25 Tekniske tycoons (og deres nettoverdighet) bør du vite

Å overleve i den ekstremt konkurransedyktige teknologibransjen er en bragd i seg selv, men disse tech tycoons overlevde ikke bare den, de trives i den. Med en samlet nettoverdi på over en billion dollar, fortsetter disse selvproduserte tech-milliardærene å dominere listen over de rikeste menneskene i verden.


Men hvem er disse teknologiene?

Vel, noen av disse navnene bør være kjent hvis du noen gang har surfet på nettet. En rekke av dem er imidlertid nykommere som klatrer opp i gradene ved å kapitalisere på det sosiale medie- og mobilteknologimarkedet.

Les videre og bli kjent med teknologiske tycoons som er bevegere og rystere av dagens teknisk industri.

1. Bill Gates

Nåværende rolle: administrerende direktør / grunnlegger av Amazon.com

I juli 2017 klarte Jeff Bezos kort å slå Bill Gates av stedet for å bli den rikeste mannen i verden. Administrerende direktør og grunnlegger av Amazon, Bezos samlet formuen da han først introduserte og revolusjonerte konseptet om e-handel. Da Amazon først startet i 1994, opererte han ut av en garasje hjemme i Seattle og var en online bokhandler. Siden den gang har selskapet vokst til en e-handelsbehemoth, som selger alt fra mote til forbrukerelektronikk og alt derimellom.

 • Teknisk industri netto verdt: 81,7 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: 94,8 milliarder dollar

3. Mark Zuckerberg

Nåværende rolle: CTO / grunnlegger av Oracle

Larry Ellison grunnla Oracle Corp, et programmeringsfirma, tilbake i 1977 sammen med to andre kolleger. Selskapet tjente mesteparten av overskuddet gjennom prosjekter med CIA og utvikling av programvare som hjelper med databaser for styring av kundeforhold. Ellison ga opp sin stilling som administrerende direktør i 2014, men fortsetter å fungere som styreleder og teknologisjef for Oracle.

 • Teknisk industri netto verdt: 59,3 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 60,1 milliarder

5. Larry Page

Nåværende rolle: President of Alphabet

Sammen med Larry Page gjorde Sergey Brin Google til selskapet som det er i dag. Brin var nøkkelen til å lette den massive omstruktureringen av Google i 2015, og plasserte søkemotorfirmaet under holdingselskapet Alphabet. Gjennom Alfabet fortsetter han å utforske nye “moonshot” -prosjekter og ideer som å lage automatiserte hjem og selvkjørende biler.

 • Teknisk industri netto verdt: $ 42,7 milliarder
 • Netto verdt i sanntid: 47,3 milliarder dollar

7. Jack Ma

Nåværende rolle: Styreleder / administrerende direktør i Tencent Holdings

Programvareingeniør Ma Huateng (eller Pony Ma) våget seg inn i teknologibransjen da han grunnla Tencent Holdings, Kinas største internettportal, i 1998. Noen av de vellykkede satsningene han gjorde med Tencent Holdings inkluderer QQ, en direktemeldingstjeneste; Wechat, en mobilteksttjeneste med over 900 millioner brukere; og Tencent Games, det største spillmiljøet i Kina.

 • Teknisk industri netto verdt: $ 36,7 milliarder
 • Netto verdt i sanntid: $ 43,3 milliarder

9. Steve Ballmer

Nåværende rolle: Styreleder / administrerende direktør i Dell

Grunnlegger av dataselskapet med sin navnebror, Michael Dell eier mange formuer fra Dell Technologies. Fusjonen av Dell med datamaskinlagringsgiganten EMC førte til det største anskaffelsen av teknologi noensinne med en estimert verdi på 60 milliarder dollar. Han fortsetter å ha en eierandel på 70% i selskapet og fungerer som styreleder og administrerende direktør.

