Cum a devenit Exabytes o centrală de gazduire web în Asia de Sud-Est


În 2001, Chan Kee Siak, CEO și fondatorul Exabytes (www.exabytes.com) a avut viziunea de a deveni cel mai bun site web și soluții de găzduire a comerțului electronic pentru regiunea Asiei de Sud-Est..

De atunci, Exabytes a devenit o centrală de găzduire web în regiunea ASEAN cu peste 300 de angajați și peste 250.000 de utilizatori.

Am avut plăcerea de a-și vizita sediul central Penang pentru un tur condus de actualul lor COO, Andy Saw, împreună cu Eric și Wei Xin, directori senior de marketing pe Internet; și au reușit să vorbească despre creșterea Exabytes și unde intenționează să meargă.

Intrarea sediului Exabytes la Suntech Penang Cybercity, Malaezia.

Mai important, am vrut să știm cum au reușit să ducă Exabytes de la o companie mică cu doar o mână de oameni să fie compania lider de găzduire web cu sediul în Malaezia.

Începuturi umile ale exabytes

Exabytes și-a început călătoria de fetiță ca furnizor de găzduire web în 2001. Înainte de aceasta, fondatorul și CEO Chan Kee Siak era doar un student la Tunku Abdul Rahman College din Malaezia, care câștiga bani în plus prin vânzarea de hardware și ajutând site-uri web de design pentru clienți..

În scurt timp a descoperit piața profitabilă a găzduirii web și a decis să lanseze hostkaki.com, un site de distribuitori de găzduire web, totul singur.

Nemultumit de faptul că este doar revânzător de gazduire web, Chan a continuat apoi să înființeze Exabytes Malaysia, cu viziunea de a oferi cea mai bună soluție web clienților lor.

Chiar și numele Exabytes însuși a fost conceput din tendințele concurențiale și vizionare ale lui Chan. Când a întâlnit o altă companie numită „Gigabytes”, și-a dat seama că trebuie să creeze o companie mai mare și mai bună, de unde și numele „Exabytes”..

Cu toate acestea, succesul nu a ajuns cu ușurință la Exabytes. Chan a trebuit să renunțe la colegiu pentru a se concentra asupra afacerii sale de găzduire web online și prin munca grea și perseverență, compania a continuat să se autofinanțeze și a reușit să se despartă chiar în primul său an de activitate..

Destul de sigur, aceasta a marcat rândul când Exabytes a trecut de la o acțiune viabilă și profitabilă la o companie care comandă o cotă de piață imensă în Malaezia și care servește peste 250.000 de utilizatori în 121 de țări.

Operațiunile de găzduire exabytes se desfășoară în patru locații / centre de date: Colorado Statele Unite, Telstra Singapore, Kuala Lumpur Malaezia și Jakarta Indonezia.

Începând să crească

Succesul lui Exabytes a început să ningă în 2005, deoarece și-au extins gama de servicii pentru a include Cloud Gazduire, Înregistrarea / reînnoirea numelor de domeniu, Gazduire prin e-mailuri de afaceri, Gazduire pentru distribuitori, Gazduire VPS, Servere dedicate, Găzduire prin email Premium Business cu Exchange ActiveSync, Builder de site-uri , Certificat web SSL și multe altele.

Gazduirea partajată coboară cu 0,01 USD / lună la Exabytes.

A fost un pas către diversificarea produselor lor, ceea ce Chan a considerat o necesitate pentru Exabytes din cauza schimbării în societate și a progreselor tehnologice care au provocat o schimbare a cererii consumatorilor.

Pe tot parcursul expansiunii, ei rămân în continuare ferm în viziunea lor principală, care este cea mai bună soluție web pentru IMM-urile care doresc să-și extindă afacerile.

Exabytes COO, Andy

Andy reiterează concentrarea companiei în timpul chat-ului nostru la Exabytes HQ:

„Activitatea noastră principală se concentrează pe întreprinderile mici [și mijlocii], dar ne uităm și la grupuri mai mici [sponsori, revânzători]”.

Acest lucru a fost plătit în mod clar în dividende, deoarece conduce la exabytes să se bucure de mare succes în Malaezia și în zonele sale regionale.

