Hoeveel hostingbandbreedte heb ik nodig voor mijn website?

Bij het onderzoeken en kiezen van een webhost om uw domein te huisvesten, is een factor die u moet evalueren en vergelijken de kosten voor uw vereiste hoeveelheid bandbreedte,


Ja, veel providers bieden “onbeperkte” hostingplannen, maar bij nader inzien zul je merken dat onbeperkt niet echt onbeperkt is – er zijn altijd sancties als je te veel gebruikt, zoals is gebaseerd op een “normaal” gebruik, wat dan ook dat betekent. Dat gezegd hebbende, kan het een kunstvorm zijn om te weten hoeveel bandbreedte uw site echt nodig heeft.

Webhosting bandbreedte & Data overdracht

In wezen is bandbreedte een term om de snelheid van het verkeer en de gegevens te berekenen die via internet tussen gebruikers en uw site mogen stromen. De term “bandbreedte” wordt vaak verkeerd gebruikt om “gegevensoverdracht” te beschrijven, maar in werkelijkheid zijn dit twee verschillende dingen.

Wat is gegevensoverdracht?

Gegevensoverdracht is de totale hoeveelheid gegevens die in een bepaalde tijd moet worden overgedragen, meestal gemeten in maanden.

Wat is de bandbreedte van de website?

Bandbreedte is de maat voor de maximale gegevens die in een bepaalde tijd kunnen worden overgedragen, meestal gemeten in seconden.

Het nummer in “gegevensoverdracht” geeft aan hoeveel gegevens u in een maand kunt overdragen. Het nummer in “bandbreedte” geeft aan hoe snel de gegevens kunnen worden overgedragen.

Stel je bandbreedte voor als de breedte van een waterpijp waarbij gegevensoverdracht de hoeveelheid water is die uit de pijp stroomt. Hoe breed is de buisbreedte (bandbreedte) bepaalt hoe snel water (data) kan stromen. Gegevensoverdracht is in wezen het verbruik van bandbreedte.

Voor site-eigenaren die op zoek zijn naar een webhost, kan de hoeveelheid bandbreedte die de site van een hostingbedrijf aanbiedt doorgaans dienen als een goede indicator van de mogelijkheden van die host: hoe hoger de bandbreedte, hoe beter de snelheid; netwerk; connectiviteit; en systemen.

Dus hoe zit het met onbeperkte bandbreedte / gegevensoverdracht?

Zoals hierboven vermeld, bieden veel hostingorganisaties goedkope hostingplannen aan met “onbeperkte bandbreedte”. Voor de koper betekent dit dat ze zoveel plafonds en zoveel verkeer naar hun site kunnen leiden als ze nodig hebben zonder plafonds. Voor de hostingprovider betekent dit een manier om een ​​vaste prijs te geven aan een koper die over het algemeen zal werken.

Zoals altijd ligt de waarheid ergens in het midden.

Simpel gezegd, het is voor hostingbedrijven gewoon onmogelijk om onbeperkte bandbreedte aan te bieden – het is te duur om elke klant onbeperkte toegang te bieden. Dat gezegd hebbende, de meeste bedrijven vallen standaard ergens in een “normaal bereik” van bandbreedtegebruik, en dit bereik is wat hostingproviders gebruiken bij het maken van hun “onbeperkte” pakketten. Door “onbeperkt” te zijn, kunnen hostingproviders het grootste deel van hun klantenbestand bedienen – er is echter absoluut een plafond voor de bandbreedte die in die pakketkosten is inbegrepen; de truc is om te weten wat het is.

Door de werkelijk vereiste bandbreedte van uw site te vergelijken met de bandbreedte die wordt aangeboden in die ‘onbeperkte’ gedaante, kunt u beter bepalen welk hostingniveau u echt nodig heeft en of een bepaalde provider echt aan uw behoeften voldoet.

Hoe u de benodigde bandbreedte kunt berekenen

Formule die wordt gebruikt om de benodigde bandbreedte van de website te berekenen.Formule die wordt gebruikt om de benodigde bandbreedte van de website te berekenen, is niet zo ingewikkeld!

Denk aan bandbreedte als een broek: je hebt de maat nodig die je nodig hebt. Het heeft niet veel zin om een ​​maat op te kopen, maar tegelijkertijd is er een nummer dat past. Als je taille maat 36 is, past je gewoon niet in die 32. Simpele wiskunde.

