20 må-ha verktøy for små online virksomheter

Som eier av en liten bedrift betyr å utføre forretningsidéene dine å gjøre det mer effektivt og finne verktøy som kan hjelpe deg med å erstatte hundrevis av ansatte du ikke har og ikke har råd til å ansette. Heldigvis for eieren av Internett er det en rekke ting som vil hjelpe med alt fra tidsstyring til fakturering til markedsføring. WHSR har spart deg tid og krefter på å jakte på disse verktøyene; Vi har sett på noen av de mest populære verktøyene der ute og valgt de 20 beste verktøyene du må ha.


I listen over de beste verktøyene på Forbes delte Tanya Prive:

“Begrenset tid, arbeidskraft og budsjetter kan alle være en faktor når arbeidsmengden begynner å hoper seg opp og regningene kommer i rulling. Med et solid team og de riktige verktøyene derimot, vil du imidlertid snart være på vei til å nå forretningspotensialet ditt .”

20 Må-ha verktøy for din virksomhet

1 – Kravbase

Behovsbase

Incs blogginnlegg på 12 kule nettverktøy for småbedrifter ser på Demandbase som et virkelig verdifullt verktøy for eiere av nettsteder.

Demandbase tar en nærmere titt på de som besøker nettstedet ditt ved å ta IP-en og sammenligne den på tvers av flere informasjonskilder, for eksempel Dun & Bradstreet og LexisNexis. Demandbase forteller deg ikke bare hvilke selskaper nettstedbesøkende sannsynligvis jobber for, men vil sette deg opp med kontaktinformasjon for lederen av selskapet slik at du kan selge tjenestene dine videre. Dette er en flott måte å markedsføre til en demografisk allerede interessert i produktet ditt.

2 – Inky Bee

inky bie

I et blogginnlegg på Blogging Wizard foreslår Jerry Low å bruke Inky Bee for å få kontakt med andre bloggere.

Nettverk med andre bloggere er nøkkelen til å få ordet om din egen blogg. Noen ting i bloggmarkedsføring har ikke endret seg siden blogging begynte, og nettverk med andre bloggere er en av dem. Imidlertid har måten vi nettverk med hverandre forandret seg, og Inky Bee er et flott verktøy for å hjelpe deg enkelt å koble deg sammen, spare deg for tid og matche deg med bloggere med lignende interesser.

3 – Pivotal Tracker

pivotal checker

Dette er et verktøy du kanskje ikke har hørt om før, men Pivotal Tracker vil hjelpe deg med å holde den travle timeplanen din i rute. I et blikk på 40 småbedrifter og elektroniske verktøyene de ikke kan leve uten, sier Michael P. Daugherty fra Bespoke Row at dette er hans favorittverktøy. Man kan lett se hvorfor. Det er et brukervennlig prosjektstyringsverktøy som vil få alle i teamet til å delta i et sanntid online miljø. Sett opp en plan for når oppgavene skal fullføres, la andre laste opp oppdateringer og legge igjen notater og samhandle med kunder alle fra samme dashbord.

 4 – Dropbox

slippboks

Denne enkle online lagringsløsningen er perfekt for å holde oversikt over de viktigste dokumentene dine. Hvis det utenkelige skjer og datamaskinen din krasjer eller det oppstår en brann på hjemmekontoret, kan du gjenopprette alle dataene fra Dropbox. Selskapet tilbyr flere løsninger, inkludert et gratis alternativ med 2 GB lagringsplass. Du kan også bruke Dropbox til å dele filer med samarbeidspartnere.

Dustin Sklavos of Notebook Review påpeker hvor enkel Dropbox er å bruke:

“Jeg kan ikke stresse hvor enkelt det er å faktisk bruke, for det er det som vant meg. Enhver av oss kan når som helst endre innholdet i den delte mappen vår og (internettbåndbredde tillater) filene automatisk oppdateres mellom oss. Tjenesten er en enorm velsignelse for kreative typer som trenger å dele ganske betydelige filer mellom hverandre, enn si mer basale forbrukere som bare vil dele familiebilder og videoer. Det er sinnsykt lett å komme i gang, og hver mappe har en liten dokumentfil i seg som forklarer nøyaktig hvordan du bruker den. ”

5 – Appy Pie

appy pie skjermbilde

Appy Pie er en plattform som lar bedrifter designe sin egen app og laste opp til iTunes eller Google Play. Kunder kan laste ned appen, og du kan deretter sende ut daglige pushvarsler. Appy Pie er i ferd med å legge til muligheten til å selge produkter via appen også.

6 – Hootsuite

HootSuite

Hootsuite har et todelt formål for småbedriftseieren. Først på Hootsuite-dashbordet kan du se hvilke temaer som trender i virksomhetsnisjen din. Hva snakker folk om? Hvordan kan du bruke dette i et blogginnlegg eller i tilbudene dine? Hvis folk snakker om en filmstjerners død, har du noen produkter relatert til den stjernen du kan ha på produktsiden? Du kan også bruke Hootsuite til å planlegge innlegg i sosiale medier for din egen virksomhet.

