Wat je kunt leren van de Vampire Diaries over het betrokken houden van lezers

Als je een fan bent van de Vampire Diaries, dan begrijp je de ingewikkelde wendingen en wendingen van de scriptschrijvers van deze serie die fans op het puntje van hun stoel hielden. Er zijn veel trucs die deze schrijvers hebben gebruikt die u in uw eigen blog kunt zetten en uw lezers week na week, maand na maand en jaar na jaar betrokken kunt houden.


“Deze stad heeft een beetje een wake-up call nodig, vind je niet?” – Damon Salvatore, Seizoen 1, Aflevering 02

Voor het geval je de Vampire Diaries niet hebt gezien, het verhaal gaat over een jong meisje dat een vampier ontmoet (klinkt bekend), maar dan ontmoet ze zijn broer en begint zo een liefdesdriehoek. De verhaallijn omvat echter veel andere wendingen, waaronder dubbelgangers, heksen, spoken, weerwolven en allerlei andere magische kwaliteiten die op de een of andere manier allemaal draaien en draaien en samenkomen in een verhaal dat de kijker / lezer interesseert.

Uw wake-up call

Is je blog een beetje saai? Een manier om gemakkelijk te zien of u uw lezers betrokken houdt, is door naar uw bouncepercentage te kijken. U vindt deze informatie via Google Analytics. Bezoekers komen bijvoorbeeld naar uw site, blijven een fractie van een seconde en stuiteren dan weg?

Volgens een artikel over Time van Tony Haile heb je maximaal ongeveer 15 seconden om de aandacht van een lezer te trekken en vast te houden.

In de aflevering van Vampire Diaries getiteld “The Night of the Comet” (seizoen 1) gaat de openingsscène over een man en een vrouw die kamperen in het bos. Een griezelige mist omringt hen onmiddellijk en de openingsdialoog is de vrouw die zegt: “Hoorde je dat?”

Natuurlijk hebben de schrijvers onze aandacht. Wie zou kunnen helpen, maar verder lezen / kijken met zo’n opening?
Zijn uw openingen aantrekkelijk? Het is van vitaal belang om uw lezers tijdens uw schrijven geïnteresseerd te houden met haken en hangers. Bekijk het artikel van Jerry Low Schrijf koppen zoals Brian Clark, Neil Patel en Jon Morrow: 35 kopvoorbeelden van de A-List-bloggers.

Plot twist!

The Vampire Diaries staat bekend om plotwendingen. Een geweldige plotwending verandert niet alleen het spel, maar is volkomen logisch voor de kijker / lezer. Voorzichtigheid! Als je niet alle afleveringen hebt gezien, ligt er een spoiler voor de boeg, dus sla de volgende alinea over als je niet wilt weten wat er nog gebeurt.

Spoiler: Van Katherine die niet in het graf is, tot Bonnie die haar eigen dood faket, tot Elena die in een vampier verandert, de show is vol van twist na twist. Waarschijnlijk een van de grootste wendingen aller tijden is aan het einde van seizoen 6, wanneer Kai Elena in een diepe, slapende schoonheidsslaap plaatst waar ze niet uit zal ontwaken totdat Bonnie sterft. Praat over je ultieme wraak. Hij scheidde Elena en Damon (opnieuw) en deed Bonnie daarbij pijn omdat ze Elena nooit meer zou zien (of toch? Misschien nog een plotwending?).

Plotwendingen vereisen dat je op een echt unieke en andere manier naar een onderwerp kijkt. Ze moeten nog steeds logisch zijn voor de lezer en iets zijn dat kan gebeuren in de wereld die is opgezet. Het doel is echter om de lezer te verrassen.

Voor een blog zijn er een paar manieren waarop u uw lezers kunt verrassen en verrukken en zo een soort plotwending kunt creëren. Houd er echter rekening mee dat uw draai logisch moet zijn. Je kunt geen paardenblog runnen en plotseling iets aanbieden over make-uptips.

 • Geef een freebie weg.
 • Bied een onverwachte korting.
 • Nodig een gastspreker uit voor een online chat.
 • Bied een workshop of teleconferentie aan.
 • Bied een video aan die laat zien hoe je iets moet doen.
 • Koop een drone en maak foto’s vanuit een andere hoek en upload ze.
 • Nodig een gastblogger uit op uw site.
 • Voeg een pop-up toe voor elke zoveel gasten, waardoor ze een freebie krijgen.
 • Stuur een persoonlijke notitie naar uw topklanten.

De karakters

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar Vampire Diaries blijven kijken en het is in het zevende seizoen, is vanwege de personages. Kijkers hebben die personages leren kennen en waarderen.

 • De personages hebben diepte. Als Damon gewond is, zal hij acteren. Als Stephan gekwetst is, zal hij broeden maar uiteindelijk terugveren. Caroline is het brave meisje. Elena is pittig.
 • We weten wat hen pijn heeft gedaan. Elena verloor haar ouders en gaf zichzelf de schuld, enz.
 • We kennen hun eigenaardigheden. Damon is sarcastisch en maakt ons aan het lachen. Elena doet alles voor de mensen van wie ze houdt. Caroline wil dat alles perfect is.

Hoe vertaalt dit zich naar uw blog? Uw lezers moeten u persoonlijk leren kennen. Of als je een team hebt, moeten ze je schrijvers kennen. Dit omvat verschillende elementen:

 • Foto’s van uw schrijvers en u.
 • Biografieën die over elk een beetje delen.
 • Een unieke stem. De beste schrijvers hebben een sterke stem die je gemakkelijk kunt herkennen. Hun werk is redelijk consistent, ongeacht de onderwerpen waarover ze schrijven.
 • Uw schrijvers moeten soms gewoon persoonlijk worden. Academici zullen je vertellen nooit ‘jij’ te gebruiken in je schrijven. Maar als je wilt dat je teksten persoonlijk lijken op een blog, is het belangrijk om een ​​gesprek te hebben met je lezers. Sterker nog, ik zou zeggen dat het veel belangrijker is om persoonlijk te zijn dan om correct te zijn.
 • Ervaringen delen. Het is belangrijk dat u en uw schrijvers willen delen waar ze hebben gefaald en waar ze zijn geslaagd, zodat lezers weten dat ze het advies dat ze krijgen kunnen vertrouwen.

Laat uw blog het leven niet uit u zuigen

Blogschrijvers (en scriptschrijvers) kunnen zoveel tijd besteden aan het maken van inhoud dat ze zich opgebrand beginnen te voelen. Als je dag in dag uit achter je computer zit zonder pauze, zul je waarschijnlijk moeite hebben om iets interessants te bedenken om over te schrijven.

Als je merkt dat je voor je toetsenbord zit en niet in staat bent om iets te typen, is het tijd om je creativiteit goed bij te vullen. Julia Cameron vertelt over het opnieuw vullen van je creatieve bron in haar boek ‘The Artist’s Way’. Het is essentieel dat creatieve mensen wat tijd besteden aan andere activiteiten om te voorkomen dat ze worden geblokkeerd.

Maak een wandeling, bezoek een museum of breng wat tijd door met Ian Somerhalder (Damon) terwijl je naar de nieuwste aflevering van Vampire Diaries kijkt. Je zult versteld staan ​​hoe snel je inspiratie vindt voor je schrijven en zakendoen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map