Hvorfor det er viktig å opprette en returprosess for din Shopify-butikk

Har du tatt deg tid til å sette opp en returprosess for din Shopify-butikk? Hvis du ikke har gjort det ennå, er det siste gang du gjorde det! Denne artikkelen vil lede deg gjennom hvorfor du trenger en returprosess og gi deg appanbefalinger for butikken din.


Hvordan sette opp en returprosess hos Shopify

1- Opprett en returrett

Før du kan konfigurere returprosessen, må du først lage en returrett. Her er forskjellige alternativer for policyen din:

  • Returner hva som helst når som helst for kontanter (Nordstroms)
  • Returner alt når som helst for butikk kreditt (Macys)
  • Full refusjon innen 90 dager (Costco)
  • Full refusjon innen 30 dager

Tenk på produktet ditt og vurder hvor forgjengelig det er. Selger du high end designerkjoler? I så fall har du sannsynligvis ikke råd til å lage en Nordstroms retningslinjer for stilretur (selv Nordstrom behandler kjoler annerledes enn standard returprosess). Å starte med en 30-dagers policy som du gjør fremtredende på nettstedet ditt, ville være en enorm forbedring uten politikk.

 Les også – Timothys grundige gjennomgang av Shopify

Bestill oppslagsside

Begge appene oppretter en Shopify-side med et enkelt skjema for kunder å sende inn returforespørsler. Vi foretrekker litt utseendet til Bold Return Manager-appen (det første bildet), her er de begge:

bestill oppslagsside

Denne siden gjør det mulig for kunder å oppgi en e-postadresse og ordrenummer og få tilgang til all sin forrige bestilling med butikken din. Med Return Management System, må du først klikke på en knapp for å oppgi ordre-ID eller e-postadressen din (ett ekstra trinn).

avkastning

Skjema for returforespørsel

Begge appene inneholder veldig like felt for skjemaene for returforespørsel: returtype, antall, returårsak, kundenotater, og de lar deg begge ta med et bilde. I tillegg kan kunder lage forsendelsesetiketter, eller de kan automatisk sendes til kunden.

retur app

Bold-appen (bildet over) bruker et pop-over-vindu, og dette kan være problematisk for mobile enheter. Pop-ups kan være vanskelig å style (noen ganger passer de ikke på en skjerm), men enda viktigere er at Google har kunngjort at nettsteder med irriterende pop-up-annonser kan forvente redusert organisk trafikk.

forespørsel om returstyring

Return Management System har alle de samme feltene som Fet-appen, bortsett fra at det er tilleggsalternativet å kreve at kunder godtar butikkens vilkår og betingelser.

App-dashbord

Begge instrumentpaneler dekker mange av de samme emnene: oppretting av retur, generelle innstillinger, returgrupper (du kan lage returrett for forskjellige samlinger av produkter), skjerminnstillinger, språkinnstillinger og mye mer.

returnerer lederappen

Vi liker virkelig hvordan du kan Returns Manager (bildet over) har laget fliser for hver av admin-funksjonene i dashbordet.

alle rapporter

Return Management System har valgt navigasjonslinjen på toppmenyen pluss lange lister med nedtrekksvinduer. Vi opplever at kundene våre savner funksjoner fordi de er gravlagt under menyer, og dette påvirker brukervennligheten til Return Management System.

Viktige funksjoner som er delt mellom de to appene

Begge disse appene integreres med andre fraktapper fra tredjepart som Shippo, EasyPost og ShipStation. Dette er nyttig hvis du vil sette opp en tilpasset integrasjon for å vise forsendelsespriser for retur med transportberegnet frakt, eller hvis du vil tillate kunder å spore status for returer i sanntid.

Som selger kan du opprette en tilpasset tidsramme (siden kjøp) for returprodukter, sørge for at eventuelle innstillinger i appen din gjenspeiles i den publiserte returpolitikken. Du kan også spesifisere hvilke produkter som er tilgjengelige for retur og hvilke som ikke er det. Som butikkeier kan du opprette tilpassede returårsaker som: ødelagt, dårlig kvalitet osv. I rullegardinmenyene dine for typer avkastning.

Gi ekstra inntekter med en returprosess

Å håndtere avkastning er noe de fleste forhandlere vil tåle, men å skape en fullt fungerende revers logistikkprosess vil øke bunnlinjen din.

American Marketing Association gjennomførte en studie av 26 000 kunder i løpet av seks måneder. Disse 26.000 kundene ble testet og delt inn i kontrollgrupper: gruppe som ikke fikk markedsføring, gruppe som fikk tradisjonell markedsføring og den endelige gruppen som fikk full informasjon om selskapets returprosess og kostnader. Den endelige gruppen som mottok informasjonen om returprosessen, gjorde betydelig mer i salget.

Hvilken app skal du velge?

Begge disse appene kan hjelpe deg med å administrere retur for Shopify Store. Funksjonene er veldig like mellom de to appene, men kundene våre og vi foretrekker utseendet og utformingen av Returns Management-appen av Bold.

Om forfatteren: Chad Fisher

Chad Fisher er eier av BTown Web, et byrå for design og utvikling av full service. BTown web hjelper små og mellomstore bedrifter med å få butikkene sine i drift på Shopify og WooCommerce. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me