25 regels voor het schrijven van gekke goede zinnen

Als het op copywriting aankomt, kan één zin alles betekenen. Of je nu een kop schrijft, werkt aan een opening voor een blogpost of een one-liner schrijft voor een reclamecampagne voor een klant, een zin kunnen schrijven die niet alleen gemiddeld is, maar ook opmerkelijk is, is van vitaal belang. Je hebt het citaat van Eugene Schwartz waarschijnlijk gezien in andere artikelen over copywriting, maar het herhaalt zich hier.


‘Geen enkele zin kan effectief zijn als ze alleen feiten bevat. Het moet ook emotie, beeld, logica en belofte bevatten. ‘

Dat vat perfect samen wat copywriting inhoudt. Je moet de emotie van de lezer aanspreken, een beroep doen op haar logica, een belofte doen en een mentaal beeld schetsen. Dat is een vrij grote opdracht, maar de 25 regels die we in dit artikel zullen schetsen, zullen je helpen gekke goede zinnen te bereiken.

Een paar woorden, veel kracht

goede zin

In een artikel op Social Media Today geeft de auteur het voorbeeld van een kort verhaal van zes woorden dat de geliefde Amerikaanse journalist en verteller Ernest Hemmingway schreef.

“Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.”

Het artikel gaat verder over hoe we met slechts zes woorden een enorme impact kunnen hebben. Heeft je geest de lege plekken in dat verhaal ingevuld? Vraagt ​​u zich af waarom die schoenen nooit zijn gedragen? Misschien stel je je een rouwende moeder voor. Een andere persoon zou een moeder kunnen zien die zoveel schoenen had dat haar kind ze niet allemaal kon dragen voordat ze dit paar ontgroeide. Maar als de moeder rijk genoeg was om zoveel schoenen te hebben, waarom zou ze die dan verkopen? Is ze plotseling in moeilijke tijden terechtgekomen? Zie je de extreme impact die iets meer dan een handvol woorden kan hebben?

Dus wanneer u een zin schrijft, moet u elk woord tellen. Lees de zin, herlees hem, lees hem hardop voor, laat hem door anderen lezen, laat hem een ​​beetje zitten en lees hem opnieuw.

25 vuistregels voor het schrijven van moordende kopieerzinnen

Regel 1 – Vergeet grammatica

Ja, grammatica is erg belangrijk voor goed schrijven. Als u echter slechts één zin schrijft om de aandacht van de lezer te trekken in een advertentie of een kop, is het prima om een ​​werkwoord te laten vallen, een zelfstandig naamwoord te laten vallen, voegwoorden te verliezen, een kommasplitsing toe te voegen. Een goed voorbeeld hiervan is de Got Milk? campagne. De juiste grammatica zou dicteren dat de zin zou moeten luiden: “Heeft u melk?” Dat is niet zo pakkend als ‘Got Milk?’ is het?

Regel 2 – Wees beknopt

Als je ooit verdwaald bent geraakt op een landweg in een kleine stad, dan weet je dat sommige mensen graag over een onderwerp praten. Zie je, eerst ga je naar de hoek. Old Jack Barns woonde daar tot vorig jaar toen zijn huis in brand stond. Vervolgens sla je linksaf, maar pas op want herten steken daar graag de weg over. Ga een beetje naar beneden, je ziet vijf kleine honden rondrennen aan de rechterkant en dan ben je er.

In plaats daarvan had de routebeschrijving kunnen zijn: Sla linksaf op de hoek en de plaats is aan de rechterkant.

Geef geen aanwijzingen voor kleine steden. Wees beknopt met uw lezer.

Regel 3 – Denk aan journalistiek 101

Denk na over de basisvragen die ze je leren stellen in Journalistiek 101 (zelfs als je nog nooit de klas hebt gehad). WHO? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? Kunt u deze in de zin beantwoorden? Of misschien een of twee van deze vragen?

Regel 4 – Schilder een afbeelding

Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden, maar het schilderen van een foto hoeft er niet zoveel te zijn. Gebruik waar mogelijk zeer specifieke, concrete termen om de lezer te laten zien wat u bedoelt. In plaats van te schrijven dat de paraplu rood is, schrijf je dat hij steenrood is. Wees specifiek.

Regel 5 – Zorg voor de lezer

Aristoteles leerde dat als je emotie kunt oproepen, je de lezer om het onderwerp kunt laten zorgen. Hoe betrek je de emoties van de lezer? Gebruik woorden die betekenis hebben voor mensen, zoals familie, loyaliteit en vriendschap.

