Topp måter starter og lykkes med en DIY-prosjektblogg

Bruker du utallige timer på å bla gjennom ideer på Pinterest? Er ideen din om en morsom lørdag som fullfører det DIY-prosjektet som har kalt navnet ditt? Er huset ditt fylt med krittmalte prosjekter og unike ting du har laget selv?


Hvis dette beskriver deg, kan en DIY-prosjekterblogg være din drøm.

Heldigvis har WHSR intervjuet noen vellykkede DIY-bloggere for deres insider-tips. Det er noen hemmeligheter å finne suksess med en hvilken som helst blogg.

Antall DIYere online

Selv om Pinterest absolutt har andre artikler enn bare DIY-prosjekter, består det sosiale medienettverket sterkt av hjemmeprosjekter, dekorasjoner og lignende innlegg. Fra juli 2015 har Pinterest 72,8 millioner brukere, og 85% av dem er kvinner.

Og det er bare DIYere på Pinterest. Ikke alle DIYere er kvinner, og ikke alle som jobber med prosjekter er på Pinterest. Du kan se hvordan dette er en raskt voksende nisje på nettet, og at det er et spesialområde for alle.

Casestudier av DIY-blogger

For å få en ide om hva som skal til for å lage en vellykket DIY-blogg, snakket jeg med to DIY-bloggere.

Pretty Handy Girl

ganske hendig jente skjermbilde

http://vintagemellie.blogspot.com/

Melissa Urban, eier av Shabby Love Blog, tok seg litt tid ut av planen sin for å dele noen tanker om DIY-blogging. Hun er forelsket i alle ting og startet bloggen sin i mai 2011. Urban har en god tilstedeværelse på Pinterest og har over 4000 følgere.

Hun hadde egentlig aldri ansett seg for å være en kreativ person, men da hun snublet over noen blogger om DIY / Home Decor, ble hun øyeblikkelig hekta.

Prosjektene disse bloggerne delte var ting jeg visste at jeg også kunne gjøre selv. Det ga meg selvtilliten jeg trengte for å begynne å være kreativ. Det tok et par år å finne mot til å starte min egen blogg. Det var for fire år siden, og jeg lærer fortsatt noe nytt hver dag og fortsetter å presse meg selv kreativt. Jeg gikk fra å male en DIY påskekurv for sønnen min som mitt første blogginnlegg til å lære meg selv hvordan jeg skulle skjære treskjeer. Jeg har lært så mange ting om meg selv og stilen min at jeg aldri ville ha oppdaget hvis jeg ikke hadde startet bloggen min og utviklet nye ferdigheter underveis.

Melissa delte med meg hvor mye hun elsker arbeidet hun gjør, og hvordan hun vil underholde leserne sine. Det er nøkkelen å finne et tema du virkelig liker å unngå utbrenthet.

Jeg blogget minst en gang i uken religiøst i tre år. Jeg følte at det var viktig å ha ferskt innhold regelmessig for leserne mine. Det var morsomt for meg og føltes aldri som et ork eller lot meg bli utbrent.

Imidlertid har jeg de siste par årene lagt merke til en endring i måten folk blogger i disse dager. Flere gjør det som en jobb nå, i stedet for som en morsom hobby de gjør på siden for å dele sin stil og liv med mennesker som har samme dekor og DIY-interesser. Det er endret nok til at jeg har tatt en betydelig bloggpause for å evaluere hva jeg vil ut av bloggen min.

Melissa tilbyr noen gode råd her. Ikke vær redd for å stoppe og vurdere det du gjør på nytt. Hvis bloggen ikke lenger er morsom, dekker du kanskje feil DIY-emner, eller du kan være for fokusert på den økonomiske delen av blogging.

Jeg spurte også Melissa hva hun bruker for å måle suksess. Jeg ville at hun skulle dele det hun er mest stolt av og hvordan andre kan bruke det på bloggene deres.

Bloggstatistikker og tall vil fortelle deg mye om bloggen din, men jeg tror ikke det er det viktigste målet for å lykkes. Jeg tror forholdene du bygger til andre bloggere og leserne dine er mye viktigere. Jeg er den mest stolte når jeg legger ut om et nytt prosjekt som jeg virkelig er spent på og lesere og andre bloggere deler min entusiasme. Når jeg får kommentarer fra noen som sier at de har festet ideen, kommer til å gjøre det samme for hjemmene deres, eller hvis jeg blir omtalt på andres blogg, er det måtene jeg måler suksess på. Det er alltid hyggelig å kunne inspirere noen.

Hva er ditt mål på suksess? Melissas mål er veldig håndgripelig. Hun kan lett se når noen deler et innlegg, stifter det eller kommenterer. Imidlertid fører dette tiltaket til ytterligere suksess fordi hun får oppmerksomhet på sosiale medier og leserne sine deler det hun gjør med andre.

Hvis du føler deg motløs på noe tidspunkt med bloggen din, kan du vurdere hvordan du måler suksessen. Du kan ganske enkelt bestemme at hvis du legger ut hver dag i et år, lykkes du. Du kan bestemme at du vil dele hvert innlegg på sosiale medier og se hvilken trekkraft det får. Uansett hva du bruker for å måle suksess, skal det ikke bare være håndgripelig, men noe du har kontroll over.

Melissa snakket også om viktigheten av å finne en unik vinkel for bloggen din.

Det er viktig å finne en unik nisje for å skille deg ut fra resten. Noen ganger er det greit å følge en trend du elsker eller gjenskape noe du så på Pinterest, men hvorfor ikke ta det et skritt videre og legge ditt eget snurr på noe? Forsøk å gjøre bloggingen din “stemme” og stil karakteristisk! Hvis du prøver å være som alle de andre bloggerne du beundrer, vil du bare gå tapt i mengden. Det er så mange blogger som folk kan velge mellom å følge. Gjør ditt ene til å elske å komme innom og besøke fordi de vil se hva du kommer opp med videre!

Dette er utmerkede råd som ikke bare gjelder DIY-blogger, men for alle blogger. Som jeg har sagt tidligere i andre innlegg på dette nettstedet, må du finne den vinkelen som ingen andre dekker og som du brenner for. Når du har gjort det, vil leserne ta notat og komme tilbake gang på gang for å lese hva du har å si.

Hvorfor blogger du? Melissa har noen tanker om det også:

Gjør det du elsker fordi du elsker det, ikke fordi det er det alle andre gjør. Du vil oppleve negativitet fra folk underveis, men ikke la det fraråde deg og forringe deg fra grunnen til at du startet bloggen din i utgangspunktet. Aksepter virkeligheten at blogging tar tid og hardt arbeid for å få et lesertall, men det er så verdt det til slutt!

Vær sann mot deg selv

Hvis du elsker å gjenskape gamle, slå opp møbler og gi det nytt liv, så fokuser på det. Ikke prøv å bare skrive til det du tror folk vil lese, selv om det er viktig. Følg i stedet Pretty Handy Girl’s råd for å “være deg selv og blogge om hva du liker. Hvis du holder deg tro mot deg selv, vil du være unik fordi det bare er en du. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me