Chatbot för ditt företag: Chatfuel, Verloop, Many Chat och Gupshup jämfört

Tack vare framstående namn som SIRI och Cortana har många av oss blivit bekanta med hur det känns att interagera med maskiner. Det senaste året har Chatbot ökat till mycket större framträdande. Chatbots är för det mesta automatiserade skript som svarar på frågor.


Ta till exempel CNNs Facebook Chatbot.

När du meddelar CNN på Facebook hälsas du med ett välkomstskript som bjuder in dig att fråga Chatbot om saker som händer. När du har skrivit in något extraherar Chatbot relaterade nyhetslänkar för det begärda ämnet som har publicerats på CNN.

Detta tillför en ny dimension till CNN: s förmåga på det sociala medierummet, både vad gäller användning, interaktion och hastighet.

CNN Chatbot i aktion.

För närvarande kommer du förmodligen redan att tänka på miljoner och en möjlighet som detta kan öppna för dig och ditt företag. Snabbt svar till kunderna – ja; Automatiserade procedurer – kontroll; du kanske till och med kan få en Chatbot som hjälper dig att sälja dina produkter – helvete, YEAH!

Men bara en sekund innan du kör och börjar slå på Google. Tänk på detta först:

Vilket mål har din Chatbot?

Chatbots idag är mycket mångsidiga och kan praktiskt taget göra vad som helst. I själva verket är vissa så bra att de kan lära sig på egen hand och öka sin kapacitet på språng. Men med stor funktionalitet kommer större svårigheter (och ofta en högre prislapp).

Tänk på den grundläggande förutsättningen för att ha Chatbot, och det är att fungera som en supportenhet för ditt företag. Chatbot är där för att hjälpa dina kunder, vara i att ge snabbare support, större anpassning eller genom att utöka din uppsökning.

Den bästa delen av denna stödjande roll är att den väsentligen ökar din verksamhet. Du kan låta Chatbot svara på flera kunder samtidigt när som helst på dagen.

Efter att ha tänkt dig den här tanken, låt oss gå igenom fyra populära Chatbots och deras leverantörer. Vi delar med dig grundläggande information och vilka områden var och en av dessa Chatbots bäst används i.

1. Chatfuel

Se Chatfuel i aktion

Hit meddelande på Tech Crunch Facebook-sida.

2. Verloop

Hemsida: Manychat.com / Pris: Freemium

ManyChat är väldigt lik Chatfuel, om än i lite större detalj. Det kommer med en extremt grundläggande handledning som hjälper dig genom att ställa in ett välkomstmeddelande. Det är gratis tillgängligt men begränsar antalet vissa funktioner såvida det inte uppgraderas till en PRO-version. Priserna skalas sedan efter antalet aktiva användare som du förväntar dig att det ska hantera en månad, från 5 USD per månad för 500 subcibers.

Hur det fungerar

Grundläggande botfunktionalitet här är ungefär densamma som med andra liknande där den förlitar sig på förinställda meddelanden du tillhandahåller. Dessa presenteras sedan för dina användare efter sekvenser som förutbestämts av dig. En bra poäng här är att det finns flera grundläggande mallar för meddelanden och sekvenser för att vägleda dig.

ManyChatManyChat har ett trevligt och rent gränssnittManyChatDet har också några enkla fördefinierade meddelanden som du kan använda som guide

Vad mer kan ManyChat göra?

För de flesta affärssidor är detta ett område där ManyChat antagligen skulle lysa. Som ett affärsstödverktyg erbjuder ManyChat tillväxtverktyg som kan hjälpa dig att generera och fånga leads.

Istället för att bara lita på ett vanligt välkomstmeddelande kan du använda dessa verktyg för att segmentera dina användare och erbjuda dem mer relevant information redan från början. Varje tillväxtverktyg som du skapar och distribuerar kan också spåras individuellt för att se hur de fungerar.

För förplanering kommer botten också med meddelandesekvensering. ManyChat tar detta steg ytterligare genom att du kan skicka meddelanden från andra kanaler, inklusive YouTube och Twitter, automatiskt.

En intressant funktion hos ManyChat är ‘Live Chat’ som gör att du kan se exakt hur din publik interagerar med de olika sekvenserna som du har ställt in. Det ger också profilbilder och annan information som Facebook gör tillgängligt.

ManyChat är ännu en populär Chatbot som är lätt att använda. Det är snabbt att konfigurera och länka till din sida och ger god informationsinsikt så att du enkelt kan optimera din bot.

Stöd:

ManyChat fungerar på det vanliga kunskapsbassystemet som en första supportlinje. Om du kan hitta det du söker efter faller det tillbaka på ett biljettsystem genom vilket du skickar in din begäran. Svaren kan ta upp till 3 dagar och även då kan det ta en stund att lösa när meddelanden går fram och tillbaka.

 • Bra potential för blygenerering
 • Nollkodning krävs
 • Ingen potential för detaljhandelsintegration
 • Leker inte bra med Chrome

Se ManyChat i aktion

Hitmeddelande på ManyChat Facebook-sida.

4. Gupshup

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map