BlogVults resa från ett hobbyprojekt till lönsamt företag

För småföretagare är det mer givande att hitta att en sak du verkligen brinner för och känner att du kallas att skapa är mer givande än den vinst som ett företag kan göra (även om vi alla vill ha den vinsten också!). Akshat Choudhary fann det syftet och passionen 2010.


Choudharys är en av dessa ”från ingenting till något fantastiskt” berättelser som vi alla älskar att höra. Han startade BlogVault (http://blogvault.net) med bara tid och passion att skapa förmågan att enkelt säkerhetskopiera WordPress-webbplatser, och på sju år bootstrapped det till ett företag med anställda över hela världen och cirka 25 000 kunder.

WHSR-läsare kan lära sig mycket av hans personliga resa med BlogVault.

blogvaultHemsida till BlogVault. WordPress-reservtjänsten har samlat mer än 85 000 användare i skrivande stund.

Inspirationen att starta BlogVault

Akshat Choudhary

Choudhary är ingenjör och arbetade på Citrix på heltid, men han hade varit i kodning sedan han var en tonåring. Han var en ivrig följare av Jeff Atwoods populära blogg, Coding Horror.

När Atwoods blogg plötsligt gick ner, inspirerades Choudhary.

Jag kunde inte förstå att det var besvärligt att återställa en webbplats, även för någon så kunnig som Atwood. Händelsen visade att det fanns ett brinnande behov av en pålitlig WordPress-reservtjänst.

Eftersom han inte hade en budget för att starta BlogVault, började han arbeta med det på fritiden som ett hobbyprojekt, medan han fortfarande var anställd på Citrix.

Till att börja med var den enda kostnaden han hade VPS som han hyrde från Linode för cirka $ 28 / månad för att lagra användarnas säkerhetskopior. BlogVault växte till att behöva också Amazon S3-lagring. Även om du kan föreställa dig att kostnaderna skulle vara höga för att starta en sådan omfattande backup-plugin, så var de verkligen inte.

Istället investerade Choudhary det som är känt i fastighetscirklerna som “svettkapital.”

Han satte timmar på timmar på att utveckla infrastrukturen bakom BlogVault och förbättra plugin och dess användbarhet. När företaget växte och han förstod bättre behovet av att erbjuda kundsupport, introducerades prenumerationsplaner för att täcka kostnader och för att förvandla BlogVault till en lönsam verksamhet.

Choudhary uttalade tidigare att han trodde att BlogVault skulle vara ett företag på 2000 dollar per år. Han planerade att slutföra kodningen inom några veckor och gå vidare. Han ville lösa ett problem och pröva något unikt. Men han fann att kodningen var en pågående process som för evigt behövde perfektion. Han började också locka till sig betalande kunder det första året.

Så småningom, efter ungefär ett år, kunde han sluta sitt heltidsarbete och göra BlogVault till sitt primära fokus.

Han var inte ens säker på hur han skulle tjäna pengar på plugin, så han bestämde sig för att betala $ 29 / år för att hjälpa till att täcka lagringskostnader till en början.

blogvault instrumentbrädaExempel på BlogVault-instrumentpanelen

Marketing Tactics

En sak som Choudhary gjorde tidigt var att nå ut till utvecklare som han kände och fråga om de skulle betala för en tjänst som automatiskt skulle säkerhetskopiera och behålla kopior av sina WordPress-webbplatser. När allt kommer omkring skulle det inte vara mycket viktigt att investera tid i utveckling och marknadsföring om ingen ville ha plugin. De flesta av dem han kontaktade sa att de eventuellt skulle vara intresserade.

Han fokuserade aldrig riktigt på marknadsföring exakt. Först skrev han ett par bloggar, andra bloggar pratade om produkten och sedan exploderade hans kundbas via mun-till-mun. Till och med idag kommer de flesta av sina kunder via andra kunders hänvisningar.

”Sedan vi började som en mycket liten operation såg vi till att vara så hjälpsamma som möjligt för varje kund. Jag tror att det hjälpte oss på vägen. ”

Idag har BlogVault ett kontor i Bangalore, Indien och anställda för att hjälpa till med olika aspekter av arbetet. De lägger till och med mer tid på marknadsföring och har sett några positiva resultat från insatserna. Choudhary delade: ”Varje teammedlem bär många hattar och är en integrerad del av företaget. Vi har också haft turen att samarbeta med några av de mest framstående webbhotlarna i världen. ”

Nätverk var en nyckel till framgång

En sak som Choudhary pekar på som en smart taktik i att växa BlogVault är att delta i konferenser.

”I början gick det mesta av det vi gjorde för att täcka kostnader. När vi [blev] lönsamma, var en av de bästa investeringarna vi gjorde att resa från Indien för att delta i WordCamps. Från Indien, resan var dyr, men väl värt det. WordCamps hjälpte oss utöver lokala WordPress-möten, att förstå och verkligen vara en del av det globala WordPress-samhället också. ”

Samarbetar med framstående webbhotellföretag

Choudhary medger fritt att hans fokus under de första dagarna inte var på marknadsföring. Han tänkte alltid marknadsföra mer, men på något sätt fann han sig arbeta med kod istället. Men han hittade ett annat sätt att få ordet om hans värdefulla plugin.

