Hvordan Aparg fikk 400+ kunder på fem korte år

Å vokse en virksomhet fra grunnen av er ikke en enkel bragd for noen. Det er faktisk en stor utfordring å finne ut hvordan du markedsfører den nye virksomheten din, hvor du finner kunder, og hvordan du kan gjøre den til en lønnsom innsats.


Derfor var vi glade for å chatte med Aparg (http://aparg.com), som består av et team av unge utviklere kjent for forskjellige apper for å hjelpe nettutviklere og Internett-entusiaster.

apargHjemmesiden til Aparg. Selskapet tilbyr alt fra nettstedutvikling til mobilapper.

Arsen Pyuskyulyan tok seg tid til å chatte med oss ​​om hvordan selskapet fikk fantastiske 400+ kunder på fem korte år. Arsen delte at de selskapet fokuserer på både mobilapper og WordPress-plugins og temautvikling. For tiden har utvikling av WordPress-produkter den høyeste prioriteten for selskapet.

En av grunnene til at Aparg fokuserer på WordPress mer enn på andre områder, er fordi WordPress Content Management System (CMS) for tiden er det mest brukte CMS i verden. “Vi har stor erfaring med utvikling på dette feltet og setter stor pris på fleksibiliteten og arkitekturen. Vi takler WordPress-utvikling som en and tar til vanns, ”delte Arsen.

CMS-bruksstatistikk og markedsandeler (kilde: W3 Tech, få full oversikt her).

Interessant er at WordPress-utvikling ikke er det mest lønnsomme området for selskapet. Imidlertid investerer de i dette feltet og er sikre på at det kommer til å bli hovedgrenen til Aparg.

En kort historie om Aparg

Arsen Pyuskyulyan

For å forstå hvordan Aparg så vekst, må du vite hvor de startet. Selskapet ble stiftet i 2011 av tidligere ansatte i ett IT-selskap og nære venner Arsen Pyuskyulyan og Arshak Aleksanyan. De peker på det faktum at de verdsetter vennskap og hengivenhet og at de føler at dette er hovedingrediensene for å lykkes.

Hovedgrunnen til at de to grunnla et IT-selskap i motsetning til en annen type småbedrifter, var fordi Arsen var nettutvikler etter yrke. Det var fornuftig å danne et IT-selskap og passet godt.

Jeg er interessert i alt knyttet til nye teknologier og innovasjon. Jeg er ganske sikker på at alt du gjør med kjærlighet er bestemt for å lykkes.

I tillegg påpeker Arsen at livsstilen hans er sterkt knyttet til IT. “I dag, hvis du viser en diskett for en tenåring og spør hva det er, vil hun / han svare at det er et” lagre “-ikon for et program. Min erfaring med IT startet fra da disketten var den viktigste datalagringen [tilgjengelig]. ”

Da Arsen gikk på videregående tok han ekstraundervisning i programmering. Klassekameratene hans var 30 år gamle, og han var den yngste. Hans kjærlighet til IT kan stamme fra det faktum at han mener IT allerede har forandret verden og vil fortsette å bidra mye til menneskehetens utvikling på mange områder.

“Jeg blir veldig motivert når jeg får positive tilbakemeldinger om produktene våre. Da vet jeg at det hjalp noen å løse problemene hans. Denne motivasjonen tvinger oss virkelig til å jobbe hardt hver dag og gjøre vårt beste for å gi våre kunder de beste løsningene, som vil gjøre produktene våre bedre. ”

En annen nøkkel til deres suksess var deres hengivenhet helt fra begynnelsen. Arsen og Arshak lekte ikke bare med Aparg på fritiden. De sa opp sine andre jobber og viet sin fulle oppmerksomhet til å bygge selskapet. Denne typen forpliktelser er noe mange vellykkede bedriftseiere deler. Å vite at du ikke har noe annet å falle tilbake på, tvinger deg til å bli kreativ og gi 110% til virksomheten.

Skiftet fra oppstart til suksess

Selv om Arsen og Arshak viet all sin tid til å bygge Aparg, var suksessen ikke øyeblikkelig.

Til å begynne med var vi bare outsourcing ettersom vi ikke hadde nok økonomiske ressurser. Etter et par års hardt arbeid, forsto vi at vi var klare til å gjøre vår egen vei innen IT-utvikling.

I dag krediterer Arsen suksessen med å ha et mellomstort selskap med utmerkede medarbeidere til to komponenter: stort ønske og motbrekkende arbeid.

“Fra min erfaring innser jeg en ting hvis du er en oppstart og har en god idé, bør du ikke tenke på overskuddet med det første. Rådene er å tenke bare på fremtidens produkt: jobbe med det, øke produktiviteten, gjøre det bedre og vokse fansen din. Tro meg en dag vil overskuddet øke, ”la Arsen til.

smartadSmartAD er et WordPress-annonseadministrasjonsplugin utviklet av Aparg (demo og nedlasting).

