Cum Aparg a câștigat 400+ clienți în cinci ani scurti

Creșterea unei afaceri de la început nu este un lucru ușor pentru nimeni. De fapt, este o provocare majoră să vă dați seama cum să vă comercializați noua afacere, unde să găsiți clienți și cum să o faceți un efort profitabil.


De aceea am fost încântați să discutăm cu Aparg (http://aparg.com), care este alcătuit dintr-o echipă de tineri dezvoltatori cunoscuți pentru diverse aplicații care să ajute dezvoltatorii web și pasionații de Internet.

apargPagina principală a Aparg. Compania oferă totul, de la dezvoltarea site-urilor web până la aplicații mobile.

Arsen Pyuskyulyan a avut timp să discute cu noi despre cum compania a câștigat un uimitor 400 de clienți peste cinci ani. Arsen a împărtășit faptul că compania se concentrează atât pe aplicații mobile, cât și pe pluginuri WordPress și dezvoltarea temelor. În prezent, dezvoltarea produselor WordPress are cea mai mare prioritate pentru companie.

Unul dintre motivele pentru care Aparg se concentrează mai mult pe WordPress decât pe alte domenii se datorează faptului că sistemul de gestionare a conținutului WordPress (CMS) este în prezent cel mai utilizat CMS din lume. „Avem o experiență deosebită în dezvoltare în acest domeniu și apreciem cu adevărat flexibilitatea și arhitectura sa. Avem de-a face cu dezvoltarea WordPress ca o rață se duce în apă ”, a împărtășit Arsen.

Statistici de utilizare CMS și cote de piață (sursa: W3 Tech, obțineți graficul complet aici).

Este interesant faptul că dezvoltarea WordPress nu este cea mai profitabilă zonă pentru companie. Cu toate acestea, investesc în acest domeniu și sunt siguri că va deveni sucursala principală a Aparg.

O scurtă istorie a lui Aparg

Arsen Pyuskyulyan

Pentru a înțelege pe deplin cum a văzut creșterea Aparg, trebuie să știți de unde au început. Compania a fost fondată în 2011 de foști angajați ai unei companii IT și prieteni apropiați Arsen Pyuskyulyan și Arshak Aleksanyan. Ei subliniază faptul că prețuiesc prietenia și devotamentul și că simt că acestea sunt ingredientele principale ale succesului lor.

Motivul principal pentru care cei doi au fondat o companie IT, spre deosebire de un alt tip de afaceri mici, a fost că Arsen a fost un dezvoltator web prin ocupație. Avea sens să formezi o companie IT și era o formă potrivită.

Sunt interesat de tot ce are legătură cu noile tehnologii și inovația. Sunt destul de sigur că tot ceea ce faci cu dragoste este determinat de succes.

În plus, Arsen subliniază că stilul său de viață este puternic conectat la IT. „În zilele noastre, dacă arătați o dischetă unui adolescent și întrebați ce este, ea va răspunde că este o pictogramă„ salvare ”a unui program. Experiența mea în IT a pornit de la momentul în care discheta a fost principalul stocare de date [disponibil]. “

Când Arsen era la liceu, a luat lecții suplimentare despre programare. Colegii lui de clasă aveau 30 de ani și el era cel mai tânăr. Dragostea lui pentru IT ar putea rezulta din faptul că consideră că IT-ul a schimbat deja lumea și va continua să contribuie mult la dezvoltarea umanității în multe domenii.

„Sunt foarte motivat când primesc feedback pozitiv despre produsele noastre. Apoi, știu că a ajutat pe cineva să-și rezolve problemele. Această motivație ne obligă într-adevăr să muncim din greu în fiecare zi și să facem tot posibilul pentru a oferi clienților noștri cele mai bune soluții, ceea ce va face produsele noastre mai bune. “

O altă cheie a succesului lor a fost devotamentul lor de la bun început. Arsen și Arshak nu se jucau doar cu Aparg în timpul liber. Au renunțat la celelalte locuri de muncă și și-au dedicat atenția deplină construirii companiei. Acest tip de angajament este ceva pe care mulți proprietari de afaceri de succes îl împărtășesc. Știind că nu mai aveți altceva în care să vă împiedicați să vă faceți creativi și să dați 110% afacerii disponibile.

Trecerea de la început la succes

Chiar dacă Arsen și Arshak și-au dedicat tot timpul construcției Aparg, succesul nu a fost instantaneu.

La început, externalizam doar că nu aveam suficiente resurse financiare. După câțiva ani de muncă asiduă, am înțeles că suntem pregătiți să ne croim propriul drum în dezvoltarea IT.

Astăzi, Arsen creditează succesul de a avea o companie de dimensiuni medii, cu membri ai personalului excelent, la două componente: dorință deosebită și muncă repetabilă.

„Din experiența mea, îmi dau seama de un lucru dacă ești un startup și ai o idee grozavă, nu trebuie să te gândești la profit la început. Sfatul este să te gândești doar la viitorul tău produs: lucrează la el, crește productivitatea, îmbunătățește-ți și crește-ți fanii. Crede-mă că într-o zi profiturile vor crește ”, a adăugat Arsen.

smartadSmartAD este un plugin de gestionare a anunțurilor WordPress dezvoltat de Aparg (demo și descărcare).

