Webbhotellintervju: Frågor och svar med SiteGround-VD Tenko Nikolov

Jag har alltid velat testa fler värdföretag och granska dem på webbhotell Secret Revealed (WHSR). Trots att jag redan har granskat mer än dussin * finns det fortfarande en lång lista med andra webbhotell som jag vill testa.


SiteGround (http://www.siteground.com) – ett namn du ofta stöter på på olika webbansvariga forum – är ett av namnen som toppar listan. Med hjälp av Site Ground-marknadsföringspersonal Svetla Angova kunde jag pressa in Site Ground-verkställande direktören, Tenko Nikolovs upptagna schema för en onlineintervju. Företaget har just sammanställt en årlig undersökning om kundnöjdhet förra veckan så det finns gott om samtalspunkter.

* Uppdateringar: Här är min djupgående granskning av SiteGround, som först publicerades 2014 och uppdaterades varannan månad. 

Utan att slösa bort mer läsutrymme, här är frågan&EN.

Introduktion: SiteGround, företaget

Tenko
Hej Tenko, jag förstår att du var juridikstudent till en början men nu leder du ett teknikbaserat företag. Vad är historien bakom detta?

Tja, jag kommer från en familj med en lång tradition att utöva lag.

Mitt hjärta var emellertid inom teknik sedan jag gick på gymnasiet. Så snart jag började arbeta deltid i SiteGround under mitt andra år på lagskola, kände jag att min framtid inte är inom lagområdet.

Det är intressant. Vad mer kan du berätta om SiteGround-affärer i dag? 

Vi är för närvarande värd för nästan 250 000 domännamn. Det är 120 personer som arbetar för SiteGround och vi driver servrar i 3 datacenter runt om i världen – USA, Europa och Singapore. När det gäller vår målgrupp såg vi till att börja med att locka fler nya kunder på webbtypen. Det var verkligen fler som just började på webben för tio år sedan.

Men vi har gradvis flyttat våra ansträngningar mot mer avancerade användare. Speciellt efter den betydande ommärken som vi genomförde förra året, var det en allvarlig tillväxt i antalet webbprofessionella, som bygger och underhåller webbplatser för att leva och välja vår tjänst. Vi utvecklade en mycket optimerad tjänst för användare av Joomla och WordPress, vilket resulterade i att många fans av dessa två applikationer blev våra kunder.

På SiteGround Hosting

SiteGround är annorlunda än resten på många sätt. Till exempel är några av serverns funktioner (dvs., SuperCacher och förinstallerat GIT) erbjudna ses inte så ofta i andras planer. Vad kan vi veta mer om detta?

Jag tror att det som gör våra värdplaner annorlunda inte är en enda programvara eller policy som vi introducerar, utan det faktum att de flesta saker vi gör är baserade på en unik filosofi. Denna filosofi är att vi alltid försöker uppfinna nya och unika lösningar, istället för att förlita oss på de massivt tillgängliga.

SuperCacher (lära sig hur det fungerar) är ett bra exempel. Det är ett verktyg som tillåter våra kunder att dra fördel av flera hastighetsoptimeringstekniker som lack och Memcached. Det unika är att vi var de första som implementerade Memcached i en delad servermiljö. GIT-integrationen gjordes också tillgänglig unikt på våra servrar, med lättheten av dess användning i åtanke.

Säkerhet är alltid ett stort problem för webbansvariga och bloggare. Vad mer kan du dela om ditt säkerhetsteam? Och hur arbetar teamet tillsammans?

Det finns två ingredienser som gör vårt säkerhetsteam så framgångsrikt.

Först är de alltid på vakt. Vi övervakar flera informationskällor för alla typer av sårbarheter och exploateringar som kan påverka våra servrar och kunder. På detta sätt lyckas vi vara bland de första som lär oss om hot. För det andra är de oerhört kreativa när det gäller att lösa problem – vilket innebär att så snart de upptäcker ett problem använder de sin expertis för att hitta en originallösning oberoende. Detta tillvägagångssätt är mycket snabbare än branschpraxisen där säkerhetsteamet väntar på att någon annan ska lösa problemet och sedan tillämpar en färdigt lösning. Förutom deras ansvar att ständigt kontrollera för aktuella problem och fixa dem, arbetar säkerhetsteamet kontinuerligt med projekt för att öka vår säkerhet, inte som ett svar på ett befintligt problem, utan som ett förebyggande från framtida problem..

På SiteGround-kundnöjdhet

Jag tror att du redan har företagets årliga resultat för undersökning av kundnöjdhet. Kan du berätta mer om det? Och enligt din åsikt, vilka är några av de områden som behöver förbättras 2014?

Resultaten från undersökningen överträffade verkligen mina förväntningar.

Detta är andra året vi frågar våra kunder om deras åsikter i så stor skala. Jag var lite rädd att efter de enastående resultat vi såg förra året, kommer det att vara svårt att få bättre feedback. Men vi lyckades inte bara hålla de extremt höga nöjdhetsgraderna (över 95% på alla aspekter, inklusive support, hastighet, säkerhet och up-time), men vi uppnådde också en förändring i våra kunders perspektiv genom att kommunicera bättre våra styrkor, vilket var en fråga som vi identifierade förra året. Du kan se fullständiga resultat i vår blogg.

När det gäller utmaningarna för nästa år har vi några idéer i åtanke om att återuppställa vårt återförsäljarprogram. Av den anledningen var vi intresserade av feedbacken från våra nuvarande återförsäljarkunder. Vi har också sett den växande marknaden för molntjänster som ett område med en stor potential för oss som vi planerar att utforska vidare.

SiteGround-kundundersökning ger en överblick

siteground kundundersökning 1 siteground kundundersökning 2 siteground kundundersökning 3

SiteGround framtidsplaner och mer

Vi har sett en hel del stora förvärv och fusioner under de senaste åren – miljoner, om inte miljarder, gjordes av grundare av värdföretag. Vad tänker du på det här? Säljer ut eller köper andra företag som en del av Site Grounds expansionsplan under de kommande 18 månaderna?

SiteGround har alltid varit lite annorlunda än den typiska startmentaliteten.

Vi har inte skapat allt detta, med målet att sälja det.

För mig är det personligt att vara involverad i att skapa och utveckla ett coolt, innovativt och perfekt självhushållande företag ett bra ställe att vara. När det gäller att köpa andra företag är detta definitivt ett möjligt sätt att växa. Teknologiföretag som redan har utvecklat kvalitetstjänster, som vi anser vara användbara, är mer intressanta för mig just nu än företag i värdbranschen själv.

Det är allt för mina frågor. Tack! 

Vill du ha mer på SiteGround?

Siteground

Du kan besöka SiteGround online här – https://www.siteground.com; liksom följa företaget på alla stora sociala medieplattformar – Twitter och Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map