Hur Aparg fick 400+ kunder på fem korta år

Att växa ett företag från grunden är inte en lätt prestation för någon. I själva verket är det en stor utmaning att ta reda på hur du marknadsför ditt nya företag, var man hittar kunder och hur man gör det till en lönsam strävan.


Därför var vi glada över att chatta med Aparg (http://aparg.com), som består av ett team av unga utvecklare kända för olika appar för att hjälpa webbutvecklare och internetentusiaster.

apargHemsidan för Aparg. Företaget erbjuder allt från webbplatsutveckling till mobilappar.

Arsen Pyuskyulyan tog sig tid att prata med oss ​​om hur företaget fick fantastiska 400+ kunder på fem korta år. Arsen delade att företaget fokuserar på både mobilappar och WordPress-plugins och temautveckling. För närvarande har utvecklingen av WordPress-produkter företagets högsta prioritet.

En av anledningarna till att Aparg fokuserar på WordPress mer än på andra områden är för att WordPress Content Management System (CMS) för närvarande är det mest använda CMS i världen. ”Vi har stor erfarenhet av utveckling inom detta område och uppskattar verkligen dess flexibilitet och arkitektur. Vi hanterar WordPress-utveckling som en anka tar vatten, delade Arsen.

CMS-användningsstatistik och marknadsandelar (källa: W3 Tech, få hela diagram här).

Intressant nog är WordPress-utveckling inte det mest lönsamma området för företaget. De investerar emellertid på detta område och är säkra på att det kommer att bli huvudgrenen för Aparg.

En kort historia om Aparg

Arsen Pyuskyulyan

För att förstå hur Aparg såg tillväxt måste du veta var de började. Företaget grundades 2011 av tidigare anställda i ett IT-företag och nära vänner Arsen Pyuskyulyan och Arshak Aleksanyan. De pekar på det faktum att de uppskattar vänskap och hängivenhet och att de känner att dessa är de viktigaste ingredienserna till deras framgång.

Det främsta skälet till att de två grundade ett IT-företag i motsats till någon annan typ av småföretag var för att Arsen var en webbutvecklare av yrke. Det var meningsfullt att bilda ett IT-företag och passade bra.

Jag är intresserad av allt kopplat till ny teknik och innovation. Jag är ganska säker på att allt du gör med kärlek är bestämt för framgång.

Dessutom påpekar Arsen att hans livsstil är starkt kopplad till IT. ”Numera, om du visar en diskett för en tonåring och frågar vad det är, kommer hon / han att svara på att det är en” spara “-ikon för ett program. Min erfarenhet av IT började från när disketten var den viktigaste datalagring [tillgänglig]. ”

När Arsen gick på gymnasiet tog han extra lektioner i programmering. Hans klasskamrater var 30 år och han var den yngsta. Hans kärlek till IT kan härröra från det faktum att han tror att IT redan har förändrat världen och kommer att fortsätta bidra mycket till mänsklighetens utveckling på många områden.

”Jag blir verkligen motiverad när jag får positiv feedback om våra produkter. Då vet jag att det hjälpte någon att lösa sina problem. Denna motivation tvingar oss verkligen att arbeta hårt varje dag och göra vårt bästa för att ge våra kunder de bästa lösningarna, vilket kommer att göra våra produkter bättre. ”

En annan nyckel till deras framgång var deras hängivenhet från början. Arsen och Arshak lekte inte bara med Aparg på fritiden. De lämnade sina andra jobb och ägnade sin fulla uppmärksamhet åt att bygga företaget. Denna typ av åtagande är något som många framgångsrika företagare delar. Att veta att du inte har något annat att falla tillbaka på tvingar dig att bli kreativ och ge 110% till verksamheten.

Skiftet från start till framgång

Trots att Arsen och Arshak ägnade all sin tid åt att bygga Aparg, var framgången inte direkt.

Till att börja med var vi bara outsourcing eftersom vi inte hade tillräckligt med ekonomiska resurser. Efter ett par års hårt arbete förstod vi att vi var redo att göra vårt eget sätt inom IT-utveckling.

Idag poängterar Arsen framgången med att ha ett medelstort företag med utmärkta medarbetare till två komponenter: stor lust och genombrottsarbete.

”Från min erfarenhet inser jag en sak om du är en start och har en bra idé, du inte borde tänka på vinsten till en början. Rådet är att bara tänka på din framtida produkt: arbeta med den, höja produktiviteten, göra den bättre och växa dina fans. Tro mig en dag kommer vinsterna att öka, tilllade Arsen.

smartadSmartAD är ett WordPress-annonshanteringsplugin utvecklat av Aparg (demo och nedladdning).

