De beste gratis webhostingsites (2020)

* Updates: prijslijst en vergelijkingstabel bijgewerkt.


We houden allemaal van freebies en het zou geen verrassing moeten zijn dat zelfs bij webhosting er tonnen freebies zijn als je weet waar je moet zoeken. Niet alle gratis dingen zijn echter gelijk, en deze keer ga ik kijken wat sommige van deze gratis (en “bijna gratis”) webhosts te bieden hebben.

15 gratis website-hostingservices om te overwegen

1. Hostinger

Hostinger gedeeld hostingplan - zo goed als gratisHostinger gedeeld hostingplan begint bij $ 0, 99 / maand

Hostinger = De beste “bijna gratis” website-hosting ($ 0,99 / maand)

Jerry’s recensie van Hostinger beperkt ze tot een solide keuze voor gebruikers die een ultra-goedkope website-hostingservice willen. Vooral als ze een beginner zijn of een krap budget hebben om mee te werken.

We hebben een testsite opgezet bij Hostinger en starters volgen de prestaties sinds mei 2018. Onze testsite gehost bij Hostinger scoorde constant meer dan 99,95% uptime en werd beoordeeld als “A” in de meeste snelheidstests.

Upgrade-optie

Hostinger Single Hosting is niet echt gratis, maar ze verkopen een ongelooflijk goedkope prijs ($ 0,99 / maand). Gebruikers die betere functies willen (zoals automatische dagelijkse back-up, meer domeinen hosten en onbeperkte cron-taak uitvoeren), kunnen upgraden naar hun Premium-abonnement, dat $ 2,89 / maand kost.

Wat is het probleem met het Hostinger-plan?

Het ultra goedkope prijskaartje van Hostinger wordt geleverd met een prijs (bedoelde woordspeling). Het enkele gedeelde hostingplan wordt niet geleverd met een gratis SSL of dagelijkse back-up. Ook is de deal van $ 0,99 / maand alleen beschikbaar als u zich voor vier jaar aanmeldt, wat langer is dan de standaard aanbevolen abonnementsperiode (periode van 24 maanden).

Lees meer over Hostinger-hostingservice in deze recensie.

2. Weebly

Bekijk en vergelijk gratis webhost

Makkelijk te gebruiken, maar alleen te hosten in het subdomein Weebly.com

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

Weebly wordt goed ondersteund door een levendige community en je kunt ze ook bereiken via e-mail of livechat.

Upgrade-opties

Weebly deed zijn best om zijn online winkelbouwer te verkopen en richt zich daarom op transactionele kernpunten. Upgradeplannen vergroten de basisfuncties, maar het hoogtepunt is hoeveel producten u per keer mag verkopen. Als u alleen op zoek bent naar hostingplannen, werkt dat natuurlijk ook zo. Prijzen variëren van $ 12 per maand tot $ 25 per maand.

Wat is de vangst met gratis hosting van Weebly?

Weebly is groot in … nou, Weebly, en speelt niet echt leuk met iets anders. Het ondersteunt bijvoorbeeld geen server-side scripting (zoals PHP), noch database-integratie. En uw gratis websitedomein heeft de vorm van een Weebly.com-subdomein. Toegegeven, het is op zichzelf extreem krachtig, maar dit betekent ook dat je qua flexibiliteit waarschijnlijk voorgoed vastzit aan Weebly zodra je het gaat gebruiken.

Lees meer over Weebly in mijn recensie.

3. Wix

Bekijk en vergelijk gratis webhost

Gratis krachtige webeditor maar met advertenties

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

Je krijgt waar je voor betaalt, en afgezien van een uitgebreide kennisbank, voor gratis accounts, kun je ze e-mailen en je kansen wagen. Alleen premium-accounts krijgen ‘snellere reacties op vragen of problemen die ze hebben.

Upgrade-opties

Omdat de plannen zijn ontworpen om de functionaliteit naar websites op te schalen, kan Wix op de hogere niveaus duur worden. Deze prijzen zijn echter inclusief functies zoals formulierbouwers, e-mailcampagnes en zelfs sitebeoordelingen door professionals. Op het laagste niveau klokt het op $ 4,50 per maand, oplopend tot $ 24,50 per maand.

