Varför en golfblogg kan vara mer lönsam än du tror (och hur man startar en)

Golf är en sport som kan spelas av alla i alla åldrar, vilket gör den populär bland både unga och gamla, och varje ålder däremellan. Enligt Statista fanns det från och med 2014 cirka 26,88 miljoner golfare bara i USA. World Golf Foundation uppskattar att cirka 84,1 miljarder dollar pumpas in i den amerikanska ekonomin via golf varje år.


I en CNN-intervju delade verkställande direktören för World Golf Foundation Steve Mona att golfindustrin är större än både åskådarsporter och scenkonst tillsammans.

Golf är en av de mest populära sporterna runt och är ett pengarskapande kraftcenter. Om du älskar golf och letar efter ett ämne att blogga om har denna nisch en bred publik med något djupa fickor.

Fallstudier av framgångsrika golfbloggarar

Hooked på Golf Blog

ansluten till golfbloggens skärmdump

URL: http://armchairgolfblog.blogspot.com/

Neil SagebielNeil Sagebiel – Armchair Golf Blog

Neil Sagebiel, författare och bloggare på Armchair Golf Blog, hade några tips att dela med våra läsare också.

Genom sin blogg började Neil träffa golfspel som Jack Fleck. Han fortsatte sedan att prata med många golflegender, till exempel Errie Ball, Billy Casper och Doug Sanders. Han delade dessa berättelser i sin bok “Rita i sanddynerna: 1969 Ryder Cup och Finish som chockade världen.”

När Neil startade sin blogg 2005 hade han ett enkelt mål. Han ville bara lära sig om bloggning.

”Att välja [att blogga på] golf var sekundär vid den tiden – en sport och ett ämne som jag visste om från min ungdom. Att det växte till något betydelsefullt var definitivt en överraskning. ”

Neils inställning var smart av några orsaker. Först fokuserade han på att skriva om vad han visste och vad han visste väl. För det andra fokuserade han på att lära sig sitt hantverk och att blogga i allmänhet.

Att lära sig ditt hantverk är helt avgörande om du vill få ett ben på tävlingen. Till exempel är en av de första sakerna du vill behärska hur du fångar och håller dina läsares uppmärksamhet.

På frågan varför att hitta en unik vinkel är viktig för att blogga, delade Neil detta råd:

För en sak finns det mycket fler bloggar i dag, så du behöver en unik nisch eller röst för att sticka ut. Min känsla är att att ha en viss bloggpersonlighet och tillvägagångssätt är det som hjälper till att bygga en läsekrets och varför människor fortsätter att komma tillbaka. Jag tror att läsarna känner sig som om de lär känna dig och tycker om vad du delar [på] din blogg.

Neil har rätt. Detta är en annan anledning till att det är viktigt att stänga av blogg under lång tid. Med tiden får läsarna lära känna dig. De förstår din skrivstil, vilka ämnen du kan täcka och din unika humor. Precis som med människor i verkligheten tar det tid för människor att lära känna varandra.

Bara tittar på Neils blogg, det finns flera saker som gör det till en bloggläsare vill återvända till. Hans navigering är ren och enkel. Läsaren kan tydligt se vilka böcker som finns tillgängliga av Neil, lära sig mer om honom eller kontakta honom.

En annan smart sak som Neil gör är att låta läsarna registrera sig för RSS-flödesuppdateringar och få nyheter om vad han publicerar. Detta är så enkelt som att skriva in din e-postadress och slå “Prenumerera”. Dessutom har han sin Twitter-länk upp framför och mitt. Han säger också att hemligheten till hans framgång är:

Bara hålla på det, för en sak. Jag fortsatte att lägga till [bloggen] och skrev om golf. Jag tror också att min röst och personlighet kommer igenom, att jag har en känsla av kul och kärlek till spelet.

Hitta din nisch

Det finns många golfbloggar där ute, så om du vill göra det måste du:

  • Hitta en unik nisch som inte täcks eller inte täcks väl.
  • Hitta din röst. Hur skriver du annorlunda än någon annan? Är du seriös? Rolig? Sarkastisk?
  • Studera din tävling. Om du planerar att skriva om golf för barn, titta på vad som görs där ute på bloggarna. Vad som inte täcks och hur kan du täcka det bättre?

När du har kommit fram till fokus på din blogg, borde allt annat falla på plats. Du vill också bestämma ditt uppdrag med bloggen. Vill du tjäna pengar på det? Nå läsare? Vad är ditt övergripande mål.

Idéer för att tjäna pengar på din golfblogg

Det finns många sätt att tjäna pengar på din golfblogg (eller någon blogg verkligen). Du kan använda några eller alla dessa, men det är en bra idé att lägga till bara en ny sak åt gången. Se hur mycket av din tid den saken tar och vad återbetalningen för din tid är och bestäm sedan att behålla den och lägga till mer eller kasta den och prova något annat.

  • Skriv en bok och sälj den. Du kan sälja den på din blogg och också sälja på webbplatser som Amazon med deras självpubliceringsplattformar.
  • Videobandlektioner och sälja dem som ett paket.
  • Skapa ett medlemsområde endast med det riktigt unika innehållet. För att få tillgång till dessa artiklar måste läsarna betala en liten medlemsavgift.
  • Lägg till anknutna länkar. Eftersom du talar om golf, vill du söka efter affiliate-program som betalar för att sälja golfartiklar. Var dock försiktig här. Se till att du har provat och gilla produkten eller att du kan tappa dina läsares förtroende.
  • Acceptera privata annonser. Finns det en lokal golfbana som kanske vill annonsera på din webbplats?

Det här är bara några av de sätt du kan tjäna pengar på din blogg. Det finns också de typiska AdSense-annonserna och Amazon-länkar.

Är en golfblogg för dig?

Även om det är ett helt fält, om du verkligen älskar golfspel, finns det alltid plats för en annan fantastisk golfblogger. Som Neil Sagebiel sa: ”Var dig själv och ha kul. Det är ju din blogg. Skriv och dela om ämnen och berättelser som väcker ditt eget intresse och passion. Detta kommer att vara uppenbart för andra och förhoppningsvis locka en publik. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me