Den första webbprodukten Aparg släpptes var en URL-förkortare parg.co. Det är gratis. ”Tusentals människor använder det dagligen. Naturligtvis står vi inte på samma plats idag, och nu är huvudriktningen för vårt arbete WordPress-produktutveckling. ”

Expanderande erbjudanden

Ytterligare produkter som Aparg har släppt inkluderar en Slider (deras första plugin). Det är en bild- och videoslider som fungerar med YouTube och Vimeo. Varje bild har möjlighet att lägga till beskrivningar. Aparg Vattenmärke och ändra storlek på plugin tillåter webbplatsägare att ändra storlek på bilder och placera ett vattenmärke på bara ögonblick. Det är också gratis. SmartAd är ett WordPress-annonshanteringsplugin.

Nu arbetar vi med ytterligare två fantastiska plugins. Den första är en funktionsrik social plugin och nyhetsbrev plugin för WordPress.

Hittills:

 • Aparg Slider har 4253 nedladdningar.
 • Aparg Watermark and Resize plugin har 1097 nedladdningar.
 • Aparg SmartAd WordPress Ad Management-plugin har 41 inköp.

Inspirationen för dessa produkter kom från arbete de redan gjorde. ”Innan vi utvecklade våra egna produkter outsourcerade vårt företag för andra företag. Medan vi arbetade med sina uppgifter, möter vissa svårigheter och inte hittade riktiga plugins kortlistade vi idéerna, ”sa Arsen.

Mobilappar

Aparg har också vänt uppmärksamheten på mobilapputveckling för att utvidga sina produkter ytterligare. De erbjuder ett komplett utbud av tjänster för mobil- och webbutveckling. Arsen delade en framgångshistoria bakom deras webbutvecklingstjänster.

”För mobilutveckling använder vi PhoneGap-tekniken, som är den bästa från beräknade utgifter och resultat. Till exempel började vi arbeta med ett stort medicinskt centralt baserat i Armenien innan deras öppnande. Först utvecklade vi en webbplats för detta stora företag. Senare började vi arbeta med mobilapp för dem. Vi har fått bra feedback från dem. ”

En sak du kan lära dig av Aparg är att utöka vad du har att erbjuda för att möta kundernas krav. Om det finns ett behov och du kan ta reda på hur du fyller den, kommer du att hitta framgång precis som Aparg har.

Lösa problem för kunder

Ett annat sätt som Aparg har vuxit sedan starten är att fokusera på kunden.

Några av Aparg-klienter (källa):

Webbplatsdesign för bageriföretag (hac.am).Webbplatsdesign för AWI-webbplats (awi.am).

”Vi behandlar aldrig våra kunder som en pengarsäck utan vi försöker lösa deras problem. Det är vad folk uppskattar mest: att känna att ett företag bryr sig om dina intressen. Så här bestämde kunderna som var nöjda med våra små uppgifter, att ge oss fler uppgifter och sedan involveras i större projekt. Det här fungerar som en snöboll. ”

Arsen är helt korrekt om snöbollseffekten av word of mouth-reklam. Cirka 84% av konsumenterna uppger att de åtminstone något litar på ett företag som rekommenderas av familj eller vänner och identifierar munnvik som en av de viktigaste faktorerna i köpbesluten.

I själva verket gör Aparg inte så mycket reklam alls, så det kan inte vara orsaken till deras framgångsrika antal.

Folk gillar våra produkter på grund av deras höga funktionalitet och rimliga priser. ” Han påpekar vidare att bloggare ofta granskar sina erbjudanden, vilket ger dem ytterligare jungeltelegraktioner.

Ett annat viktigt element är att de erbjuder så många fantastiska gratisprodukter, inklusive två appar: Velopark för cykelälskare och Carpark för bilanvändare. Dessa appar är gratis. Den största delen av Apargs intäkter kommer från webbplatsutveckling och plugins-försäljning.

Velopark – en av de gratis mobilappar som utvecklats av Aparg.

Att övervinna växande smärta och nästa steg

Varje litet företag kommer att uppleva växande smärta vid någon tidpunkt.

Vanligtvis kommer kassaflödet inte hålla jämna steg med tillväxten.

En lösning är att hitta en investerare som kan kasta in lite kontanter och hjälpa dig att övervinna problemet. Som Arsen säger, “” Om vi ​​kunde upprätta samarbete med en investerare, skulle det öka vårt företag. Varje start har innovativa idéer, men bristen på resurser hindrar dem från att förverkliga genomförandet av dessa idéer. Utvecklingsfrågor och reklambehov kan båda lösas genom investeringar. ”

Arsen avslutade vår intervju med en av hans favoritmotiverande citat i hopp om att det kan inspirera andra företagare.

Gör vad du älskar och älska vad du gör.

Ett särskilt tack till Arsen Pyuskyulyan för att du delade med oss ​​hur man startar ett företag med ingenting och växer till ett blomstrande plugin-, app- och webbutvecklingsföretag på en handfull år. Förhoppningsvis kommer hans berättelse att inspirera dig att kasta allt du kan för att bygga upp ditt företag och att följa dina passion.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map