Webvertintervju: Spørsmål og svar med SiteGround-administrerende direktør Tenko Nikolov

Jeg har alltid ønsket å teste flere vertsselskaper og se gjennom dem på Web Hosting Secret Revealed (WHSR). Selv om jeg allerede har lest mer enn dusin *, er det fortsatt en lang liste over andre webverter som jeg ønsker å prøve ut.


SiteGround (http://www.siteground.com) – et navn du ofte støter på på forskjellige webmasterfora – er et av navnene som topper listen. Ved hjelp av Site Ground-markedsføringspersonell Svetla Angova kunne jeg presse meg inn i CEO CEO, Tenko Nikolovs travle plan for et onlineintervju. Selskapet har nettopp pakket opp en årlig undersøkelse om kundetilfredshet forrige uke, så det er mange snakkepunkter.

* Oppdateringer: Her er min grundige gjennomgang av SiteGround, først publisert i 2014 og oppdatert annenhver måned. 

Uten å kaste bort mer leserom, her er spørsmålet&EN.

Introduksjon: SiteGround, selskapet

Tenko
Hallo Tenko, jeg forstår at du var jusstudent med det første, men du leder nå et teknologibasert selskap. Hva er historien bak dette?

Vel, jeg kommer fra en familie med lang tradisjon for å praktisere jus.

Imidlertid var hjertet mitt innen teknologi siden jeg gikk på videregående. Så snart jeg begynte å jobbe deltid i SiteGround i løpet av det andre året på advokatskolen, følte jeg at fremtiden min ikke er innenfor advokatfeltet.

Det er interessant. Hva mer kan du fortelle oss om SiteGround-virksomheten som i dag? 

Vi er for tiden nær 250 000 domenenavn. Det er 120 personer som jobber for SiteGround, og vi driver servere i 3 datasentre rundt om i verden – USA, Europa og Singapore. Når det gjelder målgruppen vår, så vi ut til å begynne med å tiltrekke flere nye forretter på nettkunden. Vel, det var virkelig flere som nettopp startet på nettet for 10 år siden.

Imidlertid har vi gradvis flyttet innsatsen mot mer avanserte brukere. Spesielt etter den betydelige merkevarebyggingen vi implementerte i fjor, var det en alvorlig vekst i antall nettpersoner som bygger og vedlikeholder nettsteder for å leve og valgte tjenesten vår. Vi utviklet en høyoptimalisert tjeneste for brukere av Joomla og WordPress, som et resultat av at mange fans av disse to applikasjonene ble våre kunder.

På SiteGround Hosting

SiteGround er annerledes enn resten på mange måter. Noen av serverfunksjonene (dvs. f.eks, SuperCacher og forhåndsinstallert GIT) tilbudt blir ikke sett veldig ofte i andres planer. Hva kan vi vite mer om dette?

Jeg tror at det som gjør hostingplanene våre annerledes ikke er en eneste programvare eller policy vi introduserer, men det faktum at det meste vi gjør er basert på en unik filosofi. Denne filosofien er at vi alltid prøver å finne nye og unike løsninger, i stedet for å stole på de massivt tilgjengelige.

SuperCacher (lær hvordan det fungerer) er et godt eksempel. Det er et verktøy som lar våre kunder dra nytte av flere hastighetsoptimaliseringsteknologier som Varnish og Memcached. Det unike er at vi var de første til å implementere Memcached i et delt servermiljø. GIT-integrasjonen ble også gjort tilgjengelig unikt på våre servere, med brukervennlighet i tankene.

Sikkerhet er alltid en stor bekymring for webansvarlige og bloggere. Hva mer kan du dele om sikkerhetsteamet ditt? Og hvordan jobber teamet sammen?

Det er to ingredienser som gjør sikkerhetsgruppen vår så vellykket.

For det første er de alltid på vakt. Vi overvåker flere informasjonskilder for alle slags sårbarheter og utnyttelser som kan påvirke serverne og kundene våre. På denne måten klarer vi å være blant de første som lærer om trusler. For det andre er de utrolig kreative når det gjelder å løse problemer – noe som betyr at så snart de oppdager et problem, bruker de ekspertisen deres for å finne en original løsning uavhengig av hverandre. Denne tilnærmingen er mye raskere enn bransjepraksisen der sikkerhetsteamet venter på at noen andre skal løse problemet og deretter bruker en ferdig løsning. Bortsett fra deres ansvar for å hele tiden se etter aktuelle problemer og fikse dem, jobber sikkerhetsteamet kontinuerlig med prosjekter for å øke sikkerheten vår, ikke som et svar på et eksisterende problem, men som en forebygging fra fremtidige.

På SiteGround kundetilfredshet

Jeg tror du allerede har selskapets årlige resultat av undersøkelsen om kundetilfredshet. Kan du fortelle oss mer om det? Og etter din mening, hva er noen av områdene som må forbedres i 2014?

Resultatene fra undersøkelsen overgikk virkelig forventningene mine.

Dette er andre året vi spør kundene om deres mening i så stor skala. Jeg var litt redd for at det etter de enestående resultatene vi så i fjor, vil være vanskelig å få bedre tilbakemeldinger. Vi klarte imidlertid ikke bare å holde de ekstremt høye tilfredshetsgradene (over 95% på alle sider, inkludert støtte, hastighet, sikkerhet og oppetid), men oppnådde også en endring i perspektivet til kundene våre gjennom å kommunisere bedre styrkene våre, som var et problem vi identifiserte i fjor. Du kan se fulle resultater i bloggen vår.

Når det gjelder utfordringene for neste år, har vi noen ideer i tankene om å lansere forhandlerprogrammet vårt på nytt. Derfor var vi interessert i tilbakemeldingene våre nåværende forhandlerklienter fikk. Vi har også sett det voksende markedet for skytjenester som et område med et stort potensiale for oss som vi planlegger å utforske videre.

Kursundersøkelse av SiteGround gir deg et øyeblikk

siteground kundeundersøkelse 1 siteground kundeundersøkelse 2 siteground kundeundersøkelse 3

SideGround fremtidige planer og mer

Vi har sett ganske mange store anskaffelser og fusjoner de siste årene – millioner, om ikke milliarder, ble gjort av grunnleggere av vertselskaper. Hva er tanken din om dette? Selger ut eller kjøper andre selskaper en del av Site Grounds utvidelsesplan i løpet av de neste 18 månedene?

SiteGround har alltid vært litt annerledes enn den typiske oppstartsmentaliteten.

Vi har ikke skapt alt dette, med mål om å selge det.

For meg, personlig, er det å være med å skape og utvikle et kult, innovativt og perfekt selvopprettholdende selskap et godt sted å være. Når det gjelder å kjøpe andre selskaper, er dette definitivt en mulig måte å vokse på. Teknologiselskaper som allerede har utviklet kvalitetstjenester, som vi anser som nyttige, er mer interessante for meg på dette tidspunktet enn selskaper i vertsindustrien selv.

Det er alt for spørsmålene mine. Takk! 

Vil du ha mer på SiteGround?

Siteground

Du kan besøke SiteGround online her – https://www.siteground.com; i tillegg til å følge selskapet på alle store sosiale medier-plattformer – Twitter og Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map