Hvordan du kan bruke Second Life til å markedsføre nettstedet ditt

Hvis du ikke har hørt om Second Life, er det ganske enkelt en online 3D-verden, der du velger en avatar, lager online møtemuligheter og samhandler med andre. Tenk på The Sims fullt ut online og på steroider. Merkelinja på forsiden deres lyder, “Den største 3D-verden som noensinne er skapt av brukere.”


Second life har mer enn 20 millioner registrerte brukere, og brukerne er fra alle verdenshjørner. Dette gir deg et bredt publikum. Engadget rapporterer dette tallet så høyt som 36 millioner i 2013, så 20 millioner er et konservativt antall som registreringene kan og svinger over tid.

Det er klart, ingen sier at du kommer til å nå alle disse registrerte brukerne bare ved å være vertskap for et arrangement. Selv av de nesten 1 million aktive brukerne i måneden (fremdeles et stort antall mennesker), vil du ikke nå dem alle. Imidlertid vil du fortsatt ha et bredt publikum, og de som er interessert vil delta.

Ja, du må investere litt tid i forsøket, men hvis du har et budsjett og / eller du leter etter nye og kreative måter å markedsføre, er dette vel verdt et nytt og til og med tredje blikk. Selv et dusin nye kundeemner kan være verdt din tid og krefter.

Sett opp kontoen din

Kontoer er gratis å sette opp. Bare klikk på den oransje “Spill gratis” -knappen som vist på bildet over. Velg deretter avataren din. Prøv nå som en profesjonell bedrift å huske at det sannsynligvis er best å gå med en generisk, forretningslignende figur. Second Life har for eksempel vampyravatarer tilgjengelig. Med mindre du driver et Halloween-produktnettsted, er det ikke det beste valget for salgsfremmende formål.

Velg avatar

Navn på karakteren din

Neste trinn etter at du har klikket på “Velg denne avataren” vil være å navngi karakteren din. Husk at du vil at avatars navn skal gjøre flere ting:

 • Vær minneverdig
 • Vær profesjonell
 • Koble til publikum og forretningsbilde

Du kan absolutt bruke det virkelige navnet ditt, men husk at du legger ut ting i et offentlig forum, så du vil opprettholde profesjonalitet til enhver tid. Alternativt kan du opprette en karakter som skal representere merkevaren din. Tenk på denne karakteren som din maskot. For 17 år siden, for første gang jeg startet et lite nettsted som heter Word Museum, opprettet jeg for eksempel en guide for karakteren.

Min karakter var Amelia, og hennes rolle var å guide besøkende gjennom de forskjellige områdene på nettstedet. Jeg vet at det kan virke litt ung i dag, men den gang var det mer banebrytende enn det er nå.

Navn kan bare ha bokstaver og tall. Ingen mellomrom eller spesialtegn er tillatt. Så hvis jeg ville bruke navnet mitt, ville jeg opprette en karakter som heter LoriSoard (ingen mellomrom).

andre liv skape et navn

Systemet vil informere deg om navnet ditt er tilgjengelig. I så fall klikker du på “Neste trinn.”

Deretter fyller du ut litt mer info, for eksempel:

 • Din epost
 • Bursdag
 • Velg et passord
 • Sett opp sikkerhetskontroller

Du kan også koble deg opp med Facebook hvis du vil.

Velg en konto

Den grunnleggende kontoen er gratis og er et flott sted å komme i gang. Hvis du vil sette opp et møteplass for Second Life, trenger du imidlertid en Premium-konto, som vil koste deg rundt $ 6 / måned.

Du blir bedt om å laste ned og installere Second Life. Ikke bekymre deg. Det tar ikke mye plass.

For å begynne å bevege deg rundt Second Life, vil du besøke Learning Island, som vil forklare alt du trenger å vite om å navigere i Second Life-verdenen, omgås andre, og til og med sette opp din egen hjemmebase og hendelser.

Hvordan du kan markedsføre deg selv i Second Life

Det er mange måter du kan bruke Second Life på for å markedsføre deg selv, men som med de fleste sosiale nettsteder, vil du ikke bli skummel spammy. Tenk i stedet på hva du kan tilby andre som er av verdi.

