancy A. Shenker

Folk är trötta på att se aktiekonst. Ju mer personlig grafik, desto bättre. Det är också bra att förhålla sig till något personligt och spännande, men i slutändan göra det relevant för läsaren. Om du inte har en saftig eller svår memoar, eller är en kändis, vill ingen verkligen höra om ditt liv såvida det inte hänför sig till läsarens liv också.

Shenker påpekar att det är bäst att låta läsaren veta hur historien kan gälla för sitt eget liv, särskilt för ett företag eller hur man ska blogga.

Fördel nr 1: Ökat engagemang

Det finns många fördelar med att integrera berättelser i din blogg. Den mest uppenbara fördelen är förmodligen att öka engagemanget med besökare. Alex Turnbull skrev en fallstudie om hur berättelser ökade Grooves bloggengagemang med 300%.

Turnbull rekommenderar att du förpackar ditt innehåll i en fantastisk berättelse. Han jämför innehåll med medicin och berättelser med godis och berättar att vi lägger in medicin i godis så att det är mer smakligt.

Groove bestämde sig för att göra några delade tester. De körde två versioner av ett inlägg. En utan historia och en med. Inlägget som inkluderade berättelsen hade 300% fler besökare som bläddrade till botten av inlägget, jämfört med det utan berättelsen. Dessutom var den genomsnittliga tiden besökarna tillbringade på inlägget med berättelsen fem gånger så hög som på inlägget utan.

Fördel nr 2. Skilja sig från mängden

En annan fördel med att använda berättelser i dina blogginlägg är att du sticker ut från dina konkurrenter. Historierna du berättar är unika och det är det som kommer att hjälpa ditt inlägg att bli mer minnesvärt än dina konkurrenters.

Från det att folk först samlades runt eldstaden och delade berättelser om dagens jakt, har människan älskat en bra berättelse. Faktum är att våra hjärnor är perfekt lämpade för att svara på berättelser.

Enligt Quick Sprout ägnar vi cirka 65% av dagen på att berätta historier till varandra.

Att använda metaforer påverkar läsarens hjärna. I en studie från Emory University från 2012 fann forskare att när konkreta beskrivningar som inkluderade textur aktiverade det sensoriska cortex.

Detta är den del av hjärnan som styr sinnena och det kan förbättra engagemanget. Det fanns andra sätt att involvera hjärnan på ett aktivt sätt som ökade engagemanget, inklusive rörelser verb och undvika överanvända beskrivningar.

Fördel 3. Folk kommer ihåg dina inlägg

Eftersom läsarna kommer att vara mer engagerade kommer de också mer benägna att komma ihåg vad ditt inlägg handlade om. Om berättelsen är något som läsaren kan relatera till, kommer hon att komma ihåg hur hon kan tillämpa informationen i sitt eget liv. Berättelser kommer ihåg 22 gånger mer än bara fakta.

Fördel 4. Läsarna kommer att konvertera till fans

Är inte ett av huvudmålen för någon blogg att konvertera webbplatsbesökare till fans? Oavsett om du samlar in namn och e-postmeddelanden för en nyhetsbrevlista, eller om de helt enkelt går igenom din blogg om och om igen, omvandlar besökare till fans hjälper din blogg att växa med tiden.

Hängivna fans är också mer benägna att dela ditt innehåll på sociala medier och med familj, vänner och affärskollegor.

Veteranbloggaren Neil Patel delar sin egen marknadsföringsstrategi för att odla sin blogg och drabbade 100 000 läsare. Han visar hur han åstadkom detta genom att dela sin resa och skapa en känslomässig kontakt med sina läsare genom berättelser.

Han påpekar också att bilder hjälper till att berätta en historia och delar att Facebook-inlägg som inkluderar ett foto har den högsta engagemangsgraden.

Exempel på varumärken som använder berättande

Under åren här på WHSR har jag intervjuat ett antal olika bloggare. En sak som jag har lagt märke till om verkligen framgångsrika bloggare är att de använder historier åtminstone en del av tiden. Här är några av de mer intressanta blogginlägg som jag har stött på som innehåller berättelser:

Restless Chipotle

rastlös chipotleSkärmdump: Restless Chipotle

Marye Audet-White, som äger bloggen Restless Chipotle pekar på sociala medier som det enda bästa hon gör som driver trafik till sin blogg. Bloggen erbjuder olika recept, som kan verka ganska snittade och torkade på ytan, men Marye tenderar att sätta sin egen snurr på sina inlägg.

Till exempel skriver hon om butterscotch havremjölkakor, som gör att receptet var inspirerat av ett handskrivet recept som hennes mor lämnade henne. Dessa liknar samma kakor som hon åt ett barn. Hon drar i hjärtat, eftersom vi alla har ett favoritminne av en mat från vår barndom. Hon går sedan in i detaljer om hur man gör cookies. Läsaren är redan ansluten.

Hem och trädgård glädje

hem och trädgård glädjeSkärmdump av glädje hem och trädgård

Jeanne Grunert är en Master Gardener och skriver om trädgårdsarbete ämnen. Hon använder olika berättelsetekniker för att dra läsarna in i sina blogginlägg.

Ett exempel på berättelser på hennes blogg finns i inlägget Soil for Container Vegetable Gardens. Hon börjar med att prata om en nylig föreläsning hon gav och hur hon kommer att svara på några av de täta frågorna hon får när hon föreläser om ämnet jord. Detta drar läsaren in i inlägget genom att få henne att relatera till workshopdeltagare.

ProBlogger

Skärmdump av Problogger-inlägget.

ProBlogger ägs av Darren Rouse, men erbjuder artiklar från olika bloggare. En av de saker som alla dessa artiklar har gemensamt är någon form av berättelse.

