Hur Exabytes blev ett webbhotell Powerhouse i Sydostasien


Det var tillbaka 2001 när Chan Kee Siak, VD och grundare av Exabytes (www.exabytes.com) hade visionen att bli den bästa webbplatsen och webbhotelllösningar för Sydostasien..

Sedan dess har Exabytes vuxit till ett värdkraftverk i ASEAN-regionen med över 300 personal och mer än 250 000 användare.

Vi hade nöjet att besöka deras Penang HQ för en turné ledd av deras nuvarande COO, Andy Saw, tillsammans med Eric och Wei Xin, Senior Internet Marketing Executives; och lyckades prata om Exabytes tillväxt och vart de planerar att åka.

Ingång till Exabytes huvudkontor på Suntech Penang Cybercity, Malaysia.

Ännu viktigare, vi ville veta hur de lyckades ta Exabytes från ett litet företag med bara en handfull människor till att vara det ledande webbhotellföretaget baserat i Malaysia.

Ödmjuk början av exabyter

Exabytes började sin jungfart som en webbhotellleverantör 2001. Innan dess var grundaren och VD Chan Kee Siak bara en student vid Tunku Abdul Rahman College i Malaysia som tjänade extra pengar genom att sälja datormaskinvara och hjälpa till att designa webbplatser för kunder.

Han upptäckte snart den lukrativa marknaden för webbhotell och beslutade att starta hostkaki.com, en återförsäljarwebbplats för webbhotell, helt själv.

Han var inte nöjd med att bara vara återförsäljare av webbhotell och fortsatte sedan att etablera Exabytes Malaysia med visionen att erbjuda sina kunder den bästa webblösningen..

Till och med namnet Exabytes uppfattades från Chans konkurrenskraftiga och visionära tendenser. När han stötte på ett annat företag som heter “Gigabytes” insåg han att han behövde skapa ett företag som är större och bättre, därmed namnet “Exabytes”.

Framgång kom dock inte lätt till Exabytes. Chan var tvungen att sluta från college för att fokusera på sin webbhotellverksamhet och genom hårt arbete och uthållighet fortsatte företaget att bli självfinansierat och lyckades bryta jämnt under sitt första verksamhetsår..

Visst nog markerade detta vändningen när Exabytes gick från att vara ett livskraftigt och lönsamt företag till ett företag som har en enorm marknadsandel i Malaysia och betjänar över 250 000 användare i 121 länder.

Exabytes-värdverksamhet körs på fyra platser / datacentra: Colorado USA, Telstra Singapore, Kuala Lumpur Malaysia och Jakarta Indonesien.

Börjar växa

Exabytes framgång började snöboll under 2005, då de utökade sitt utbud av tjänster till att omfatta molnvärd, domännamnsregistrering / förnyelse, webbhotell för e-post, återförsäljare-värd, VPS-värd, dedikerade servrar, premium-e-posthotell med Exchange ActiveSync, webbplatsbyggare , SSL-webbcertifikat med mera.

Delad hosting går så lågt som $ 0,01 / mo vid Exabytes.

Det var ett steg mot att diversifiera sina produkter, som Chan ansåg en nödvändighet för Exabytes på grund av förändringen i samhället och tekniska framsteg som orsakade en förändring i konsumenternas efterfrågan.

Under hela expansionen förblir de fortfarande stadiga i sin kärnvision som är att vara den bästa webblösningen för små och medelstora företag som vill utöka sin verksamhet.

Exabytes COO, Andy

Andy upprepar företagets fokus under vår chatt på Exabytes HQ:

“Vår kärnverksamhet fokuserar på små [till medelstora] företag men vi tittar också på mindre grupper [sponsorer, återförsäljare].”

Detta utbetalas tydligt i utdelningar eftersom det leder till att Exabytes har haft stor framgång i Malaysia och dess regionala områden.

