Hur Chuck Gumbert använder jaktpilottekniker för att lyckas i affärer och i livet

Att vinna i företag kräver en mycket specifik uppsättning färdigheter som företagare kan lära sig och utveckla över tid.


Det kan dock vara dyrt och frustrerande att räkna ut insatser och förutsättningar för att driva ett företag, vare sig det är online eller utanför.

Lyckligtvis hade vi en möjlighet att prata med affärscoach och tidigare fighterpilot Chuck Gumbert (http://chuckgumbert.com) om hans tekniker som hjälper företag att vinna.

skärmdump Chuck Gumbert webbplatsHemsida till Chuck Gumbert. Chuck är en affärsprestationscoach och turnaround-specialist.

Chuck Gumbert är en före detta militär jaktpilot. Att vara i den positionen kräver disciplin, fokus och kunniga. Han har tagit de tekniker som militären lärde honom så att han kunde bli en framgångsrik jaktpilot och parlayed dem till tips för att driva ett blomstrande företag.

Chuck gick med på att chatta med WHSR om hur företag kan ändra sitt tänkande till en jaktpilot och övervinna olika hinder som står i vägen för framgång.

Om Chuck Gumbert

Chuck med en T-2 Buckeye. Denna typ av flygplan var ett mellanutbildningsplan för marinen.

Chuck Gumbert med F-14 i bakgrunden.

Chuck Gumbert är en tidigare F-14 Tomcat-pilot. Chuck är inte främling för motgångar, men ändå han har övervunnit allt livet kastade på honom och utmärkt. När han var två år fick han polio, vilket kan vara en förkrossande sjukdom. Men han kunde så småningom övervinna effekterna och fortsätta att delta i gymnasiets idrott. Så småningom blev han en jaktpilot i den amerikanska marinen och lyckades till och med examen högst upp i sin klass.

Under åren har Chuck fastställt mål och uppnått dem, som att klättra Mt. Kilimanjaro. Mt. Kilimanjaro ligger i Tanzania, Afrika och är det högsta berget på kontinenten. Den är 16 100 fot från bas till topp. Klättringen kan ta mellan fem och nio dagar, eftersom klättrare måste välja den bästa vägen och pausa för att låta sig anpassa sig till höjdförändringarna.

Jag frågade Chuck vad som drog honom mot att bli en jaktpilot.

Jag har alltid haft en kärlek till flyg. Det fanns några militära jetflyg som flög lågt över huset när jag var 5 eller 6 och som fick mig ansluten. Mitt mål var att flyga för flygbolagen, men halvvägs genom college var det uppenbart att jag inte skulle ha de timmar som behövs för att flyga för flygbolagen. Så jag gick med i marinen för att bygga upp dessa flygtimmar.

Hur militären utbildar dig för livet

Mycket av Chucks tidiga karriär banade vägen för hans framgång senare i livet och hans förmåga att hjälpa andra att lära sig att lyckas. Att vara en jaktpilot är inte lätt. Piloter måste utveckla ett starkt tankesätt för att komma igenom tuffa tider. En av de svåraste sakerna som Chuck mötte som en jaktpilot var helt enkelt att vara hemifrån under längre tid.

Att vara hemifrån i månader i taget var tufft. En annan landade ombord på transportören på natten. Det är skrämmande som all-get-out, men genom övning och en positiv mental inställning behärskade jag det.

Militären tjänar som en stark träningsplats för att driva ett företag. Chuck delade: ”Det hjälper dig att förstå vikten och behovet av en plan. Och jag pratar inte bara i allmänhet, utan också i livet. Jag har träffat en hel del människor som har gått igenom en del av sitt liv och inte har någon aning om hur de kom dit de är eller vart de är på väg. “

Chucks bok, Pushing the Envelope belyser frågan om människor som inte vet hur de kom dit de är eller vart de är på väg nästa. I sin introduktion för boken delar Chuck:

Som en tidigare F-14 Tomcat-pilot kommer jag att dela med dig vad jag har lärt mig under varje etapp av den resan. Lektionerna är många, men grunden är densamma. Du kommer bara att få ut så mycket som du lägger in.

Hur Fighter Pilot Thinking kan hjälpa företagare

trycka på kuvertskyddet

Som Chuck nämnde tidigare, är ett av de största misstag som företagare inte gör en plan för deras tillväxt och hur de kommer framåt.

