Hur smarta webbhotellföretag håller sina kunder

Alla branscher måste förstå vikten av att hålla sina nuvarande kunder lyckliga. Och under de senaste åren har det ökat och ökat efterfrågan på högre standarder för kundservice inom webbhotell..


Tillkomsten av molnvärd och specialiserad webbhotell för nischplattformar som WordPress tillsammans med efterfrågan på högre bandbredd och högre datalagring har ökat antalet spelare i denna bransch.

Följaktligen har webbhotellnisch blivit alltmer konkurrenskraftig med över 10 000 värdföretag i Nordamerika ensam – alla konkurrerar om samma marknad.

Med introduktionen av molnhotell måste små till medelstora webbhotell göra allt de kan för att öka och diversifiera sina erbjudanden för att konkurrera med stora företagsmärken som AWS och Google.

Vilka strategier bör ditt värdföretag göra för att förbli konkurrenskraftiga, behålla dina nuvarande kunder och få nya kunder?

1- Förstå kundbehov

Bara för att en webbhotell är bra för ett företag betyder det inte nödvändigtvis att det är bra för ett annat. Det finns så många olika typer av värdpaket tillsammans med olika krav för varje företag som gör en lösning för alla orealistisk.

Till exempel har webbplatser för småföretag olika behov än medlemskap, portföljer och webbplatser för e-handel. Dessa företagare kan behöva lite hjälp för att förstå deras värdkrav.

Om din personal tydligt kan kommunicera de olika tillgängliga alternativen baserat på verksamhetens specifika behov, desto mer troligt kommer kunden att välja ett paket som fungerar för honom från ditt företag.

Ju bättre lösningen de väljer fungerar för dem, desto mer troligt är de att stanna hos ditt företag, allt annat är lika.

Beviset på att ett webbhotellföretag förstår sina kundbehov är förekomsten av en förenklad säljstruktur. Framtidsutsatta kunder och företag vill kunna berätta med en överblick, vad som finns i webbhotellpaketet, vad det täcker och vad det inte täcker.

Webbhotellföretag som inte förklarar sina tjänsterbjudanden och omfattningen av dess serviceavtal lämnar pengar på bordet.

De flesta småföretag har inte tid att vada sig över mängden webbhotellalternativ.

De måste veta vilken typ av värd de får, tillgängligheten för lagringsutrymme, e-posttjänster, up-time och förhållandet mellan antalet domäner, underdomäner och det totala värdpaketet.

Tydlig och kortfattad webbhotellförpackning är ett märke som webbhotell har gjort sina läxor när det gäller kundens förväntningar.

Exempel: InMotion Hosting erbjuder olika val för att tillgodose olika kunders behov (källa).

En väl utformad webbplats är utgångspunkten. Serviceerbjudanden bör fastställas på ett tydligt och uppenbart sätt. Navigering och rörelse genom webbplatsen bör vara logisk.

Om en blivande kund inte lätt kan navigera på din webbplats kommer de helt enkelt att flytta till en webbhotell med större transparens.

2- Kundsupport

Naturligtvis kan inte allt besvaras på försäljningssidan eller på startsidan på en webbplats. Så efter god design och bra, tydlig paketförsörjning är nästa viktiga sak tillgången till omedelbart stöd för potentiella kunder.

Kvalitet på kundsupport citeras ofta som antingen en för- eller nackdel i företagsrecensioner beroende på om tjänsten uppfattas som bra eller dålig.

Anledningen till detta är självklart. Om du inte tillhandahåller fantastisk kundtjänst och support till din kundbas kommer de att lämna dig och flytta till en konkurrent som.

Inom värdbranschen kommer det att få svar på kundfrågor eller lösa problem snabbt en lång väg att behålla dina nuvarande kunder.

Anledningen till detta är att nästan alla företag, stora och små, har en webbplats. Om de inte har en dedikerad IT-personal eller är tekniskt kompetenta själva, kommer de att behöva lita på expertråd och hjälp från deras webbhotell.

Med teknik som utvecklas i en otrolig takt har det blivit ett jobb i sig själv att hålla jämna steg med den. Hostingföretag är mer medvetna om de senaste trenderna och måste kunna kommunicera med sin mindre tekniska kundbas för att kontinuerligt tillgodose deras verksamhets behov.

Praktisk tillhandahållande av kundservice skulle inkludera åtkomst via telefon, personlig onlinechatt och snabb e-post eller helpdesk.

För många webbhotellleverantörer fattas köpbesluten inom några minuter. Om den blivande köparen inte har tillgång till omedelbar konversation finns det en god chans att du kommer att förlora en kund.

För dig som överväger webbhotell kan du, om du inte hittar ett enkelt sätt att skapa kontakt, både snabbt och enkelt, med ett webbhotellföretag vara ett tecken på saker som kommer.

Dålig kundservice på försäljningsstadiet skulle indikera för många blivande köpare dålig teknisk support längs vägen.

3 – Tillförlitligt och skickligt tekniskt team

Att tala om teknisk support, kompetens och tillförlitlighet är viktigt för alla företag när de svarar på kundfrågor och klagomål.

Mer än någonsin tidigare måste webbhotellbranschen vara på topp i sitt spel.

