Webbdesignintervju: Frågor och svar med RocketTheme Partnership Manager Ryan Pierson

Idén till en klubbbaserad mallwebbplats föddes först 2004, då Andy Miller, VD för RocketTheme arbetade som en “kärnutvecklare för Mambo CMS”. Han startade mambodev.com samma år, som erbjöd mallar och anpassat arbete. Denna webbplats utvecklades till det som idag är RocketTheme. RocketTheme tillhandahåller mallar till sina medlemmar för att hjälpa dem att ta en grundläggande webbplats till något med en exceptionell design.


Webbplatsen erbjuder premium Joomla-mallar och även mallar för WordPress, Magento och phpBB. Du hittar också gratis plugins och tillägg för dessa plattformar, till exempel en vädermodul som ansluts till Yahoo eller Wunderground APIS och visar väderinformation. Det är bara en av de många tillägg som finns tillgängliga på RocketTheme.

Rocket Theme HemsidaRocket Theme Hemsida

Introduktion: RocketTheme The Company

RocketTheme är en sorts mallklubb. Kan du berätta lite mer om hur medlemskap fungerar?

Vi erbjuder två olika primära metoder för att köpa våra mallar och teman. Den första är en prenumerationstjänst som låter dig prenumerera på en av våra plattformsklubbar. Dessa klubbmedlemskap har full tillgång till hela vårt bibliotek med mallar för en given plattform, såväl som stöd för mallarna och eventuella tillägg eller ytterligare produkter som vi gör tillgängliga för plattformen.

Om du till exempel prenumererar på vår Joomla-klubb kan du ladda ner någon av våra Joomla-mallar som stöds, samt få support för dem och någon av våra Joomla-tillägg.

Den andra metoden är ett direktköp, vilket är en engångsavgift som ger dig möjligheten att ladda ner mallen eller temat och använda den på upp till en live-webbplats. Du får också support för det och eventuella tillägg eller plugins så länge produkterna stöds. Detta är ett bättre alternativ för personer som vill ha specifika mallar och inte behöver oroa sig för att deras prenumerationsperiod upphör när de behöver support senare.

FeatureClub MembershipSingle Mall
MallkatalogHela plattformskatalogenEndast mall
Support / ForumFull tillgång till klubbforumEndast mall och tillägg
FörlängningsklubbKomplementärKomplementär
Webbplatslicenser1 – 3 (utbyggbart)1 (ej utbyggbar)
Pris$ 59-99$ 29-49

Hur är RocketTeme annorlunda än andra mallklubbar där ute?

Vi tycker om att vi producerar en utmärkt produkt som är tidens test. Vi går regelbundet tillbaka till några av våra äldre mallar och uppdaterar dem för att dra nytta av den senaste tekniken och standarderna, så att du har sinnesfrid att veta att din webbplats inte blir föråldrad eller fångad bakom kurvan.

Vi skapade Gantry, ett kraftfullt ramverk för WordPress och Joomla, och släppte det som ett open source-projekt för att göra det möjligt för alla som vill bygga sin egen mall chansen att göra det med samma ramverk som vi använder för de som vi säljer. Vi har också släppt alla våra tillägg och plugins som gratisprodukter, vilket gör att alla med någon mall eller tema kan använda dem på sin webbplats.

Om RocketTemes mallar

Du erbjuder mallar i format som Joomla! och WordPress. Vad är ditt mest populära format och varför tror du det är??

Vi är för närvarande den största leverantören av Joomla där ute. Vår grundare, Andy Miller, var en av de ursprungliga grundläggarna av Joomla-projektet, och vi är mycket skyldiga till vår framgång för Joomla-samhället.

Som sagt: Vi skapar och stöder produkter för fyra stora plattformar: Joomla, WordPress, phpBB och Magento. Vi har teammedlemmar tilldelade att skapa och underhålla produkter på var och en av dem, och vi erbjuder samma nivå av stöd över hela linjen.