Wat is het probleem met Wix gratis domeinhosting?

Nogmaals, Wix is ​​een andere gepatenteerde engine, wat betekent dat hij je op vrijwel elke manier probeert vast te houden. Het goede nieuws is dat het beter werkt met andere tools in vergelijking met Weebly, en dus compatibel is met sommige tools zoals Caspio, een gratis databaseplatform. Oh ja, en Wix is ​​niet reclamevrij. Als u geen betalend abonnement heeft, zal het Wix-advertenties met plezier op uw site pleisteren.

Lees meer over Wix in mijn recensie.

4. 000Webhost

Bekijk en vergelijk gratis webhost

Sinds 2007 biedt 000Webhost gratis webhostingservices aan die niet worden gehinderd door advertentievereisten. Omdat ze ook betaalde hostingopties aanbieden, draait hun bedrijfsmodel om het aanbieden van gratis hostingservices die worden gefinancierd door de betaalde kant van het bedrijf. Dit werkt in ieders voordeel, aangezien gebruikers van de gratis hostingservices ook de mogelijkheid hebben om hun sites op te schalen door op elk gewenst moment betalende klanten te worden.

Kenmerken

 • Gratis website builder
 • Auto Installer (WordPress, Joomla, enz.)
 • Advertentievrije hosting
 • PHP & Ondersteuning voor MySQL-database

Specificaties

 • Schijfruimte: 1GB
 • Bandbreedte: 10 GB
 • Database: 2 MySQL-databases
 • Configuratiescherm: Cpanel

Relatieve nieuwe maar grote gratis hostingopslag

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

Helaas werd er op 5GBfree geen melding gemaakt van uptime-garanties en was er ook geen informatie beschikbaar over de betrouwbaarheid. Er zijn echter kleine barmhartigheden, want er zijn tenminste opties om een ​​back-up te maken van uw bestanden en databases in de backend. Dit lijkt ook hetzelfde te zijn voor het Pro-accountplan.

Upgrade-opties

Voor $ 2,95 per maand is het Pro-account dat de host aanbiedt spotgoedkoop en biedt het schijnbaar wat veel zeer gerenommeerde webhosts hebben.

Wat is de vangst met 5GB gratis website-hosting?

Hoewel de basisspecificaties van gratis accounts goed lijken, host 5GB gratis daar geen e-mails voor. Als je een e-mailaccount bij je domein wilt hebben, moet je upgraden naar het Pro-account. Nog verontrustender is het volledige gebrek aan toewijding aan enige vorm van Service Level Agreement. Meld u aan op eigen risico!

Lees hier de algemene voorwaarden van 5 GB.

6. Awardruimte

Bekijk en vergelijk gratis webhost

Awardspace biedt webhosting aan sinds 2004, bestaat al een paar keer en is nog steeds actief. In de loop van de tijd hebben ze hun gratis hostingaanbod aangepast en gelijke tred gehouden met de concurrentie (en de tijden). Vorig jaar lanceerden ze een volledig opnieuw ontworpen site en stroomlijnden hun diensten.

Kenmerken

 • Spam beveiliging
 • Auto Installer (WordPress, Joomla, enz.)
 • Advertentievrije hosting
 • Gratis website builder

Specificaties

 • Schijfruimte: 1GB
 • Bandbreedte: 5 GB
 • Database: 1 MySQL-database
 • Configuratiescherm: Geavanceerd configuratiescherm

Gratis VistaPanel hostingoplossing

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

Het is interessant op te merken dat Byet Host 24/7 ondersteuning biedt, zelfs voor gratis accounts. Zelfs als ze enige tijd nodig hebben om tickets te onderhouden, zie je niet vaak een gratis host die echte ondersteuning biedt. Meestal worden ofwel kennisbanken gebruikt, of op zijn best een gebruikersforum waar je elkaar helpt.

Upgrade-opties

Aangezien ze zoveel gratis accounts bieden, wat krijg je dan voor het betalen voor hosting met Byet Host? Upgrades naar SSD-gestuurde prestaties, vrije domeinen en ongebruikelijk genoeg – een ander configuratiescherm (cPanel). Prijzen beginnen vanaf $ 4,99 per maand tot $ 7,99 per maand.

