Webbhotellintervju: HostPapa CEO, Jamie Opalchuk

Anteckning från Jerry Low – Vår intervjuavsnitt för webbhotell har tyst under en lång tid och jag är glad att kunna ge dig ett nytt intervjupost idag (äntligen!). 


I det här inlägget har vi HostPapa: s VD, Jamie Opalchuk, i intervjuplatsen. Jag är tacksam för att ha Jamie att svara på mina frågor och rensa några av mina tvivel om företaget Hostpapa, Inc. 

FYI, Kanada baserat värdföretag HostPapa, Inc. har funnits i ett decennium (webbplatsen HostPapa.ca, skapades i oktober 2005); Företaget utsågs till 27: e årliga PROFIT 500-ranking av Kanadas snabbast växande företag förra året. Jamie Opalchuk var en av talarna på HostingCon 2014; och har varit nyckelpersonen bakom Hostpapa sedan dag ett. Du kan också lära dig mer om företaget i min djupgående granskning av HostPapa.

Utan ytterligare försening går här min fråga&A med Jamie Opalchuk.

WHSR är nu en exklusiv partner med HostPapa. Få 58% rabatt på HostPapa delad värdplan med kupongkoden “WHSR” eller klicka bara på den här kampanjlänken.

Introduktion: Från Lemonade Stand till Canadian Tech Startup

Hej Jamie, tack så mycket för att du är med oss ​​idag. Kan du berätta om dig själv?

Tack, Jerry. Jag uppskattar möjligheten att intervjuas på webbhotellhemligheter avslöjade (WHSR).

Som serieföretagare har jag varit involverad i den kanadensiska teknikindustrin i över tjugo år nu, inom en rad sektorer inklusive mjukvara och telekommunikation. Under 2006 lanserade vi HostPapa som ett direkt svar på den växande efterfrågan på högkvalitativ webbhotell och professionella molnbaserade tjänster till små och medelstora företag i Kanada.

Vad är det som lockar dig mest med att arbeta på HostPapa?

Jag är fortfarande upphetsad över att HostPapa hjälper otaliga småföretagare att uppnå saker som skulle ha varit praktiskt taget omöjligt för femton år sedan.

Nätet tillsammans med molnberäkning har jämnat spelplanen och nu kan vem som helst dra nytta av robusta, skalbara tekniker som värd applikationer och infrastruktur levererad som en tjänst. Det är verkligen en fantastisk känsla att kunna ge kraftfulla webblösningar och support i världsklass till kunder över hela världen.

Våra kunder vänder sig till oss för lösningar som hjälper dem att växa sin verksamhet och det är spännande.

HostPapa fortsätter att bli inte bara en pålitlig rådgivare för dessa företag utan också en one-stop-shop.

Vi vill verkligen att våra kunder ska lyckas genom att använda produktivitetsverktyg, applikationer och datorkraft som en gång bara var tillgängliga för de “stora killarna” genom stora kapitalinvesteringar.

HostPapa-byggnad - taget från en drönare som HostPapa-teamet flög över deras byggnad.HostPapa-byggnad – taget från en drönare som HostPapa-teamet flög över deras byggnad.

Kan du berätta en sak som de flesta inte vet om dig i temat “Secret Revealed” (som är vårt webbplatsnamn)?

Det är en utmanande fråga för mig eftersom jag vanligtvis gillar att arbeta bakom kulisserna som en ganska låg ny verkställande direktör.

Dina läsare kan få en kick från mitt första affärsföretag. När jag var sju öppnade jag en saft på min gata. Det var en beläggning på min väg vid den tiden, så jag gjorde det ganska bra. Min kompis Darren ville ha en bit av handlingen, men hans mamma vägrade att göra honom någon limonad, så jag franchiserade med att sälja Darren-limonad till grossistpriser;)

HostPapa-verksamhet: 120+ personal & HQ i Toronto, Kanada

Ge oss en översikt över HostPapa-verksamheten.

Som nämnts tidigare har HostPapa verkat i över tio år. Våra huvudkontor ligger i en vacker tvåvåningar företagsbyggnad i förorter till Toronto, Kanada, där det flitiga, kreativa teamet som driver HostPapa på en daglig basis arbetar tillsammans med våra begåvade kundvårdsrepresentanter.

