Ideeënstarters: 20 zinnen om u te helpen met het bedenken van onderwerpen om over te schrijven

Heeft je brein pijn van het bedenken van nieuwe ideeën voor je blog? Of u nu de schrijver en ideeënstarter bent of u wijst onderwerpen toe aan andere mensen, het elke dag bedenken van onderwerpen of soms meerdere onderwerpen per dag kan de meest creatieve geest leegmaken.


In The Artist’s Way, een gids om je creativiteit te bevrijden, verwijst auteur Julia Cameron naar dat uitgeputte gevoel als de ‘creatieve bron’ die leeg is. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw put bij te vullen, en we praten erover in 10 manieren om het blok van schrijvers te overwinnen bij bloggen, maar een van de gemakkelijkste manieren om met ideeën te komen als u denkt dat u niets meer over heeft geven is het gebruik van ideeënstarters.

Een idee-starter wordt ook wel een prompt genoemd. Het is gewoon een zin die bedoeld is om je hersenen te laten joggen en je creatieve sappen te laten stromen. Als je ideeën kwijtraakt, kun je deze aanwijzingen gebruiken en iets bedenken om over te schrijven. Bovendien gebruiken deze prompts goede SEO- en aandachttrekkende methoden zoals beschreven in Jerry Low’s 35 Headline Samples From The A-List Bloggers.

20 prompts – Nieuwe ideeën voor uw artikelen!

Voor de onderstaande prompts neemt u de titel en vult u de blanco in. Dit zal dienen als uw idee voor een nieuw artikel. Elke prompt kan op honderden manieren worden voltooid. Zelfs als u nieuwe ideeën niet kent, zult u met deze aanwijzingen nooit meer met dat probleem worden geconfronteerd.

1. Een beginnershandleiding voor ___________

Vul de bovenstaande prompt in met een onderwerp dat iemand die uw blogonderwerp helemaal niet begrijpt. Als u bijvoorbeeld een blog heeft over het bakken van taarten, kan de bovenstaande prompt worden: A Beginner’s Guide to Smooth Icing.

2. Top 5 manieren om __________

Deze titel is algemeen genoeg om over elk onderwerp te kunnen schrijven, van beginner tot gemiddeld tot gevorderd. Als uw blog bijvoorbeeld gaat over garagedeuropeners, kunt u een artikel schrijven met de titel Top 5 manieren om uw garagedeuropener in goede staat te houden.

3. Hoe __________ te voorkomen

Deze titelprompt is een oproep tot actie. Er is iets in uw niche dat zorgwekkend is voor lezers. Wat is het? Als je blog over actiefilms gaat, kan deze titel worden: Hoe voorkom je een burn-out van actiefilms.

4. Wat __________ moet weten over __________

Deze kop is een aandachtstrekker voor een specifiek publiek. U vult de eerste blanco in met uw doelgroep en de tweede met het onderwerp. Dus, als u een autoverhuurbedrijf heeft, kunt u schrijven: wat vakantiegangers moeten weten over het verkrijgen van de beste huurtarieven voor passagiersauto’s.

5. Speciaal verslag over wat _________ over __________ denkt

Casestudy’s en speciale rapporten geven een gezag aan uw site. Stel dat uw site over kruidengeneesmiddelen voor honden gaat. Je zou deze kop in iets als dit kunnen veranderen: Speciaal rapport over wat hondenbezitters denken over Mariadistel voor leverfunctie.

6. 10 leugens die je jezelf hebt verteld over __________

Dit is een kop in waarschuwingsstijl. Het trekt de lezer naar binnen omdat ze wil weten wat ze verkeerd heeft gedaan. Een voorbeeld is een datingwebsite. De kop zou zoiets worden als: 10 leugens die je jezelf hebt verteld over waarom je nog steeds vrijgezel bent.

7. De beste manieren om veilig te blijven tijdens __________

Dit type kop volgt hetzelfde idee als een waarschuwing. Het speelt in op ons gevoel veilig, slim en gelukkig te willen zijn. Laten we het voorbeeld van een beveiligingsbedrijf gebruiken. Het artikel zou kunnen worden: De beste manieren om veilig te blijven tijdens een huisinvasie.

8. 4 fasen om te winnen __________

Dit is een how-to-kop, maar met een specifiek aantal stappen om van A naar Z te komen. Een bouwbedrijf zou bijvoorbeeld kunnen schrijven over: 4 fasen om een ​​volledig waterdichte kelder te krijgen.

9. Waarom moet je __________ vermijden

Dit is weer een waarschuwing voor de lezer. U kunt de blanco invullen met zowat elk denkbaar onderwerp. Als u een SEO-specialist bent, kunt u die titel omzetten in: Waarom u moet vermijden om te betalen voor plaatsing van zoekmachines.

10. Beste tips voor het maken van __________

Deze titel moet worden gereserveerd voor uw allerbeste advies voor lezers. Het moet afkomstig zijn van een deskundig interview, persoonlijke ervaring of wetenschappelijk onderzoek van gerenommeerde bronnen. Stel dat u een site heeft die kleding verkoopt. Je zou het volgende kunnen schrijven: Beste tips voor het maken van de perfecte outfit voor oudejaarsavond.

11. 3 stappen om te leren __________

Deze titel is erg veelzijdig. Om de lege plekken voor deze titel in te vullen, bedenk wat je lezers nodig hebben en willen leren en welke speciale kennis je hebt. Als je een kookschool runt, heb je misschien gelijk aan: 3 stappen om te leren om de perfecte soufflé te maken.

