Kickassd: Mer enn bare blazing Fast Web Host-ytelse

Du har sikkert hørt webhotellfirmaer skryte av raske hastigheter og gode resultater før.


Har du noen gang lurt på hva som skal til for å gjøre et webhotell raskt, pålitelig og rimelig? Heldigvis klarte vi å plukke hjernen til Chuck Charleston fra Kickassd Inc. og få noen tips som du ikke finner andre steder..

Hjernen bak Kickassds suksess

Selv om Chuck Charlestown er eieren av Kickassd, ble selskapet ikke startet av ham.

“Jeg overtok Kickassd ikke lenge etter at den ble startet. Basen, og ideen om det var allerede ganske bra og krevde ikke mye endring fra min side for å få den i tråd med det jeg hadde sett for meg. ”

Cirka fire år før han tok på seg Kickassd, jobbet Chuck med freelance systemer som administrasjonsarbeid og rådgivning. Han var også i oljefelt- og byggebransjen. “Jeg tenkte stadig på noe som Kickassd,” delte han. “Naturligvis, når muligheten ga seg, hoppet jeg på den.”

Da muligheten til å kjøpe Kickassd presenterte seg, hoppet Chuck på muligheten til å oppfylle drømmen sin.

Selskapet er fremdeles ganske nytt, så tidslinjen fra konsept til ferdigstillelse er kort. I august 2016 fikk Chuck muligheten til å overta selskapet. Han nølte ikke, men aksepterte umiddelbart. “Veksten av selskapet før jeg overtok det, var ganske treg.”

Veksten av en oppstart

Chuck visste at det var noen veldig spesifikke ting han måtte gjøre for å se veksten av det nyervervede selskapet hans.

“Vi har startet en godt organisert og konsentrert reklamekampanje som allerede har økt veksten betydelig.”

Chuck deler at Kickassds nåværende vekst er i mål for det de ønsker.

“Å vokse for raskt kan være en dårlig ting, og vi vil unngå det.”

Kundeservice er nøkkelen

En ting som gjør at Kickassd skiller seg ut fra mengden er de unike egenskapene og kundeservicen. Chuck peker på bedriftens arbeidsmiljø som en av grunnene til at de lykkes.

Han forteller at teamet gjennomgår en omfattende innsats for å gi støtte av høyeste kvalitet.

“På et øyeblikk kan Kickassd se ut som bare en annen webhotell. Det er ikke før du ser deg under panseret, og tar det for en prøvekjøring, at du er klar over at ting er annerledes. ”

Kundeservicefilosofien deres gjør at de definitivt skiller seg ut i en fullsatt markedsplass. Alle som noen gang har hatt et vertsfirma med langsomme responstider, eller en uærlig holdning, vil sette pris på hva Chuck har å si om kundene sine.

“Kunder er nr. 1!”

“Kunder er nr. 1! Jeg bryr meg ikke om vi trenger å bryte ut en bærbar datamaskin midt i snøstorm 20 mil fra ingensteds for å få det til, det blir bare gjort. ”

Her på WHSR tror vi at du kan fortelle mye om et selskap basert på måten de behandler selv de vanskeligste situasjonene.

Jeg spurte Chuck noen hardtslående spørsmål, for eksempel hva som var en tøff situasjon med en kunde, og hvordan løste han det? Selvfølgelig ba jeg ikke om spesifikke navn, da målet rett og slett var å grave i problemløsningsferdighetene bak Kickassd kundeserviceteam.

