Hoe u een probleem met uw webhost kunt oplossen

De website-eigenaren van vandaag hebben veel verschillende opties voor webhosting. In gevallen waarin een bedrijf niet het serviceniveau biedt dat u nodig heeft, is het vrij eenvoudig om een ​​nieuw hostingbedrijf te vinden. Er zijn echter momenten waarop u al jaren bij een bedrijf werkt, zoals hun prijzen, of gewoon niet de moeite wilt hebben om naar een nieuwe server te verhuizen. In die gevallen is het misschien beter om te proberen uw problemen met uw huidige hostingbedrijf op te lossen voordat u naar een nieuw gaat verhuizen.


Mijn verhaal in 2012

In 2012 had ik een probleem met een van mijn webhostingproviders.

Het webhostingbedrijf verhuisde mijn sites naar een nieuwe server en het IP-adres werd niet correct opgelost op verschillende websites van mijn klanten, zelfs niet nadat ik alles wat ik kon aan mijn kant had veranderd. Ik had een paar boze klanten en het probleem leek na een dag of twee door de kieren te vallen. Ik was zo van streek dat ik naar een aantal nieuwe providers keek.

Ik was echter ongeveer vijf jaar bij de huidige webhost en heb nog nooit zo’n probleem gehad. Ze hadden me zelfs een van de beste klantenservice-ervaringen gegeven die ik had gehad. In plaats van weg te gaan, mailde ik de eigenaar en legde mijn frustratie uit. Door dat gesprek werden mijn IP-problemen opgelost en de eigenaar legde me een aantal dingen uit over hoe u uw webhostingbedrijf kunt helpen.

1- Geef duidelijke instructies en details

Of u nu een kaartje opent, een e-mail stuurt of belt, geef duidelijke details over het probleem dat u ondervindt. De informatie die u wilt verzamelen voordat u contact opneemt met technische ondersteuning, omvat:

  • Als u een foutmelding krijgt, kopieer dan de tekst van het bericht woord voor woord.
  • Is het probleem aan de achterkant van de site of in de browser?
  • Wat heb je al geprobeerd te doen om het probleem op te lossen??
  • Heeft u een back-up van de site de laatste keer dat alles naar behoren werkte?
  • Is het probleem urgent? Uw site is bijvoorbeeld in browsers een ernstig probleem, maar een probleem in de backend is mogelijk niet zo urgent.

2- Geef ondersteuningstijd om aan het probleem te werken

Web Hosting problemen

Een website die offline is, kan verloren dollars betekenen.

Het is gemakkelijk om gefrustreerd te raken als het probleem niet onmiddellijk wordt opgelost, maar begrijp dat de webhost te maken heeft met honderden andere mensen met vergelijkbare problemen. Wacht 12 tot 24 uur voor een reactie. Als u er in die periode geen ontvangt of op zijn minst een update over de voortgang, neem dan opnieuw contact op met de webhost en herinner hem aan het probleem dat u ondervindt. Af en toe gaat een ticket of e-mail verloren in de mix, dus maak je geen zorgen dat je het hostingbedrijf lastigvalt.

Als er een manier is om online een ticket in te dienen, gebruik dan deze methode omdat het het probleem naar de technische ondersteuning zal sturen en ook in de keu wordt vermeld. Uw verzoek zal minder snel door de kieren vallen als er door meerdere mensen aan wordt gewerkt.

3- Overweeg uw geschiedenis met het bedrijf

Als je een uitstekende klantenservice hebt gehad, maar een probleem hebt dat moeilijk op te lossen is, gooi dan niet de handdoek in de ring. Dit kan bij elk webhostingbedrijf gebeuren. Stel deze vragen voordat u besluit uw bedrijf ergens anders heen te brengen:

  • Zijn andere problemen snel opgelost??
  • Stuurt technische ondersteuning regelmatig updates over wat ze doen om het probleem op te lossen?
  • Is er naar schatting tijd nodig om de problemen op te lossen die ik ervaar??
  • Hoe blij ben ik met dit webhostingbedrijf buiten dit probleem?

Probeer te onthouden dat de persoon voor technische ondersteuning gewoon zijn werk doet. Behandel die persoon vriendelijk en vermijd beschuldigingen, vloeken of schelden. Negatief gedrag zorgt er zelden voor dat de persoon aan de andere kant van de server sneller wil werken. Hoe verergerd u ook bent, vergeet niet dat u een professionele zakenman bent.

4- Lees de Knowledge Base

Web Hosting problemen

Wanneer uw site niet beschikbaar is, wilt u misschien eerst de Knowledge Base en forums op de website van uw host lezen.

Andere klanten ondervinden momenteel mogelijk hetzelfde probleem of hebben dit in het verleden al aangepakt. Soms is de oplossing zo simpel als het resetten van een “.htaccess” -bestand of het wijzigen van rechten voor een map. Op andere momenten vereist de oplossing mogelijk enkele wijzigingen aan het einde van de server en kan de kennisbank u helpen te begrijpen wanneer het iets is dat u kunt oplossen en iets waarop u moet wachten op hulp bij.

Afronding: weet wanneer het tijd is om te gaan

Aan de andere kant, als u vaak of voor langere tijd downtime ervaart, kan het beginnen te voelen als een ziekte die uw bedrijf doodt.

Het zal zelfs uw verkeer beïnvloeden, aangezien klanten gefrustreerd raken en niet terugkeren. Soms moet u gewoon een nieuw hostingbedrijf zoeken om uw site naar behoren te laten werken. Wanneer het tijd is om uw huidige host te verlaten, is WHSR hier met hostrecensies en tips voor het vinden van een nieuwe hostingservice die aan uw behoeften voldoet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me