De bästa personliga webbplatserna som jag någonsin har sett (och hur du skapar din)

De säger att främlingens själ är obegriplig, men vi kan inte helt instämma i uttalandet.


Oftast vill vi bara inte märka det självklara, låtsas att det är för personlig fråga eller något sådant.

Faktum är att en mänsklig själ inte är så mörk som den verkar. Den är alltid redo och till och med villig att avslöja sina hemligheter för den förtroende. Som regel är webbgemenskapens medlemmar med sina egna webbplatser öppna för kommunikation, socialisering och andra liknande saker. Dessutom fungerar personliga webbplatser som ett slags virtuella CV för sina ägare. Oftast, om du är så skarp som en nål och ser en persons webbplats kommer du enkelt att berätta ännu mer om webbplatsägaren än han / hon ville säga.

Webbplats: narrowdesign.com

2. Jim Ramsden

Exempel på personlig webbplats (ny) - JB

Webbplats: strajnic.net

4. Gary Le Masson

Exempel på personlig webbplats (ny) - Gary

Webbplats: julia.na

6. Pascal van Gemert

Exempel på personlig webbplats (ny) - Pascal

Webbplats: madebydaryl.co.uk

8. Anthony Wiktor

Exempel på personlig webbplats (ny) - AW

Webbplats: adamhartwig.co.uk

10. Djuret är tillbaka

Exempel på personlig webbplats (ny) - TBIB

Webbplats: tonydorio.com

12. Sean Halpin

Exempel på personlig webbplats (ny) - Sean

Webbplats: toddhenry.com

14. Gary Sheng

Exempel på personlig webbplats (ny) - Gary Sheng

Webbplats: anthonymychal.com

16. Joshua Mccartney

Exempel på personlig webbplats (ny) - JM

Webbplats: lewishowes.com

18. Pharrell Williams

Exempel på personlig webbplats (ny) - PW

Webbplats: aliwong.com

20. Albino Tonnina

Exempel på personlig webbplats (ny) - Albino

Webbplats: ellensriley.com

22. Simon Sinek

Exempel på personlig webbplats (ny) - Simon

Rekommendation

Idag använder jag Name Cheap för att registrera och hantera alla mina domännamn. För personlig webbhotell rekommenderar jag att du använder Hostinger Single – främst för att de har den billigaste webbhotell (börjar på $ 0,80 / mo) och en lättanvänd webbplatsbyggare.

HostingerHostinger delad värdplan börjar på bara $ 0,80 / mo – Perfekt för dig som är värd för bara en personlig webbplats (besök Hostinger online).

2. Bygg från grunden eller med en webbplatsbyggare

När du väl har hemsidan och webbhotell är klar är nästa steg att göra själva webbplatsen.

Det finns många överväganden i webbdesign men som nybörjare är mitt råd att ta babysteg.

WYSIWYG Editor

Försök skriva ut något och få det på webben. Finjustering och modifiering kan komma senare efter att du har lärt dig dina färdigheter. Ett enkelt sätt att designa en webbplats är att använda en WYSIWYG webbredigerare som Adobe Dreamweaver CC. Sådana redaktörer fungerar precis som en vanlig ordbehandlare och låter dig utforma din webbplats visuellt utan att hantera för mycket tekniska detaljer.

Webbplatsbyggare

Om HTML och CSS inte är din sak, eller om du bara vill ha en enkel personlig webbplats för din intervju, är kanske en drag-and-drop-webbplatsbyggare det bättre valet.

De flesta webbhotellföretag erbjuder en drag-and-drop-webbplatsbyggare gratis. Om du inte bryr dig mycket om utsikterna eller UX för webbplatsen, kan du skapa en fungerande personlig webbplats på en och en halv timme med de gratis verktygen. Alternativt kan du hoppa över webbdesignprocessen genom att använda en betald allt-i-ett-webbplatsbyggare som Wix och Weebly. Det bästa med dessa betalda verktyg är gjorda för icke-tekniker. De är vanligtvis enkla att använda och har hundratals fördesignade mallar. Du kan helt enkelt välja ett fördesigntema och applicera på din webbplats med bara några klick.

Här är några exempel på webbplatser byggda med Wix. Du kanske också vill kolla in Wix-inbyggda mallar här.

Exempel på Wix webbplatsPersonlig webbplats gjord med Wix: Natalie Latinsky.Exempel på Wix webbplatsPersonlig webbplats gjord med Wix: Lera Mishurov.Exempel på Wix webbplatsPersonlig webbplats gjord med Wix: Rachel Fraser.

För dig som inte känner till webbplatsbyggare rekommenderar jag att du läser dessa tutorials på våra systersidor:

  • Hur du bygger din första webbplats med Wix
  • Hur du bygger din första webbplats med Weebly

3. Lägg till personligt innehåll

Jag kan verkligen inte lära dig vilken typ av innehåll som ska läggas till din personliga webbplats, men för att hjälpa dig i brainstorming – ställa dessa frågor till dig själv –

  • Vad är syftet med din personliga webbplats? Definiera och bygg ditt personliga varumärke.
  • Vem är din målgrupp? Studenter, potentiella kunder, shoppare osv. Lär känna dem.
  • Vilken är informationen på webbplatsen? Jobbprover, kontaktinformation, produktspecifikationer osv.
  • Hur presenterar du den informationen? Galleristilar, punktformer, animationer osv. Eller ännu bättre, berätta en historia.

Kom alltid ihåg att för personliga webbplatser är du varumärket. Se till att du tar detta på allvar och skickar ett konsekvent meddelande i ditt varumärke. Detta kan ta formen av din webbplatslogotyp, visitkort eller till och med något som verkar lika grundläggande som din e-signatur.

Oroa dig inte men eftersom det här är saker som enkelt (och snabbt) kan hanteras genom att använda något av de goda varumärkesbyggande verktygen på marknaden.

Vanliga frågor

Hur bygger jag min webbplats gratis?

Det finns många alternativ du kan välja mellan för att bygga en personlig webbplats gratis. Wix har ett gratis konto som låter dig använda deras webbplatsbyggare, medan 000Webhost har gratis webbhotell tillgängligt.

Behöver du en personlig webbplats?

Personliga webbplatser är egentligen inte en nödvändighet men eftersom de är ett bra ställe att dela mer om dina passion och gillar finns det potential för dem att bli kommersialiserade och tjäna lite pengar.

Vad ska jag lägga på min personliga webbplats?

Det bästa med att skapa en webbplats för personligt bruk är att de är dina att göra med som du vill. Några idéer om vad du ska dela är en personlig blogg, några exempel på ditt arbete, information om saker du brinner för eller till och med ditt personliga varumärke..

Hjälper det att få en personlig webbplats att få ett jobb?

Att ha en välgjord, professionell profil hjälper dig att sticker ut från konkurrenter på rekryteringsforum. Förutom friheten att helt anpassa den, visar du också initiativ och grundläggande HTML-färdigheter när det gäller att bygga webbplatsen.

Bör du lägga din CV på din webbplats?

Detta beror på vad du vill använda din webbplats för. Som rekryteringshjälp är ett CV inte ifrågasatt, men detaljer som är för personliga, till exempel adresser och kontaktnummer, bör redigeras.

Inpackning: Vilken är din favorit?

Så gillar du min samling? Vilken verkade vara den mest kreativa för dig? Vad tycker du är det viktigaste på personliga webbplatser?

Dela detta inlägg och din åsikt på Twitter (tagg mig på @WebHostingJerry). Jag hoppas att denna sammanställning hjälper dig att skapa din egen personliga webbplats enligt alla moderna tendenser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me