Hvordan exabytes ble et webhotellkraftverk i Sørøst-Asia


Det var tilbake i 2001 da Chan Kee Siak, administrerende direktør og grunnlegger av Exabytes (www.exabytes.com) hadde visjonen om å bli det beste nettstedet og hostingløsninger for e-handel for Sørøst-Asia-regionen..

Siden den gang har Exabytes vokst til et nettverkskraftverk i ASEAN-regionen med over 300 ansatte og mer enn 250 000 brukere.

Vi hadde gleden av å besøke Penang HQ for en tur ledet av deres nåværende COO, Andy Saw, sammen med Eric og Wei Xin, Senior Internet Marketing Executives; og klarte å snakke om veksten til Exabytes og hvor de planlegger å dra.

Inngang til Exabytes hovedkvarter ved Suntech Penang Cybercity, Malaysia.

Enda viktigere, vi ønsket å vite hvordan de klarte å ta Exabytes fra et lite selskap med bare en håndfull mennesker til å være det ledende webhotell med base i Malaysia.

Ydmyk begynnelse av eksabyte

Exabytes begynte sin jomfrutur som leverandør av webhotell i 2001. Før det var grunnlegger og administrerende direktør Chan Kee Siak bare en student ved Tunku Abdul Rahman College i Malaysia som tjente ekstra penger ved å selge datamaskinvare og hjelpe til med å designe nettsteder for kunder.

Han oppdaget snart det lukrative markedet for webhotell og bestemte seg for å starte hostkaki.com, et forhandlernettsted for webhotell, helt alene.

Han var ikke fornøyd med å bare være forhandler av webhotell, og fortsatte deretter med å etablere Exabytes Malaysia, med visjonen om å tilby den beste nettløsningen til kundene sine.

Til og med navnet Exabytes ble tenkt ut fra Chans konkurransedyktige og visjonære tendenser. Da han kom over et annet selskap som het “Gigabytes”, innså han at han måtte opprette et selskap som er større og bedre, derav navnet “Exabytes”.

Suksessen kom imidlertid ikke lett til Exabytes. Chan måtte droppe fra college for å fokusere på sin online hostingvirksomhet, og gjennom hardt arbeid og utholdenhet fortsatte selskapet å bli selvfinansiert og klarte å skje jevn i det første virksomhetsåret.

Visst nok markerte dette vendingen da Exabytes gikk fra å være en levedyktig og lønnsom satsning til et selskap som har en enorm markedsandel i Malaysia og betjener over 250 000 brukere i 121 land.

Exabytes-vertsoperasjoner kjøres på fire lokasjoner / datasentre: Colorado USA, Telstra Singapore, Kuala Lumpur Malaysia og Jakarta Indonesia.

Begynner å vokse

Exabytes suksess begynte å snøball i 2005, da de utvidet sitt spekter av tjenester til å omfatte netthosting, domenenavnsregistrering / fornyelse, forretningsadresse for e-post, forhandlervert, VPS hosting, dedikerte servere, premium forretningsadresse for e-post med Exchange ActiveSync, nettstedbygger , SSL Web Certificate og mer.

Delt hosting går så lavt som $ 0,01 / mo hos Exabytes.

Det var et skritt mot å diversifisere produktene sine, noe Chan anså som en nødvendighet for Exabytes på grunn av endringen i samfunnet og teknologiske fremskritt som forårsaket et skifte i forbrukernes etterspørsel.

Gjennom utvidelsen forblir de fortsatt standhaftige i sin kjernevisjon som er å være den beste nettløsningen for SMB som ønsker å utvide virksomheten.

Exabytes COO, Andy

Andy gjentar selskapets fokus under chatten vår på Exabytes HQ:

“Vår kjernevirksomhet fokuserer på små [til mellomstore] virksomheter, men vi ser også på mindre grupper [sponsorer, forhandlere].”

Dette utbetales tydelig i utbytte da det fører til at Exabytes har stor suksess i Malaysia og regionene.

