Varför deras användare var nyckeln till MotoCMS framgång

MotoCMS, välkänd som den snabba webbplatsbyggaren, har funnits i webbplatsbyggmästarspelet ganska länge. Deras resa mot deras nuvarande framgång var en stenlagd med ett tydligt mål för att vara en plattform som tillhandahåller en webbplatsupplevelse som användare kan njuta av.


Nu vid sitt tionde år tittar vi på det unika företaget och hur de lyckades vara en av de bästa webbplatsbyggarna för dem som vill ha en enkel lekplats för att bygga en blogg, e-handel butik eller en webbplats.

Skärmdump av MotoCMS-hemsidan.

Från blixt till funktion

Det var tillbaka 2008 när grundare och nuvarande VD Demetrio Fortman beslutade att starta en webbplatsbyggare som erbjuder bekvämlighet, funktionalitet och en lättanvänd för massorna. Då kallades företaget FlashMoto som tekniken bakom deras flashdrivna.

Medan FlashMoto och dess system var tillräckligt för att göra företaget till ett lönsamt företag, varade det inte länge innan Fortman och företaget behövde omarbeta systemet för att möta de nuvarande kraven.

Tiden gick och ny teknik ersatte de gamla. I takt med tiden byggdes FlashMoto om för att anpassa sig till marknaden och som ett resultat fick vi MotoCMS – den andra generationen av vår webbplatsbyggare baserad på HTML.

Denna förändring till ett helt nytt system var den kickstart som företaget behövde för att ta dem till nästa nivå av att vara en webbplats byggare.

Efter omarbetningen och ommarkeringen från FlashMoto till MotoCMS fortsatte de att förfina systemet och slutade med den nuvarande MotoCMS 3 som släpptes 2015. Den aktuella iterationen av MotoCMS har nu en mer responsiv webbplatsbyggare som är full av en enorm samling av belysning – snabba mallar för användare.

MotoCMS dra-och-släpp-system med Skyline-mallen

En helt packad byggare

Med översynen av hela systemet var MotoCMS fast besluten att skilja sig från andra många CMS-plattformar. Ett av deras viktigaste mål var att vara ”snabb lösning för snabb webbsajt”.

Som sådan behövde de se till att deras innehållshanteringssystem har en väloptimerad laddningshastighet för webbplatsmallar. Baserat på dataanalystestet som genomfördes på Pingdom står MotoCMS som den snabbaste CMS med en snabb snabb belastningstid på 1,8 sek.

Naturligtvis räcker det inte för dem att ha den snabbaste webbplatsen för att skapa webbplatser på marknaden. De ville vara en fullpackad webbplatsbyggare som erbjuder alla funktioner och funktioner som användare förväntar sig i en vanlig webbplatsbyggare.

Detta inkluderade att lägga till funktioner som inbyggd SEO, integration av sociala medier, förmågan att skapa en onlinebutik, enkel integration med analysverktyg, förmågan att bädda in tredjepartskod och mer.

Men det som verkligen fick dem att sticker ut från resten av tävlingen är deras bibliotek med mallar och teman.

Mallar för alla tillfällen

Medan företagets webbplatsbyggnadsgränssnitt och funktioner var nyckeln för att de fick erkännande i webbplatsbyggnadsindustrin, var det deras mallar som verkligen satte dem på kartan. Från idag har MotoCMS byggt upp ett bibliotek med mallar som är över 60 olika kategorier och med över 2500 teman för sina användare.

MotoCMS omfattande bibliotek med mallar och teman.

“MotoCMS är bland de bästa leverantörerna av webbplatsmallar och erbjuder användare med alla kunskapsnivåer och erfarenheter 2500+ professionellt utformade och mycket flexibla teman samlade i 60+ unika företagskategorier.”

Flexibiliteten i deras mallar och teman gjorde det möjligt för MotoCMS att tillgodose ett brett spektrum av människor som vill skapa en webbplats som kan vara en nischmarknad. Några av deras unika kategorier för webbplatsmallar inkluderar: Bröllop, företag, fotografi, musik och spel.

MotoCMS webbplatsmallar i kategorin “Spel”.MotoCMS webbplatsmallar i “bröllop” cateogry.

Genom att erbjuda ett brett utbud av unika mallar och teman för sina användare och koppla ihop dem med deras intuitiva webbplatsbyggare UI, gjorde det möjligt för MotoCMS att nå ut till en bredare publik och därmed större framgång.

Att bygga upp varumärkesigenkänningen

När företaget fortsätter att bygga upp MotoCMS-plattformen, vilket gör den mer kraftfull och pålitlig, insåg de också behovet av att ytterligare stärka sin varumärkesidentitet.

Eftersom det fanns många andra konkurrenter och imitatorer på internet, var det viktigt för folk på MotoCMS att stelna sin varumärkesimage och ge sina användare garantin att de kan lita på ett ansedd varumärke som är MotoCMS.

Som en del av detta initiativ gick MotoCMS och förvärvade ett varumärke för deras företag för att ytterligare legitimera deras varumärkesimage och erkännande.

MotoCMS uppnådde äntligen varumärkesstatus för sitt företag 2018.

”Konkurrensen på marknaden blir tuffare. Antalet bedragare som försöker stjäla dina personuppgifter eller sälja produkter av dålig kvalitet fortsätter att öka … Så det var av största vikt att få ett servicemärke som identifierar och skiljer oss från andra. “

Samtidigt som ett varumärke kan tyckas trivialt för de flesta för MotoCMS, var det en stor vinst eftersom det hjälper till att måla företaget som ett pålitligt varumärke som kommer att ge sina löften att ge användare högsta kvalitet på digitala varor och tjänster.

Att hålla det roligt i kärnan

Vårt allra första mål om MotoCMS … var att utveckla en enkel byggare som gör det verkligt för alla att ha en personlig webbsida.

– Demetrio Fortman, VD & grundare av MotoCMS

Från dess lilla början som en Flash-driven webbplatsbyggare till sin nuvarande iteration som drar full nytta av en HTML-webbplatsbyggare är det tydligt att företaget har vuxit i steg och gränser.

Under de olika iterationerna av MotoCMS förlorade teamet aldrig synen på vad som var viktigt för företaget och vad deras plattform syftar till att vara.

”Trots teknikförändringarna förblev MotoCMS-uppdraget detsamma – att ge både nybörjare och proffs en trevlig upplevelse av att skapa webbplatser. Vi fortsätter att förbättra våra produkter och tjänster för dig, dag in, dag ut i enlighet med de högsta standarder som den moderna världen kräver. “

Från det enkla och intuitiva användargränssnittet, överflödet av funktioner och en lång lista med mallar och teman ser det inte ut som MotoCMS kommer att sakta ner när som helst och kommer att fortsätta att utvecklas och förbättra sitt innehållshanteringssystem under många år framöver.

Och genom allt kommer de alltid att sätta användarupplevelsen i framkant och se till att varje gång du bygger en webbplats med dem kommer det alltid att bli en trevlig upplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me