Hur man skapar fantastiska videor på sociala medier på 5 minuter

Om du någon gång har varit ansluten till Internet på sistone finns det ingen tvekan om att du skulle inse att idag är multimediaåldern. Innehållet är kung, men inte bara någon typ av innehåll; Dynamiskt innehåll.


Detta kan ta form av bildspel eller videor. Om du driver ett företag eller till och med en blogg är detta ett område där du kan ta marknadsandelar med bara lite ansträngning.

Men om du gillar mig och anser dig själv hopplöst vid videoredigering av något slag, hur kan du skapa detta kraftfulla innehåll utan att bryta banken genom att engagera ett kreativt företag som hjälper dig?

Svaret är verkligen enkelt; Använd ett online-animationsverktyg!

Vad är online-animeringsverktyg?

För dem som är bekanta med molnbaserade tjänster är online-animationsverktyg liknande. Istället för att installera en programvara loggar du in på en webbplats och använder deras tjänst. En av de som jag har använt tidigare är Wideo, som hjälper dig att skapa animationer som bildspel och infografik.

Många av dessa onlineverktyg är fyllda med kraftfulla funktioner som skapar maximal bling med minsta smärta, även om du inte har någon erfarenhet alls. Detta inkluderar färdiga mallar som kan förinställas med antingen dina egna bilder eller från en intern databas med lagerbilder. Olika leverantörer kommer naturligtvis att erbjuda olika saker.

Ange Wideo, Wave och Wistia

Tre av de bästa onlineverktygen för skapande av animationer som jag har stött på är Wideo, Wave.video och Wistia. Var och en av dem är extremt kraftfulla och kan låta dig skapa professionella animationsfilmer på kort tid.

Låt oss som exempel ta en djupare titt på videos funktioner.

Med Wideo kan du enkelt söka efter och infoga komponenter som bilder och ljud.

Medan jag känner att Wideo är kraftfull i sin enkelhet, skulle vissa hävda att för det pris det kostar finns det alltför lite funktionalitet. Detta kommer sannolikt att vara en fram och tillbaka oenighet mellan förespråkare och det finns ingen verklig vinstkant för argumentet utom personliga preferenser. Huvudsakligen har Wideo;

1- Rik mallförvar

Mallbasen som nämnts tidigare är mycket viktig för nybörjare till Wideo eftersom den tillhandahåller en lärande lekplats, så att säga. Genom att välja en av mallarna och anpassa delar av den för att göra och visa vad du vill ha det, blir inlärningsprocessen mer interaktiv och roligare.

Det finns nästan 100 att välja mellan och dessa sträcker sig från en enkel födelsedagshälsningsanimation hela vägen till företagspresentationer.

Inbyggda videomall på Wideo. Var och en har flera grundläggande layouter och grafik så att du kan ha en uppfattning om hur animationen ska flyta.

När du har skapat eller anpassat en animation kan du till och med spara den som din personliga mall om du vill.

Att byta ut bilder är så enkelt att du kan göra det med slutna ögon

2- Alternativ för flera bilder

Visualer är en av de mest kritiska delarna av animationsvideor och Wideo har ett intressant system som använder Googles bildsökning för att hjälpa dig hitta saker. Men det returnerar bilder baserade på din sökning som är allmän domän och därmed användbara utan upphovsrättsproblem.

Om det är något mer personligt eller specifikt som du vill ha med kan du bara ladda upp en egen bild och placera den. Wideo har också stora mängder färdiga 3D-objekt och ljudklipp som redan finns.

3- Visual Editor

Kanske är den viktigaste delen av Wideo, och där den allvarligt utmärker sig, i redigeringsmotorn. Som nämnts tidigare kräver Wideo att Adobe Flash ska köras, men om du kör det kommer du att det inte är annorlunda eller svårare än att använda en kraftfullare version av Microsoft Powerpoint.

Nästan allt är dra och släpp, med textrutor du kan lägga till och skriva in i. För att möjliggöra lagerläggning av flera bilder, lägg bara till dem på och du kan välja vilken bild som ska ligga på toppen genom att antingen skicka andra till baksidan eller genom att föra den du till toppen. Visualiser bara att lägga spelkort ovanpå varandra så får du vad jag menar.

Det finns särskilt viktiga övergångseffekter som kan påverka hur dina skärmar flyttas från varandra. Detta kan vara så enkelt som en bild över en sida, eller till och med så snygg som att dra ett finger över en skärm på en mobiltelefon.

4 – Instant Sharing

När din animering har skapats och behandlats kan du dela den med flera kanaler direkt från instrumentpanelen. Detta inkluderar till sociala mediekanaler eller till och med direkt till dina kunder. I själva verket kan det till och med gå rakt upp på Youtube!

Ladda upp direkt till din YouTube-kanal på Wideo.