Regel 6 – Beloof de resultaten van de Reader

In een CopyBlogger-artikel over het schrijven van goede zinnen stelt schrijver Demian Farnworth dat veelbelovende lezersresultaten bij het schrijven van advertentieteksten de lezer meer geneigd zullen maken om dat product te kopen. Hij geeft een voorbeeld uit zijn boek waarin hij de lezer vertelt dat ze na het lezen van zijn boek een onweerstaanbare kopie zal schrijven. Hij maakt een uitstekend punt over het wijzen op het voordeel van de lezer of welke pijn ze zal vermijden door actie te ondernemen.

Regel 7 – Nix “I” en “She / He” uit uw taal

Een vuistregel bij copywriting is om in de tweede persoon te schrijven. Als je de lezer aanspreekt, wil je dat ze het gevoel heeft dat ze tegenover je aan tafel zit te kletsen onder het genot van een kopje koffie. De enige manier om dit te bereiken is door ‘jij’ te gebruiken in plaats van ‘zij / hij’.

Hij moet deze schoenen kopen om hielspoor te voorkomen.

Je moet deze schoenen kopen om hielspoor te voorkomen.

Welke trekt meer uw aandacht en spreekt u rechtstreeks aan?

Regel 8 – Zorg dat elk woord telt

“Pittige zinnen zijn als scherpe nagels die de waarheid in ons geheugen opdringen.” ~ Denis Diderot

Je hebt precies één zin om de aandacht te trekken. Lees wat je hebt geschreven, knip onnodige woorden, vervang woorden die niet werken, herlees. Herhaling.

Regel 9 – Geen naloopzinnen!

Alleen omdat een zin maar door kan gaan, en gewoon omdat je voegwoorden kunt toevoegen om hem in stand te houden, en ook al heb je misschien veel te zeggen en wil je alles in deze ene zin gooien die je mag schrijven, niet betekent dat je maar door moet gaan. Ja, ik heb die zin met opzet lang gemaakt om u te laten zien wat ik bedoel met een aanloop. Doe het niet in advertentietekst. Ooit. Sterker nog, het zou het beste zijn als je helemaal geen run-ons gebruikt, tenzij je een roman schrijft en een ademloos effect probeert te bereiken. Zelfs dan zou ik het een keer in een hele roman gebruiken.

Regel 10 – Gebruik Power Words

Sommige woorden hebben macht over ons en kunnen onze mening beïnvloeden. Over Boost Blog Traffic is er een artikel genaamd “317 Power Words die je meteen een betere schrijver zullen maken”. Het bevat woorden die een emotionele impact hebben op mensen, waaronder:

 • Verbazingwekkend
 • Onbevreesd
 • Hoop
 • Moed
 • Zondig
 • Achterbaks

Welke emotionele impact hebben die woorden op jou?

Regel 11 – Wees niet bang om een ​​formule te gebruiken die werkt

We willen allemaal uniek zijn. De gedachte om een ​​formule te gebruiken om zinnen voor het schrijven te schrijven, lijkt bijna op valsspelen. Het kan echter tijd besparen en ervoor zorgen dat u een krachtige zin schrijft. Als u bijvoorbeeld een beschrijving van één regel schrijft voor een bedrijf dat beschrijft wat zij doen, dan kunt u deze formule gebruiken:

Ik wat + wie + voordelen + uniekheid

Dus dat zou zich vertalen in:

Ik bereid bedrijven voor om online aanwezig te zijn en train ze om zichzelf te promoten.

Naarmate je meer en meer schrijft, begin je patronen te zien. Noteer deze en gebruik ze wanneer het tijd is om een ​​nieuwe kopie te schrijven. Elke zin zal nog steeds uniek zijn, dat beloof ik.

Regel 12 – Focus op één idee

Probeer niet alles uit te leggen wat een product in een oneliner doet. Focus op één groot idee en breng die boodschap over naar de lezer. Een goed voorbeeld is Nike’s ‘Just Do It’-advertentiecampagne met één regel. Oefen gewoon. Dat is de boodschap van Nike. Het is simpel maar effectief.

Regel 13 – Roep de lezer op tot actie

Het Nike-voorbeeld hierboven is een oproep tot actie. Ze roepen de lezer op om te oefenen. De ‘Get a Mac’-campagne van Apple is een ander voorbeeld. De hele campagne draait om die simpele call-to-action.

Regel 14 – Neem jezelf niet te serieus

Enkele van de beste on-liners voor copywriting zijn hilarisch. Kmart’s “Ship My Pants” ging binnen enkele dagen online. Volgens Forbes is de originele advertentie op YouTube meer dan 20 miljoen keer bekeken. Gooi geen ideeën weg omdat je denkt dat ze daar te veel zijn. Geef ze een kans en kijk waar ze naartoe leiden. Je mag ze uiteindelijk gooien, maar je weet nooit waar een klein grapje je naartoe kan leiden.

Regel 15 – Gebruik actieve werkwoorden

Dit is een kleine regel die je elementaire leraren je waarschijnlijk hebben geleerd, maar gebruik actieve werkwoorden.

