5 skäl till varför innehållsmarknadsföring alltid kommer att triumfera länkbyggnad

Innehållsmarknadsföring eller länkbyggnad? Kanske båda? Som SEO-specialister och digitala marknadsförare är vi i ett dilemma när det gäller dessa två strategier. Som alltid vill vi bara ha det bästa för våra kunder.


Men låt oss inse det: SEO-landet är faktiskt uppdelat i två tankeskolor, vare sig de ska hålla sig till traditionell SEO-strategi med hjälp av sökordsmarknadsföring och länkbyggnad, eller fortsätta med innehållsmarknadsföring som innehåller flera uppgifter.

Detta kan börja från att skapa kvalitetsinnehåll, till att bygga ett imperium om varumärkets online-närvaro genom sociala medier och utnyttja branschens influensers nätverk.

Så, vilket är vilket?

Med Googles ständigt föränderliga sökalgoritmer är vårt primära mål att använda en metod som är långsiktig, mycket hållbar och garanterar mätbara resultat – något som är Penguin-uppdateringssäkert, inte bara idag, men också för framtiden (och vilket djur som helst -baserad term Google kommer att lanseras vid den tiden). Och på den noten är den traditionella SEO som inkluderar länkbyggnad inte bara den bästa passformen.

Randy Fishkin från SEOmoz förklarade dessa två ‘lands’-länkar byggmark och innehållsmarknadsföringsland – tidigare i en Whiteboard-fredagsavsnitt. Det är en tankeväckande strategidiskussion bland webbansvariga och marknadsförare, där det alltid kommer att finnas två sidor av lägret. Att gå med på att inte hålla med någon av dessa två strategier leder tvetydigt till en förvirrande slutsats som helt kommer att påverka våra kunders online-strategier.

Gräva djupt med Content Marketing och Link Building

Vår förutsättning för varför innehållsmarknadsföring alltid kommer att segra över länkbyggnad slutar inte där. Det är inte en fråga om “vilket är vilket”, utan snarare “vad är ditt mål? Är det för kort eller lång sikt? ” En gång för alla kommer den förstnämnda definitivt att segra över den senare om du skjuter för långsiktiga mål och resultat.

Kort sagt är länkbyggnad den tekniska sidan av webbmarknadsföring, där SEO-specialists uppgifter involverar denna trippelflätade cykel: sökordsinriktning, hitta lista över länkmöjligheter och få länkar.

Tråkig? Nej, det är det inte!

På deras sida är det hårt arbete. Och resultaten kommer garanterat att komma snabbare och tillämpas för varumärkets kortsiktiga mål.

Å andra sidan är innehållsmarknadsföringslandet tråkigt, skrämmande och komplicerat att det kräver att du anställer inte bara SEO-specialister, utan också författare, communitychefer, copywriters eller om du har tur, en webbmarknadsförare som känner till rep av handeln med innehållsskrivning, copywriting och sociala medier.

För komplex? Ja, och det är verkligen hårt arbete när du fokuserar på inkommande strategier.

Resultaten kommer inte över en natt. Till skillnad från länkuppbyggnad skulle det ta tid, men resultaten passar bäst för långsiktiga mål och innehållet är mycket Panda-proof. Ändå för webbmarknadsförare är det en utmanande prestation att utbilda småföretag och nystartade företag att ta till sig denna strategi eftersom resultaten, som uppenbart sägs, dyker upp under en god tid.

Kort sagt, innehållsmarknadsföring är kvalitetsinnehåll + ansträngningar + tid + tillägg anställning-sprees är lika långsiktiga belöningar, medan länkbyggnad är sökordsinriktning + att få länkar är lika kortvariga resultat.

Varför innehållsmarknadsföring förblir kung?

Vår förutsättning innebär inte att vi blir av med länkbyggnad, men vi är tydliga med detta: innehållsmarknadsföring förblir kung och vi tar länkbyggnad som drottningen på schackbrädet.

De är två olika saker, men kan uppnå nästan samma mål. De är generellt exklusiva, men inte begränsade till att driva trafik till webbplats, bygga varumärke och relationer till publiken, öka konverteringar och förbättra online-närvaro. MEN, effekten av var och en är helt annorlunda – den ena är på kort sikt och den andra på lång sikt.

Sökmotordagbok kallade dem som “Två olika ärtor i en fröskida.” Du förstår, det beror på vad som fungerar för dig eller dina kunders varumärken. Låt oss undersöka varför:

1. Panda / Penguin-proof

Google är smartare än du tror. Sökningen blir mer mänsklig och naturlig, vilket är ganska intressant för SEO World, för att hitta en ny automatiserad taktik för att få dig på toppen av sökresultaten är inte möjligt för närvarande. Om du har skadats av Penguin- och Panda-uppdateringarna, är det här du behöver göra:

  • Fokusera på innehållsmarknadsföring för SEO-strategi. Det är mycket mer försvarbart med algoritmuppdateringarna.
  • Var mänsklig som möjligt med det sätt du skriver innehåll och hävstång på andra kanaler som sociala medier och inkommande aktiviteter för skalbarhet på lång sikt.