Jim Stewart, SEO-expert, skriver om webbplatsens hastighet och anslutningen till SEO på ProBlogger. Han startar inlägget med en berättelse om en australisk återförsäljare och kopplar sedan in den berättelsen till snabbhet och varför den betyder något.

WHSR

Naturligtvis kan jag inte lämna våra fantastiska bloggare här på WHSR. Våra författare använder ofta berättelser för att engagera läsarna. Vi söker unika källor, intervjua experter och berättar historier för att bevisa en poäng eller erbjuda ett exempel. En artikel som innehåller alla dessa funktioner är av vår veteranförfattare Luana Spinetti.

I sin artikel 7 Storytelling Techniques to Conquer Your Blog Readership börjar Luana med att prata om sin egen personliga historia med nischblogging.

Hon fortsätter sedan att dela andra berättelser, till exempel Alex Limberg, Will Blunt och Alex Turnbull.

Det här är bara en handfull av några av de bloggar som innehåller berättelser. Oavsett vilken storlek ditt läsarantal kan du dra nytta av att inkludera minst några berättelsetekniker.

Idéer för att integrera berättelser i dina blogginlägg

Nu när du ser de många anledningarna till att det är smart att lägga till åtminstone lite berättelse i dina blogginlägg kanske du undrar hur du kan integrera en berättelse i några av de mer klippta och torkade ämnena.

Låt oss till exempel säga att du driver en blogg för ägare av små företag och att du vill skriva ett inlägg om att hålla pappersarbete för dina skatter på slutet av året.

Det låter ganska tråkigt och klippt och torkat.

Men du kan enkelt lägga till berättelser i det här inlägget på några olika sätt:

  • Berätta en personlig historia om den tid du inte höll ditt pappersarbete organiserat, fick granskas och det kostade dig $ 2500,00.
  • Berätta historien om någon du känner som borde ha hållit pappersarbete för skatter.
  • Hitta en berättelse online, länk till den, omformulera den och fortsätt sedan till ditt ämne.
  • Berätta en historia från läsarens synvinkel. Här är ett exempel: “Skrattar du varje år för att komma med pappersarbetet för att avsluta dina skatter? Hur mycket tid slösar du på att dra skrynkliga kvitton ur botten av skrivbordslådan? Tänk om du kunde spara tid och pengar på att göra skatter helt enkelt genom att skapa ett organiserat arkiveringssystem? ”
  • Gör en falsk historia. Om du inte har en historia och inte hittar en är det okej att skapa ett scenario. Jag gjorde just det ovan när jag gjorde en hålig post om skatter.

Berättelser och marknadsföring av sociala medier

Storytelling översätter till och med bra för användning på sociala medier. Det förnekar inget att marknadsföring på sociala medier är ett måste för företag idag. Det finns cirka 1,71 miljarder användare på Facebook och ytterligare 320 miljoner på Twitter. Cirka 27 miljoner innehållsdelar delas på sociala medier varje dag.

Men att förstå varför människor väljer att dela något innehåll och inte andra kan göra en stor skillnad i hur mycket drag du får på sociala medier.

Känner till sociala medier-plattformen

Först måste du förstå plattformen du lägger ut på, så att du kan skräddarsy historien efter den plattformen. En berättelse på Twitter är mycket kortare av naturen än en berättelse på Google+. En berättelse på Instagram kommer att vara mer fokuserad på att berätta en berättelse med bilder, medan en berättelse på Facebook kommer att tendera mot bilder och text.

Använd visuellt innehåll

Att skapa visuellt innehåll hjälper varumärken att få bättre kontakt med sina publik och ger mer minnesvärd information. Framgångsrik annonsering kommer inte bara till pengar längre, modern marknadsföring har blivit kreativt fokuserad och kundcentrerad.

Inlägg med video eller bilder brukar få mycket interaktion från följare. Berätta din historia med en kort video och en länk till mer information på din webbplats. Medan vissa människor inte tar sig tid att läsa text, kommer de att titta på en video med underlagsinformation. Funktioner som Facebook Live låter dig strömma i realtid och engagera din publik.

Källa: Design Wizard.

Använd bildtexter

Även på plattformar, till exempel Instagram eller SnapChat, kan du använda bildtexter för att berätta din historia till läsaren.

Det är förmodligen bäst att hålla berättelsen kort och aktuell, eller helt enkelt att uppmuntra ett klick för mer information. Eftersom dessa plattformar är visuella av naturen, kommer publiken sannolikt inte att uppskatta långa textavsnitt.

Dela en serie bilder och inlägg

En annan idé som hjälper dig att berätta en historia på sociala medier är att skapa en serie bilder och bildtexter som är relaterade till samma inlägg.

Om du till exempel skrev ett inlägg om hur du kan förbättra ditt golfslag, kan du skapa en serie foton med korta tips som bildtexter som tar läsaren från att välja rätt klubb att följa upp på svingen.

Twitterchattar

Välj en berättelse-hashtag och starta en Twitterchatt om ämnet för ditt inlägg. Du kan börja med att dela en länk till inlägget och sedan uppmuntra följare att ställa frågor eller starta en diskussion kring ämnet.

Din röst

En av nycklarna till bra berättelse är din egen personliga röst.

Det här är den unika kadensen som du skriver. Tänk på din röst som det element du delar med en vän när du berättar för henne en historia över en kopp kaffe. Röst är ditt unika perspektiv på världen, hur du sätter ihop ord och till och med rytmen i ditt författande. Det bästa sättet att utveckla en stark röst och stark berättelse är helt enkelt att skriva. Ju mer du skriver och får feedback från läsare och redaktörer, desto starkare kommer din röst att växa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me