Det finns så många problem som kan påverka ett företags webbplats att många företagare inte förstår eftersom de inte är mycket tekniska. De litar på ditt företags supportteam för att hjälpa dem att förstå vad som händer, varför det händer och hur det kan lösas.

Ju snabbare problem löses korrekt, desto bättre är chansen att dina kunder blir nöjda, desto större är sannolikheten att de kommer att hänvisa ditt företag till andra, och desto längre kommer de att stanna hos ditt företag.

Exempel: För att hålla reda på och förbättra deras servicekvalitet genomför SiteGround undersökning av kundnöjdhet varje år.

En 20 minuters vändning för support för support är acceptabel. En eller två timmar är inte ovanligt. Men om servicens svar går längre än tre timmars märket lämnar webbhotellföretaget igen pengar på bordet och vi kommer snart att hitta sig kvar av effektivare webbhotelltjänster.

Kvaliteten på teknisk support går utöver kunskap och information. Det är många saker som den genomsnittliga småföretagare sa att vi inte kan göra dem själv med effektivitet.

Som ett resultat har en förväntning utvecklats att teknisk support för en webbhotelltjänst kan lösa vanliga problem. Det är inte tillräckligt bra att bara hänvisa människor till dokumentation. Om teknisk support kan kliva in och lösa problemet inom tio minuter, bör de göra det.

Det är denna supportnivå som kommer att uppmuntra till högre kundbevarande och oftare än ett större antal framgångsrika hänvisningar.

4 – Öppenhet och ärlighet

Så snart du tappar dina kunders förtroende är de borta. I en bransch som webbhotell är det viktigare än någonsin att vara transparent och ärlig med din kundbas eftersom deras värdbehov ändras medan deras verksamhet växer.

Kund- eller kundlojalitet upprätthålls inte bara genom transparens när det gäller produkt- och tjänsteupplysningar, men som tandmarknadsföringsexpert, Justin Morgan påpekar, är det också sant när det gäller din marknadsföring.

Det sista du vill göra är att vara oärlig med ett annonserat värdpaket som du har sålt dem och låtsas att det gör mer än det faktiskt gör.

Du kan vara säker på att om du berättar för en kund att de har mer än tillräckligt med bandbredd och att deras webbplats stängs av eftersom de har överskridit sin bandbreddgräns, kommer de inte att vara glada och med rätta.

Det är bättre att vara framme och förklara i lekmän, särskilt för icke-tekniska kunder, vilket paket är bäst för deras behov även om det betyder att de kommer att behöva spendera mer pengar än de förväntade sig.

Exempel: iPage angav sin prissättningspolicy tydligt på deras hemsida.

5- Kommunicera med din kund och hålla dem informerade

Om det finns en förändring, uppgradering eller driftstopp på en värdplattform, kommer dina kunder hellre att höra om det från dig än att ta reda på det hårda sättet när deras webbplats går sönder eller inte kan nås.

Se till att dina kunder vet att det kommer att finnas tillfällen då rutinmässiga säkerhetskopior och allmänt underhåll krävs. Skicka sedan påminnelser eller skicka dem på din webbplats när dessa händelser inträffar.

Om din kund har ett specifikt problem eller problem, var ärlig om den tid som krävs för lösning. Om det tar längre tid än väntat ska du kommunicera med dem och ge dem en uppdaterad lägesrapport.

Även om de flesta företag inte vill bombarderas med onödiga försäljningsplatser och produktuppgraderingar som de inte letade efter, är det fortfarande nödvändigt för en högkvalitativ webbhotell att regelbundet uppdatera sina tjänster.

Detta är en möjlighet att lyfta fram milstolpar och uppgraderingar inom tekniken. Det är en möjlighet att stärka kvaliteten på din tjänsttjänst och stabilisera det förtroende kunderna har med webbhotelltjänsten.

Om det enda som e-postmarknadsavdelningen i ett webbhotell gör är att försöka uppförsälja och introducera ett ständigt urval av produkter, kommer de snart att hitta sina konverteringsgrader.

Att hålla dina kunder hos ditt webbhotell börjar med att bry sig om dem och deras behov.

Du visar dig omsorg genom att ge enastående kund- och teknisk support, kommunicera tydligt med dem och lösa deras problem eller problem korrekt och snabbt. Du kan öka förtroendet genom att ibland nämna milstolpar som är relevanta för klienten.

Smarta webbhotellföretag håller sina kunder genom att implementera en konsekvent och stabil kommunikationskanal som förstärker öppenhet och effektiv kundservice. Det kommer att vara en tjänst som svarar med hög teknisk kompetens som kan förklaras och implementeras i lekmannens villkor och förpackas med transparenta prissättningsmodeller.

Eftersom efterfrågan på högkvalitativa internet- och webbhotelltjänster fortsätter, är det bara de webbhotellleverantörer som har möjlighet att tillhandahålla dessa väsentliga element som kan upprätthålla kundnöjdhet av hög kvalitet och öka kundförvärvet.

Om författaren: David Trounce

David är medstifter av Mallee Blue Media, en innehålls- och publiceringstjänst för byråer och företagswebbplatser. David är en australiensisk född innehållsskapare och sökmarknadsföringskonsult med bakgrund i småföretag.

Han skriver också för Business.com, GrowMap och Born2Invest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me