Hvordan Microweber gikk fra en 3-ansatt oppstart til 12 000 registrerte brukere

For bare tre år siden lanserte Boris Sokolov og Peter Ivanov Microweber (www.microweber.com). De startet med tre ansatte, men har i dag vokst konseptet til over 12.000 registrerte brukere og vokst med store sprang. De anslår Microweber-installasjoner til rundt 40 000 og i løpet av de neste fem årene forventer de å nå 5-10 millioner.


Skjermbilde av hjemmesiden til Microweber.

Medgründerne Boris Sokolov og Peter Ivanov tok seg tid til å prate med oss ​​om de tidlige dagene av Microweber og hvordan de vokste plattformen på så kort tid..

Ideen om Microweber ble faktisk født for lenge siden – i de tider da de fremdeles var et webdesignfirma, en gang i 2006. Systemet de hadde den gang fungerte i utgangspunktet som det nåværende gjør, men grensesnittet var ikke som bruker vennlig, og det hadde mindre funksjonalitet.

Da vi så at kundene våre ikke har noe problem med å jobbe med dette CMS, oppdatere innhold på egen hånd, laste opp produktene sine og spore ordrene deres – noe som var en stor utfordring i fortiden – bestemte vi oss for at dette ville være et godt produkt. Hvorfor ikke videreutvikle og forbedre den og gi den ut som et åpen kildekode-produkt? – Peter Ivanov, medstiftere av Microweber.

De tidlige dagene av Microweber

Før grunnleggelsen av Microweber, eide Boris Sokolov og Peter Ivanov et webdesignfirma.

De har vært et av de første webdesignselskapene i Bulgaria, og de hadde allerede jobbet med en rekke prosjekter. Boris ‘bakgrunn var innen silketrykk og webdesign.

I dag er han fremdeles en designer, men også en brukervennlighet-ekspert i selskapet. Peter er selvlært i PHP og har programmert i omtrent 10 år. Han er en back-end utvikler for Microweber.

Boris Sokolov

Microweber ble opprinnelig utviklet av bare tre personer og tok flere år å gå i live. CMS ble skrevet om en gang, og vi omskriver det for øyeblikket igjen som en del av vår nye utgivelse. Det kan høres ut som mye arbeid for et så lite team, men vi var sterkt motivert av det faktum at tilbake i tidene da vi startet, var det ikke et eneste stabilt system som vi kunne stole på som webprogrammerere og webdesignere.

Vi ønsket ikke å bruke WordPress, Joomla eller Drupal, fordi de var for tunge og klønete; vi hadde ingen kontroll over dem. Vi måtte gjøre oppdateringer hver gang de gjorde oppdateringer.

Peter la til: “Vi var i utgangspunktet en gjeng entusiaster, ganske enkelt frustrerte over hva eksisterende programvareutviklere den gang hadde å tilby. Vi var syke og lei av å snuble over de samme utfordringene – noen av funksjonene fikk dem til å bli gal, mangelen på andre enda mer. Vi begynte gradvis å bygge opp tillit til at de kunne gjøre bedre enn det – på mange måter. Og vi hadde energi, entusiasme og besluttsomhet til å gjøre det. ”

skjermbilde fra microweber marketplaceSkjermbilde av Microweber Marketplace levert av Microweber.

Tegn på suksess

Selskapet er fortsatt basert i Bulgaria, som er Peter og Boris ‘hjemland. “Vi har et kjent nivå med miljøet vi jobber i og hele virksomheten innen vårt felt,” sa Boris.

Peter la til, “Det fine med Bulgaria er at det for det første er eksepsjonelt gode IT-eksperter her, og for det andre er vi medlemmer av EU. En av ulempene er at mange investorer fremdeles anser vårt lille Sørøst-europeiske land som en “eksotisk” investeringsdestinasjon og er litt nølende med å sette pengene sine her. Tross alt er Bulgariens del av EU i bare 11 år nå, og investorer forventer trolig fortsatt flere reformer. Og de har sannsynligvis rett. ”

Tilbakemeldinger fra Microweber-brukere på Twitter

Støtt det som kanskje er den vakreste nettsiden som noen gang er opprettet med #microweber på @awwwards https://t.co/1dMhpfvFuj

– Ask (@ ash2rain) 26. mai 2015

Jeg har nettopp besøkt nye #CMS #procceswire og @ Microweber de har en flott funksjon. Ser frem til å lage en webside med dem.https: //t.co/A04fMDySxs pic.twitter.com/ngn5rBLx65

– Kurniawan (@ainpoenya) 4. april 2018

Vekst på 3 korte år

Til tross for noen få utfordringer, har selskapet vokst fra tre arbeidere i 2015 til seks eller syv kjernefolk pluss dusinvis av eksterne arbeidere. Håpet deres er å fortsette å utvide teamet etter hvert som ordrene øker. De ønsker også å fortsette utvidelsen av samfunnet sitt – de som bruker og bidrar til den åpne CMS-plattformen.

