Webbhotellintervju: Frågor och svar med CEO för CloudAccess.net Jonathan Gafill

Mest Joomla! användare är inte främling för namnet CloudAcccess.net.


Med huvudkontor i Traverse City, Michigan, är CloudAccess.net den officiella värdpartnern för Joomla! sedan 2010. Varje månad registrerar sig mer än 30 000 nya användare för sina tjänster på CloudAcccess.net – vilket, om du gör matematiken, det är mer än 800 nya Joomla! demo användare dagligen.

Vid denna tidpunkt av skrivande fungerar CloudAcccess.net som en plattform som ett serviceföretag som underlättar båda Joomla! och WordPress innehållshanteringssystem. I april 2014 trappade Jonathan James Gafill upp och fyllde Gary Jay Brooks befattning som VD för CloudAccess.net. Med hjälp av Saurabh Shah kunde jag pressa in Jonathan Gafills upptagna schema för en onlineintervju för att prata om företaget och hans nya roll i företaget.

Utan ytterligare försening är här frågan&En session.

Introduktion: CloudAccess.net, företaget

Hej Jonathan, jag är hedrad att ha dig på WHSR idag. Låt oss börja med lite introduktion, ska vi?

CloudAccess.net startades först som ett webbdesign- och konsultföretag med namnet Michigan Media men nu är det ett av de mest erkända namnen i Joomla! hosting. Kan du berätta mer om historien bakom företagets framgång?

jonathan cloudaccessJonathan James Gafill – VD för CloudAccess.net

Gary Brooks var hjärnorna och bakom hela saken. Han kom igång med Joomla medan han utvecklade webbplatser under namnet Michigan Media.

Under denna tid såg han möjligheten att förbättra det tidigare Joomla-demoprogrammet och han förföljde sin vision medan han övergick några stora hinder på vägen. Han förvandlade en 30-minuters demo av Joomla till en 30-dagars rättegång med ett ställning av stödsystem för att säkerställa att nya användare blev bekväma med Joomla. CloudAccess.net har framgångsrikt vuxit steg och gränser till stor del på grund av Garys vision och beslutsamhet. Vi berömmer honom alla för det. Jag hade turen att få ledarskapspatronen över till mig när Gary beslutade att avgå som VD.

Grattis till att bli befordrad till VD-rollen. Hur är det att driva ett snabbt växande, globalt företag som CloudAccess.net – Hur är din typiska dag på jobbet??

Det är en ära och jag känner mig privilegierad att vara en del av detta. Vi har byggt en fantastisk kultur runt CloudAccess.net, och det är en glädje att komma i arbete varje dag.

Min typiska dag börjar med en cykeltur till kontoret omkring klockan 8 (när det inte snöar). Jag är en stor förespråkare för noll inkorgsfilosofin, så jag kan vanligtvis hoppa rakt in i ett brett sortiment av dagliga uppgifter och möten. Varje dag kommer med sin egen uppsättning nya utmaningar, och jag ser på varenda en som en möjlighet att förbättra och växa. Generellt sett kommer jag att delta i några fotbollsslag (bordfotboll för våra EU-läsare) och träna på mina putt-putt- eller dartkastfärdigheter då och då. När jag känner att jag har åstadkommit en bra dagsarbete, åker jag hem för att tänka i mitt galna forskarlager.

Plattformen som serviceföretag

CloudAccess.net utmärker sig som den enda värdpartnern med Joomla! i mer än fyra år och det säger mycket om ditt team och företaget. Enligt dina åsikter, vilka är hemligheterna för CloudAccess.net framgång?

Tack för de vänliga orden. Enligt min mening kan vår framgång hänföras till två saker: för det första har vi samlat ett exceptionellt team. För det andra har vi ledat vårt team mot exceptionella mål. Vi anpassar oss genom alla framgångar och misslyckanden och lär oss ständigt hur vi kollektivt blir ett ännu bättre företag. Hemligheten är att samarbeta på ett sätt som ständigt underlättar förbättringar.

Jonathan, före 2014, CloudAccess.net specialiserat sig på Joomla! endast värd. Hur har detta påverkat verksamheten på CloudAccess.net?