12. Voors en tegens van __________

Wat zijn enkele van de meest voorkomende voor- en nadelen van uw branche? Als u een PR-bedrijf runt en potentiële klanten wilt bereiken, kunt u een onderwerp schrijven als: Voors en tegens van gedrukte advertenties in de digitale wereld van vandaag.

13. Alles wat u moet weten over __________

Dit is een uitgebreid artikel van het gidstype. Wat zijn de grote onderwerpen voor uw site? Als je een site hebt over katten, dan zou je misschien iets kunnen schrijven over: Alles wat je moet weten over het introduceren van een kitten bij je andere katten of alles wat je moet weten over kattenleukemie.

14. De __________ Gids voor __________

Over gidsen gesproken, hoe kunt u uw lezers uiterst specifiek advies geven dat niemand anders biedt? Als u naaibenodigdheden verkoopt, kunt u zoiets schrijven als: The Teenager’s Guide to Sewing Your Own Prom Dress.

15. Verhoog uw __________ met __________% met __________.

Speel in op de wens van de lezer om zichzelf te verbeteren met deze kop. Stel dat u een site heeft die advies geeft over financiële planning. U zou zoiets kunnen schrijven als: Verhoog uw pensioenportefeuille met 50% met Penny Stocks.

16. Fast Relief voor __________

Als iemand lijdt, wat wensen ze dan? Dat klopt … snelle verlichting. Deze titel voorziet in die behoefte. Laten we een voorbeeld gebruiken van de ouders van een website. Je zou iets kunnen schrijven over: Fast Relief for Cholic of Fast Relief for Sore Throats in Kids.

17. Bent u bezorgd over __________?

‘Ben jij’-koppen zijn een andere manier om iets aan te raken over de zorgen van je sitebezoekers. Het artikel biedt dan een oplossing voor die zorg. Dus als u een site runt waar mensen politieke kwesties bespreken, zou u iets kunnen schrijven als: Bent u bezorgd over de aanstaande verkiezingen? of maakt u zich zorgen over het stemmen voor de verkeerde persoon? Denk zoals uw lezers en probeer erachter te komen waar ze zich het meest zorgen over maken.

18. Krijg __________ Like __________ (beroemde persoon)

Een andere techniek is om de naam van een beroemd persoon te gebruiken om mensen in het artikel te trekken. Stel dat u een website met dieetadviezen heeft. Je zou zoiets als dit kunnen schrijven: Get Biceps Like Channing Tatum.

19. Voor mensen die __________

Deze titel kan een breed scala aan onderwerpen omvatten. Het idee is om de blanco in te vullen met een wens. Dus je zou zoiets kunnen schrijven als: voor mensen die 30 pond willen verliezen of voor mensen die hun golfswing willen verbeteren.

20. X Bewezen manieren om __________

Met dit type titel biedt u waarde. Deze manieren zijn ‘bewezen’ en de experts bevelen ze aan of u heeft ze zelf getest. Voor een site over schrijven, zou je kunnen komen met: 20 bewezen manieren om je eerste roman af te maken.

Wees niet bang om titels toe te voegen, maar probeer ze onder de 10 woorden te houden, anders riskeer je de aandacht van de lezer te verliezen. Extreem lange titels zien er ook vreemd uit op mobiele apparaten. Volgens Pew Internet Research gaat tweederde van de gebruikers van mobiele telefoons op internet. Houd daar rekening mee bij het formuleren van een interessante maar korte titel. Dus Top 5 manieren om een ​​cake te bakken, kan worden uitgebreid tot Top 5 manieren om de perfecte cake te bakken.

Noodtechniek om een ​​idee te vinden

clusteringfotocredit: juhansonin via photopin cc

Als je alle bovenstaande schrijfprompts hebt geprobeerd en nog steeds geen goed idee hebt om over te schrijven, probeer dan een gratis associatietechniek genaamd clustering. Celestine Chua, oprichter van Personal Excellence, beveelt de clusteringstechniek aan in haar artikel 25 Nuttige brainstormtechnieken. Dit is een techniek die ik zelf met succes heb gebruikt om ideeën te bedenken voor onderzoekspapieronderwerpen, artikelideeën en zelfs om te werken aan scènes voor romans. Het is simpel maar effectief. Zo werkt het:

 • Pak een groot stuk posterbord of zoek een wit bord om op te schrijven.
 • Sluit je ogen even en maak je geest vrij van afleiding.
 • Begin nu met schrijven! Schrijf het eerste dat in je opkomt in een cirkel in het midden van je bord.
 • Schrijf het volgende woord dat in je opkomt in een cirkel die uit de hoofdcirkel komt, zoals in de onderstaande afbeelding.
 • Ga door en creëer steeds meer clusters van cirkels totdat je een gedachtegang of meerdere hebt.

Ga nu een stap terug en kijk naar je cluster. Kun je een idee bedenken van wat je hebt geschreven? Zoek naar patronen en grote ideeën. Als je nog steeds vastzit na het proberen van deze oefening, roep dan de hulp van anderen in via een virtuele vergadering of persoonlijk. Herhaal deze oefening, maar laat iedereen ideeën weggooien die bijdragen aan de clusters.

Door de bovenstaande aanwijzingen en deze clusteringoefening te gebruiken, zou je elk gebrek aan creativiteit moeten afschudden en dat briljante idee moeten raken dat lezers naar je site zal leiden en ze daar zal houden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map