“Jeg lagde dem til en livevideo av meg som installerte den samme plugin og deretter utløste Mod Security-regelen med en live-loggklokke …”

“Jeg har nylig kontaktet en kunde som stadig utløste serversikkerheten og fikk IP-utestengt. Den kunden var overbevist om at det var tjenestene våre som gikk offline og var ganske irritert. Selv når jeg klarte å begrense det til en viss nettleser-plugin som de hadde installert, trodde de meg fortsatt ikke. Jeg lagde dem til en livevideo av meg som installerte den samme plugin og deretter utløste Mod Security-regelen med en live-loggklokke i SSH på samme skjerm, slik at de faktisk kunne se IP-systemet forby meg og henvise til nettleser-plugin. “

“De godtok det og fjernet plugin-modulen. På vår side endret vi den bestemte regelen for å være mindre restriktiv. “

Chucks svar er imponerende av et par grunner.

For det første vil ingen webhotell som lar deg fortsette aktivitet som får en IP til å bli utestengt. Chuck var imidlertid tålmodig med kunden. Han gikk ut av sin måte å vise kunden hva problemet var med plugin-modulen. Deretter oppsøkte han en løsning selv etter at kunden fjernet pluginen slik at den ikke ville komme igjen i fremtiden. Dette viser selskapets engasjement for kundeservice og forbedrer det fra dag til dag interaksjon med klienter.

Hans svar var veldig respekt for klienten hans, og la ikke skylden noe annet sted enn innstillingene og pluginen som samhandlet med hverandre.

Gledene ved å jobbe med nettstedseiere

Siden jeg stilte det vanskelige spørsmålet om hvordan han håndterte en tøff situasjon, tenkte jeg at jeg ville spurt ham om hva som er den mest givende delen av arbeidet hans.

“For ikke lenge siden migrerte jeg et bedriftsnettsted til serverne våre. Det var for en relativt høy profil som var ekstremt følsom for driftsstans, dessverre var skriptene deres svært utdaterte og vanskelige å håndtere. Det krevde en god del PHP- og Mysql-arbeid for å fungere på serverne våre. Alt gikk uten problemer, og vi hadde en ekstremt fornøyd kunde. Det var ganske givende på grunn av vanskeligheten med migrasjonen. ”

Igjen, hans fokus er på kundeopplevelsen og å sørge for at kunden får den tjenesten han trenger, og at han har gått utover. Dette lover godt for dette nye selskapet. Kunder vil tilgi mye hvis du behandler dem godt.

Et annet unikt aspekt ved Kickassds kundestøtte ligger i teknisk support. Chuck deler at outsourcing har blitt ekstremt vanlig og fører generelt til en reduksjon i kvaliteten på støtten. “Vi nekter å gjøre dette og holder i stedet støtte hjemme.”

Chuck mener at lite, svært effektivt supportteam er mye mer effektivt enn et større team som er mindre effektivt. De nekter å gi klienter hermetiske svar.

Hvorfor er raske servere avgjørende?

Lastingshastigheten til et nettsted kan ha stor innvirkning på hvor vellykket nettstedet ditt til slutt er. Faktisk er lastetid en av de viktigste faktorene som påvirker om noen vil forlate en side eller ikke. Den gjennomsnittlige brukeren vil bare vente 6-10 sekunder på at en side skal lastes inn, og så spretter de bort.

Kickassd har Litespeed. Chuck deler at Litespeed er ekstremt rask og til og med har vist seg å være mye raskere enn Apache, Nginx for HTTP og HTTPS.

“Vi kjører også Litespeeds Lscache på alle serverne våre, noe som gir et enormt ytelsesøkning,” delte Chuck.

Hva betyr dette for de som søker pakker gjennom Kickassd? Hvis du driver et nettsted med høy trafikk, kan du plassere det på en delt hostingplan. Dette er sannsynligvis umulig for mange andre leverandører. For eksempel vil mange tilbydere tvinge et så høyt trafikknettsted til å oppgradere til en VPS, noe som kan være mye mer kostbart. Chuck peker på Litespeed som en av de viktigste grunnene til at de kan tilby ytelsen de gjør til en så lav pris.