Sammantaget sysselsätter HostPapa cirka 120 anställda. Vi är utan tvekan det största oberoende webbhotellföretaget baserat i Kanada och vi har för närvarande värd cirka 500 000 webbplatser på våra servrar. Våra viktigaste datacenter finns i Toronto, Vancouver och i USA.

HostPapa-arbetsplatsrecensioner på Glassdoor.caEn av HostPapa-arbetsplatsrecensionerna på Glassdoor.ca

Bra! Tack för den coola coola bilden av HostPapa-byggnaden. Vad sägs om HostPapa-värdstjänster? Vem är dina målkunder?

Under våra första år fokuserade vi främst på att leverera webbhotell och utvecklingslösningar av hög kvalitet för små företag – inklusive frilansare och webbdesigners och kodare.

Sedan dess har vi lagt till andra viktiga tjänster inklusive registrering av domännamn (ett av våra dotterbolag är ICANN-certifierat), återförsäljare och VPS-värd samt värd e-posttjänster. Jag tror att HostPapa är den enda webbhotell som erbjuder våra egna e-postprodukter tillsammans med andra som Google Apps for Work och Microsoft Office 365 för småföretag. Sammanfattningsvis vill vi erbjuda våra kunder den perfekta lösningen för deras tekniska affärsbehov och kvalitetsstöd för att säkerhetskopiera det.

Vår vision är att fortsätta utveckla vår produktportfölj för småföretag.

Vi kommer att introducera andra tjänster i framtiden som kommer att integreras sömlöst i vår totala klientupplevelse inklusive ytterligare värdalternativ som Windows Hosting, WordPress Hosting och strategiska lanseringar med stödjande tjänster som online marknadsföringslösningar, mobil- och telefontjänster och moln- baserade verktyg som online-lagring och appar som kundrelationshantering (CRM).

hostpapa-staberHostPapa har ungefär 120 anställda och är värd cirka 500 000 webbplatser.

Värdplaner: Starter vs Business vs Business Pro

Enligt dina webbplatser kommer kunder som registrerar sig på HostPapas Business Pro Plan att få extra snabb server – nämligen “Rocket Fast Premium Servers”.

Hur skiljer sig dessa servrar från de andra två (Business and Starter Plan)?

Bra fråga, Jerry.

HostPapas värdplan för Business Pro konceptualiserades som svar på några av våra kunder som uttryckte sitt behov av mer hastighet och kraft utan att nödvändigtvis ådra sig den extra investering som är förknippad med VPS eller till och med dedikerade servrar..

Med Googles senaste betoning på sidhastighetshastighet ville vi kunna ge våra kunder ett system- och serverarkitektur som skulle ge dem den konkurrensfördel som de letade efter medan vi fortfarande arbetade inom ekonomin för delad webbhotell. Naturligtvis rekommenderar vi vanligtvis en Virtual Private Server (VPS) till en klient som kräver mer processorkraft, ökad hastighet och ökad kontroll.

Vi äger all vår egen utrustning i våra datacentra och våra servrar är byggda på avancerade SuperMicro-maskiner.

Våra Business Pro-klienter placeras på högre prestanda-servrar med förbättrade processorer och mer RAM än våra vanliga delade servrar. Dessutom säkerställer vi också en betydligt lägre täthet för användare på servern än våra vanliga delade värdservrar.

HostPapa Business Pro Hosting-plan erbjuder den högsta servernivån – med förbättrade processorer och RAM.

Hur hanterar HostPapa plötslig trafikökning på klienters webbplatser? Vad händer när en klient utnyttjar de tilldelade serverresurserna i hans / hennes delade hosting-konto?

Vi använder högpresterande delade värdservrar för att hantera de begränsade resurserna inom varje delad miljö.

Alla våra servrar kör CloudLinix OS vilket förbättrar serverns stabilitet, täthet och säkerhet genom att låta våra systemadministratörer isolera varje användare i den delade miljön och ge dem inte bara de standardserverresurser de har köpt utan också ytterligare resurser som kan krävas i vissa situationer med hög efterfrågan. Ibland kan en webbplats få en allvarlig trafikökning, och det är en fantastisk sak. Vi vill att alla våra kunder ska uppleva den online-framgång som de avser att uppnå.