 • Teknisk industri netto verdt: 22,4 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 23,5 milliarder

11. Masayoshi Son

Nåværende rolle: administrerende direktør / styreleder i Tesla

Elon Musk markerte seg i teknologibransjen da han var med å grunnlegge PayPal, som senere ble kjøpt opp av eBay for 1,4 milliarder dollar i 2002. Han fortsatte med å lansere Tesla Motors, som fokuserer på å produsere massemarkeds-helelektriske kjøretøy, og SpaceX , Musks raketselskap som er verdsatt til over 20 milliarder dollar.

 • Teknisk industri netto verdt: 20,7 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 19,7 milliarder

13. Paul Allen

Nåværende rolle: Styreleder i Samsung Electronics

Samsung Electronic’s styreformann Lee Kun-Hee laget listen til tross for noen svulstige år. Lee fikk et hjerteinfarkt i 2014 og blir liggende på sykehus ved Seoul’s Samsung Medical Center mens sønnen, Jay Y., ble arrestert, tiltalt og fengslet for bestikkelse i 2017. Til tross for det, har det elektroniske konglomeratet lederstillingen på den mobile markedet med dets smarttelefoner.

 • Teknisk industri netto verdt: 18,3 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 21,7 milliarder

15. Azim Premji

Nåværende rolle: Grunnlegger / administrerende direktør i Netease

En av de største online og mobile spillvirksomhetene i verden, William Ding samlet sin formue gjennom Kinas enorme spillmarked. Han var Kinas rikeste mann og den første internett- og spillmilliardæren i 2003. Hans selskap fortsetter å glede seg over vekst med 67% økning i omsetningen i 2016 til en sum av 5,5 milliarder dollar.

 • Teknisk industri netto verdt: $ 16,1 milliarder
 • Netto verdt i sanntid: 18 milliarder dollar

17. Robin Li

Nåværende rolle: Grunnlegger / styreleder for HCL

Shiv Nadar var banebrytende i den indiske IT-bransjen da han fant HCL i 1976. Nadar startet med å lage kalkulatorer og mikroprosessorer i garasjen hans og utvidet senere til programvaretjenester. HCL Technologies er i dag Indias fjerde største leverandør av programvaretjenester med en estimert inntekt på 7,5 milliarder dollar.

 • Teknisk industri netto verdt: $ 13,5 milliarder
 • Netto verdt i sanntid: $ 13,4 milliarder

19. Dustin Moskovitz

Nåværende rolle: Styreleder i SAP

Tidligere IBM-ansatt Hasso Plattner dro i 1972 sammen med fire andre kolleger for å lansere SAP (Software, Applications, Products), et tysk programvareselskap. SAP genererer en årlig omsetning på over 20 milliarder dollar og er markedsledende på B2B-plassen. Plattner gikk av som administrerende direktør i 2003 og fortsetter å fungere som styreleder i SAPs representantskap.

 • Teknisk industri netto verdt: 12,6 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 13,3 milliarder

21. Zhang Zhidong

Nåværende rolle: konsernsjef i Google

Eric Schmidt var tidligere administrerende direktør for Novell og teknologisjef i Sun Microsystems før han begynte i Google. Schmidt var administrerende direktør fra 2001 til 2011 og overgikk senere som styreleder i Alphabet, Googles morselskap, og fungerer som Googles globale ambassadør.

 • Teknisk industri netto verdt: 12,4 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 13,5 milliarder

23. Terry Gou

Nåværende rolle: Grunnlegger av Dietmar Hopp Stiftung

Dietmar Hopp sluttet seg til Hasso Plattner og tidligere IBM-kolleger i lanseringen av det tyske programvareselskapet SAP i 1972. Hopp fungerte som co-CEO fra 1988 til 1998 og deretter som styreleder til 2003. Han trakk seg senere ut i 2005 og forskjøvet fokus mot veldedighet samarbeide med Dietmar Hopp Stiftung, som har delt ut over 470 millioner dollar til sport, medisin, utdanning og sosiale programmer.

 • Teknisk industri netto verdt: 10,2 milliarder dollar
 • Netto verdt i sanntid: $ 10,6 milliarder

25. Zhou Qunfei

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map