Passief: de drank is vervaardigd door Cola Is Cool Company

Actief: Cola Is Cool Company heeft de drank gemaakt.

Regel 16 – Nix “To be” werkwoorden

Zelfs als je een beetje met de interpunctie moet spelen, probeer dan die ‘to be’-werkwoorden te negeren die je schrijven verzwakken.

To Be: Je gaat met plezier naar de winkel.

Sterker: Big A Store … Skip with Joy

Zie het verschil? Ontdoe u van werkwoorden waar u kunt zijn.

Regel 17 – Verlies de bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden

Te veel gebruiken kan een zin verzwakken en als je beperkt bent in karakters, zoals een kopie die je misschien schrijft om op Twitter te plaatsen (maximaal 140 tekens), wil je strak schrijven.

Te veel bijwoorden en bijvoegsels: onze geweldige truien maken meisjes lachend van anticipatie en super blij.

Strakker: onze truien maken je duizelig.

Regel 18 – Vermijd moeilijke woorden

Als je de betekenis in een woordenboek moet opzoeken, weet je zeker dat de lezer dat zal moeten doen. Eigenlijk zal de lezer waarschijnlijk geen moeite doen en ook geen moeite doen met uw exemplaar.

Te moeilijk: Felicitous

Precies goed: extatisch

Regel 19 – Denk aan de Unique Selling Proposition (punt)

Als u een exemplaar schrijft voor een product of een dienst, dan heeft dat artikel een uniek verkoopargument dat anders is dan al het andere dat er wordt aangeboden. Wat is het unieke van uw product? Een voorbeeld is FedEx en hoe ze hebben geadverteerd dat u ze moet gebruiken, het moet absoluut ‘s nachts zijn.

Regel 20 – Zoek naar “That”

Het woord “dat” kan vaak worden weggelaten uit de kopie zonder de betekenis van de zin te veranderen. Begin met bewerken door naar dit woord te zoeken. Verwijder het en kijk of het een verschil maakt.

Met “That”: Je zou Billy Bob’s Bagels moeten eten omdat dat je dun zou maken.

Zonder “That”: Eet Billy Bob’s Bagels; Word dun

Zie hoe dat je van nature dwingt om pittiger te zijn?

Regel 21 – Wees niet bang om een ​​zin te beginnen met een conjunctie

Leraren Engels hebben in de hoofden van studenten gestoten om een ​​zin niet te beginnen met “en” of “maar”, maar dat is geen correcte informatie en het is een erg oude school. Oxford Dictionary of English Usage stelt dat het prima is om een ​​zin met deze woorden te beginnen. Je vindt zinnen die beginnen met voegwoorden in de werken van Shakespeare,

Regel 22 – Lieg niet of overdrijf niet

Consumenten zijn slim. Ze zijn verstandig voor adverteerders die beweringen doen die onmogelijk waar kunnen zijn of die de waarheid overdrijven. Jouw taak als tekstschrijver is om de waarheid te vertellen, de voordelen te laten zien, krachtige woorden te gebruiken, maar toch eerlijk te zijn.

Overdrijving: Goober’s golfclubs verbeteren uw spel met 1000%

Beter: Goober’s golfclubs verbeteren uw doel

Regel 23 – Blijf positief

Mensen voelen zich aangetrokken tot positieve woorden. Hoewel negatieve woorden een impact kunnen hebben, is een negatief beeld het beeld dat u de consument van uw bedrijf wilt achterlaten?

Negatief: vermijd de dood, neem Sally’s multivitamine

Positief: word gezond, neem Sally’s multivitamine

Regel 24 – Gebruik niet te veel leestekens

Het is niet nodig om na uw zin tien uitroeptekens toe te voegen. Laten we eens kijken naar de “Got Milk?” slogan opnieuw. Er is één vraagteken. Wat als de tekstschrijvers gek waren geworden met interpunctie?

Heb melk?!!!???!!

Het leidt behoorlijk af, toch? Beperk jezelf tot één uitroep, als het moet.

Regel 25 – Proeflezen en opnieuw proeflezen

Elke keer dat u een kopie schrijft, of het nu een enkele zin is of een volledig artikel, moet u meerdere keren proeflezen. Als een andere persoon de kopie voor u kan lezen, is dat nog beter. Soms, wanneer u een zin de eerste keer correct leest, ziet u de fout nog steeds niet bij herhaalde doorlezingen. Twee paar ogen zijn altijd beter dan één als het om kopiëren gaat.

Oefening baart kunst

Hoe meer kopie je schrijft, hoe makkelijker het naar je toe komt. Bestudeer advertenties die via de mail naar u toe komen, advertenties die u online ziet en zelfs billboards en koppen. Deze helpen je allemaal om het ritme van advertentieteksten te leren en voordat je het weet, zul je zinnen schrijven die dodelijk zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map