”[Ibland har företagare] ingen plan för sin verksamhet. De vet inte vart de ska eller varför. Deras verksamhet driver dem istället för tvärtom. ”

I sin bok Pushing the Envelope går Chuck i detalj om hur företagare kan ta kontroll över sin affärsväg eller bana, ta reda på vart de vill ta den och sedan utveckla och senare genomföra en plan för att komma dit.

“Precis som en jaktpilot.”

Här är ett kort utdrag ur boken:

Vad händer om din verkliga kapacitet är långt bortom din nuvarande livsstil? Varför skulle jag fråga det? För det är så de flesta av oss lever. Vi spelar det säkert genom att tro att vi inte kan driva hårdare, snabbare och högre än vi är just nu. Hur många timmar per vecka spenderar du till exempel på TV? Hur mycket tid slösar du på sociala medier eller klickar med sinnelöst på Internet? Hur mycket snabbmat är du på? Som jag sa är din verkliga kapacitet långt bortom det du lever; men detta är inte fördömande, det är spännande.

Chuck fortsätter med att förklara sätt att maximera ansvarsskyldighet och bli mer och mer effektiva i affärer och i livet.

För att verkligen lyckas i affärer (och livet) måste du ändra ditt sätt att tänka. Tänk på hur militären utbildar sina soldater. De kastas in i en ny rutin genom grundläggande träning och pressas till sina gränser fysiskt, känslomässigt och mentalt. Att lära sig att kämpa dig igenom affärer är ett liknande landskap.

Vad händer om jag misslyckas?

Kanske misslyckas ditt företag eller växer inte. Du kanske hör den inre rösten som säger att du aldrig kommer att vinna. Du måste först lära dig att övervinna negativiteten om du vill lyckas.

”Ge inte upp. Som GS Patton sa: ‘Mod är fruktan som håller på ett ögonblick längre.’ Hitta en tränare eller en framgångsrik mentor och samarbeta med honom / henne för att hjälpa till att få saker på linje. Jag har alltid att mina klienter fokuserar på bara 1-2 saker som kommer att göra en betydande förbättring, ”tillade Chuck.

Cirka 20% av företagen misslyckas under år ett och 50% under det femte året. När år 10 träffar är felfrekvenserna så höga som 80-90%. Denna statistik kan tyckas skrämmande, men Chuck tror verkligen att huvudorsaken till dessa misslyckanden går tillbaka till brist på planering.

Återigen är det behovet av en plan. Och den planen börjar med en stark vision för framtiden och en strategi för hur man kommer dit.

Till exempel för sin egen konsultverksamhet har Chuck en 1-års-, 3-års- och 5-årsplan. Han uppdaterar dessa planer två gånger om året. Han spårar också sina framsteg mot dessa planer och gör taktiska justeringar längs vägen.

Var inte rädd för att delegera

Jag bad chuck om ett exempel på ett företag han hjälpte och vad som gjordes för att vända saker. Han pekade på ett område som många småföretagare kämpar med – delegering. Det är ganska svårt att växa ett företag från grunden och sedan överlämna en del av verksamheten till en annan person. Ingen gör arbetet på samma sätt som du skulle göra.

Emellertid är delegationen en av nycklarna till att ta ditt företag från små till medelstora eller större. Chuck delar denna berättelse om en företagare som konsulterade honom och kämpade med det exakta problemet (företagets namn redigeras för privatlivet).

Han ville göra allt själv, eftersom han kände att ingen kunde göra det bättre än han kunde, och det höll tillbaka hans förmåga att växa. Han kom till en korsning, det var dags att antingen släppa och lita på sitt folk, eller hålla sig fast vid hans nuvarande årliga inkomstnummer. Han valde alternativ 1 och hans verksamhet har nästan fördubblats.

Var sitter du fast som företagare? Behöver du delegera? Behöver du en plan? Behöver du tro på dig själv och dina förmågor?

Hur som helst vi hoppas att detta råd från affärscoach Chuck Gumbert har gett dig lite insikt och några steg för att gå vidare. WHSR skulle vilja ta en minut att tänka Gumbert för att han delade sin ovärderliga insikt i hur man driver ditt företag som en jaktpilot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map