Waarom het belangrijk is om uw advertentie goed bij te vullen

In 1992 publiceerde Penguin Group een boek van Julia Cameron getiteld The Artist’s Way: A Spiritual Path to Higher Creativity. Het zelfhulpboek hielp de term ‘creatief goed’ te gebruiken.


Wat is een ‘creatieve bron’ precies? Als bloggers, schrijvers en creatieve zakenmensen zijn de meesten van ons erg creatief. De creatieve persoon kan op één dag tientallen nieuwe ideeën bedenken. Omdat de creatieve persoon altijd dingen uitstort in de vorm van nieuwe projecten, schrijven en werken, komt er een moment dat de innerlijke bron van de creatieve persoon waaruit al deze creativiteit stroomt, opdroogt. Het moet van tijd tot tijd worden “bijgevuld” om de creativiteit te laten stromen.

“Serieuze kunst komt voort uit serieus spel.” – Julia Cameron

De theorie van Cameron in een notendop is simpelweg dit:

 • Je moet leuke dingen toevoegen om je creativiteit te laten neuriën.
 • Je moet een uitlaatklep hebben voor alle rommel en negativiteit die van anderen en van jezelf komt.
 • Je moet nieuwe dingen ervaren.
 • Je moet in de wereld leven om over de wereld te schrijven.

Top dingen om te nemen van The Artist’s Way

Natuurlijk is dit boek, dat een zelfhulpgids is om je creativiteit te bevrijden, veel meer betrokken dan die simpele punten hierboven. Cameron geeft twee hoofdtools om je creativiteit te bevrijden, maar in elk hoofdstuk staan ​​veel andere tips, tools en technieken die je creativiteit helpen opbouwen.

De twee grote tools die Cameron aanbiedt en die u vanaf vandaag kunt toepassen om uw creatieve kant te vergroten, zijn:

gratis schrijvenMorning Pages

Cameron raadt aan om elke ochtend minimaal drie pagina’s in een dagboek te schrijven. Dit gebeurt in een freewriting-stijl, waarbij je gedachten stromen en je ze opschrijft. Je maakt je geen zorgen over interpunctie, spelling of grammatica. Je schrijft gewoon. Als je niets kunt bedenken om te schrijven, dan schrijf je: ‘Ik weet niet wat ik moet schrijven’. Je schrijft die woorden totdat er iets in je opkomt.

Dit wordt “het wegwerken van de rommel” genoemd en helpt je geest vrij te maken van alle rommel die op een bepaalde dag plaatsvindt, zodat je hersenen zich kunnen concentreren op de taak die voorhanden is – schrijven.

Artiestdata

artiest datumEen artiestendate doe je helemaal zelf. Het moet iets leuks, anders, spannends of iets zijn waar je van houdt. Het idee is om je creativiteit goed bij te vullen, zodat je meer ideeën hebt dan voorheen. Enkele voorbeelden van artiestendata:

 • Maak een wandeling in een nabijgelegen park en neem de tijd om te observeren hoeveel verschillende soorten bloemen langs het pad groeien.
 • Woon zelf een concert in het park bij.

Een artiesten date hoeft niet duur te zijn en moet altijd alleen zijn. Ik ging eens alleen naar een park en zat op de schommels en draaide in cirkels. Waarom? Ik deed dat graag als kind. Het was iets dat me terugbracht naar mijn kindertijd. Het kost me niets. Toch had het een grote terugverdientijd in de creativiteit die werd losgelaten uit die eenvoudige reis van 20 minuten door het lokale park en terug.

Een artiestendatum moet gewoon iets zijn dat je hart doet zingen. Het kan iets zijn waar je als kind van hield of iets waar je nu van houdt. Voor sommige mensen gaat het om de natuur. Voor anderen is het laatste wat het zou inhouden de natuur. De sleutel is uitzoeken wat er in je eigen hart en ziel spreekt.

Deblokkeren

De belangrijkste reden waarom kunstenaars hun creatieve bronnen willen bijvullen, is natuurlijk omdat ze geblokkeerd zijn en ofwel niet in staat zijn om goede nieuwe ideeën te bedenken, ofwel helemaal niet kunnen schrijven. Als blogger wordt van u verwacht dat u 52 weken per jaar inhoud levert met uw unieke schrijfstem.

Zelfs als je maar één keer per week blogt, is dat veel inhoud om te verzinnen. Naast schrijven ben je waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor het genereren van inkomsten met je website, het promoten van je website en het up-to-date houden van de website. Een blogger moet veel verschillende hoeden dragen. Omdat de gemiddelde blogger uitgebrand en moe is, is het bijna essentieel om enkele dingen te weten die je kunt doen om writer’s block te voorkomen.

