Houd uw lezers geïnteresseerd met haken en hangers

versla je lezers


Steeds meer marketeers richten zich op unieke inhoud om hun websites te promoten. Het Social Media Examiner 2014 Social Media Marketing Industry Report geeft aan dat 58% van de marketingprofessionals van mening is dat originele geschreven inhoud essentieel is voor hun marketinginspanningen op sociale media. Voeg die statistieken toe aan het feit dat de positie van zoekmachines, de betrokkenheid van bezoekers en de frequentie van bezoeken allemaal bepalen of uw site al dan niet originele inhoud produceert.

Het schrijven van al die inhoud kan echter op de beste dagen een uitdaging zijn. En als de inhoud niet opwindend is, blijven bezoekers niet hangen om meer dan een zin van twee af te maken. Gelukkig zijn er enkele eeuwenoude schrijfprincipes die website-eigenaren kunnen gebruiken om lezers te haken en ze te laten lezen. Of u nu degene bent die de inhoud voor uw eigen site schrijft, of u bent zo groot geworden dat u andere schrijvers kunt inhuren, u moet aandringen op haken en hangers in elk stuk tekst dat op uw website verschijnt.

Hooking Readers

Je hebt de term ‘de lezer haken’ misschien eerder gehoord van een Engelse literatuurles of tijdens het lezen over hoe je online kunt schrijven. Weten wat de term betekent en weten hoe u deze aan uw eigen schrijven kunt toevoegen, zijn twee heel verschillende dingen.

Wat is een haak?

Een ‘haak’ is gewoon een apparaat dat wordt gebruikt om de lezer te grijpen en ervoor te zorgen dat ze verder wil lezen. Je zult dit zien gebruikt in romans, korte verhalen en artikelen van alle soorten. Het is je boeiende openingszin. Het kan van alles zijn, zolang het maar interessant, uniek is en de lezer een beetje nieuwsgierig maakt. Dit is het type boeiende lezing waar u niet omheen kunt kijken. Iemand kan je naam noemen en je hoort ze niet eens, omdat je verzonken bent in het lezen van het artikel dat je verslaafd heeft gemaakt en je heeft binnengehaald.

Methoden voor haken

Er zijn veel verschillende soorten haken, maar enkele van de meest voorkomende zijn:

 • Een bijzonder interessant feit delen.
 • Statistieken of informatie uit een bron gebruiken.
 • Gebruik een citaat dat aansluit bij uw onderwerp. Je kunt een citaat van een bekende persoon gebruiken of een citaat dat je krijgt van een bron die je interviewt.
 • Een levendig en persoonlijk schilderij voor de lezer schilderen.
 • De lezer een vraag stellen die ze echt graag beantwoord wil zien.
 • De lezer schokken.
 • De lezer aan het lachen maken.

Voorbeelden van Hook

Een van de beste manieren om te leren een uitstekende openingshaak te schrijven, is door te bestuderen wat andere mensen hebben geschreven.

Iedereen doet het 

Iedereen lijkt tegenwoordig een blog te hebben – in feite waren er vanaf juni 2014 meer dan 42,5 miljoen blogposts alleen op WordPress.com gepubliceerd. – Goed tot geweldig: hoe maak je een goede blogpost geweldig door Jerry Low, WHSR

In het bovenstaande voorbeeld gebruikt de schrijver statistieken om de lezer binnen te halen. Hij gebruikt ook de muziekwagonmethode van ‘iedereen doet het’.

Trekken

Mensen die winkelen voor hun eerste webhost worden ongetwijfeld aangevallen door flitsende aanbiedingen en onverklaarbare functies van een stortvloed aan providers – het doorzoeken van alle opties en voorwaarden kan overweldigend zijn, en nooit frustrerend. – Koop geen hosting voordat u deze 5 hosting-mythen van Jerry Low, WHSR, hebt ontkracht

De schrijver stelt een interessant feit dat de lezer aantrekt. Bovendien kan de lezer zich verhouden tot wat hij zegt, omdat we allemaal met die opties en flitsende aanbiedingen te maken hebben gehad..

Vraag

Wist je dat je mensen absoluut een hekel aan je kunt geven met je socialemediapromoties? – Waarom mensen social media-promoties haten en hoe u succesvol kunt promoten door Lori Soard, WHSR

In het bovenstaande voorbeeld gebruik ik een vraag die interessant is om te proberen de lezer in het artikel te trekken. Hoewel mensen me er al van bewust zijn dat de meeste haatpromoties op sociale media, zal de lezer hopelijk verder lezen om statistieken te krijgen en te ontdekken hoe dit te bestrijden.

Een schilderij schilderen

Als de wind huilt zoals het waarschijnlijk is bij Royal Liverpool later deze week, als je je balvlucht niet kunt verlagen als dat nodig is, krijg je problemen. – Tip van de week: leer uw balvlucht te verlagen, Golf Channel Digital

In dit voorbeeld schetst de lezer een interessant beeld voor de lezer. Je hoort de wind bijna huilen. Tegelijkertijd presenteert hij een oplossing (de balvlucht verlagen) en de onuitgesproken belofte dat hij je een tip zal geven over hoe je dit kunt bereiken.

copywriting voorbeelden

Onuitgesproken belofte bij het oplossen van een probleem

Meubels kopen kan zo leuk zijn, maar die browse-buzz kan snel verslechteren als je geen sterk idee hebt wat je wilt. – 3 vragen te beantwoorden bij het winkelen eettafels van Sally Painter, Design Capsule

In dit voorbeeld stelt de lezer een feit om je naar binnen te trekken. Nogmaals, ze gebruikt een onuitgesproken belofte dat ze je winkelproblemen voor je gaat oplossen.

