Kickassd: Mer än bara flammande snabb webbhotellprestanda

Du har antagligen hört webbhotell skryta om snabba hastigheter och bra prestanda tidigare.


Har du någonsin undrat vad som går till att göra ett webbhotell snabbt, pålitligt och prisvärt? Lyckligtvis kunde vi välja hjärnan till Chuck Charleston från Kickassd Inc. och få några tips på insidan du inte hittar någon annanstans.

Hjärnorna bakom Kickassds framgång

Trots att Chuck Charlestown är ägare till Kickassd, startade företaget faktiskt inte av honom.

”Jag tog över Kickassd inte länge efter att det startades. Basen och idén om det var redan ganska bra och krävde inte mycket förändring från min sida för att få den i linje med vad jag hade föreställt mig. ”

Cirka fyra år innan han tog på sig Kickassd, gjorde Chuck en del frilanssystemadministrationsarbete och konsultation. Han var också inom oljefält och byggbranschen. ”Jag tänkte ständigt på något som Kickassd,” delade han. “Naturligtvis, när tillfället presenterade sig, hoppade jag på det.”

När möjligheten att köpa Kickassd presenterade sig hoppade Chuck på möjligheten att uppfylla sin dröm.

Företaget är fortfarande ganska nytt, så tidslinjen från koncept till färdigställande är kort. I augusti 2016 fick Chuck möjlighet att ta över företaget. Han tvekade inte, men accepterade omedelbart. “Tillväxten av företaget innan jag tog över det var ganska långsam.”

Tillväxten av en start

Chuck visste att det fanns några mycket specifika saker han skulle behöva göra för att se tillväxten av sitt nyförvärvade företag.

“Vi har nu startat en välorganiserad och koncentrerad reklamkampanj som redan har ökat vår tillväxt kraftigt.”

Chuck delar att Kickassds nuvarande tillväxt är i mål för vad de vill ha.

“Att växa för snabbt kan vara en dålig sak, och vi kommer att undvika det.”

Kundtjänst är nyckeln

En sak som gör att Kickassd sticker ut från mängden är de unika egenskaperna och kundservice. Chuck pekar på företagets arbetsmiljö som ett av orsakerna till deras framgång.

Han berättar att teamet genomgår omfattande ansträngningar för att ge stöd av högsta kvalitet.

”I en överblick kan Kickassd se ut som en annan webbhotell. Det är inte förrän du tittar under huven och tar det för en provkörning att du inser att saker är annorlunda. ”

Deras kundtjänstfilosofi gör att de definitivt sticker ut på en fullsatt marknadsplats för webbhotell. Den som någonsin har haft ett värdföretag med långsamma responstider, eller en orolig attityd, kommer att uppskatta vad Chuck har att säga om sina kunder.

“Kunderna är nummer 1!”

“Kunderna är nummer 1! Jag bryr mig inte om vi behöver bryta ut en bärbar dator mitt i en snöstorm 20 mil från ingenstans för att göra det, det blir bara gjort. ”

Här på WHSR tror vi att du kan berätta mycket om ett företag baserat på hur de behandlar även de svåraste situationerna.

Jag ställde Chuck några svåra frågor, till exempel vad som var en tuff situation med en kund och hur han löst det? Naturligtvis bad jag inte om specifika namn eftersom målet helt enkelt var att gräva in problemlösningsfärdigheterna bakom Kickassd kundtjänstteam.

“Jag gjorde dem till en livevideo av mig som installerade samma plugin och utlöste sedan Mod Security-regeln med en live-loggklocka …”

”Jag har nyligen haft en kund som ständigt utlöste vår serversäkerhet och blev IP-förbjuden. Kunden var övertygad om att det var våra tjänster som gick offline och var ganska irriterad. Även när jag lyckades begränsa den till en viss webbläsarplugin som de hade installerat trodde de mig fortfarande inte. Jag gjorde dem till en livevideo av mig som installerade samma plugin och utlöste sedan Mod Security-regeln med en live-log-klocka i SSH på samma skärm, så att de faktiskt kunde se system-IP-förbud mot mig och hänvisa till webbläsarens plugin. ”

“De accepterade det och tog bort plugin. På vår sida ändrade vi den specifika regeln för att vara mindre restriktiv. ”

Chucks svar är imponerande av några orsaker.

Först kommer inget webbhotellföretag att låta dig fortsätta med aktiviteter som gör att en IP blir förbjuden. Chuck var dock tålamod med kunden. Han gick ut för att visa kunden vad problemet var med plugin. Sedan sökte han efter en lösning även efter att kunden tog bort pluginet så att det inte skulle återkomma i framtiden. Detta visar hans företags engagemang för kundservice och förbättra det från dag till dag interaktion med kunder.

Hans svar var mycket respektfullt för sin klient och satte inte skylden någon annanstans än inställningarna och plugin som interagerar med varandra.

Glädjen med att arbeta med webbplatsägare

Eftersom jag ställde den svåra frågan om hur han hanterade en tuff situation tänkte jag att jag skulle fråga honom vad som är den mest givande delen av hans arbete.

”För inte länge sedan migrerade jag en företagswebbplats till våra servrar. Det var för en ganska hög profil som var extremt känslig för driftsstopp, tyvärr var deras skript mycket inaktuella och svåra att hantera. Det krävde en hel del PHP- och Mysql-arbete för att fungera på våra servrar. Allt gick utan problem och vi hade en extremt nöjd kund. Det var ganska givande på grund av migrationens svårighet. ”

Återigen är hans fokus på kundupplevelsen och att se till att kunden får den service han behöver och att han har gått utöver det. Detta vädjar bra för det nya företaget. Kunder kommer att förlåta mycket om du behandlar dem väl.