Häckarna i Asien

För Exabytes var de första 6 till 7 åren särskilt utmanande eftersom de stod inför ett antal hinder för att bygga upp företaget. En av deras största hinder, i synnerhet, var att ha tillräckligt med arbetskraft.

Webbhotellindustrin var fortfarande väldigt ny när Exabytes etablerades och inte många malaysier hade relevant kompetens och teknisk expertis.

“Att försöka leta efter (människor) är mycket svårt,” berättar Andy. “För vårt arbete, för oss, ser vi på allt, de bästa människorna som kan göra (det) speciellt (skicklighet).

Då fanns också den ekonomiska aspekten av verksamheten, ett område som Chan inte var särskilt skicklig på. ”Det är en vanlig situation som teknopreneurs står inför. Jag outsourcade helt enkelt mina företagskonton för de första 6 – 7 åren. ” Chan noterar i en intervju med The Edge,

Som ett resultat hade jag ingen bra uppfattning om företagets exakta ekonomiska ställning. Konsekvensen var att jag förlorade möjligheterna och minskade företagets potential.

Framgång i Malaysia och Beyond

Efter att ha övervunnit de hinder som följer med att bli ett nytt företag, började Exabytes hitta sin fot och betydande framgång i regionen. De utmärkelser som Exabytes har ackumulerats under åren är ett bevis på kvaliteten på deras tjänster.

Från Golden Bull Awards till Sin Chew Business Excellence Awards är det tydligt att företagets hårda arbete och engagemang har lönat sig. Men det mest berättande om deras framgång är antalet användare som utgör kundbasen för Exabyte.

“Aktiva användare? Cirka 250 000 ”konstaterar Andy,” (de består av) cirka 30 – 40% icke-malaysiska (och) 60 – 70% malaysiska. ”

För alla företag är det ingen liten prestation att se över och driva 250 000 användare (från enskilda, små och medelstora företag, till statliga och offentliga börsnoterade företag). Det visar också hur Exabytes ser utöver den malaysiska marknaden när det gäller att utöka deras räckvidd.

Exabytes personalens kreativitet visas på kontorsentrén.Hela Exabytes kundsupport finns på Penang HQ.

Deras skafferi och viloplats designades med kreativitet i åtanke medan de vilar.Exabytes har ett komplett designteam för att hålla sina webbdesignar uppdaterade.

* Klicka för att förstora bilden. 

Förgrena sig

Med stor framgång kommer större potential och Exabytes slösar inte tid på att utöka företagets portfölj utöver att vara ett webbhotellföretag i Malaysia.

Från och med idag har de inkluderat ett antal erbjudanden som webbsäkerhet, webbdesign, digital marknadsföring och den nyligen förvärvade EasyParcel, en e-handelsplattform, för att bli en allt-i-ett-webblösning för små och medelstora företag.

Vårt EasyStore [EasyParcel] -företag byggdes eftersom många kunder frågade oss hur man säljer sina varor online.

Chan nämner i en Vulcan Post-intervju. ”När de började sälja produkter online, kontaktade de oss också om deras behov av en bättre lösning för att få sina produkter levererade. Det var när vi kom på EasyParcel. “

Det är nu klart att Exabytes inte kommer att bli ditt webbhotellföretag. Istället planerar de stora och grenade upp i olika tjänster för att bli en omfattande webblösning i Sydostasien.

Uppsökande till gemenskapen

Ett av initiativen på Exabytes var att ge tillbaka till samhället som hjälpte till att bygga företaget.

Företaget är mycket stolta över att erbjuda ett utrymme för unga tekniker och växande företagare att lära sig om Exabytes genom att genomföra seminarier och prata med studenter på deras Penang HQ.

”Vi har nyligen renoverat (och) tagit om (vårt kontor). Med det nya utrymmet, när universitetsstudenter besöker oss, håller vi föredrag / seminarier (för dem). ” Andy nämner medan vi turnerade på deras helt nya kontor.