Det første webproduktet Aparg ble utgitt var en URL-forkortelse parg.co. Det er gratis. “Tusenvis av mennesker bruker det på daglig basis. Selvfølgelig står vi ikke på samme sted i dag, og nå er hovedretningen for vårt arbeid WordPress-produktutvikling. ”

Utvidende tilbud

Tilleggsprodukter Aparg har gitt ut inkluderer en Slider (deres første plugin). Det er et bilde- og videospill som fungerer med YouTube og Vimeo. Hvert lysbilde har muligheten til å legge til beskrivelser. Med Aparg Watermark and Resize-plugin kan eiere av nettstedet endre størrelse på bilder og plassere et vannmerke på bare øyeblikk. Det er også gratis. SmartAd er et WordPress-annonseadministrasjonsplugin.

Nå jobber vi med to fantastiske plugins. Den første er en funksjonsrik sosial plugin og nyhetsbrev plugin for WordPress.

Til dags dato:

  • Aparg Slider har 4253 nedlastinger.
  • Aparg Watermark and Resize plugin har 1097 nedlastinger.
  • Aparg SmartAd WordPress Ad Management-plugin har 41 kjøp.

Inspirasjonen til disse produktene kom fra jobb de allerede gjorde. “Før vi utviklet våre egne produkter, var selskapet outsourcing for andre selskaper. Mens vi jobbet med oppgavene deres, sto overfor noen vanskeligheter og ikke fant ordentlige plugins, listet vi ideene, ”sa Arsen.

Mobilapper

Aparg har også vendt blikket mot utvikling av mobilapper for å utvide produktene ytterligere. De tilbyr et komplett utvalg av mobil- og webutviklingstjenester. Arsen delte en suksesshistorie bak webutviklingstjenestene deres.

“For mobilutvikling bruker vi PhoneGap-teknologi, som er den beste fra estimerte utgifter og resultater. For eksempel begynte vi å samarbeide med et stort medisinsk senter med base i Armenia før åpningen deres. Først utviklet vi en nettside for dette store selskapet. Senere begynte vi å jobbe med mobilapp for dem. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra dem. ”

En ting du kan lære av Aparg er å utvide det du har å tilby for å møte kundenes krav. Hvis det er behov og du kan finne ut hvordan du skal fylle den, vil du finne suksess akkurat som Aparg har.

Løse problemer for kunder

En annen måte som Aparg har vokst siden oppstarten er å fokusere på kunden.

Noen av Aparg-klienter (kilde):

Nettstedsdesign for bakerivirksomhet (hac.am).Nettstedsdesign for AWI nettsted (awi.am).

”Vi behandler aldri våre kunder som en pengesekk, i stedet prøver vi å løse problemene deres. Dette er hva folk setter mest pris på: å føle at et selskap bryr seg om interessene dine. Slik bestemte kundene som var fornøyde med de små oppgavene våre, å gi oss flere oppgaver og deretter involvere oss i større prosjekter. Dette fungerer som en snøball. ”

Arsen er helt korrekt om snøballeffekten av jungeltelegrafen. Rundt 84% av forbrukerne oppgir at de i det minste noe stoler på et selskap som er anbefalt av familie eller venner, og identifiserer jungeltelegrafen som en av nøkkelfaktorene i kjøpsbeslutningene.

Aparg gjør faktisk ikke mye reklame i det hele tatt, så det kan ikke være grunnen til deres vellykkede antall.

Folk liker produktene våre på grunn av deres høye funksjonalitet og rimelige priser. ” Han påpeker videre at bloggere ofte vurderer tilbudene sine, noe som gir dem ekstra muntlig reklame.

Et annet sentralt element er at de tilbyr så mange fantastiske gratisprodukter, inkludert to apper: Velopark for sykkelelskere og Carpark for bilbrukere. Disse appene er gratis. Den største delen av inntektene fra Aparg kommer fra nettstedutvikling og salg av plugins.

Velopark – en av de gratis mobilappene utviklet av Aparg.

Overvinne voksende smerter og neste trinn

Ethvert lite selskap vil oppleve voksesmerter på et tidspunkt.

Vanligvis vil ikke kontantstrømmen følge med veksten.

En løsning er å finne en investor for å kaste inn litt penger og hjelpe deg med å få bukt med dette problemet. Som Arsen uttaler: “Hvis vi kunne etablere samarbeid med en investor, ville det øke selskapet vårt. Hver oppstart har innovative ideer, men mangel på ressurser hindrer dem i å realisere implementeringen av disse ideene. Utviklingsspørsmål og annonseringsbehov kan begge løses ved investeringer. ”

Arsen avsluttet intervjuet med et av sine favorittmotiverende sitater i håp om at det kan inspirere andre bedriftseiere.

Gjør det du elsker, og elsk det du gjør.

En spesiell takk til Arsen Pyuskyulyan for at du deler med oss ​​hvordan du kan starte et selskap med ingenting og utvide det til et blomstrende plugin-, app- og webutviklingsselskap i en håndfull år. Forhåpentligvis vil historien hans inspirere deg til å kaste alt du kan til å bygge opp virksomheten din og til å følge lidenskapene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me