Wat is het addertje onder het gras?

Hoewel Byet Host bijna te mooi klinkt om waar te zijn, is het misschien goed als je even de tijd neemt om te controleren wat ze te bieden hebben. Ik heb gemerkt dat de manier waarop veel termen en services zijn geformuleerd een beetje duister is en op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd.

Meer informatie over de algemene voorwaarden van Byet Host.

8- Dreamnix

Bekijk en vergelijk gratis webhost

In plaats van een gratis service, zou ik Dreamnix als ‘bijna gratis’ beschouwen, omdat ze topfuncties bieden met scherpe beperkingen in hun gratis product. Dit is in overeenstemming met hun concept van “probeer voordat je koopt”.

Kenmerken

 • SSD-gevoede servers
 • Auto-installatieprogramma (WordPress)
 • Advertentievrije hosting
 • PHP & Ondersteuning voor MySQL-database

Specificaties

 • Schijfruimte: 1GB
 • Bandbreedte: 1 GB
 • Database: 1 MySQL-database
 • Configuratiescherm: Cpanel

Gratis hostingservice zonder advertenties

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

De uptime voor gratis hosts wordt vermeld als 99,9%, wat meestal een indicator is dat betaalde plannen in betrouwbaarheid toenemen. Helaas laat Freehostia geen uptime zien voor betaalde abonnementen, dus het is een beetje een schot in de roos.

Upgrade-opties

Freehostia biedt meerdere plannen met incrementele capaciteiten. Het belangrijkste hier lijkt dat er veel aandacht is voor de hoeveelheid opslag die wordt gegeven; vreemd, aangezien opslag tegenwoordig vrijwel spotgoedkoop is en de meeste webhosts het praktisch weggeven. Prijzen beginnen bij $ 14 per maand tot $ 65 per maand voor hun geüpgradede plannen.

Wat is het addertje onder het gras?

Opslagruimte, opslagruimte en opslagruimte, Freehostia lijkt de bedoeling te hebben om gebruikers hierdoor alleen te verlammen. 250 MB voor een webhost (zelfs een gratis) lijkt vandaag de dag gewetenloos. Er zijn ook zoveel plannen beschikbaar dat u er gewoon doorheen kunt bladeren om u in verwarring te brengen.

Lees Freehostia ToS.

10. FreeHosting.com

Bekijk en vergelijk gratis webhost

Het eerste dat opvalt wanneer u deze site bezoekt, is dat deze overal is gepleisterd met het woord ‘gratis’. Geweldig, want dat is wat je zoekt, toch? Niet zozeer als je je realiseert dat de lange lijst met aangeboden functies slim is afgewisseld met niet-gratis items, zodat het er langer uitziet.

Kenmerken

 • Gratis website builder
 • Auto Installer (WordPress, Joomla, enz.)
 • Advertentievrije hosting
 • PHP & Ondersteuning voor MySQL-database

Specificaties

 • Schijfruimte: 10GB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Database: 1 MySQL-database
 • Configuratiescherm: Cpanel

Advertentievrije $ 0-hosting

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

Alle abonnementen op Freehosting EU worden geleverd met 24/7 serverbewaking en een garantie van 99,8% uptime. Wat webhosts betreft, dat is aan de lage kant. Ik denk echter dat ze voor uw gemoedsrust dezelfde garantie bieden voor gratis accounts.

Upgrade-opties

FreehostingEU wordt geleverd in drie smaken, gratis, BEST en PRO. De twee betaalde abonnementen kosten respectievelijk $ 6,95 en $ 11,95 per maand en worden geleverd met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Ze bieden wel een korting voor de eerste keer aanmelden.

Wat is de vangst met Free Hosting EU?

Nogmaals, het zit allemaal in de kleine lettertjes en in het geval van FreeHostingEU ga je ‘WOW!’ – als je niet eerst je haar uittrekt. Naleving wordt verwacht op veel gebieden die een beetje ongebruikelijk zijn, want, wie denkt er aan sommige van deze dingen? U moet er bijvoorbeeld mee instemmen dat u uw ruimte beperkt tot slechts 10% afbeeldingsbestanden, 10% archieven, enz. Dus in werkelijkheid krijgt u een webhost die u kunt dumpen … 20 MB aan afbeeldingen op.