Hindrene i Asia

For Exabyte var de første 6 til 7 årene spesielt utfordrende da de møtte en rekke hindringer for å bygge opp selskapet. Spesielt et av deres største hinder var å ha nok arbeidskraft.

Nettvertsindustrien var fremdeles veldig ny da Exabytes ble etablert, og ikke mange malaysere hadde relevant kompetanse og teknisk ekspertise.

“Det er veldig vanskelig å prøve å se etter (mennesker),” forteller Andy oss. “For vårt arbeid, for oss, ser vi på alt, de beste menneskene som kan gjøre det (det) spesielle (ferdigheten).

Så var det også det økonomiske aspektet av virksomheten, et område som Chan ikke var spesielt flink til. “Det er en vanlig situasjon som teknopreneurs står overfor. Jeg har bare outsourcet firmakontiene mine de første 6 – 7 årene. ” Chan bemerker i et intervju med The Edge,

Som et resultat hadde jeg ikke en god ide om den eksakte økonomiske stillingen til selskapet. Konsekvensen var at jeg tapte muligheter og reduserte selskapets potensial.

Suksess i Malaysia og utover

Etter å ha overvunnet hindringene som fulgte med å være et nytt selskap, begynte Exabytes å finne sine fotfester og betydelig suksess i regionen. Tildelingen som Exabytes har opparbeidet seg gjennom årene er et bevis på kvaliteten på tjenestene deres.

Fra Golden Bull Awards til Sin Chew Business Excellence Awards er det tydelig at selskapets harde arbeid og engasjement har lønnet seg. Men det mest fortellende om deres suksess er antall brukere som utgjør kundegrunnlaget for Exabyte.

“Aktive brukere? Rundt 250 000 ”bemerker Andy,“ (de består av) omtrent 30 – 40% ikke-malaysisk (og) 60 – 70% malaysisk. ”

For ethvert selskap er det ingen liten prestasjon å overse og gi 250 000 brukere (fra enkeltpersoner, små og mellomstore bedrifter, til offentlige og børsnoterte selskaper). Den viser også hvordan Exabytes ser utover det malaysiske markedet når det gjelder å utvide rekkevidden.

Exabytes personalets kreativitet vises på kontorinngangen.Hele Exabytes kundesupportteam er lokalisert ved Penang HQ.

Deres pantry og hvileområdet ble designet med tanke på kreativitet mens de hviler.Exabytes sysselsetter et komplett designteam for å holde webdesignene dine oppdaterte.

* Klikk for å forstørre bildet. 

Forgreninger

Med stor suksess, kommer større potensial og Exabytes sløser ikke tid med å utvide selskapets portefølje utover å være et webhotellfirma i Malaysia.

Per i dag har de inkludert en rekke tilbud som websikkerhet, webdesign, digital markedsføring og den nylig anskaffede EasyParcel, en eCommerce-plattform, for å bli en alt-i-ett-nettløsning for små og mellomstore bedrifter.

EasyStore [EasyParcel] -satsingen vår ble bygget fordi mange kunder spurte oss om hvordan de skal selge varene sine på nettet.

Chan nevner i et Vulcan Post-intervju. Da de begynte å selge produkter på nettet, kontaktet de oss også deres behov for en bedre løsning for å få produktene sine levert. Det var da vi kom på EasyParcel. “

Nå er det klart at Exabytes ikke kom til å bli ditt web-hosting-selskap. I stedet planlegger de stort og forgrenet seg inn i forskjellige tjenester for å bli en omfattende nettløsning i Sørøst-Asia.

Oppsøkende til fellesskapet

Et av initiativene på Exabytes var å gi tilbake til samfunnet som bidro til å bygge selskapet.

Selskapet setter sin ære i å gi et rom for unge teknikere og spirende gründere til å lære om Exabytes ved å gjennomføre seminarer og snakke med studenter ved deres Penang HQ.

“Vi har nylig pusset opp (og) omorganisert (kontoret vårt). Med den nye plassen, når universitetsstudenter besøker oss, holder vi foredrag / seminarer (for dem). ” Andy nevner mens vi turnerte på deres splitter nye kontor.