I början var Joomla vårt primära fokus. Vi sprang med det och höll fast när företaget skakade ner. På vägen ville våra kunder kunna hantera sina WordPress-webbplatser i vår Cloud Control Panel (CCP), och de ville att vårt överlägsna supportteam skulle stå bakom dem när de byggde. Sedan dess har vi introducerat WordPress som ett helt integrerat produktutbud på hela vår plattform. Även om vi alltid kommer att vara en Joomla-butik i hjärtat, finner vi att det finns en efterfrågan på variation … och människor älskar helt enkelt våra kontrollpaneler och team.

CloudAccess.net WordPress Hosting PlansCloudAccess.net WordPress Hosting Plans

Bra att veta att CloudAccess.net nu erbjuder WordPress-värd. Men låt oss prata lite mer om företagets partnerskap med Joomla! – Jag förstår att företaget får nästan 1 000 nya Joomla! webbplatser varje dag. Vad är den största utmaningen med att driva en webbhotell med så hög vändningshastighet?

Vi har ett stort antal demonstrationer som lanseras varje dag. Till en början var utmaningen att bygga systemen för att möjliggöra denna typ av skalning. Sedan fanns utmaningen att hantera interaktionen med alla dessa användare, särskilt när du tänker på att vi ger en supportnivå för demoklienterna som överträffar vad de flesta webbhotellgivare ger sina betalda kunder! Under de senaste åren har vi blivit vana vid belastningen och har byggt automatisering och system för att hjälpa till med smärtpunkterna … nu arbetar vi med andra utmaningar.

Använda Joomla! och CloudAccess.net

Vilka är några av fördelarna med att använda Joomla! för en affärssida?

Två ord: Open Source.

Utöver det tror jag att det är den perfekta blandningen av “lätt” och “mångsidigt”. Låt oss inse det, ett litet / medelstort företag har incitament för att bygga och administrera sin webbplats i hus om de kan utföra korrekt. Joomla utmärker sig i det här scenariot, och mera om företaget har ett team som ger vägledning och hjälp då och då. Det är där CloudAccess.net kommer in. Vi tillhandahåller en plattform, intuitiva kontrollpaneler och ett team som säkerställer att verksamheten lyckas med att använda Joomla såväl som andra applikationer som WordPress.

”Jag vill prova CloudAccess.net men det verkar för komplicerat / för mycket krångel / jag är inte bra i Joomla / etc”. Vad skulle du säga till personer som är osäkra på CloudAccess.net?

Det är sant, vissa människor tvivlar på deras förmåga att lära sig nya saker – särskilt i teknologiens värld.

I det här fallet möter vi många människor som känner att de är “icke-tekniker”. Vi omfamnar dessa människor och guidar dem när de lär sig. Med tiden ser vi samma självutnämnda “icke-tekniker” vända sig och bygga vackra platser för sig själva, sina vänner och deras familjemedlemmar. Och det beror inte på att Joomla är extremt lätt att använda … det beror på att de vet att de kan räkna med CloudAccess.net för att vägleda dem med live webbseminarier, självstudier och praktisk hjälp.

CloudAccess.net Framtidsplaner och bortom

Jonathan, vi har sett en hel del stora förvärv och fusioner under de senaste åren – miljoner, om inte miljarder, gjordes av värdföretagens grundare. Vad är din tanke i det här? Säljer eller köper andra företag en del av CloudAccess.nets plan under de kommande 18 månaderna?

Gary Brooks har stannat kvar som vår ägare, men han har offentliggjort att han har planer på att sälja företaget om situationen är rätt.

Vi lagar upp allvarlig innovation … saker som ingen annan gör. Efter att ha använt vår molnkontrollpanel upprepar kunder att cPanel tillhör historikböckerna. Vi har en genomtänkt infrastruktur och vår kundbas växer snabbt. Dessutom har vi byggt ett team som är oöverträffad. Detta motsvarar ett värdefullt företag som bara blir mer värdefullt när tiden går. Det är svårt att förutsäga framtiden, men vi är alla glada över vad som kommer att komma.

Det är allt för mina frågor, tack så mycket för din tid. Finns det något du vill lägga till innan vi avslutar denna fråga&En session?

Tack för att jag fick komma! J

Vill ha mer?

molntillgång

Du kan ansluta till CloudAccess.net på:

 • Twitter: https://twitter.com/cloudaccess
 • Google+: https://plus.google.com/108716495886729484756/
 • YouTube: http://www.youtube.com/user/cloudaccess
 • Facebook: https://www.facebook.com/cloudaccess
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map