En annan unik aspekt av Kickassds kundsupport ligger i deras tekniska support. Chuck delar att outsourcing har blivit extremt vanligt och leder generellt till en minskning av kvaliteten på supporten. “Vi vägrar att göra detta och håller i stället stödet internt.”

Chuck anser att små, mycket effektiva supportteam är mycket effektivare än ett större team som är mindre effektivt. De vägrar att ge kunder konserverade svar.

Varför är snabba servrar viktiga??

Laddningshastigheten för en webbplats kan ha en enorm inverkan på hur framgångsrik din webbplats i slutändan är. Faktum är att laddningstid är en av de viktigaste faktorerna som påverkar om någon kommer att överge en sida eller inte. Den genomsnittliga användaren väntar bara 6-10 sekunder på att en sida laddas och sedan hoppar de bort.

Kickassd har Litespeed. Chuck delar att Litespeed är extremt snabb och har till och med visat sig vara mycket snabbare än Apache, Nginx för HTTP och HTTPS.

“Vi kör också Litespeeds Lscache på alla våra servrar som erbjuder ett enormt prestationsökning,” delade Chuck.

Vad betyder detta för dem som söker paket genom Kickassd? Om du driver en webbplats med hög trafik kan du placera den på en delad värdplan. Detta är sannolikt omöjligt för många andra leverantörer. Till exempel skulle många leverantörer tvinga en så hög trafikwebbplats att uppgradera till en VPS, vilket kan vara mycket dyrare. Chuck pekar på Litespeed som en av de främsta anledningarna till att de kan erbjuda den prestanda de gör till ett så lågt pris.

Värdplaner

Källa: Kickassd Hosting PlansKälla: Kickassd Hosting Plans

För närvarande är Kickassds huvudfokus på deras delade webbhotell. Så småningom planerar de att erbjuda Docker som en mervärdestjänst till deras delade webbhotell. De erbjuder för närvarande inte VPS-hosting om inte en befintlig klient behöver det eller specifikt begär det.

“Litespeed har nu ett WordPress Cache-plugin som erbjuder en verkligt fantastisk prestanda.”

“Vi tillgodoser WordPress-värd och har gjort några ändringar på våra servrar specifikt för WordPress,” sa Chuck. ”Litespeed har nu ett WordPress Cache-plugin som erbjuder en verkligt fantastisk prestanda. Men för att använda detta plugin krävs det ytterligare konfiguration på servernivå som vi har gjort på våra servrar. ”

Inledande riktmärken för Litespeeds WordPress Plugin VS WP Super-Cache. WP Super-Cache är snabb men Litespeeds Cache WOW pic.twitter.com/eJZxWBsqqm

– ChuckC (@KickassdInc) 21 mars 2016

“Vi tillgodoser WordPress-värd.” Chuck påpekar att det bara finns en handfull leverantörer där ute som stöder plugin just nu, men han förväntar sig att det kommer att ändras eftersom det plugin överträffar alla WordPress-cache-plugin där ute som han känner till.

Undvika hackare

Webbplatser hackas varje dag. WordPress-webbplatser verkar vara speciella mål. Jag har personligen haft en upplevelse tidigare där min webbplats fortsatte att bli hackad trots brandväggar, säkerhetsnycklar osv. Min server kunde då inte räkna ut varför, men jag var ganska säker på att attackerna kom via den delade värdplanen eftersom jag skulle spåra var trafiken kom från och det var ofta från rotservern under dessa attacker.

På grund av den förvärringen från mitt förflutna vill jag alltid fråga värdföretagens ägare hur de hanterar säkerhetsproblem. Jag frågade Chuck om problemen med hackning där ute och hur Kickassd skyddar klienter.

”[Hacking] är en riktig fråga och något vi har varit ganska bra på att mildra genom en stor uppsättning av Mod Security-regler som vi ständigt lägger till och modifierar. Dessa regler tillsammans med våra brandväggar blockerar de flesta attacker på webbplatser inklusive WordPress. Brute Force-attacker, till exempel mot inloggningssidan och xmlrpc.php, upptäcks och blockeras, liksom många andra attacker, t.ex. skriptattacker över flera webbplatser, injektioner och många fler. Vi övervakar serverloggar och ser efter nya attacker så att vi kan ändra våra regler i enlighet därmed. ”

Ett öga till framtiden

Kickassd-webbplatsen belyser hur snabbt webben ändras. På grund av den snabbt föränderliga naturen, inser Kickassd hur viktigt det är att hålla fingret på pulsen i framtida utveckling.

Som Chuck Charleston säger, utvecklas och förändras tekniken som är involverad i webbhotell för både programvara och hårdvara.

“För att erbjuda våra kunder den bästa möjliga servicen tittar vi mycket noga på vad som händer med tekniken i branschen.”

Chuck pekar till exempel på att det finns en markant rörelse i branschen mot containerteknologi som Docker.

”Vi experimenterar för närvarande med Docker-integration, vilket skulle göra det möjligt för våra kunder att starta och hantera Docker-containrar direkt från deras cPanel-konto. Vi letar ständigt efter nya sätt att erbjuda ny teknik som mervärdestjänster. ”

Chuck Charleston delade att deras mål för 2017 är att fortsätta som de har varit. Fokus är inte på snabb tillväxt och det är bra. Ett webbhotellföretag som växer långsamt har ofta tid att sätta processer på plats för att hantera en större klientlista och fler krav på servern. Detta innebär att den tjänst du får idag är den tjänst du troligtvis kan förvänta dig under överskådlig framtid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me