5 stappen voor het schrijven van een blogbericht dat viraal gaat

Het is de droom van elke blogger om een ​​bericht te schrijven dat wordt opgepikt door sociale media en als een snel bewegend vuur over het internet gaat.


We zien deze virale onderwerpen de hele tijd. Het kan een video zijn van een lachende baby of een artikel over een moeder die verhalenboekfoto’s maakt. Proberen de code te breken en te begrijpen wat viraal gaat en wat niet, kan een onoverkomelijke taak lijken.

Gelukkig, door te bestuderen wat anderen hebben gedaan en vast te houden aan een aantal beproefde technieken, heb je een goede kans om gebruik te maken van wat lezers willen lezen en met anderen willen delen.

Waarom gaan sommige berichten viraal??

baby lachenIn januari stond er een interessant artikel in de New Yorker. De auteur, Maria Konnikova, bespreekt de tijd die ze doorbracht toen ze studeerde aan Stanford en bestudeerde welke onderwerpen het meest werden gelezen in de Wall Street Journal. Hoewel ze voor de onderwerpen geen patroon kon vinden, vond ze wel een aantal interessante verbanden in hoe de artikelen aan de lezer werden gepresenteerd en welke viraal leken te gaan. Emotie was het belangrijkste dat ze ontdekte waardoor een bericht resoneerde met de lezers (hartverscheurend, boos gemaakt, enz.)

Nog interessanter was echter dat als het artikel EXTREME emotie opriep, de lezer het eerder zou delen. Woede over een schandaal had bijvoorbeeld een even sterk effect als iets dat de lezer hysterisch aan het lachen maakte. Ze koppelt dit aan Aristoteles ‘theorie over iemands ethos, pathos en logo’s en hoe emotie ons doet handelen.

In het artikel gebruikt ze het voorbeeld van de site Upworthy, die zich richt op video’s. Het hele concept van de site heeft een positieve onderliggende boodschap en de koppen zijn allemaal ontworpen om een ​​soort emotie bij de lezer op te roepen en omdat lezers die video’s hebben gedeeld, heeft de site nu meer dan 87 miljoen vaste sitebezoekers.

Enkele recente koppen zijn bijvoorbeeld:

 • Welke bedrijven kopen verkiezingen? Een enge staat per staat kaart.
 • Een zwangere vrouw ontdekt dat haar baby het syndroom van Down heeft. Mensen die het hebben, beantwoorden haar één grote vraag.
 • Onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie bedrogen om verliefd te worden op een robot. Tweemaal.

Wat denk je? Wilt u door die koppen meer weten??

5 snelle stappen om viraal te gaan

5 – Maak het gemakkelijk om te delen

Het eerste en gemakkelijkste dat u kunt doen om uw bericht viraal te laten gaan, is om het uw lezers gemakkelijk te maken om dat bericht te delen.

 • Installeer een plug-in zoals Retweet / Share / Like en Shareaholic met 1 klik.
 • Deel de link op uw eigen social media-pagina’s zodat mensen snel kunnen delen of retweeten zonder al te veel stappen te hoeven doorlopen. Vraag hen om te delen en te retweeten in de post.

4 – Ken uw onderwerp

Als je nog niet in een niche schrijft, zou je dat moeten zijn. Als u uw onderwerp kent en het goed kent, zorgt dit voor inhoud die nergens anders kan worden gerepliceerd en die de lezers het waard vinden om te delen. Als u deze kennis niet heeft, overweeg dan om iemand in te huren die wel voor uw blog schrijft.

Op het WritetoDone-blog vertelt Matt Hutchinson over het belang van schrijven naar uw niche. Hij neemt zijn advies echter nog een stap verder en zegt ook dat het van vitaal belang is om op de hoogte te blijven van trends in de sector en nieuws in uw niche. Je kunt geen trending topics schrijven als je niet weet wat die trending topics zijn. Hij raadt ook aan om de community waarvoor je schrijft te kennen. Hij zegt:

“Ontdek waar uw ideale lezers online rondhangen. Bezoek de populairste blogs in uw niche. Lees alles wat in de reacties wordt besproken, vooral voor de meest populaire onderwerpen. “

Dit is een uitstekend advies, want dit zijn de onderwerpen waar uw lezers meer over willen weten. Dit zijn ook de mensen die al bezig zijn met online bloggen. Ze zullen uw berichten eerder delen met anderen die mogelijk dezelfde informatie willen weten.