Hier zijn de stappen om te berekenen hoeveel bandbreedte u nodig heeft

In bandbreedte heeft het ook geen zin om op te kopen – daarom is het logisch om samen te werken met hostingproviders die schaalbare oplossingen bieden. Wat klein kopen betreft, dat brengt u alleen maar in de problemen. Weet wat uw werkelijke behoefte is om de service te krijgen die voor u werkt – zo berekent u de vereiste bandbreedte:

 1. Schat de gemiddelde paginagrootte van uw site in kilobytes (MB). *
 2. Vermenigvuldig die gemiddelde paginagrootte (in KB) met het maandelijkse gemiddelde aantal bezoekers.
 3. Vermenigvuldig het resultaat van stap 2 met het gemiddelde aantal paginaweergaven per bezoeker.

Als u het niet weet, gebruikt u de laadtijdtest van Pingdom op een paar pagina’s en neemt u het gemiddelde van die geteste pagina’s als uw basistestnummer. Hier zijn enkele voorbeelden uit het echte leven:

Voorbeeld # 1: de grootte van de startpagina van YouTube.com = 2,0 MB.Voorbeeld # 2: de grootte van de WHSR-startpagina = 1,1 MB.

Dit is de basis om uw vereiste bandbreedte te kennen, maar u bent nog niet helemaal klaar. U moet ook een toewijzing voor extra “kamer” opnemen voor het geval uw verkeerspieken toenemen. Over het algemeen raad ik aan om een ​​spread van ten minste 50 procent te geven. Maar u moet extra ruimte toewijzen om te groeien en verkeerspieken – laat een tolerantie van ten minste 50%.

Benodigde website-bandbreedte + redundantie (zonder gebruikersdownloads)

Gebruik de volgende formule om deze berekening uit te voeren:

Benodigde bandbreedte = gemiddelde paginaweergaven x gemiddelde paginagrootte x gemiddelde dagelijkse bezoekers x aantal dagen in een maand (30) x overtollige factor

 • Gemiddelde dagelijkse bezoekers: het totale aantal maandelijkse bezoekers / 30.
 • Gemiddelde paginagrootte: de gemiddelde grootte van uw webpagina.
 • Gemiddelde paginaweergaven: de gemiddelde pagina die per bezoeker wordt bekeken.
 • Redundante factor: een veiligheidsfactor varieerde van 1,3 – 1,8.

Benodigde website-bandbreedte + redundantie (met gebruikersdownloads)

Als uw site geen downloads gebruikt of toestaat:

Benodigde bandbreedte = [(gemiddelde paginaweergaven x gemiddelde paginagrootte x gemiddelde dagelijkse bezoekers) + (gemiddelde download per dag x gemiddelde bestandsgrootte)] x aantal dagen in een maand (30) x redundante factor

 • Gemiddelde dagelijkse bezoekers: het totale aantal maandelijkse bezoekers / 30.
 • Gemiddelde paginagrootte: de gemiddelde grootte van uw webpagina
 • Gemiddelde paginaweergaven: de gemiddelde pagina die per bezoeker wordt bekeken
 • Gemiddelde bestandsgrootte: de totale bestandsgrootte gedeeld door het aantal bestanden
 • Redundante factor: een veiligheidsfactor varieerde van 1,3 – 1,8.

Maakt bandbreedte uit?

Ja en nee.

Bandbreedteberekening is cruciaal wanneer u een applicatie voor een groot publiek ontwikkelt of hostingkosten probeert te verlagen.

ECHTER, de cijfers in bandbreedte / gegevensoverdracht zouden geen belangrijke overweging moeten zijn bij het kiezen van een webhost – vooral als u net begint.

Bandbreedte (gegevensoverdracht) en opslagruimte zijn nauwelijks een zinvolle vergelijkingsfactor voor het hosten van shoppers – vooral als je nieuw bent – in de huidige markt.

WHSR Hosting Review - Onbeperkte gegevensoverdrachtMeer dan de helft van de hostingbedrijven die we hebben beoordeeld, biedt onbeperkte gegevensoverdracht (bekijk WHSR-hostingrecensies).

Als u dit controleert, bieden bijna alle shared hostingproviders “onbeperkte” opslag en gegevensoverdracht aan. Terwijl de term “onbeperkt” niets anders is dan een marketinggimmick; webhostinggebruikers krijgen vaak meer dan voldoende capaciteit op het gebied van opslag en gegevensoverdrachtsbandbreedte. In de meeste gevallen is het het RAM-geheugen en de verwerkingskracht die het gebruik van een onbeperkt hostingaccount beperkt.

Als u op zoek bent naar een webhost, lees dan meer over dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een webhost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map