Vertsplaner

Kilde: Kickassd Hosting PlansKilde: Kickassd Hosting Plans

For øyeblikket er Kickassds hovedfokus på deres delte hosting-tjeneste. Etter hvert planlegger de å tilby Docker som en verdiøkende tjeneste til deres delte hosting. De tilbyr for øyeblikket ikke VPS-hosting med mindre en eksisterende klient trenger det eller spesifikt ber om det.

“Litespeed har nå en WordPress Cache-plugin som tilbyr en virkelig fantastisk ytelse.”

“Vi imøtekommer WordPress-hosting og har gjort noen endringer på serverne våre spesielt for WordPress,” sa Chuck. “Litespeed har nå en WordPress Cache-plugin som tilbyr en virkelig fantastisk ytelse. Men for å bruke dette plugin-programmet krever det ytterligere konfigurasjon på servernivå som vi har gjort på serverne våre. “

Opprinnelige benchmarks for Litespeeds WordPress Plugin VS WP Super-Cache. WP Super-Cache er rask, men Litespeeds Cache WOW pic.twitter.com/eJZxWBsqqm

– ChuckC (@KickassdInc) 21. mars 2016

“Vi imøtekommer WordPress-hosting.” Chuck påpeker at det bare er en håndfull tilbydere der ute som støtter plugin på dette tidspunktet, men han regner med at det vil endre seg da det plugin overgår alle WordPress cache-plugin der ute som han kjenner til.

Unngå hackere

Nettsteder blir hacket hver dag. WordPress-nettsteder ser ut til å være spesielle mål. Jeg har personlig hatt en opplevelse i det siste der nettstedet mitt stadig ble hacket til tross for brannmurer, sikkerhetsnøkler osv. Serveren min kunne ikke finne ut hvorfor, men jeg var ganske sikker på at angrepene kom via den delte hostingplanen som jeg ville spore hvor trafikken kom fra, og det kom ofte fra rotserveren under disse angrepene.

På grunn av den forverring fra fortiden, vil jeg alltid spørre eiere av vertsfirmaer om hvordan de håndterer sikkerhetsproblemer. Jeg spurte Chuck om problemene med hacking der ute og hvordan Kickassd beskytter klienter.

“[Hacking] er et reelt problem og noe vi har vært ganske flinke til å dempe gjennom et stort sett med Mod Security-regler som vi stadig legger til og modifiserer. Disse reglene sammen med brannmurene våre blokkerer de fleste angrep på nettsteder inkludert WordPress. Brute force-angrep for eksempel mot påloggingssiden og xmlrpc.php blir oppdaget og blokkert, i likhet med mange andre angrep som skrittslag på tvers av steder, injeksjoner og mange flere. Vi overvåker serverlogger, og ser etter nye angrep, slik at vi kan endre våre regler deretter. “

Et øye til fremtiden

Kickassd-nettstedet belyser hvor raskt nettet endres. På grunn av internettets raskt skiftende natur, innser Kickassd hvor viktig det er å holde fingeren på pulsen til fremtidig utvikling.

Som Chuck Charleston uttaler, er teknologien som er involvert i webhotell for både programvare og maskinvare, i stadig utvikling.

“For å tilby kundene våre best mulig service, følger vi veldig nøye med hva som skjer med teknologi i bransjen.”

For eksempel peker Chuck på det faktum at det er markert trekk i bransjen mot containerteknologi som Docker.

“Vi eksperimenterer for tiden med Docker-integrasjon, noe som vil tillate våre kunder å lansere og administrere Docker-containere direkte fra deres cPanel-konto. Vi leter kontinuerlig etter nye måter å tilby ny teknologi som verdiøkende tjenester. ”

Chuck Charleston delte at deres mål for 2017 er å fortsette slik de har vært. Fokuset er ikke på rask vekst, og det er en god ting. Et webhotell som vokser sakte har ofte tid til å sette prosesser på plass for å håndtere en større klientliste og flere krav til serveren. Dette betyr at tjenesten du får i dag er tjenesten du sannsynligvis kan forvente i overskuelig fremtid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me