Leg de interesse van uw lezer vast als een Hollywood-scenarioschrijver

Het doel van elke goede scenarioschrijver, of eigenlijk elke schrijver, is om de aandacht van de lezer te trekken en tot het einde te houden. Je doel voor je blog moet precies hetzelfde zijn. Vanaf het moment dat de sitebezoeker uw bestemmingspagina bereikt, moet zijn aandacht voldoende worden vastgelegd zodat hij een lange tijd niet weggaat.


Als een goede film die ervoor zorgt dat je meer wilt weten over de personages, deze opnieuw wilt bekijken of het vervolg wilt zien, zal een goede blog de bezoeker aantrekken en hem een ​​bladwijzer voor je site maken en zich aanmelden voor je mailinglijst.

De openingshaak

Elke geweldige film heeft een openingsscène die je grijpt en ervoor zorgt dat je de film wilt blijven bekijken. Er zijn een paar voorbeelden van deze techniek en er zijn veel manieren om de kijker zorg te geven.

Star Trek

De 2009-versie van Star Trek met Chris Pine als Captain Kirk zet de toon voor de film door een beetje achtergrondverhaal te geven om de serie opnieuw op te starten. Als blogeigenaar moet u het achtergrondverhaal voor uw lezers leveren. Wie ben je? Waarom schrijf je deze blog? Wat zijn de basisprincipes van uw nichegebied? Wie ken je? Waarom zou de lezer erom geven??

Kaken

De film Jaws, uitgebracht in 1975, heeft een gruwelijke openingsscène waarin een vrouw die in de oceaan zwemt, wordt opgegeten door een grote witte haai. Als je bang bent om de oceaan in te gaan, is deze film waarschijnlijk de reden waarom. Dus, wat kunnen we leren over bloggen vanuit dit scenario (aangepast van een roman)? Soms moet je je lezers bang maken. Dit kan door middel van koppen op een blog. Bijvoorbeeld: ‘Top 10 gevaren van XX’ of ‘Waarom niet doen X kan de grootste fout van je carrière zijn’.

Raiders of the Lost Ark

Iedereen in de Raiders of the Lost Ark-serie zal je vanaf het eerste moment van de film rechtstreeks in de actie gooien en de clip hierboven is geen uitzondering. Avonturier Indiana Jones, gespeeld door acteur Harrison Ford, neemt een slechte beslissing die de neiging tot spijkeren bijt terwijl je wacht om te zien hoe hij zichzelf uit deze vreselijke situatie zal halen.

Hoe kunt u dit implementeren voor het schrijven van uw blog? Gooi de lezer in een situatie van het type casestudy. Stel een worstcasescenario op en leg vervolgens uit hoe de blogger zichzelf uit die situatie kan redden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat u kunt doen om uw lezer te pakken te krijgen vanaf het moment dat ze uw site bezoekt. Als je haar de eerste paar seconden kunt haken, zal ze waarschijnlijk een tijdje rondhangen. Je kunt ook humor gebruiken, een verrassend feit noemen of iets dat haar zal pakken.

Het juiste genre

Volgens de BBC is de wereldmarkt Hollywood aan het veranderen. De Motion Picture Association heeft cijfers vrijgegeven die erop wijzen dat het merendeel van de verkoop aan de kassa nu afkomstig is van wereldwijde markten en alleen van binnenlandse. Hierdoor veranderen de soorten films die worden uitgebracht. Er zijn enkele genres die het op wereldschaal gewoon beter doen dan andere genres.

Als je van romances of komedies houdt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat niet veel van dat soort films worden uitgebracht. Er lijkt een golf van sciencefiction, fantasy en dramatische films te zijn. Superhelden zijn ineens een rage. De reden voor deze verschuiving is de verschuiving naar een meer wereldwijde outreach door Hollywood.