”En annan mycket viktig faktor var att vi hade turen att ha samarbetat med några av världens bästa webbhotellföretag. Detta hjälpte enormt till att öka antalet nedladdningar av BlogVault-plugin. Ett antal av våra kunder fick veta om oss på detta sätt. ”

konkurrenter

Akshats idé var unik, men inte länge efter att ytterligare ett plugin dök upp. VaultPress skapades av WP: s utvecklare och lanserades. Till att börja med kunde han inte tro det, men så småningom såg lanseringen av VaultPress som en välsignelse i förklädnad. Folk skulle höra om VaultPress, söka efter konkurrenter till VaultPress och hitta BlogVault. Många föredrog automatisering av BlogVault.

Så småningom insåg han att endast $ 29 per år var inte tillräckligt för att få en vinst. Så han tog ett djupt andetag och höjde sina priser. Han visste att användarna gillade setet och glömmer den av BlogVault-modellen, där de kunde betala en avgift och låta plugin göra allt det tunga lyftet för dem. Och han hade rätt. Folk fortsatte att registrera sig.

Idag har BlogVault flera planer, beroende på storleken på ditt företag och hur många webbplatser du driver.

Den lägsta planen börjar på $ 89 / år och den högsta kapslingen på $ 389 / år och kommer att täcka sju webbplatser. BlogVault-webbplatsen visar några kommande obegränsade planer med ökad säkerhet och anger att de kommer att släppas snart.

bloggault prissättningBlogVault Basic-plan börjar på $ 9 / mo, $ 89 / year (källa),

Skalbarhet av BlogVault

BlogVault är skalbar på flera nivåer. Det finns inte bara mer än 75 miljoner WP-bloggar, men Choudhary arbetar med Drupal och erbjuder ett plugin som kan säkerhetskopiera alla webbplatser på en PHP-plattform. BlogVault har också några nya idéer i pipeline.

“Vi arbetar med en integrerad produkt som gör det möjligt för användare att hantera sina webbplatser, deras säkerhetskopior och deras webbplatsers säkerhet. Det är den första i sitt slag i WordPress-rymden, så vi är mycket glada över det. För närvarande arbetar vi för att breda ut vår malware skanner och renare. Vi har upplevt behovet av det och sett dess noggrannhet och första hand, så vi är mycket glada över att se hur det kommer att skaka upp WordPress-marknaden. “

Börja Liten och sedan Expandera

BlogVults fokus har varit på fortsatt förbättring under de senaste sju åren, eftersom de har lagt till fler och fler funktioner och utflödade andra så att de följer WordPress bästa praxis.

Till en början fokuserade BlogVault bara på säkerhetskopior. Även om Choudhary påpekar att han är en kodare och inte en affärsman, så är det faktiskt smart företag – starta liten, perfekt en sak och sedan expandera.

När BlogVault hade fullbordat säkerhetskopieringsprocessen började de fokusera på att göra restaureringar så enkla och snabba som möjligt.

“Med tiden har vi lagt till Migrate-funktionen som låter dig använda din webbplats säkerhetskopia för att flytta till en ny domän eller en webbhotell. Sedan introducerade vi Teståterställning, som låter dig testa dina säkerhetskopior. Och när arbetet med alla dessa säkerhetskopieringsfunktioner gjordes flyttade vi till platshanteringsfunktioner. Varje person i teamet har haft viss erfarenhet av alla dessa funktioner så att alla kan hjälpa till att utveckla det och ge idéer för produktens framtid. Detta hjälper oss alla att arbeta i tandem. ”

Lösa WordPress-säkerhetsproblem

WordPress är ett mål för hackare runt om i världen. Alla som driver en WordPress-blogg kan säga att de har riktats in på en eller annan gång av en hacker. Föreställ dig att gå till din webbplats för att dela en artikel på sociala medier och inse att i stället för din vackert designade blogg är en sida som du inte vill att dina besökare ska se som pekar på pornografi eller till och med bara säger att du har hackats.

När det händer kan du få panik först. Säkerhetskopierade du din webbplats nyligen? Hur mycket av ditt arbete kommer du att förlora? Låt hackarna infiltrera din databas så att hela webbplatsen är skadad?

Detta är problemet som BlogVault vill lösa för dig. “Målet är att låta dig återställa din webbplats till en fungerande version med minsta ansträngning på din sida.”

BlogVault arbetar för närvarande med en “säkerhetsfunktion som automatiskt hjälper till att skanna och rengöra WordPress-webbplatser för alla förekomster av skadlig programvara.” De hoppas kunna släppa det snart.

Ett särskilt tack till Akshat Choudhary för att han delade sin erfarenhet av att gå från ett hobbyföretag till ett lönsamt, blomstrande företag. Han säger att de hade tur, men hans fokus på kundservice och att erbjuda bästa möjliga produkt visar att han faktiskt har ett sinne för affärsutveckling. Vi tittar på BlogVault för att se hur det växer under de kommande åren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map