10 manieren om uw bedrijf te beschermen tegen een slechte webhost

Een betrouwbare webhost houdt uw site consistent (toegankelijk voor klanten) met minimale downtime; een slechte webhost daarentegen kan uw succes schaden door het verkeer te kapseizen, om nog maar te zwijgen van uw SEO-ranking.


Als slimme bedrijfseigenaar moet u zich ervan bewust zijn dat zelfs de beste hostingproviders op een dag kunnen veranderen in slechte hosts (of het ergste – geen zaken meer hebben en “verdwijnen”).

Voor degenen die online een bedrijf runnen, is het noodzakelijk om een ​​bepaald beschermingsniveau op te zetten en jezelf te beschermen tegen je eigen zakelijke webhost.

Hier zijn mijn ideeën om het voor elkaar te krijgen. 

1. Registreer uw domein bij een andere partij

Veel hostingbedrijven bieden nu een gratis domeinregistratie aan bij aankoop van een hostingpakket. Het kan echter slim zijn om $ 10- $ 15 extra uit te geven en uw primaire domein bij een andere registrar te registreren.

Normaal gebruik ik het gratis domein voor mijn secundaire sites, die ik gebruik voor hosttests of SEO-experimenten. Op die manier heb ik, als het domein aan dat hostingbedrijf wordt gekoppeld en ik wil overstappen, nog nooit zoveel werk verloren op een website waarvoor ik verkeer heb gegenereerd.

Ik gebruik NameCheap om al mijn nieuwe domeinen te kopen tegenwoordig – Prijzen zijn goedkoop en hun platform is gemakkelijk te gebruiken.

Het is veel gemakkelijker om naar een nieuw hostingbedrijf te verhuizen als u uw domein bij een andere partij registreert. Anders moet u wachten tot uw hostingbedrijf uw domein vrijgeeft. Dit kan lastig worden omdat ze ook uw hostingbedrijf verliezen.

Geen paniek als je je domein al bij je hostingbedrijf hebt geregistreerd. U kunt het nog steeds eenvoudig overdragen aan een externe registrar.

Tip – Lijst met hostingbedrijven die PayPal-betaling accepteren.

3. Blijf bij een hostingprovider met een lange proefperiode

Garanties zijn een signaal dat u dat bedrijf meer dan één kunt vertrouwen dat niet achter zijn service staat. Een lange proefperiode laat zien dat het hostingbedrijf vertrouwen heeft in de kwaliteit van de service die het te bieden heeft.

(Dit verklaart waarom de proefperiode wordt weergegeven in onze grote hostreviewtabel.)

Webhostingproviders moeten minimaal een maand aanbieden, maar er zijn er ook die een nog langere proefperiode aanbieden.

Sommige van de beste hosts die ik in het verleden heb geprobeerd, bieden de langste volledige terugbetalingsperiode.

  • InMotion Hosting – 90 dagen
  • Hostgator – 45 dagen
  • SiteGround – 45 dagen
  • Hostinger – 30 dagen
  • BlueHost – 30 dagen
  • A2 Hosting – Altijd

Sommige bedrijven bieden “Altijd geld terug garantie” – dit betekent dat u uw hostingaccount kunt annuleren en op elk moment tijdens het abonnement om terugbetaling kunt vragen. Stel dat u betaalt voor een dienstjaar, maar na 90 dagen bent u echt ontevreden over de kwaliteit van het hostingbedrijf. Met een geld-terug-garantie op elk moment kunt u een terugbetaling aanvragen en de rest van de tijd op uw account annuleren.

Tip – Gratis tools om de uptime van de server bij te houden: Uptime Robot, Host Tracker en Pingdom. Gratis tools om de snelheid van websites te meten: Bitcatcha, GtMetrix en UpTrends. Lees ook mijn gedetailleerde handleiding over hoe u de uptime van uw host efficiënt kunt volgen.

8. Werk uw wachtwoord regelmatig bij

Hackers worden steeds slimmer, dus het volstaat niet alleen om een ​​sterke beveiliging in te voeren.

Een scenario (dat in het echte leven gebeurde) kan zijn als iemand die voor een hostingbedrijf werkt op slechte voorwaarden vertrekt en klantgegevens opneemt. Die persoon heeft nu het wachtwoord voor uw site. Hij kan het verkopen of zelf gebruiken.

Tip – Gedetailleerde stapsgewijze handleiding die ik schreef over het migreren van een webhost. En hier is de lijst met 10 hostingbedrijven die ik aanbeveel.

10. Begrijp wat uw website nodig heeft

Soorten verschillende webhostingservices.

Als u weet wat uw werkelijke behoeften zijn, kunt u de rookgordijnen verwijderen (marketing-talk) en krijgt u de kern van de kwaliteit en waarde die hostingbedrijven bieden.

Bijvoorbeeld – als je nu shared hosting nodig hebt, maar waarschijnlijk later een VPS nodig hebt; vermijd dan een hostingbedrijf dat alleen shared hosting aanbiedt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me