Dit kan ook in uw blog worden vertaald. Als je net begint, is elk genre dat er is voor jou beschikbaar. Sommige genres genereren van nature meer verkeer dan andere. Zaken en technologie zijn bijvoorbeeld twee zeer populaire genres.

Matt Smith bij Online Income Teacher noemt drie onderwerpen als zeer winstgevend:

 • Gezondheid en fitness
 • Relaties
 • Geld en financiën

Maar je moet ook een passie hebben voor je onderwerp. Slimme marketing en het juiste type inhoud kunnen binnen redelijkheid zelfs een minder populair onderwerp overwinnen. Jerry Low deelde onlangs zijn ervaringen met zijn eerste website, waar hij zijn niche zo had versmald dat het niet werkte.

Zijn blik op welke blogs het meest winstgevend zijn, is een grote hulp voor bloggers die proberen te achterhalen waar hun niche ligt. Lees zijn artikel getiteld Geld verdienen met bloggen: onderzoekstips, niche-ideeën + 10 bruikbare verkeersstrategieën voor insidertips over het uitzoeken van dit hele genre.

Karakters die opvallen

Echt geweldige scenario’s hebben geweldige personages die je je nog jaren zult herinneren. De film The Shine uit 1980 met Jack Nicholson is een goed voorbeeld van onvergetelijke personages. Jack Nicholson speelt Jack Torrance, een schrijver die gek wordt met de hulp van een paar niet zo goed bedoelde geesten.

Wie kan Nicholson’s optreden vergeten als hij door een deur hakt en zegt: ‘Hier is Johnny.’ Natuurlijk is het moment eng (of was jaren geleden, misschien niet zo veel nu), maar waarom kan het de kijker echt iets schelen? We hebben dit stel leren kennen. Hun hoop en dromen werden gedeeld. We weten dat hij meestal een goede echtgenoot en vader is, maar dit is voor hem echt een buitenbeentje.

Kortom, uw lezer moet weten wie u bent. Plaats bios op uw website. Deel een paar persoonlijke details, zoals dat je elk jaar graag op een andere locatie gaat skydiven of de titel van je favoriete boek. Iedereen die voor uw blog schrijft, moet opvallen met een bio, foto en op zijn minst een beetje informatie die elders niet direct beschikbaar is.

Hangers

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over het gebruik van haken en hangers in je schrijven. In films zie je hangers het vaakst aan het einde van een film die de eerste in een serie is. Zo overleeft Katniss in The Hunger Games de hongerspelen en slaagt ze er zelfs in om Peta mee te nemen.

Er zijn echter problemen in het paradijs. De hoofdstad is niet blij met haar ongehoorzaamheid. Katniss wordt gewaarschuwd dat, hoewel ze een andere liefdesbelang heeft, Gale, ze beter de liefde kan lijken die Peta heeft getroffen, althans in het openbaar. De kijker weet dat de hoofdstad waarschijnlijk een soort wraak zal nemen.

Dit wordt een hanger genoemd en het brengt de kijker terug in films. U kunt hangers op uw website gebruiken om de lezer terug te trekken naar uw blog. U kunt dit op verschillende manieren bereiken:

 • Laat uw lezers weten dat u volgende week voor hen een verrassing zult hebben. Zorg ervoor dat u uw belofte nakomt.
 • Schrijf een reeks artikelen en laat de lezer weten dat er een nieuw deel komt, wanneer en wat ze in dat artikel zullen leren.

De sleutel tot een goede hanger is om hun interesse te wekken, hen iets waardevols te geven en hen meer te laten verlangen.

Het woord naar een publiek brengen

De beste film ter wereld flopt aan de kassa als niemand weet dat het uit is of waar het over gaat. Net zoals het belangrijk is dat een film wordt gepromoot, moet ook uw blog worden gepromoot. Kondig berichten op sociale media aan en neem contact op met mensen in uw sociale kringen om hen te laten weten wat u te bieden heeft. Uw site wordt misschien wel de volgende blockbuster-blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map