Du kommer att upptäcka att de flesta av våra mönster är tillgängliga på alla fyra av dessa plattformar. Detta gör att våra användare kan hitta en stil som de gillar och hålla sig till den, även om de beslutar att migrera sin webbplats från Joomla till WordPress, eller lägga till ett phpBB-forum.

Ditt företag utvecklade Gantry Framework. Berätta lite mer om detta och varför det är fördelaktigt för företagare …

Gantry-ramverket började som en produkt av nödvändighet. Vi fann att vi måste upprepa en hel del processer när vi utvecklade nya mallar. Vi uppfann hjulet varje gång för att lägga till element som våra kunder gillade från design till nästa, och Gantry blev ett sätt för oss att göra något mycket bra en gång och enkelt lägga till det i framtida design.

Ramverket har utvecklats ganska mycket sedan dess tidiga dagar, och vi har gjort stora framsteg för att skapa något som är användarvänligt, snabbt och enkelt att anpassa.

Det verkar som att WordPress-webbplatser är nästan ständigt attacker från hackare i dag? Uppdateras dina teman regelbundet för att redogöra för nya säkerhetsbrott eller vilka skyddsåtgärder du har på plats?

Vi övervakar ständigt våra medlemsforum för alla rapporter om säkerhetsproblem relaterade till våra teman och är snabba att uppdatera alla teman där ett sådant problem skulle existera.

Eftersom våra moderna teman är byggda med samma ramverk (Gantry) kan vi snabbt identifiera och distribuera korrigeringar som täcker alla våra teman samtidigt..

* Obs: Vi har inkluderat några prover av RocketTemes mallar i slutet av denna intervju. 

RocketTheme-medlemsuppgifter

Vad får jag om jag går med i klubben? Är det bara åtkomst till de redan skapade teman eller läggs nya teman till regelbundet? Om så är fallet, hur ofta, hur många osv.?

Att gå med i en av våra klubbar ger dig direkt tillgång till hela vårt bibliotek med mallar, teman eller stilar för den specifika plattformen. Du kan ladda ner och testa med så många du vill, och du får platslicenser som gör att du kan använda våra mallar på levande webbplatser. Du kan få upp till tre licenser när du går in i klubben, och du har möjlighet att köpa mer när som helst. Du får också ytterligare licenser varje gång du förnyar.

Du får också tillgång till våra supportforum för både våra mallar och tillhörande tillägg. Dessa forum bemannas av ett team av moderatorer utöver våra utvecklare. Vi går ut ur vårt sätt att se till att frågor besvaras snabbt och fullständigt.

Jag skulle säga att en av våra största tillgångar för medlemmarna är vårt samhälle. Genom våra forum kontaktar våra medlemmar ständigt med varandra och ser fördelarna med dessa diskussioner.

Rocket Theme WordPress Theme Club prisinformation.Rocket Theme WordPress Theme Club prisinformation.

Jag märker att du har ett Premier-supportalternativ för klubbmedlemmar för lite extra. Vad är ett exempel på hur detta kan användas av företagare?

Det här alternativet är tillgängligt för alla som står inför ett problem eller behöver en extra hand för att få våra mallar eller tillägg för att göra något unikt för deras webbplats. Det är också tillgängligt för alla som kan behöva en extra uppsättning ögon eller några mindre justeringar till en av våra mallar.

Många av våra kunder bygger sin första webbplats eller skapar något som är mycket större och mer detaljerat än vad de har gjort tidigare. Vi är här för att hjälpa om de behöver det.

RocketTemes filialprogram

Många av våra läsare är webbplatsägare som är intresserade av sätt att bygga inkomstströmmar för sin webbplats. Jag förstår att du har ett filialprogram. Hur skulle man gå vidare med att registrera sig för det här programmet?