3 – Koppen zijn belangrijk

Zoals in de bovenstaande voorbeelden voor de Upworthy-site wordt getoond, hebben koppen een enorme impact op een lezer. Het is de eerste indruk die ze heeft van je artikel. Het vat voor haar samen of het de moeite waard is om te lezen wat je hebt geschreven. Je hebt ongeveer vijf seconden om de aandacht van de lezer te trekken en je concurreert met miljoenen andere blogs, dus je kunt die kop beter laten tellen.

Jerry Low schreef een artikel met de titel “Schrijf koppen zoals Brian Clark, Neil Patel en Jon Morrow: 35 koppen voorbeelden van de A-lijst bloggers”, waar je een mooie lijst kunt krijgen met verschillende koppen die werken.

Onthoud uit de analyse in de New Yorker dat je wilt proberen de emoties van de lezer te trekken.

Slecht voorbeeld: terugroepen van pindakaas

Beter voorbeeld: moeder treurt als pindakaas om te laat terug te roepen voor tweejarig kind

Je zult ook willen werken aan het toevoegen van enkele van de andere elementen van goede koppen, zoals een call-to-action aanbieden, aangeven dat het artikel een instructie is of een aantal items geven die je aanbiedt om de lezer te helpen, zoals in de titel van dit artikel.

2 – Zelfpromotie

Wees niet bang om je eigen hoorn te toeten en laat mensen weten over je artikel. Naast het toevoegen van een link op Facebook en Twitter, zou je op zijn minst een aantal van de volgende dingen moeten doen:

 • Verzamel namen en e-mails van abonnees en verstuur een maandelijkse nieuwsbrief met een samenvatting van blogposts die je hebt geschreven.
 • Sluit het artikel aan op sites als Digg, Reddit en StumbleUpon.
 • E-mail vrienden en familie privé en vraag hen om uw artikelen te delen.
 • Vergeet Google Plus niet, dat steeds populairder wordt.
 • Doe mee met andere blogs door reacties achter te laten. Sluit echter niet alleen uw artikelen aan, omdat dit door anderen als onbeleefd of spamachtig kan worden beschouwd. Voeg gewoon kennis toe die u in de discussie heeft en als er een plaats is om een ​​link toe te voegen, voeg deze dan toe. Zo niet, gebruik dan gewoon uw naam. Iemand kan je googlen en je blog vinden.
 • Sta anderen toe om op uw blog te posten, omdat dit hun vaste lezers en nieuw verkeer zal opleveren.
 • Bied aan om te worden geïnterviewd op sites die uw doelgroep aantrekken. Als je blogt over vlinders, bied dan aan om geïnterviewd te worden op blogs over tuinieren of een blog over entomologie.

1 – Content Is King

Ik heb uitgebreid bestudeerd wat een site succesvol maakt, waardoor deze goed scoort in Google en heb zelfs tijd besteed aan het rangschikken van sites voor Google. Een ding dat alle hooggeplaatste sites met veel bezoekers gemeen hebben, is dat ze niet alleen goede inhoud produceren, maar ook uitstekende inhoud. In het artikel “Hoe u uw blog kunt magnetiseren en een groter lezerspubliek opbouwt”, praat ik over wat zorgt voor inhoud van hoge kwaliteit, inclusief unieke items die u nergens anders vindt en een stap verder gaat dan wat iemand anders aanbiedt, vooral uw concurrentie.

In “5 Quick Copywriting Rules for Blogs” delen we enkele basistechnieken die u zullen helpen consistent goede blogposts te schrijven die uw lezers geweldig zullen vinden en die ze graag zullen delen.

 Probeer verschillende dingen

Hoewel deze tips uw kansen vergroten dat uw blogpost viraal gaat, is er geen garantie dat dit zal gebeuren. Soms lijkt het echt geluk te zijn. Het juiste onderwerp op het juiste moment dat resoneert met lezers die het delen. Het is bijna alsof je de loterij haalt als je blogpost viraal gaat.

Terwijl u nog steeds in uw niche blijft, moet u bereid zijn om verschillende dingen te proberen. Interview bedrijven en branche-experts, voeg video’s toe, schrijf memes en deel ze, praat over onderwerpen waar niemand anders over praat. Je weet nooit wat het gaat doen en je site beroemd maken of op zijn minst wat extra verkeer binnenhalen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me