Men CloudLinix OS tillåter också våra administratörer att isolera och begränsa resurserna för potentiellt missbrukande användare som inte bara äventyrar den delade serverns stabilitet utan också hindrar den totala prestanda för alla klienter.

Kommer snart: Internationella datacenter

Jag är förvirrad med hur HostPapa-verksamheten fungerar. Namnet HostPapa visas på så många olika TLD: er *. Utan att avslöja dina affärshemligheter, kan du berätta för oss kort skälen bakom denna strategi?

Vi insåg tidigt att varje internationell marknad som vi är aktiv på hade unika varianter och nyanser som inte möjliggjorde en enkel lösning för ”en storlek passar alla”. HostPapa var förmodligen den första i branschen som lanserade geobaserade instanser som gav våra kunder lokaliserade språk, valuta, ccTLD-domännamnalternativ och andra detaljer som förbättrade deras totala användarupplevelse. Detta inkluderar det faktum att vi också ger stöd på fyra språk (engelska, franska, spanska och tyska). Hittills har vi lanserat i arton regionspecifika marknadssegment. GoDaddy och andra har nyligen följt en liknande strategi med sina internationella expansionsplaner genom att lansera på olika marknader som Indien och Latinamerika.

* FYI, HostPapa-verksamheten representeras av ett antal olika webbplatser, inklusive hostpapa.co.uk, www.hostpapa.club och hostpapa.ca.

Är alla kunder (registrera dig från olika HostPapa-webbplatser) värd på samma infrastruktur? 

Ja, alla HostPapa-klienter är värd på samma robusta infrastruktur.

Vi ville att våra kunder skulle dra fördel av våra skalfördelar så att vi kunde erbjuda mer prisvärda lösningar än våra konkurrenter. Och vi är mycket glada över våra planer på att utöka vårt globala fotavtryck ytterligare med öppnandet av internationella datacenter som planeras till nästa år.

Ser framåt: molnbaserade tjänster & Hanterad WordPress Hosting

Vad är fokus nr 1 i HostPapas tillväxtplan för de kommande 12 månaderna? Finns det en specifik strategi eller land eller demografi som HostPapa riktar sig mot?

Vårt primära fokus är att kontinuerligt förbättra våra kärntjänster och produktutbud inklusive vår tekniska arkitektur och vår prisbelönta kundsupport. Vår viktiga demografiska kommer att fortsätta att vara småföretagare, onlinebedrivare, frilansare och proffs som ansvarar för sin egen webbdesign och utveckling.

Utan att ge upp den “hemliga såsen” planerar vi att utöka vårt produktutbud med några spännande nya molnbaserade tjänster som kommer att samlas noggrant i våra kärnbjudanden. Vi har också nyligen lanserat vår första start för hanterade tjänster med ett pilotprojekt för design och marknadsföring av tjänster (DIFM) som vi planerar att lansera över hela världen inom en snar framtid. Slutligen kan du förvänta dig att HostPapa kommer att gå djupare in i några nya kärnhotellerbjudanden inklusive Managed WordPress och cloud hosting – som båda har varit efterfrågade från vår nuvarande kundbas.

Avslutar

Det är allt för mina frågor. Har du något att lägga till innan vi avslutar den här intervjun?

Webbhotellindustrin är en mycket konkurrenskraftig marknad som domineras av några riktigt bra företag. Liksom dem försöker HostPapa alltid sträva efter förbättringar.

Vi vet att vi inte är perfekta.

Men hela HostPapa-teamet här på huvudkontoret ägnar sig åt att förbättra inte bara de produkter och tjänster som HostPapa erbjuder, utan webbhotellandskapet som helhet.

Om det finns något vi på HostPapa kan göra bättre, uppmanar jag människor att nå ut till oss i en av våra sociala profiler som Twitter eller Facebook och låt oss veta. En sak som jag lärde mig att sälja limonad på min gata för så många år sedan: om du slutar utvecklas som professionell eller som företag, bör du förmodligen kalla det slutar.

* Jerry’s note: Du kan också lära dig mer om HostPapa från denna recension.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me