“Vi er sikre på at med utgivelsen av vår nye versjon i midten av mai, vil vi forsterke vår posisjon som et produkt som kan konkurrere med gigantene i markedet,” sa Boris.

Overvinne utfordringer

På et tidspunkt har hver oppstart utfordringer de må stå overfor hvis de virkelig ønsker å lykkes. Mikrobær er ikke annerledes. De tok mange tøffe beslutninger for å overvinne utfordringer, for eksempel kontantstrømspørsmål – noe som er vanlig for mange oppstart når de begynner å lykkes.

Når det gjelder virksomhet, har hver virksomhet de samme problemene, og de har hovedsakelig å gjøre med finans. Vi har klart å overvinne disse utfordringene med mye arbeid, entusiasme og mangler.

For på et tidspunkt forlot vi hovedstaden i Sofia, hvor vi måtte betale husleie og der levestandarden i utgangspunktet er høyere og flyttet tilbake til hjembyene våre i to år. Vi jobbet eksternt med webdesignprosjekter for forskjellige klienter for å tjene penger, som vi deretter investerte i Microweber.

Finne suksess

Microweber er oppført som en av Bulgarias 10 beste startups.

Jeg spurte dem hvordan de oppnådde suksess så raskt, men Boris delte at han ikke følte at det var så raskt, og at tre år ikke er en fenomenal periode for å oppnå det de har oppnådd. “Hvis vi hadde 50 personer som jobbet med prosjektet vårt, ville vi ha klart det på seks måneder.” Han føler at en del av grunnen til at de ble anerkjent som en oppstart, er at Bulgaria er et lite land og det ikke er mange ekte bulgarske tech-startups. “Når en ny spiller dukker opp, er det vanskelig for denne nye spilleren å gå upåaktet hen.”

Imidlertid har han noen vismannsråd for andre som ønsker å starte egne virksomheter.

Det eneste rådet jeg vil gi til oppstartseiere er “Gi aldri opp, gutter”.

Elsk det du gjør, være lidenskapelig opptatt av det. Hvis du tror du er bedre enn konkurrentene dine, må du være trygg på det og jobbe for å bevise det.

Finansiering av oppstart

Avgjørelsen om å ta Microweber Open Source betydde oppstartspenger. Microweber tenkte på å starte en Kickstarter, men de var ikke helt klare, så de avviklet den. Kickstarter kan selvfølgelig være en verdifull ressurs for små oppstart, men de fant finansieringen via andre plattformer.

Boris delte at de kom på ideen til en YouTube-video. Da de laget den, var videoen mer en måte å motivere seg på. Etter en måned eller to av å ha kjørt videoen på hjemmesiden sin, samlet de imidlertid flere tusen i amerikanske dollar. De ba ganske enkelt om donasjoner, som tiltrakk sponsorer, og en sponsor ga 1000 dollar. “Dette motiverte oss virkelig til å gå videre.”

Hva jeg lærte

En spesiell takk til Boris Sokolov og Peter Ivanov. Disse to var varme, vennlige og åpne, men også kyndige forretningsfolk med mer teknisk kunnskap seg imellom enn mange hele IT-avdelinger har. De brenner for å tilby produktet som åpen kildekode, så det er tilgjengelig for alle i verden som vil bruke det, og at holdningen gjennomsyrer alt de gjør.

Her er de viktigste tingene jeg lærte av disse to:

  1. Du trenger ikke å vente til du har finansieringen eller alt perfekt for å starte. Arbeid hardt, få ideen din der ute, og resten vil komme.
  2. Ansett de beste menneskene til å samarbeide med deg, selv om de er halvveis over hele verden.
  3. Vær åpen for nye ideer og la andre videreutvikle ideen din.
  4. Se etter unike måter å skaffe penger. Det handler ikke alltid bare om Kickstarter.
  5. Vær hjelpsomme og vennlige mot alle du møter. Dette hjelper dem og kan hjelpe deg også i fremtiden. Næringslivet handler virkelig om nettverk.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me