The National Federation of Independent Business (NFIB) foreslår dette som en Topp 6 online-verktøy som småbedriftseiere bør bruke og viser følgende gjennomgang:

“Det er andre tjenester som ligner Hootsuite, men vi har funnet ut at det skisserer dem på omtrent alle nivåer.” —Kari DePhillips, The Content Factory, Pittsburgh

7 – Bølge

bølge

Å følge med på fakturaer, betalte kontoer, mottatte betalinger og til og med lønn for en liten bedrift kan til tider virke overveldende. Wave er en alt-i-ett-løsning for eieren av små bedrifter og programvaren lever i et online miljø. Quickbooks Pro på nettet er et annet alternativ, men Wave er litt rimeligere for den lille karen, ettersom den er gratis.

Small Business Doer-blogger Greg Lam hadde noen interessante innsikter i fordeler og ulemper med denne programvaren. Selv om han fant det begrensende for virksomheten sin, for noen som driver virksomheten som eneeier uten mange utgifter hver måned, vil denne programvaren trolig fungere helt fint. En av de beste delene av artikkelen hans er imidlertid helt på slutten, der han tilbyr en liste over forskjellige online regnskapsprogrammer bedriftseiere kan bruke.

 8 – Planlegging

schedulity

Hvis du driver en virksomhet hvor du møter kunder enten på nettet eller i person, vil du sjekke Schedulicity for automatisk planlegging.

Denne programvaren lar klienten besøke et nettsted og se hvilke dager og klokkeslett du har tilgjengelig for avtaler. Hvis du for eksempel tilbyr en-til-en-coaching, legger du inn timene du er tilgjengelig og lar kundene dine vite at de kan gå på nettstedet for å planlegge en avtale. Schedulicity vil sende deg en e-post når du har en avtale, vise den bestemte tidsluken som bestilt og til og med sende automatiserte påminnelser til klienten din før avtalen.

9 – MailChimp

MailChimp

Hvis du driver en online virksomhet, vil du starte et nyhetsbrev for å holde kontakten med besøkende. Et nyhetsbrev tjener mange formål, inkludert at du kan varsle abonnenter om spesialsalg eller nye produkter. I WHSR-artikkelen 15 Pearls of Web Hosting Wisdom, påpeker Luana Spinetti:

“Installer et nyhetsbrevprogramvare på den begrensede webhotellkontoen din, og den begynner å spise opp disken og båndbredden. Dessverre er det ikke mye å gjøre med det, og det minste tilgjengelige nyhetsbrevskriptet – OpenNewsletter – er fremdeles 640 KB og du må også telle med alle lagrede utgaver. “

MailChimp er den perfekte løsningen. kan du starte med en gratis konto, og når abonnentbasen vokser, kan du enkelt flytte opp til en betalt konto. MailChimp tilbyr ferdige nyhetsmaler, eller du kan lage et tilpasset utseende for bedriften din.

10 – Google Drive

Google Drive tilbyr en praktisk måte å holde oversikt over dokumentene dine. Du kan dele med samarbeidspartnere. En av de bedre funksjonene ved Drive er at du kan stille inn filen for skrivebeskyttet eller la andre redigere filen. Miljøet støtter tekstbehandlingsdokumenter så vel som databasedrevne. I tillegg kan du laste ned maler andre har opprettet som allerede har formler på plass. La oss si at du vil ha en database for å spore dine ansattes arbeidstid. De kan logge seg på malen, legge til timene sine og lagre. En enkel løsning for mange forskjellige delingsoppgaver.

11 – SlideShare

Slideshare

SlideShare lar deg laste opp en presentasjon og nå nye kunder via et PowerPoint-format. I Bruk SlideShare for å nå nye kunder snakket jeg om dette voksende markedet som allerede får rundt 120 millioner visninger per måned. En av de største fordelene med å legge dette elektroniske verktøyet til din markedsføringsmodell for virksomheten er at du automatisk vil forbedre nettstedets rangering i søkemotorer.

12 – Google Webmaster Tools

Hvis du ønsker å forbedre nettstedets plassering i søkemotorer og forbedre nettstedets brukervennlighet, er det eneste du kan gjøre å bruke Googles verktøy for nettredaktører. I tillegg til å se hvordan nettstedet ditt rangerer på Google, vil du også lære litt viktig informasjon om demografien til besøkende på nettstedet. Hvis du for eksempel oppdager at de fleste besøkende kommer til nettstedet ditt mellom klokka 12 og kl. hver fredag, så kan du tilby salg i løpet av den tiden eller andre insentiver for å øke konverteringsfrekvensen. På den annen side, hvis besøkende forlater det andre de lander på en bestemt side, må den siden sannsynligvis bli oppusset og gjort klebrig.

