Insidan av Scoop på medlemsplatser

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på en blogg, men har du funderat på att skapa ett medlemsbaserat alternativ? Medlemsbaserade webbplatser kan ha många olika former. De kan vara helt medlemskap baserade med endast en målsida tillgänglig om du inte betalar en avgift. Förmodligen vanligare är områden på en webbplats som är medlemskapsbaserad och antingen kräver en avgift för åtkomst eller prenumeration på en webbplats eller forum. National Federation for Independent Business (NFIB) säger att en medlemsbaserad webbplats vanligtvis är en webbplats där människor betalar en “månadsavgift för att få tillgång till innehåll.” Några olika typer av medlemssidor inkluderar:


 • 100% medlemskap baserat
 • Några gratis artiklar och sedan premiuminnehåll som är medlemskap
 • Speciella medlemsfunktioner som workshops, innehåll, videor
 • En blogg som är medlemskapsbaserad eller har delar som medlemskap baseras på
 • Organisation som du måste vara medlem i för att få åtkomst till ytterligare eller doldt innehåll

Fördelar och nackdelar med medlemsbaserade webbplatser

Som med de flesta modeller finns det både fördelar och nackdelar när det gäller att driva en medlemsbaserad webbplats. Jag har upplevt dessa första hand år sedan jag körde tryckta och online tidningen för läsare och författare med titeln Yellow Sticky Notes. Denna tidning var full av artiklar, berättelser, poesi och annonser. Onlineversionen erbjöd några gratisartiklar som de som besökte för första gången eller på kvartalsbasis (det var en kvartalsmagasin) kunde läsa. Men för att få tillgång till allt material var de tvungna att prenumerera på antingen tryckt eller online-versionen av tidningen. Det fanns många problem relaterade till att köra en webbplats med medlemsmodeller som gjorde det till en svårare uppgift än att köra en standardwebbplats. Men det fanns också belöningar.

Fördelar

 • Genererar en inkomst
 • Du kan samla in mycket information om din publik och skapa mycket riktat innehåll
 • Automatisk postlista / följande
 • Håller pirater från att stjäla ditt och andra författares arbete

Nackdelar

 • Vissa människor kommer att lämna din webbplats i frustration
 • Dina lösenordsskyddade områden kan hackas
 • Du måste hålla innehållet friskt och intressant eftersom människor betalar för det
 • Du behöver hjälp för att hålla dig uppdaterad med foruminlägg och / eller innehåll. Detta är långt ifrån en-man-show om du driver en medlemsbaserad webbplats.

I första hand här är att om du laddar människor eller kräver att de lämnar information för att få åtkomst till en del av din webbplats, skulle du bättre se till att medlemsinnehållet är fantastiskt eller att du kommer att ha några mycket arg medlemmar.

Framgångsrika medlemswebbplatser

Bonnie Vanak

Det finns många exempel på framgångsrika modeller för medlemskapssidor. Nyligen pratade jag med en författarvän till mig, New York Times bästsäljande författare Bonnie Vanak. Jag har känt Bonnie i många år och alltid känt henne för att vara smart och kunnig när det gäller affärsslutet på hennes skrivande. Jag blev inte förvånad när jag nyligen besökte hennes webbplats och såg att hon har ett område med medlemmar.

skärmdump av bonnie vanak webbplatsSkärmdump av Bonnie Vanaks hemsida. Observera endast medlemsknappen.

http://ediets.com eDiets har svängningar i intäkterna, men precis som ett exempel, förde det andra kvartalet 2012 in 5,63 miljoner dollar i intäkter och hade en bruttovinst på 2,81 miljoner dollar. Det kan vara svårt att fastställa vad som gör en webbplats mer framgångsrik än en annan, men det finns några funktioner i eDiets som sannolikt bidrar till fortsatt framgång.

 • Allt fungerar mot att få människor att registrera sig för tjänsten. Från målsidan, till artiklar, till gratis erbjudanden, uppmuntras du att komma igång med eDiets och börja gå ner i vikt.
 • En gratis dietprofil erbjuds. De erbjuder dig en gratis profil, men profilen kan till och med göra att du registrerar dig för tjänsten. Dessutom har de din e-postadress och kontaktinformation eftersom du fritt gav den till dem. Det här är ganska lysande verkligen.
 • Webbplatsen är ljus och lätt att navigera. Valen är begränsad, så du är också tratt med de begränsningarna.

ProBlogger

Om du bloggat mycket länge har du troligtvis redan hört talas om den här webbplatsen. ProBloggers erbjuder ett gratis nyhetsbrev och forum för att hjälpa både bloggare och kunder att interagera med varandra. Deras ämnen är aktuella, djupgående och väl undersökta. Darren Rouse är en myndighet i bloggvärlden och har etablerat sig som en källa för att blogga allt.

skärmdump av probloggerProBlogger erbjuder gratis innehåll och sedan “pro” -innehåll mot en avgift

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me