Hier zijn een paar dingen die je kunt proberen als je wordt geblokkeerd:

 • Gebruik ideeënstarters. Ideeënstarters kunnen het creatieve proces op gang brengen en ideeën laten stromen.
 • Schrijf een fantastische kop. Jerry Low heeft enkele voorbeelden van topbloggers die er zijn. Schrijf een kop die niet alleen de lezer boeit, maar ook een goede SEO heeft, en de rest van het artikel kan gewoon gemakkelijk vloeien.
 • Maak een wandeling om het blok. Oefening zorgt ervoor dat zuurstof door je lichaam stroomt. Er is ook iets met lopen dat het denkproces lijkt te bevrijden.
 • Lees een artikel over het verbeteren van een schrijfvaardigheid. We hebben er veel bij WHSR om u op weg te helpen.
 • Werk aan het verbeteren van het ontwerp of de stijl van uw website. Soms kan het focussen op een ander aspect van uw blog uw creativiteit vrijmaken voor de daadwerkelijke blogposts.
 • Luisteren naar muziek.
 • Lees vergelijkbare artikelen als degene waaraan u werkt. Je wilt nooit een andere schrijver of website kopiëren, maar soms zal het lezen van je wedstrijd je laten zien waar gaten in hun exemplaar zitten en je kunt die gaten vervolgens vullen met unieke eigen onderwerpen.

Manieren om uw creatieve bron opnieuw te vullen

goed bijvullenAls je volledig opgebrand bent en alle bovenstaande ideeën het simpelweg niet snijden, dan is het tijd om over te gaan tot noodmaatregelen om je creativiteit goed bij te vullen. Probeer eerst niet te schrijven. Als het moet, huur dan een schrijver in om een ​​paar stukjes voor je te maken om je geest wat tijd te geven om te genezen van alle stress waar het onder staat.

Begin vervolgens met het advies van Julia Cameron. Schrijf elke dag in uw ‘ochtendpagina’s’ (nee, u hoeft ze niet zo snel mogelijk na het wakker worden te doen). Neem elke week een artiestendatum. Dit zijn twee eenvoudige dingen die u kunt beginnen en die veel opleveren.

Probeer vervolgens uw advertentie goed te vullen door:

 • Geweldige literatuur lezen. Ja, zelfs als je over golfballen schrijft, ga je gang en lees fictie. Lees wie je graag leest. Lees Stephen King of lees John Steinbeck. Het maakt niet uit wie je leest, alleen dat je iets leest dat je leuk vindt.
 • Tijd doorbrengen met slimme mensen. Slimme mensen voeren slimme en intrigerende gesprekken. Breng wat tijd door in het gezelschap van degenen die u interesseren en u zult waarschijnlijk merken dat sommige ideeën beginnen te stromen.
 • Probeer een andere taak dan u normaal doet. Leer jezelf gitaar spelen. Volg een yogales. Leer naaien. De sleutel is om ervoor te zorgen dat je geest niet meer geobsedeerd raakt door het feit dat je op dit moment niet kunt schrijven.
 • Ga terug naar de basis. Gebruik opnieuw het voorbeeld van de golfblog, ga naar de golfbaan en speel een paar rondjes golf. Bezoek de pro-shop en chat met de jongens daar over nieuwe apparatuur of gadgets die ze hebben gezien. Praat met andere golfers in de club over hun spel. Uiteindelijk zal dit allemaal in elkaar passen en begin je met het bedenken van nieuwe ideeën om over te schrijven. Ga naar de kern van waar je over schrijft, of dat nu betekent dat je een aantal nieuwe recepten in de keuken moet koken voor een foodblog, of op de baby van je vriend moet passen voor een ouderschapsblog.

Enkele aanvullende gedachten over creativiteit

Ik heb creativiteit bestudeerd en hoe ik kan helpen schrijvers te deblokkeren sinds 2002 toen Pamela Johnson en ik co-auteur waren van So Your Muse Has Gone AWOL? 

Naast enkele van de meer traditionele ideeën om een ​​wandeling te maken of naar muziek te luisteren, hebben we ook gekeken naar zaken als of geur aan creativiteit kan worden gekoppeld.

Geur hangt samen met zoveel dingen die we doen. Heb je ooit de geur van snickerdoodle-koekjes opgevangen en ben je meteen teruggebracht naar de leeftijd van zeven toen je grootmoeder je liet zien hoe je die koekjes maakt? Onze herinneringen en geuren zijn vaak heel nauw met elkaar verbonden.

Het is dus logisch dat geuren onze innerlijke creativiteit kunnen bevrijden. Dat is slechts een voorbeeld van de vele verschillende dingen die u kunt proberen om als schrijver te worden gedeblokkeerd.

Nieuwe ideeën bedenken voor je blog en schrijven vanuit een uniek perspectief gebeurt niet in een vacuüm. Creativiteit is meerlagig en gecompliceerd. Ik heb cursussen van zes weken over dit onderwerp gegeven en heb alleen de oppervlakte bekrast. Als je echter maar een paar van de ideeën uit dit artikel kunt implementeren, zul je een merkbaar verschil zien in je vermogen om met nieuwe ideeën te komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me