Vårt medlemsprogram hanteras av ShareASale och det är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar genom att sprida ordet om vad RocketTheme har att erbjuda. Vårt anslutna program passar perfekt för alla som bloggar om webbdesign eller har en webbplats som fokuserar på ett annat komplementärt ämne.

Finns det något som webbägare kan göra för att göra programmet mer framgångsrikt, till exempel att placering på sidan som du har lagt märke till är mer effektiv, personlig godkännande eller så?

Den bästa tumregeln här är att hålla länken ren och lätt synlig. Webbplatser som till stor del är beroende av annonser tenderar att fylla på sidan med banners och skapa annonsblindhet hos sina besökare. Om du vill lyckas ska du hålla ned röret till ett minimum.

Vi har några riktlinjer på plats för att se till att vår länk används på en webbplats där det är vettigt och att länken presenteras på ett sätt som inte orsakar förvirring för besökaren.

Anpassa teman

Hur kan anpassas teman? Är det bara att skriva om en liten kod eller lägga till olika stilar för att få ett nytt utseende eller är det mer komplicerat?

Våra teman är mycket anpassningsbara. Detta är till stor del tack vare vår användning av Gantry-ramverket eftersom det gör omarrangemang av moduler / widgetar väldigt enkelt. Du kan förvandla en RocketTheme-mall till nästan vilken typ av webbplats du kan tänka dig.

Nästan alla aspekter av våra mallar kan anpassas utan att behöva hantera kod.

Har du någon statistik, grafer eller diagram relaterade till RocketTeme som du vill dela med våra läsare?

Även om vi inte har några specifika diagram eller grafer att dela just nu, har vi ett levande och växande samhälle av webbutvecklare, småföretagare och ambitioner som inte bara interagerar med oss ​​och varandra genom våra forum, utan via sociala medier också.

Våra Facebook- och Twitter-sidor har en följdbas på över 10 000 vardera, och vi använder dessa plattformar för att ansluta och dela information med vår community på en mer personlig basis.

Vårt kärnteam består av drygt ett dussin medlemmar, inklusive utvecklare, en teknisk författare, kvalitetskontroll och supportkoordinatorer. Vi har också ett team med forummoderatorer som ger ytterligare support till vår användarbas via våra forum. Vårt team är baserat runt om i världen på platser som USA, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Polen, Kroatien, Grekland och Indonesien.

Trots vårt avstånd producerar vi fyra mallar, stilar eller teman i genomsnitt varje månad. Dessutom underhåller och uppdaterar vi regelbundet vårt bibliotek med tillägg för flera stora plattformar som görs fritt tillgängliga för alla, oavsett om de äger en RocketTheme-mall eller inte.

Vi skapade också Gantry-ramverket, som är öppet och tillgängligt för alla att använda som en del av sin nästa mall eller temadesign.

”Vi är i mitten av utvecklingen av Gantry5, som är en stor uppdatering för vårt primära ramverk, och en som kommer att introducera många nya funktioner för våra användare. Vi planerar att dela mer information om dessa nya funktioner via vår blogg under nästa månad. “

Vill du ha mer information om RocketTheme?

RocketTheme upprätthåller en blogg och du kan följa dem på sociala mediesajter Facebook och Twitter.

Prover av RocketTemes mallar

WordPress Mall – Vermilion

Wordpress-mall - Vermilion

Magneto Mall – Chapelco

Magneto Mall - ChapelcoMagneto Mall – Chapelco

phpBB-mall – Osmos

phpBB-mall - OsmosphpBB-mall – Osmos

Joomla! Mall – Plethora

Joomla mall - PlethoraJoomla mall – Plethora

Om Ryan Pierson

ryan

Ryan Matthew Pierson har över tio års erfarenhet av att skriva, blogga och sända teknik. Förutom produktionen av multimediainnehåll har han skrivit tusentals artiklar om ämnet teknik som har publicerats på några av de bästa tekniska webbplatserna och nyhetsbrev på webben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map