Primul produs web Aparg lansat a fost un scurtator URL parg.co. Este gratis. „Mii de oameni îl folosesc zilnic. Desigur, nu stăm în același loc astăzi, iar acum direcția principală a activității noastre este dezvoltarea produselor WordPress. ”

Extinderea ofertelor

Produse suplimentare pe care Aparg a lansat includ un Slider (primul lor plugin). Este un glisor de imagine și video care funcționează cu YouTube și Vimeo. Fiecare diapozitiv are capacitatea de a adăuga descrieri. Pluginul Aparg Watermark and Resize permite proprietarilor de site-uri să redimensioneze imaginile și să plaseze un filigran în doar câteva momente. Este, de asemenea, gratuit. SmartAd este un plugin de gestionare a anunțurilor WordPress.

Acum, lucrăm la alte două pluginuri extraordinare. Primul este un plugin social bogat în funcții și un buletin de newsletter pentru WordPress.

La zi:

  • Aparg Slider are 4253 de descărcări.
  • Pluginul Aparg Watermark and Resize are 1097 descărcări.
  • Pluginul Aparg SmartAd WordPress Ads Management are 41 de achiziții.

Inspirația acestor produse a venit din munca pe care o făceau deja. „Înainte de a dezvolta propriile noastre produse, compania noastră a externalizat pentru alte companii. În timp ce lucram la sarcinile lor, întâmpinând unele dificultăți și nu găsim pluginuri adecvate, am selectat ideile ”, a spus Arsen.

Aplicații pentru mobil

Aparg a arătat cu ochii și asupra dezvoltării de aplicații mobile pentru a-și extinde produsele și mai mult. Acestea oferă o gamă completă de servicii de dezvoltare mobilă și web. Arsen a împărtășit o poveste de succes în spatele serviciilor lor de dezvoltare web.

„Pentru dezvoltarea mobilă, folosim tehnologia PhoneGap, care este cea mai bună din punctul de vedere al cheltuielilor și rezultatelor estimate. De exemplu, am început să lucrăm cu un centru medical imens cu sediul în Armenia înainte de deschiderea lor. În primul rând, am dezvoltat un site web pentru această mare companie. Mai târziu am început să lucrăm la aplicația mobilă pentru ei. Am primit mari feedback de la ei. ”

Un lucru pe care îl puteți învăța de la Aparg este să extindeți ceea ce aveți de oferit pentru a răspunde solicitărilor clienților. Dacă există o nevoie și vă puteți da seama cum să o completați, atunci veți găsi succes la fel cum are Aparg.

Rezolvarea problemelor pentru clienți

Un alt mod prin care Aparg a crescut de la înființare este să se concentreze asupra clientului.

Unii dintre clienții Aparg (sursa):

Proiectare site web pentru afaceri de panificație (hac.am).Proiectare site web pentru site-ul AWI (awi.am).

„Nu ne tratăm niciodată clienții ca pe un sac de bani, ci încercăm să le rezolvăm problemele. Aceasta este ceea ce oamenii apreciază cel mai mult: sentimentul că o companie îi pasă de interesele tale. Astfel, clienții care au fost mulțumiți de micile noastre sarcini, au decis să ne ofere mai multe sarcini, apoi să se implice în proiecte mai mari. Aceasta funcționează ca un bal de zăpadă.

Arsen este absolut corect în ceea ce privește efectul bulgării de zăpadă al publicității word of mouth. Aproximativ 84% dintre consumatori declară că au cel puțin oarecum încredere într-o companie recomandată de familie sau prieteni și identifică cuvântul-gură drept unul dintre factorii cheie în deciziile de cumpărare.

De fapt, Aparg nu face deloc reclame, așa că nu poate fi motivul pentru numărul lor de succes.

Oamenilor le plac produsele noastre datorită funcționalității lor ridicate și a prețului rezonabil. ” El mai subliniază faptul că bloggerii își revizuiesc adesea ofertele, ceea ce le oferă un plus de publicitate orală.

Un alt element cheie este faptul că oferă atât de multe produse gratuite uimitoare, inclusiv două aplicații: Velopark pentru iubitorii de biciclete și Carpark pentru utilizatorii de mașini. Aceste aplicații sunt gratuite. Cea mai mare parte a veniturilor Aparg provine din dezvoltarea site-urilor web și din vânzările de pluginuri.

Velopark – una dintre aplicațiile mobile gratuite dezvoltate de Aparg.

Depășirea durerilor în creștere și a etapelor următoare

Orice companie mică se va confrunta cu dureri în creștere la un moment dat.

De obicei, fluxul de numerar nu va ține pasul cu creșterea.

O soluție este să găsești un investitor care să arunce ceva bani și să te ajute să depășești această problemă. După cum afirmă Arsen, „Dacă am putea stabili cooperarea cu un investitor, aceasta ar spori compania noastră. Fiecare pornire are idei inovatoare, dar lipsa resurselor îi împiedică să realizeze implementarea acelor idei. Problemele de dezvoltare și nevoile de publicitate pot fi rezolvate atât prin investiții. ”

Arsen a încheiat interviul nostru cu una dintre citatele sale motivaționale preferate, în speranța că ar putea inspira alți proprietari de afaceri.

Fa ceea ce iubesti si iubeste ceea ce faci.

O mulțumire specială lui Arsen Pyuskyulyan pentru că ne-ați împărtășit cum să începeți o companie fără nimic și să o transformați într-o înfloritoare plugin, aplicație și companie de dezvoltare web într-o mână de ani. Sperăm că povestea lui te va inspira să arunci tot ce poți să-ți construiești afacerea și să îți urmezi pasiunile.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me