Hur man använder prissättningsnivåer för att ladda mer för din onlinekurs

Med internetets tillväxt har många affärsmöjligheter uppstått för individer som vill använda sina kunskaper, talanger och färdigheter för att tjäna pengar.


Ett av de bästa sätten att tjäna pengar online är att skapa och sälja en onlinekurs inom ett ämne du är kunnig eller brinner för. Genom att sälja en kurs kan du skapa en stilig ström av passiva inkomster medan du undervisar något du älskar till andra människor.

Exempel: Fri dykningskurs på Teachable (källa).Exempel: Smedkurs av Alec Steele (källa).Exempel: Akvarellmålningskurs (källa).

Om du är intresserad av att skapa och sälja onlinekurser, kommer det här inlägget att visa dig exakt hur du kan öka dina intäkter genom att använda ett nivålagrat prissystem som gör att dina studenter kan betala mer för kursbonusar och extra.

Här är de fem enkla strategierna du kan använda för att lägga till värde till din kurs och sälja dina elever:

1. Skapa innehållsuppgraderingar

När dina elever betalar grundpriset för din kurs ska de få tillgång till allt material du har skapat för den kursen. Detta betyder dock inte att du inte kan skapa ytterligare innehåll och erbjuda det som en uppgradering mot en extra avgift.

Ett av de bästa sätten att erbjuda en innehållsuppgradering är att skapa ett kalkylblad eller en arbetsbok som kommer att följa din kurs och låta eleverna öva på det de lär sig.

Säg till exempel att du undervisade på en kurs på ett främmande språk. Du kan skapa en ordbok och grammatikövningsbok som skulle ge eleverna möjlighet att sätta vad de lär sig använda när de går igenom din kurs. Denna typ av tillhörande övningsarbete lägger vanligtvis $ 25-50 till värdet på din onlinekurs.

Om du planerar att undervisa online är ett annat sätt att göra innehållsuppgraderingar att bygga en avancerad uppsättning kursföreläsningar utöver den vanliga kursen. Denna typ av masterclass-strategi kan vara ett bra sätt att behålla studenter när de har slutfört din introduktionskurs. Eftersom innehållet kommer att vara mer avancerat är det också rimligt att du tar ut mer för det. En välkonstruerad uppsättning masterclass-lektioner kan lägga till 100 $ eller mer till din kurs.

2. Host Live Q&Som

När människor tar en onlinekurs är de säkra på frågor om materialet. Ett bra sätt att tjäna extra pengar är att vara värd för livefrågor och svarssessioner för att svara på dessa frågor. Studenter kan sedan få tillgång till din expertis och få personliga svar på de frågor de har tänkt på. Du bör försöka vara värd för dessa sessioner ofta för att göra dem lättare för studenter att passa in i deras scheman.

Om du är värd för lång Q&En session regelbundet och sätter ingen gräns för hur många av dem en student kan komma in, du kan ta upp till några hundra dollar extra för den här typen av personlig hjälp. Om du bara kommer att göra dem ibland, bör du dock prissätta denna uppgradering mer blygsam.

3. Erbjuda rådgivning

Beroende på vad du planerar att undervisa på nätet, kan några av dina elever vara villiga att betala en betydande avgift för att ha en-till-en-konsultationer med dig. Dessa sessioner kan vara anpassade träningstider, eller de kan användas av dig för att utvärdera hur dina elever har det och utforma anpassade inlärningsplaner för dem att följa under nästa vecka eller månad.

Det belopp du kommer att kunna debitera för denna typ av samråd beror till stor del på hur länge och hur ofta sessionerna kommer att vara. Kom dock ihåg att du kommer att handla din tid för pengar när du konsulterar, så se till att den extra avgiften du tar ut för konsultationer i din kurss nivåstruktur för prissättning kommer att ge dig vilken timpris du tror att din tid är värd.

I vissa fall kan en-till-en-konsultation lägga till flera hundra dollar till grundpriset för en kurs.

4. Skapa en privat gemenskap

Ett av de bästa sätten för dina elever att lära sig och växa med din kurs är genom att kunna interagera inte bara med dig utan också med varandra. Du kan underlätta den här typen av interaktion genom att skapa ett onlinemiljö specifikt för personer som är inskrivna på din kurs och som har betalat en uppgraderingsavgift för att få tillgång till den.

Många kursskapare väljer att använda stängda eller hemliga Facebook-grupper, eftersom de enkelt kan kontrollera vem som kommer in och deltar i studentinteraktion. Andra skapare kommer att välja att vara värd för ett privat forum.

Om du planerar att sälja dina elever med ett privat samhälle, är det viktigt att du personligen är aktiv i det samhället. Logga in, svara på frågor och ge användbara råd eller information så ofta du kan, eftersom dessa aktiviteter kommer att öka gruppens värde.

Generellt sett kan tillgång till ett privat samhälle rimligen lägga till $ 50-100 till baspriset på din kurs. Den goda nyheten är emellertid att det är väldigt lätt att skapa ett sådant samhälle, och ökat medlemskap kommer inte att öka den tid du spenderar på att interagera med samhället för mycket. På det sättet är att lägga till gruppförsäljning ett mycket skalbart sätt att tjäna extra pengar på din kurs.

5. Ge veckokontor öppet

En idé du kan koppla ihop med din live Q&En session och din privata grupp är att schemalägga varje vecka kontortider där elever vet att du kommer att vara online i din grupp för att svara på deras frågor. Även om det här formatet inte bidrar till att ge långa, detaljerade svar på komplexa frågor, är det ett bra sätt för dig att ge dina elever lite extra vägledning och råd.

Om du lägger till sådana veckokontor på din kurs kan du ta ut cirka 100 $ mer än du skulle göra för kursmaterialet på egen hand.

Din tur

Om du vill undervisa online kan du enkelt öka dina inkomster genom att skapa en nivåmodell prissättningsmodell som erbjuder var och en av dessa extrafunktioner individuellt. Om du vill kan du också skapa ett allomfattande paket som erbjuder alla uppgraderingar till ett rabatterat pris, vilket är ett utmärkt sätt att ge dina studenter ett bättre värde för att spendera en större summa pengar med dig.

Vad du än gör, var säker på att du börjar med en bra kurs och ger verkligt värde med dina ytterligare uppgraderingar. Om du gör det kommer du att upptäcka att studenter kommer att vara mer benägna att granska din kurs positivt, vilket i sin tur kan hjälpa dig att göra mer försäljning genom att tillhandahålla socialt bevis för dina utbildningsmaterial.

Om författaren: Eduardo Yi

Eduardo Yi är ledande innehållsmarknadsförare på Teachable, en ledande online-undervisningsplattform som gör att alla, från kreativa individer till etablerade organisationer, enkelt kan skapa, sälja och hantera sina egna professionella onlinekurser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map