13 – Infografikk

I å lage og bruke enkel infografikk for å øke trafikken på nettstedet ditt, skrev jeg:

I følge Social Science Research Network er omtrent 65% av mennesker visuelle elever. Med slik statistikk kan du se hvorfor infografikken vokser i popularitet.

Å legge til infografikk kan gjøre to ting for din lille bedrift. For det første kan det gjøre det du tilbyr mye tydeligere for seeren. For det andre, hvis den infografien er verdifull, vil besøkende feste den på Pinterest, dele den på Facebook og Tweet om den. Dette betyr at den potensielle rekkevidden din øker eksponentielt med antall venner hver person har i sin sosiale mediekrets.

14 – Toggl

toogl

Tiden din er dyrebar og Toggl hjelper deg å følge med på hvor lang tid du bruker på hver oppgave. Toggl tilbyr både gratis og betalt alternativ. Bare dra verktøyet opp på nettet, logg inn og spore tiden din etter klient, prosjekt eller oppgave fullført. Hvis du har klienter som betaler deg per time, kan du bruke Toggl til å spore tidsbruken på hver oppgave også gjøre fakturering enklere.

15 – Shoeboxed

shoeboxed

Griper du noen gang et papirrom når du er i butikken og mister kvitteringen umiddelbart? Det er ganske vanskelig å spore den utgiften, om enn en mindre, når du ikke finner kvitteringen for den. Det er her Shoeboxed kommer inn i spillet for å holde eieren av små bedrifter ansvarlig. Dette er en app du laster ned til smarttelefonen din. Du kan deretter ta et bilde av kvitteringen og Shoeboxed gjør resten, oppbevare en kopi av kvitteringen og spore utgiftene for deg. Brukt flittig, vil programmet sikre at du aldri går glipp av nok et driftsfradrag for skatten.

16 – Gratis konferansesamtaler

Som eier av en online virksomhet gjør du sannsynligvis mye av kommunikasjonen din via telefon eller via e-post. Det er anledninger hvor det vil være nyttig å ha alle de som jobber med et prosjekt på en telefonsamtale. Det er der Free Conference Calling spiller inn. Få alle sammen på telefon, og systemet vil til og med ta opp samtalen for fremtidig referanse. Du kan også bruke dette systemet til en informasjonssamtaler for kundene dine. “Rommene” vil inneholde opptil 1 000 innringere om gangen. Som moderator kan du tillate spørsmål fra bestemte brukere eller holde dem stille mens du snakker om et bestemt emne.

17 – When Is Good

Hvis du noen gang har prøvd å organisere en møtetid for mer enn tre personer, vet du hva et mareritt det kan være å finne ut en dag og en tid som fungerer for alle. When Is Good er et flott verktøy for å finne ut når alle kan møtes på nettet eller over telefon. Hver person legger inn sine tilgjengelige tidspunkter, og systemet velger en som fungerer for alle.

18 – Nøkkelordspion

KeywordSpy

En av de beste måtene å lære av konkurransen din er ved å spionere på dem – vel, nøkkelordene deres uansett. Dette analyseverktøyet tar en titt på hvilke nøkkelord som fungerer best for konkurrentene, slik at du kan lære av hva de gjør. På bloggen Traffic Salad sier Ryan Cruz om bruk av nøkkelordspion:

“Min generelle regel er at hvis folk reklamerer (bruker annonsering av betaling per klikk-annonsering) for det aktuelle søkeordet eller frasen, er det et godt søkeord å målrette fordi det er kommersiell hensikt.”

19 – Mojo Helpdesk

mojohelpdesk

Online virksomhetsmarked er svært konkurransedyktig. Selv om du er det eneste spillet i denne verdensbyen i dag, kan du være sikker på at noen vil legge merke til suksessen din og kopiere det du gjør. Når du har dekket alt annet (SEO, gode destinasjonssider, solid konvertering osv.), Er kundeservice den eneste måten å komme foran konkurransen. Mojo Helpdesk er en måte å holde kontakten med kundene dine på og sørge for at alle problemer de måtte ha blir løst raskt og vellykket. Selv om det er mange helpdesk-plattformer, får denne gjennomgående høye anmeldelser. GetApp-samfunnet vurderte denne programvaren og ga den fem av fem stjerner.

20 – CrashPlan

Krasjplan

CrashPlan er en cloud backup-løsning. Programmet kjører i bakgrunnen på datamaskinen din, og sikkerhetskopierer kontinuerlig viktige filer i tilfelle et datakrasj. Hvis det utenkelige skjer, mister du ikke viktige prosjekter eller kundekontaktinformasjon. I stedet installerer du ganske enkelt disse dataene fra sikkerhetskopierte filene i CrashPlans sky.

Toppen av isfjellet

Dette er bare noen få favorittverktøy for små bedrifter på nettet. Når det gjelder å gjøre små bedrifter mer effektive, er det ubegrensede muligheter for verktøy som kan brukes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map