Hvorfor (og hvordan) for å merke ditt firmanavn: Min personlige historie + Nyttige tips fra advokater

Først en personlig historie … I 1996 sluttet jeg på dagen og bestemte meg for å være hjemme og begynne å skrive på heltid. Jeg lærte også å designe nettsteder og begynte å redigere og administrere andres nettsteder.


Da jeg først begynte med den typen arbeid, jobbet jeg hovedsakelig med romantikkforfattere. Som en romantikkforfatter selv var det næringen der de første kundene mine kom fra. Jeg startet en salgsfremmende gruppe for disse forfatterne og kalte den Divas of Romance. Ikke lenge etter begynte jeg å trekke på bakgrunnen min innen virksomhet og skrive artikler om temaer som forretningsinformasjon og design. Naturligvis ble klientene mine en blanding av forfattere og forretningsfolk. Jeg begynte å ringe webdesign og innholdsstyringsvirksomheten Promo Divas. Til å begynne med la jeg gruppen til min generelle webside og kjøpte senere domenenavnet og opprettet et eget nettsted.

Så lukket Facebook virksomhetssiden min …

Deretter bestemte jeg meg for å starte en side på Facebook for å markedsføre virksomheten min. Facebook stengte siden min. Jeg ante ikke hvorfor. Da jeg kontaktet dem, sa de at det var fordi siden min krenket et varemerke for noen andre.

Tilsynelatende hadde noen varemerke med et lignende navn som det jeg hadde brukt i mange år. Jeg hadde aldri varemerke navnet mitt. Det kom meg aldri til å gjøre det.

Hva vi gjorde: Re-branding

Etter å ha konsultert en advokatvenn tok jeg den vanskelige avgjørelsen om at det ikke var verdt å kjempe mot det.

Du skjønner, merkenavnet mitt passet egentlig ikke det jeg gjorde lenger.

Da jeg begynte, var de fleste av klientene mine kvinnelige romantikkforfattere. I dag er kundene mine en bred blanding mellom internasjonale forretningsmenn, forfattere av alle sjangre og begge kjønn og lokale virksomheter. Mange av de mannlige kundene mine hadde kommentert navnet på virksomheten min gjennom årene. Jeg vil få kommentarer som: “Jeg trenger ikke å bli en diva for at du skal bygge nettstedet mitt, gjør jeg det?”

Kommentarene var i god moro, men de fikk meg til å tenke på hensiktsmessigheten av merkenavnet. Siden advokatvennen min og jeg hadde bestemt at det var enklere og mer kostnadseffektivt for meg å merke merkevare på nytt, bestemte jeg meg for å endre merkevaren min til noe som ville gjelde for alle klientene mine. Jeg føler at jeg virkelig kjemper for kundene mine, prøver å gi dem et best mulig resultat og få merkevarene deres sett over alle de millioner andre der ute.

Jeg kom med Promo Warriors (TM) som mitt nye merke (skamløs selvplugg).

Før jeg noensinne kunngjorde det til en person, bestemte jeg meg imidlertid for å bedre varemerket først. Det er en ganske prosess å merke ditt firmanavn. Min grunn én grunn til at jeg vil råde en eier av en liten bedrift å merke seg navnet sitt, er ganske enkelt at noen andre kan ta merkenavnet du har jobbet så hardt for å bygge, og du må merke det på nytt. Selv om det fungerte fint for meg fordi jeg trengte å merke merkevare uansett, kan det hende du ikke vil merke det på nytt.

Jeg elsker faktisk det nye forretningsnavnet og merkevaren min. Det passer det jeg gjør så mye bedre enn det opprinnelige navnet, og det passer til min varierte liste over kunder.

Jeg er ikke alene…

Dette er ikke et problem bare jeg har møtt. Jeg snakket nylig med en venn av videregående skole som driver en skatteservicevirksomhet. Lori Brooks, eier av The Tax Honey (nettstedet ikke lenger tilgjengelig) i Indianapolis, Indiana, delte sin erfaring med meg i noen som prøvde å ta navnet sitt og bruke det til sitt eget.

Det er en person som har prøvd å stjele forretningsidéen min og merkenavnet mitt.

Jeg vet nøyaktig hvordan hun fant navnet mitt, og det var ved bruk av Facebook-betalt reklame

Den eneste forskjellen i noen av markedsføringsstoffene er ett ord, og det ordet er “the”.

Jeg har hatt virksomheten siden 2009 hun startet sin i 2014.

Personen har til og med opprettet en lignende e-postkonto på samme e-postserver som Brooks. I motsetning til meg, har Brooks ingen intensjon om å merkevare på nytt.

Ingen vei nei, hvordan vil jeg noen gang merke på nytt. Jeg søkte på navnet i mange år etter at jeg kom på det, og det var ingen eksistens av det før i 2014. Jeg betalte reklame på Facebook som gikk over alt; Jeg kan gjøre skatter i andre stater, ikke bare Indiana.

Ærlig talt, Lori Brooks er en virksomhet som kan dra nytte av å merke varemerket for å beskytte seg selv i fremtiden mot denne typen ting. Heldigvis var WHSR i stand til å snakke med noen advokater om dette emnet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me