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren waarop je de lezer kunt pakken en ervoor zorgen dat ze meer wil lezen.

Houd er rekening mee dat u ongeveer drie seconden de tijd heeft om de aandacht van de lezer te trekken. De gemiddelde persoon van vandaag heeft het extreem druk. Hij kan werk hebben, een gezin, ‘s nachts een softbalteam coachen, bejaarde ouders die zorg nodig hebben, uitgebreide familie die hem van tijd tot tijd wil zien en vrienden om bij te blijven. Bovendien, als hij een hobby heeft die hem er ook van kan weerhouden uw blog te lezen. Daarom is het zo belangrijk om uw lezer vanaf die allereerste regel te haken en hem bij uw blogpost te betrekken. Anders loop je het risico hem te verliezen door de vele concurrerende activiteiten die hij zowel online als offline heeft.

Opknoping voor het volgende artikel

LezingFotocredit: pedrosimoes 7

Zelfs als het je lukt om je lezer te haken, kan het moeilijk zijn om haar aandacht vast te houden. Het kan zijn dat ze uw site niet opslaat of zich herinnert dat ze daar echt een artikel leuk vond. Je moet er alles aan doen om haar te laten rondhangen of terugkomen, vooral als je aan een reeks artikelen over een bepaald onderwerp werkt. Gelukkig kun je een pagina uit het handboek van nieuwe schrijvers halen en de lezer vasthouden.

Wat is een hanger?

Nieuwe schrijvers gebruiken hangers aan het einde van een hoofdstuk al lang om de lezer betrokken te houden en willen weten wat er in het volgende hoofdstuk gebeurt. Dit maakt het boek een pagina-omslag. De lezer zal haar vrienden dan vertellen dat ze het boek simpelweg niet kon neerleggen. Wat ze zich misschien niet realiseert, is dat de lezer dit gevoel met opzet in haar heeft gecreëerd door middel van hangers.

De hanger is in wezen een belofte van wat komen gaat. Het roept vaak een vraag op bij de lezer. In een van mijn romans sluit ik een hoofdstuk af met:

Wat ze zei of niet zei, kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

De lezer vraagt ​​zich af wat de heldin zal zeggen. Zal ze de waarheid spreken en de gevolgen nemen of zal ze bedrieglijk zijn om haar eigen leven te redden? Dit is de onuitgesproken vraag waarvan ik hoop dat de lezer het antwoord wil weten en dus de pagina zal omslaan en zal blijven lezen.

Artikelen voor je blog zijn op dezelfde manier. Als het een serie is, wilt u dat de lezer de volgende in de serie leest, dus u moet op een vraag eindigen en de lezer laten weten dat de vraag zal worden beantwoord met het volgende artikel in de serie.

Als het artikel geen serie is, voeg dan functies toe die vergelijkbare artikelen bieden die de lezer kan lezen om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden. Het toevoegen van een eenvoudige functie die vergelijkbare of gerelateerde artikelen benadrukt, is een vorm van een hanger en zal een lange weg banen naar lezers die rondhangen op uw site en van u blijven leren.

Voorbeelden van hangers

Net als bij haken zijn er veel verschillende manieren waarop u lezers kunt aanmoedigen om rond te blijven hangen of terug te komen voor meer lezen. Ik heb een paar voorbeelden voor je geselecteerd om je een idee te geven, maar wees creatief met hoe je lezers laat terugkomen voor meer.

Voor dinsdag vind ik enkele boeken die zelfverzekerder zijn. – Really Good Books Part I door David Brooks, New York Times

De schrijver van dit artikel belooft dat hij je dinsdag een bepaald soort boek gaat brengen. Deze belofte van toekomstige beloning zal de lezer aanmoedigen om terug te komen voor meer.

Heb je een must-know-tip voor SEO? Deel het alsjeblieft hieronder – met de steeds veranderende regels van SEO, we zitten er allemaal samen in. – SEO 101 voor eerste keer bloggers door Jerry Low, WHSR

WHSR’s Jerry Low gebruikt engagement om lezers in de buurt te houden. In plaats van een tweede deel van dit artikel te schrijven, moedigt hij lezers aan om betrokken te raken en hun eigen tips te delen. Dit zorgt er ook voor dat lezers met elkaar communiceren, waardoor ze terug kunnen komen naar uw site.

Zelfs toen, terwijl hij in het donker lag te luisteren naar de kakofonie van stemmen om hem heen, voelde Michael dat hij op een dag betuigd zou worden. Hij wist gewoon niet hoe of wanneer die dag zou komen. – door Pamela Colloff, Texas Monthly

Mevrouw Colloff gebruikt de belofte van toekomstige rechtvaardiging voor deze man om de lezer aan te moedigen door te gaan naar Deel II.

We zullen dit verhaal, dat nu zijn eindspelfase ingaat, onderzoeken in deel II. – Ondernemers zijn de nieuwe arbeid: deel I door Venkatesh Rao, Forbes

Meneer Rao zegt simpelweg dat er nog meer komt. Dit is een eenvoudige benadering, maar werkt effectief als je de lezer al met uitstekende inhoud hebt beziggehouden, zoals deze schrijver.

Goed schrijven

Er is geen hoeveelheid promotie of aanbiedingen die u voor uw website kunt gebruiken die ooit goed schrijven en regelmatige inhoud zullen overtreffen. Het heeft weinig zin om een ​​fanbase op te bouwen als je ze gewoon weer verliest, omdat je ze geen literair vlees geeft om op te kauwen over je favoriete onderwerp. Door haken en hangers te gebruiken, blijven uw lezers op uw site en blijven ze terugkomen voor meer, maar u moet er ook voor zorgen dat alle inhoud in het midden goede schrijfprincipes volgt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map