Bagaimana Menyembunyikan atau Menukar Alamat IP Saya? Lindungi Privasi Anda Secara Dalam Talian

Alamat IP secara unik mengenal pasti bilangan peranti yang disambungkan ke rangkaian. Internet dianggap sebagai rangkaian dan kerana masalah keselamatan yang meningkat, lebih banyak orang mencari untuk menyembunyikan atau mengubah alamat IP mereka.


Jadi bagaimana anda menyembunyikan alamat IP?

Tiga cara untuk menyembunyikan atau menukar alamat IP anda untuk melayari Internet tanpa nama:

  Kami akan menggali perincian kaedah ini dalam artikel ini.

  3 Cara Mudah Menyembunyikan / Menukar Alamat IP Anda

  1. Menggunakan VPN

  VPN menghubungkan anda ke pelayan lain (dengan itu mengubah alamat IP anda) dan mengarahkan lalu lintas anda melalui terowong (enkripsi) sehingga data anda tetap dirahsiakan. Ketahui lebih lanjut mengenai kerja VPN di sini.

  VPN, atau Rangkaian Peribadi Maya, adalah salah satu cara terbaik untuk tidak hanya menyembunyikan alamat IP anda, tetapi juga menjaga keselamatan data anda. Walaupun VPN mengenakan sedikit bayaran untuk penggunaannya, mereka menawarkan keseluruhan senarai faedah yang jauh melebihi kosnya.

  Pertama, dengan mendaftar dengan penyedia perkhidmatan VPN, anda mendapat akses ke seluruh rangkaian pelayan selamat mereka. Pelayan ini akan menyembunyikan alamat IP anda dan menggantinya dengan alamat IP mereka. Laman web yang anda akses hanya akan mengetahui alamat IP pelayan VPN yang anda gunakan.

  Pada tahap yang lain, perkhidmatan VPN yang paling dipercayai juga menyediakan tahap enkripsi yang tinggi. Ini bermaksud bahawa setiap data yang dilalui antara peranti anda dan pelayan VPN dilindungi, selalunya oleh tahap penyulitan yang serupa yang digunakan oleh banyak tentera.

  Dengan mengganti IP anda, VPN juga membantu anda menipu lokasi. Ini bermaksud bahawa anda akan dapat mengatasi blok geo-lokasi oleh beberapa perkhidmatan atau negara. Contohnya, dengan menggunakan VPN, anda boleh mengakses kandungan Netflix AS dari mana saja di dunia.

  Perlu diketahui bahawa tidak semua perkhidmatan VPN menawarkan perkhidmatan berkualiti. Kami mengesyorkan anda melihat penyedia perkhidmatan yang kuat dan bereputasi baik seperti NordVPN ($ 3,49 / bln) dan SurfShark ($ 1,99 / bln).

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me