Lees meer in de Servicevoorwaarden van Free Hosting EU.

12. Gratis hosting Geen advertenties

Bekijk en vergelijk gratis webhost

FreehostingNoAds bestaat al 18 jaar, ik maak geen grapje. Deze site is erg gul in termen van wat het biedt, in feite meer dan waar sommige betaalde accounts voor gaan. Ik denk dat een deel ervan subsidie ​​is via advertenties, omdat ze Google-advertenties overal op hun eigen website gips. Ze beloven je echter niet te dwingen hun advertenties te dragen.

Kenmerken

 • Gratis website builder
 • Auto Installer (WordPress, Joomla, enz.)
 • Advertentievrije hosting
 • PHP & Ondersteuning voor MySQL-database

Specificaties

 • Schijfruimte: 1GB
 • Bandbreedte: 5 GB
 • Database: 3 MySQL-databases
 • Configuratiescherm: onbekend

Gratis webhost met beperkte opslagruimte

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

FreeVirtualServers bieden de standaard uptime-garantie van 99,9% en alle gratis accounts worden ondersteund door een kennisbank en veelgestelde vragen. Er zijn ook enkele tutorial-flashvideo’s als er meer hulp nodig is. 24/7 online ondersteuning is alleen gereserveerd voor betaalde accounts.

Upgrade-opties

Er zijn hier meerdere upgrade-opties, variërend van standaard shared hosting tot dedicated servers. Prijzen variëren van $ 6,45 per maand tot $ 155,20 per maand (voor een dedicated server). Het is vermeldenswaard dat dit een in het VK gevestigd bedrijf is met servers daar. Prijzen worden ook in Britse ponden in rekening gebracht (hier voor uw gemak omgerekend naar US $).

Wat is het addertje onder het gras?

Deze gastheer lijkt, voor zover we kunnen zien, volledig boven boord, zonder grote verrassingen, zelfs niet in de Algemene voorwaarden.

Bekijk hier de gratis Servicevoorwaarden voor virtuele servers.

14. Gratis webhostinggebied

Bekijk en vergelijk gratis webhost

Een ander al lang bestaand bedrijf in de webhostingarena, Freewebhostingarea is genereus in zijn basisvoorwaarden voor gratis accounts. Het biedt ook een merkwaardige optie tussen twee verschillende bedieningspanelen, waarvan er één extreem bijzonder licht lijkt.

Kenmerken

 • Gratis website builder
 • Auto Installer (WordPress, Joomla, enz.)
 • Voorwaardelijke hosting zonder advertenties
 • PHP & Ondersteuning voor MySQL-database

Specificaties

 • Schijfruimte: 1,5 GB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Database: 1 MySQL-databases
 • Configuratiescherm: FreeWHA-paneel / Cpanel

Gratis hosting met grote opslagcapaciteit

Betrouwbaarheid en uptime-garanties

Er is de standaard 99,9% uptime-garantie samen met een relatief actieve gebruikersgemeenschap in de forums. Technische ondersteuning is inbegrepen, maar is beperkt tot onmiddellijke problemen met betrekking tot de hostingservice.

Upgrade-opties

Alle gratis accounts hebben hun bijbehorende betaalde account, wat in feite een stap hoger is dan wat het gratis account biedt. Prijzen variëren van $ 1 per maand tot $ 5 per maand. InstaFree biedt ook websiteoverdrachtservices, zelfs voor gratis accounts, op voorwaarde dat u Cpanel gebruikt.

Wat is het addertje onder het gras?

Er zijn hier een paar eigenaardigheden, zoals het feit dat InstaFree een lijst heeft met landen waaruit het gebruikers heeft verbannen. Dit omvat onder meer landen als China, Rusland en Polen, maar ook (verrassend) Singapore.

Lees hier de algemene voorwaarden van Instafree.

Vergelijk gratis hostingplatforms

Verdienen van openbaarmaking

WHSR ontvangt verwijzingskosten van enkele van de bedrijven die in dit artikel worden genoemd. Het kost veel moeite en geld om nuttige inhoud als deze te maken – uw steun wordt zeer op prijs gesteld.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me