Förutom seminarier har Exabytes också varit aktiva för att organisera evenemang för företag och företagare som är angelägna om att veta mer om e-handel och branschen.

Exabytes eCommerce Conference (EEC) är ett årligt eCommerce-evenemang som ger en plattform för dig som vill ha expertinsikt och upptäcka nyckeltrender i många aspekter av digital handel. Konferensen är för närvarande under sitt tredje år och fortsätter att vara en viktig händelse för digitala detaljhandlare och företag.

Vi har börjat litet med bara 100 till 200 personer. Under det första året har vi verkligen kämpat (skrattar) men det är en del av vår ansträngning att stödja våra användare och gemenskapen.

Andy berättar: ”(de deltagande) de vill veta de senaste marknadstrenderna, de verktyg de kan använda för att växa sin verksamhet, (och) för att lära av andra nystartade företag och företag – det är därför vi bjuder in spelare från olika områden – inklusive framgångsrika onlinebutikägare, marknadsägare som 11 Street och Shopee, leverantör av betalningsportar som MOL Pay och iPay88. ”

Titta på horisonten för exabyter

Han var i branschen i 17 år och Chan och företag visste att de inte bara kan vila på sina lagrar. Trots att de är webbhotell i Malaysia ville de att Exabytes skulle ha en större närvaro på den sydöstra asiatiska marknaden.

De senaste åren har de inlett en aggressiv expansionskampanj inom branschen. Sammanfoga och lägga till andra värdföretag som Singapore-baserade USONYX och Cybersite som en del av Exabytes paraply.

Vi måste gå igenom alla små saker … De måste avslöja en hel del saker (om kund klagar). Vi måste gå in och göra vår due diligence.

Trots den röriga processen är det ett nödvändigt drag för Exabytes att skapa en större närvaro i Singapore och därefter. Andy nämner också deras nuvarande expansion till den i stort sett outnyttjade indonesiska marknaden under våra chattar:

Vi bygger oss upp (i Indonesien). Vi började förra året (2017) i januari .. Vi försöker penetrera marknaden genom att erbjuda ett antal saker, till exempel gratis eller billiga domäner.

Att bygga upp Exabytes varumärke

För allmänheten kan Exabytes aggressiva expansion verka orättvis, men Andy konstaterar att det hela är en del av den större planen att återfokusera och omdirigera företaget och dess tjänster.

Vi har redan börjat med Exabytes (som är den viktigaste webbhotellösningen) men vi övergår långsamt de (andra) märkena till sitt eget fokus. Till exempel försöker vi placera USONYX som en VPS-lösning eftersom de är starka på det. Signetique just nu gör de företagslösningar (webbhotell) och vi försöker förnya dem för att fokusera på (det).

Genom att ha alla dessa olika företag som arbetar tillsammans med Exabytes kan de nollställa in och förbättra de funktioner och tjänster som kunderna vill ha. Det är ett drag som verkar fungera till förmån för dem som för närvarande, Exabytes har en betydande intäkt från sin verksamhet i Singapore, Indonesien och Malaysia.

En uppifrån-ner-strategi

Med sammanslagningarna och utvidgningarna har nu Exabytes personalstyrka ballongerat upp i storlek. ”För närvarande finns det cirka 150 plus (på Exabytes). Låt oss säga att du kombinerar EasyParcel och EasyStore, då går det till 300. ” Andy berättar.

Att hantera så mycket kan vara överväldigande men Chan tror på att använda en top-down-strategi för att släppa ned företagets värderingar. I en intervju med Vulcan Post utarbetar Chan behovet av tydlig kommunikation:

”För att släppa ner våra värderingar integrerar vi dem i varje sak vi gör. Det finns i allt vi gör varje dag, inklusive våra produktförpackningar, marknadsföring och varumärke. Alla kommer att ha samma meddelande – vilket är att hjälpa våra kunder att bygga upp sina affärer online. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me