Casestudie: Karen Kay

Romanen Karen Kay brukte Second Life som et salgsfremmende verktøy for noen år tilbake. Hun tilbød et foredrag på plattformen og inviterte leserne sine til å delta. På selve ”forelesningen” diskuterte Karen skriving og virksomheten med å være forfatter.

“Det var veldig interessant, og det var litt vanskelig for meg med det første,” sa Karen.

Hun legger til at det var utfordrende å finne ut avataren og hvordan hun ønsket å kle den og endre utseendet.

Du kan se fra Karens skjermbilder nedenfor at hun satte opp et rom som egentlig ser ut som om det har en scene og deretter stoler for publikum å sitte i. Dette er en morsom måte å tiltrekke seg nye kunder, eller i hennes tilfelle lesere, kan det hende du ikke ellers tiltrekke.

karen kay foreleser om andre livSkjermbilder av Karen Kays foredrag om Second Life

Casestudie: Fremme helse

Når det gjelder å fremme helse på nettet, kan det hende at ditt første instinkt ikke var å se til en sosial media / virtuell verdensplattform som Second Life, men det er nøyaktig hva forskere gjorde for å se hvor effektiv fremme av helse på plattformen kan være.

Hensikten var å oppmuntre folk til å ta sunnere livsstilsvalg. Forskere spurte deretter deltakerne for å finne ut hvor stor innvirkning meldingene hadde da de ble levert i en virtuell verdensplattform.

Eksperimentet ble gjennomført i et fellesområde for et universitet kalt et amfiteater. 25 kvinner og 15 menn deltok.

Resultatene? Deltakerne følte seg engasjert og absorberte informasjonen bedre enn de ellers måtte ha. Det du kan lære av dette eksperimentet er at folk er sultne på informasjon.

helseutdannelse ampitheaterSkjermbilder av helseutdanningsseminar om Second Life (bilder fra første mandagsabstrakt)

Ideer du kan implementere

Hvis du ønsker å prøve ditt eget eksperiment med Second Life og nå ut til andre sosiale medier og 3D-virtuelle verdensnettverk, er det noen ideer du kan implementere i dag som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av opplevelsen.

 • Be dine nåværende kunder og abonnenter på nyhetsbrev om å sjekke Second Life-plassen din.
 • Ta deg tid til å opprette et forum som gir mening for din virksomhet. For Karen Kay, et vakkert rom som du kanskje ser på settet med talkshow. For helseforumet, et utendørs amfiteater for en konsertlignende opplevelse. Hvis du jobber en-mot-en som en livstrener, kan en komfortabel stue med noen stoler fungere bedre. Du må bestemme hva slags format du vil lage og gå derfra.
 • Hovedmålet er å tilby friskt og interessant innhold som vil hjelpe deg å samhandle med Second Life-beboere. Det er mange måter å markedsføre disse aktivitetene på, for eksempel via hendelsesvarsler, eller ved å legge ut annonser i nyhetsbrev relatert til Second Life.
 • Tilby gratis prøver av noe slag å gi bort. Nøkkelen er å sørge for at den på en eller annen måte er relatert til den virkelige virksomheten din, og at beboerne vil ha mer av deg.
 • Kjøp annonseplass på Second Life for å direkte markedsføre virksomheten din. Den er fullstendig tilpassbar. Du kan velge lengden på en kampanje osv.
 • Sett opp en hovedbutikk med kontorlokaler. Du kan leie denne plassen, men det er smartere å eie stedet. Ikke bekymre deg. Det vil ikke koste mye å få satt opp, selv om kostnadene kan variere. Når du selger noe, ta med et landemerke med det. Dette vil hjelpe kundene med å finne deg igjen, og du vil utvikle et lojal følgende.

Second Life tilbyr mange flere ideer for gratis og billig annonsering i deres virtuelle verden. For under 100 dollar i året kan du få mye markedsføringskraft på dette nettstedet. For ikke å nevne, mest sannsynlig bruker du ikke dette nettstedet for å markedsføre for potensielle kunder.

Vær imidlertid forsiktig. Det er lett å gå seg vill i denne virtuelle verdenen og glemme arbeidet i den virkelige verdenen du trenger for å fullføre for å lykkes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map