Alternativ till Wideo

Om du inte tror att Wideo är det för dig så finns det andra förstklassiga verktyg också, till exempel Wave.video och Wistia som väsentligen gör samma sak – hjälper dig att snabbt skapa effektiva animeringsvideor. De viktigaste skillnaderna ligger i de extra tjänsterna och naturligtvis små justeringar på gränssnittet.

Vinka

Wave.video låter dig konfigurera inte bara dina videoformat och bildförhållanden, utan låter dig också slå samman flera videor innan du laddar ner dem i ett av sex tillgängliga format (eller till och med i alla sex format samtidigt). Den har tillgång till ett massivt lagerbibliotek och ett ljudfilförråd.

Skapa en video från början på Wave.Demo-1: Skapa en video från grunden av Wave. Välj först ditt videoformat. Bra med Wave är att du kan välja flera format och skapa flera videor / grafik samtidigt.Demo-2: Lägg till videor och foton till din video på Wave.Innehållsmallar på WaveBygg ditt video- eller grafikinnehåll med tusentals förbyggda mallar på Wave.

Wistia

Wistia levererar vackra videor med upp till 4 000 upplösningar och är perfekta för de som lutar sig starkt mot marknadsföringen av deras innehåll. För detta ändamål innehåller det användbara extrafunktioner som värmekartor och statistik som hjälper dig att anpassa dina marknadsföringskampanjer.

Den tonhöjd som detta verktyg har är att det riktar sig direkt till att du kan använda dina videoklipp mot mycket konkreta och konvertibla resultat som e-postsamling och uppmaningar som leder direkt till ett köp.

Lägg till call-to-action, kommentarlänk och turnstile till din video.

Demo: Skapa animering med hjälp av Wideo

Obs: Wideo kräver att Adobe Flash-insticksprogrammet fungerar

För att visa hur enkelt det är att skapa en animering, låt mig visa dig en som jag skapade med en Wideo-mall. Detta gjordes på fem minuter platt (exklusive behandlingstid) och är kort och söt.

Det här är stegen jag gick igenom, så att du kan se hur enkelt det var;

  1. Från mallförvaret valde jag ‘Sälj ditt husvideomall’.
  2. Nästa skärm har tre huvudområden. Till vänster fanns komponenter (bilder, ljud osv.), Mitten var den första mallsidan och till höger hade en kolumn med sidikoner precis som i Powerpoint.
  3. Efter det handlade det bara om att gå igenom mallen och ersätta text och bilder med de som jag ville ha.
  4. Ge din animation ett namn och klicka på spara, så kommer Wideo att bearbeta och skicka ett e-postmeddelande när det är klart.

Från 1 till 3: Komponenter (bilder, ljud, etc), första mallsida, kolumn med sidikoner precis som i Powerpoint

Under behandlingen kommer Wideo att berätta att det kan ta lite tid att slutföra (därmed e-postmeddelandet). Jag antar att den tid du måste vänta kommer att variera beroende på komplexiteten i din Wideo. Det skulle vara en faktor i filstorlekar och Wideo-längd.

Som sidoanteckning försökte jag en andra video som skulle ha varit en demonstration av en mobilapp. Mallen för detta var också bra, tyvärr kunde jag av någon anledning inte anpassa en av skärmarna som visades under animationsprocessen. Annars hade det varit ännu bättre.

Vem använder dessa animeringsverktyg och hur mycket kostar det?

Det verkar vara en mycket god spridning av kunder som använder de tillgängliga verktygen. Ett exempel på detta kan tas från Wideo, som har alla från enskilda företagare hela vägen till stora företag.

Det är emellertid specifikt vad de skrev i de vittnesmål som kommer att tänka på och borde vara viktiga för dig. Till exempel, enligt Yolanda Verveer-Born, Strategi & Amp Innovation i Randstadt;

Med Wideo reducerade vi 90% av produktionskostnaderna för våra interna kampanjvideor. Wideo sparar pengar och tid!

Detta är anmärkningsvärt eftersom det involverar ett stort globalt HR-företag och vittnesmålet visar resursbesparingar som tid och pengar.

Prissättningen är mycket konkurrenskraftig bland leverantörerna av onlineverktyg för videoanimering, men missa inte det så billigt. Dessa marknadsföringsvideor kan skapa ett stort efterföljande för ditt varumärke eller produkt och ROI bör inte underskattas.

Slutsats

Skapa videoanimationer är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att generera leads och kan leda till extremt hög avkastning. Visste du till exempel enligt dessa studier att video genererar tredubbla antalet månatliga besökare på en webbplats som annat innehåll? Besökare tillbringar också 88% mer tid på en webbplats som innehåller video.

Du kan använda vilket som helst av onlineverktygen för videoanimering för att utnyttja sociala medier. I huvudsak handlar du utgifter i ett relativt grått område (annonsutgifter) till ett format som är mycket engagerande och mycket mer mätbart. För enkel användning, kolla in vår demovideo ovan och se hur snabbt en enkel video kan göras.

De flesta verktyg har en gratis provperiod, så registrera dig och få handen idag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me