The Hurdles in Asia

Pentru Exabytes, primii 6 – 7 ani au fost deosebit de provocatori, deoarece s-au confruntat cu o serie de obstacole care au construit compania. Una dintre cele mai mari obstacole, în special, a avut destulă forță de muncă.

Industria de găzduire web era încă foarte nouă atunci când Exabytes a fost înființată și nu mulți malaezieni aveau abilitățile și expertiza tehnică relevante.

„Încercarea de a căuta (oamenii) este foarte greu”, ne spune Andy. „Pentru munca noastră, pentru noi, ne uităm la toate, cei mai buni oameni care pot face (acea) particularitate (abilitate).

Apoi, a existat și aspectul financiar al afacerii, o zonă de care Chan nu era îndeajuns de atentă. „Este o situație comună cu care se confruntă tehnoprenerii. Pur și simplu am externalizat conturile companiei mele pentru primii 6 – 7 ani. ” Note Chan într-un interviu pentru The Edge,

Drept urmare, nu am avut o idee bună despre poziția financiară exactă a companiei. Consecința a fost că am pierdut din oportunități și am redus potențialul companiei.

Succes în Malaezia și dincolo

După ce a depășit obstacolele care vin ca fiind o companie nouă, Exabytes a început să-și găsească suportul și succesul substanțial în regiune. Recomandările pe care Exabytes le-a acumulat de-a lungul anilor constituie un test pentru calitatea serviciilor lor.

De la Golden Bull Awards la Sin Chew Awards Excelență în afaceri, este clar că munca grea și dedicația companiei au dat rezultate. Dar cel mai grăitor despre succesul lor este numărul de utilizatori care alcătuiesc baza de clienți pentru Exabytes.

„Utilizatori activi? Aproximativ 250.000 ”notează Andy,„ (sunt formate din) aproximativ 30 – 40% non-malaezian (și) 60 – 70% malaezian. ”

Pentru orice companie, trecerea cu vederea și alimentarea a 250.000 de utilizatori (de la persoane fizice, întreprinderi mici și mijlocii, la guvernare și companii cotate public) nu este un lucru redus. De asemenea, arată cum Exabytes privește dincolo de piața malaeziană când vine vorba de extinderea acestora.

Creativitatea personalului exabytes este afișată la intrarea în birou.Toată echipa de asistență pentru clienți Exabytes se află la sediul central Penang.

Cămara și zona de odihnă a fost proiectată cu creativitate în minte în timp ce se odihnea.Exabytes angajează o echipă de proiectare completă pentru a menține actualizările de design web.

* Faceți clic pentru a mări imaginea. 

Ramificare

Cu un mare succes, potențialul mai mare are și Exabytes pierde timp în extinderea portofoliului companiei, dincolo de a fi o companie de găzduire web în Malaezia.

Începând de astăzi, acestea au inclus o serie de oferte precum securitatea web, design web, marketing digital și recent achiziționată EasyParcel, o platformă de comerț electronic, pentru a deveni o soluție web integrală pentru IMM-uri..

Proiectul nostru EasyStore [EasyParcel] a fost creat pentru că mulți clienți ne întrebau cum să le vindem mărfurile online.

Chan menționează într-un interviu Vulcan Post. „În timp ce au început să vândă produse online, ne-au abordat și despre necesitatea unei soluții mai bune pentru a-și livra produsele. Atunci am venit cu EasyParcel. ”

Acum este clar că Exabytes nu va fi compania dvs. de găzduire web. În schimb, planifică mari și ramificate în diferite servicii pentru a deveni o soluție web cuprinzătoare în Asia de Sud-Est.

Serviciul în comunitate

Una dintre inițiativele de la Exabytes a fost de a da înapoi comunității care a contribuit la construirea companiei.

Compania se mândrește foarte mult de a oferi un spațiu pentru tinerii techies și pentru antreprenori în creștere pentru a afla despre Exabytes, prin desfășurarea de seminarii și discuții cu studenții de la sediul lor Penang..

„Am fost recent renovate (și) reamenajate (biroul nostru). Cu noul spațiu, când studenții universitari ne vizitează, organizăm discuții / seminarii (pentru ei). ” Andy menționează în timp ce le-am vizitat noul birou.