2. Kvalitetsinnehåll är länkbart och gilla

3Antal aktier i Mashable-inlägg.

Människor vill ha nya idéer. Någonsin undrat varför Mashable och HubSpot blev populära?

Eftersom de erbjuder nya och fräscha idéer, som lätt kan kopplas, hjälpsamma och informativa för läsarna. Att bygga länkar skulle bara följa på vägen när du går för innehållsmarknadsföring.

Search Engine Watch sa att du kunde mäta värdet på innehåll enklare än du kan länka.

Varför?

Det är ganska enkelt. När du publicerar innehåll kan du se hur många länkar och organisk söktrafik som den har genererat – antalet sociala medier-delningar och remissbesök i analyspanelen.

3. Delbar och hållbar

4

Kommer från experten sa Randy Fishkin att bara en enda innehåll eller ett par varje år eller två kan vara allt du behöver för att göra innehållsmarknadsstrategi hållbar för långsiktigt.

Medan denna taktik kan skapa en uppdelning mellan två läger (en fråga om kvantitet och kvalitet på bloggar som publicerats och länkbyggnadsstrategier), är ett bra exempel från denna synvinkel en artikel från The Sales Lion av Marcus Sheridan om hur innehållsmarknadsföring har sparat denna tegel-och-murbruk. Han gick från en poolkille till en marknadsföringskille.

Marcus ‘www.Riverpoolsandspas.com blev den nr 1 som hanterade badplatsen när han ändrade sin marknadsföringsstrategi genom att bli en berättare om sitt varumärke. På vilket sätt? Enkel. Hans inlägg, “Fiberglaspoolpriser: Hur mycket kostar min pool verkligen att kosta?” skriven 2009 är fortfarande delbar och hållbar fram till idag och besvarar uppenbarligen den “mest ställda” frågan om kunder och alltid på sidan 1 i Googles sökresultat.

4. Kundstyrd och lösningsorienterad strategi

Vad kan vara mer givande och uppfyllande?

För oss handlar det om att tillfredsställa våra kunder och tillhandahålla utbildningskvalitetsinnehåll som löser deras dagliga oro och frågor om de produkter och tjänster de vill köpa.

Med innehållsmarknadsföring kan du vara så generös som du kan på dina inlägg. Som ofta citeras i Copybloggers copywriting-tekniker är “Generosity sexig.” Det kommer inte bara att bygga din auktoritet som branschekspert, utan det hjälper dig att bygga en publik som kommer att bygga upp ditt företag på lång sikt. Känner din publik. Var generöst mänsklig med innehåll och njut av processen.

5. Fler kanaler att experimentera och möjlighet att utforska

Innehållsmarknadsföring ger dig en möjlighet att utforska andra online marknadsföringskanaler tills du får reda på vad som får din kund att kryssa för och var de vanligtvis flockas.

  • Är de kunder med Facebook?
  • Hänger de med i G + community?
  • Är de ett gäng läsare och intelligenser, hungriga efter data och användbar information?

I innehållsmarknadsföring är det ett krav att göra följande:

  • Identifiera din målgrupp
  • Bästa kanal att utnyttja där de konsumerar innehåll
  • Skapa kvalitetsinnehåll som är: informativ, pedagogisk, inspirerande och värdefull för konversationen
  • Interagera med samhället

Och på den noten, det finns ingen SEO-taktik i en storlek som passar alla för småföretag och proffs när det gäller sociala mediekanaler som B2C eller B2B-nischer, men eftersom du inte är begränsad till den tekniska sidan av länkbyggnad och sökordsinriktning, innehållsmarknadsföring ger dig gräset att utforska.

Innehållsmarknadsföring inkluderar investeringar i innehåll som är väl undersökt och skrivet som kan kräva en bra copywriter dagar att skapa. Det viktigaste är att det är tydligt och direkt löser dina kunders oro.

Över dig: Kommer innehållsmarknadsföring alltid att triumfera länkbyggnaden?

Om vi ​​talar om långsiktiga mål och bygga varumärkets auktoritet, definitivt! Detta är en ärt i poden som är värt att driva, särskilt när din webbplats har påverkats med algoritmuppdateringar från det förflutna eller om du vill att den ska vara försvarbar med Googles framtida algo-uppdateringar.

Men kom ihåg att själva innehållsmarknadsföringen är mödosam och kräver massor av ansträngningar och fokus jämfört med länkuppbyggnad, men det är ändå en av de bästa investeringarna i onlinemarknadsföring. Vad tycker du om dessa två tankar i SEO World?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me