Bortsett fra seminarer har Exabytes også vært aktiv i å organisere arrangementer for bedrifter og gründere som er opptatt av å vite mer om e-handel og industrien.

Exabytes eCommerce Conference (EEC) er et årlig eCommerce-arrangement som gir en plattform for de som ønsker ekspertinnsikt og oppdager viktige trender i mange aspekter av digital handel. Konferansen er for tiden i sitt tredje år og fortsetter å være en sentral begivenhet for digitale forhandlere og bedrifter.

Vi har begynt i det små med bare 100 til 200 personer. Det første året har vi virkelig slitt (ler), men det er en del av vår innsats for å støtte brukerne og samfunnet.

Andy forteller oss: “(De fremmøtte) de ønsker å kjenne til de nyeste markedstrendene, verktøyene de kan bruke for å utvide virksomheten deres, (og) for å lære av andre startups og selskaper – og det er derfor vi inviterer spillere fra forskjellige felt – inkludert vellykkede netthandelseiere, eiere av markedsplasser som 11 Street og Shopee, leverandør av betalingsgateway som MOL Pay og iPay88. ”

Ser på Horisonten for Exabyte

Han og selskapet hadde 17 år i bransjen og visste at de ikke bare kan hvile på laurbærene. Til tross for at de var web-verten nr. 1 i Malaysia, ønsket de at Exabytes skulle ha en større tilstedeværelse i det sørøstasiatiske markedet.

De siste årene har de startet en aggressiv utvidelseskampanje innen bransjen. Slå sammen og legge til andre vertsselskaper som Singapore-baserte USONYX og Cybersite som en del av Exabytes-paraplyen.

Vi må gjennom alle de små tingene … De må avsløre mange ting (i tilfelle kunden klager). Vi må gå inn og gjøre vår due diligence.

Til tross for den rotete prosessen, er det et nødvendig grep for Exabytes å etablere en større tilstedeværelse i Singapore og utover. Andy nevner også deres nåværende ekspansjon til det stort sett uutnyttede indonesiske markedet under samtalene våre:

Vi bygger oss opp (i Indonesia). Vi startet i fjor (2017) i januar .. Vi prøver å trenge gjennom markedet ved å tilby en rekke ting, for eksempel gratis eller billige domener.

Bygger opp Exabytes ‘merke

For allmennheten kan Exabytes aggressive ekspansjon virke uberettiget, men Andy bemerker at det hele er en del av den større planen for å fokusere på nytt og omdirigere selskapet og dets tjenester.

Vi har allerede startet med Exabytes (som er den viktigste webhotelløsningen), men vi overfører sakte (andre) merkevarer til sitt eget fokus. For eksempel prøver vi å posisjonere USONYX som en VPS-løsning siden de er sterke på det. Signetique akkurat nå, de driver med bedriftsløsninger (webhotell) og vi prøver å forbedre dem til å fokusere på (det).

Å ha alle disse forskjellige selskapene som samarbeider med Exabytes, lar dem nullopprette og forbedre funksjonene og tjenestene kundene ønsker. Det er et trekk som ser ut til å fungere til fordel for dem som for tiden. Exabytes har en betydelig inntekt fra driften i Singapore, Indonesia og Malaysia.

En ovenfra og ned-tilnærming

Med fusjoner og utvidelser har nå Exabytes ansatte styrket seg opp i størrelse. For tiden er det rundt 150 pluss (på Exabytes). La oss si at du kombinerer EasyParcel og EasyStore, så går det til 300. ” Andy forteller oss.

Det kan være overveldende å håndtere at mange mennesker, men Chan tror på å bruke en top-down tilnærming for å gi selskapets verdier ned. I et intervju med Vulcan Post utdyper Chan behovet for tydelig kommunikasjon:

”For å gi verdiene våre ned, tar vi dem inn i hver eneste ting vi gjør. Det er i alt vi gjør hver dag, inkludert produktemballasje, markedsføring og merkevarebygging. Alle av dem vil ha den samme meldingen – som er å hjelpe våre kunder med å bygge opp virksomheten sin på nettet. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me