Pe lângă seminarii, Exabytes a activat și în organizarea de evenimente pentru companii și antreprenori care doresc să afle mai multe despre comerțul electronic și industrie.

Conferința de comerț electronic Exabytes (CEE) este un eveniment anual de comerț electronic care oferă o platformă pentru cei care doresc o informație expertă și descoperă tendințele cheie în multe aspecte ale comerțului digital. Conferința se află în prezent în al treilea an și continuă să fie un eveniment cheie pentru retailerii și întreprinderile digitale.

Am început de mici cu doar 100 până la 200 de persoane. În primul an, ne-am luptat cu adevărat (râde), dar este o parte din efortul nostru de a sprijini utilizatorii și comunitatea.

Andy ne spune: „(participanții) doresc să cunoască cele mai noi tendințe de piață, instrumentele pe care le pot folosi pentru a-și dezvolta afacerea și () să învețe de la alte start-up-uri și companii – motiv pentru care invităm jucători din diferite domenii – inclusiv Proprietari de succes de magazine online, proprietari de piață precum 11 Street and Shopee, furnizor de servicii gateway de plată precum MOL Pay și iPay88. ”

Privind la Orizont pentru Exabytes

Într-o afacere de 17 ani, Chan și compania au știut că nu se pot baza doar pe laurii lor. În pofida faptului că sunt gazda web numărul 1 în Malaezia, ei doreau ca Exabytes să aibă o prezență mai mare pe piața din Asia de Sud-Est.

În ultimii ani, au început o campanie de extindere agresivă în cadrul industriei. Fuziunea și adăugarea altor companii de găzduire, precum USONYX și Cybersite cu sediul în Singapore, ca parte a umbrelei Exabytes.

Trebuie să parcurgem toate lucrurile mici … Trebuie să dezvăluie o mulțime de lucruri (în cazul în care clientul se plânge). Trebuie să intrăm și să ne facem diligența cuvenită.

În ciuda procesului dezordonat, este o mișcare necesară pentru ca Exabytes să stabilească o prezență mai mare în Singapore și nu numai. Andy menționează, de asemenea, expansiunea lor actuală pe piața indoneziană în cea mai mare parte neexploatată în timpul chaturilor noastre:

Ne construim (în Indonezia). Am început anul trecut (2017) în ianuarie. Încercăm să pătrundem pe piață oferind o serie de lucruri, cum ar fi domenii gratuite sau ieftine.

Construirea mărcii Exabytes

Pentru publicul larg, expansiunea agresivă a Exabytes ar putea părea nejustificată, dar Andy observă că este o parte din planul mai mare de reorientare a companiei și serviciile sale.

Am început deja cu Exabytes (fiind soluția principală de găzduire web), dar trecem încet (celelalte) mărci către propriul lor accent. De exemplu, încercăm să poziționăm USONYX ca soluție VPS, deoarece acestea sunt puternice în acest sens. Signetique chiar acum, utilizează soluții de întreprindere (web hosting) și încercăm să le reînnoim pentru a se concentra pe (asta).

Faptul că toate aceste companii diferite colaborează cu Exabytes le permite să intre zero și să îmbunătățească caracteristicile și serviciile dorite de clienți. Este o mișcare care pare să funcționeze în favoarea lor, în prezent, Exabytes beneficiază de venituri substanțiale din operațiunile lor din Singapore, Indonezia și Malaezia.

O abordare de sus în jos

Odată cu fuziunile și expansiunile, personalul Exabytes a crescut acum ca mărime. „În prezent, există aproximativ 150 de plus (la Exabytes). Să presupunem că combinați EasyParcel și EasyStore, apoi mergeți la 300. ” Ne spune Andy.

Gestionarea faptului că multă lume poate fi copleșitoare, dar Chan crede în utilizarea unei abordări de sus în jos pentru a transmite valorile companiei. Într-un interviu cu Vulcan Post, Chan explică necesitatea unei comunicări clare:

„Pentru a ne transmite valorile, le încorporăm în fiecare lucru pe care îl facem. Este vorba de tot ceea ce facem în fiecare zi, inclusiv de ambalarea produselor, de marketing și de branding. Toți aceștia vor purta același mesaj – care este de a ajuta clienții noștri să își construiască afacerea online ”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map