Sitejet: 6 enkla steg för att bygga en företagswebbplats

Webbplatsbyggare är fantastiska. Det är en introduktionslinje men det är i själva verket sant. För er av er från förhistoriska tider som jag, webbplatsbyggare är till webbplatser vad automatisk växel är för fordon.


Det finns många runt och var och en av dem erbjuder dig vad som säger till samma sak – möjligheten att skapa en webbplats snabbt och med minimal hjälp. Denna kapacitet är särskilt användbar för småföretag eller till och med frilansare eftersom det minskar onödiga omkostnader som kan användas bättre någon annanstans (som den fantastiska nya Star Trek Bluetooth-kommunikatorn!)

Jag hoppas att Jerry inte tar så lite om Star Trek-kommunikatören, men poängen är att som företag vet vi alla att det är viktigt att fokusera på vår egen affärsverksamhet. Webbplatsbyggnad kan vara lite långt borta, men när det förenklas i den utsträckning att de besparingar som genereras genom att göra det på egen hand helt enkelt inte kan ignoreras – är det dags att titta på alternativ.

Varför använda en webbplatsbyggare?

Inte alla företag kommer att kunna planera, designa och bygga en webbplats på egen hand. Det tar ofta tid, resurser och erfarenhet för att kunna producera något från grunden. Tänk på det här – för en programmerare, det är skratta för hur lätt det är att skriva och köra ett “Hello World” -program men för en lekman, de skulle inte ens veta var de ska börja.

För att förenkla frågorna för massorna har företag som Sitejet kommit med ett byggstenarsystem som låter dig använda tillgängliga verktyg för att bygga din egen webbplats. Tänk på det som att använda prefabricerade byggnadsmaterial och sedan gå vilta med design med hjälp av dem.

Det är snabbt, det är enkelt och kräver nästan noll tekniska färdigheter. Låt oss titta på hur enkelt det skulle vara att bygga en affärssida med Sitejet .

6 enkla steg för att bygga en företagswebbplats med Sitejet

1. Välj din mall

Det normala flödet du kommer att stöta på med Sitejet är att registrera dig (som är gratis), skapa en webbplats, redigera den och sedan publicera den (som du behöver betala). Det är en mycket smidig och användarvänlig metod eftersom om du inte är nöjd med den av någon anledning kommer det inte att kosta dig en cent.

Att välja en mall för min testwebbplats.

När du har registrerat dig kan du skapa en webbplats i instrumentpanelen – processen kräver att du anger ett namn på webbplatsen och att välja en mall. Det finns cirka 20 udda mallar du kan välja mellan. Dessa sträcker sig från personliga portföljer till fastighetsbolag och marknadsföringsföretag.

Demo: Exempel på Sitejet-mallar

CarFix – webbplatsmallar för bilreparation och serviceverksamhet.

Porter – Webbplatsmallar för restauranger och barer.

* Klicka på bilden för att förstora.

2. Lägg till innehåll på din webbplats

När installationen är klar kan du börja redigera webbplatsen genom att trycka på redigeringsknappen. Detta ger dig en mer skrämmande look med det som ser ut som en massa alternativ överallt. Om du inte känner till vad du ser är vad du får (WYSIWYG) -koncept, rekommenderar jag att du tar några minuter för att följa den turné som dyker upp i början. Allt är menydrivet.

Alla sidor på mallen har redan någon platshållartekst, bara för att visa hur det ser ut. Saker kan vara så enkla som att hålla allt “som det är” och dubbelklicka på varje textområde och sedan fylla i ditt eget.

Sitejet WYSIWYG-redaktör.

Även den översta navigationsmenyfältet kan redigeras. Dubbelklicka på fältet och till vänster kan du redigera innehållet i navigationsmenyn.

När jag säger redigering betyder det att det är lika enkelt att ändra text. Du markerar rutan och du kan ändra inte bara texten utan också färgen på texten, typstorlek, typ och nästan allt annat – precis som i Microsoft Word till exempel.

3. Anpassa din webbplats ytterligare

Det föregående avsnittet omfattar huvudsakligen text, men du kan också justera utseendet och känslan på din webbplats. Återigen, dubbelklicka på alla bilder du vill ändra och till vänster kommer du att kunna ändra det visuella, det är storleken, lägga till länkar eller nästan allt annat.

Om du vill ändra en bild helt, dubbelklickar du bara på den och du kan ladda upp dina egna bilder för användning. Alla bilder du laddar upp förvaras i din medihanterare och är redo att användas när som helst så att du bara behöver ladda upp dem en gång.

Sitejet erbjuder inte bilder du kan använda så du behöver källa till några på egen hand. Om du inte har något, eller om ditt företag inte är fysiskt, kan du tänka på vissa lagerbildsajter som Getty Images där du kan köpa enskilda foton eller grafik. Hämta inte bara bilder från Google, annars kan du bli stämd för brott mot upphovsrätt.

Bygg upp din online-märkesidentitet

Även om du är ett etablerat varumärke är det att flytta online något som kan förändra saker runt. Du kanske tycker att det sätt du har märkt själv inte alltid är helt relevant online.

I dessa scenarier kan du välja att gå på två sätt. Du kanske vill bygga en webb-persona eller heltäckande varumärke. Tack och lov behöver detta inte vara svårt. Det finns några webbaserade tjänster som låter dig arbeta exakt med vilka varumärken du behöver.

Exempel – En logotyp som jag skapade för vårt företag med Logaster Free Logo Generator.

Logaster kan till exempel börja med bara en grundläggande logotypdesign, eller så kan du få dem att bygga hela varumärkesboken – helt till nya brevpappersdesign.

4. Lägg till dynamiskt innehåll

Naturligtvis är detta multimedia-era, varför nöja sig med text och bilder? Lägg till dynamiskt innehåll för att locka och spännande tittarna. Du kan lägga till videoinnehåll såväl som sociala medieelement som en länk i din Facebook-sida.

Eller varför inte en navigeringskarta, så att dina kunder kan få vägbeskrivningar till ditt företag direkt från din webbplats? Allt detta är inte bara för att fånga deras uppmärksamhet, utan att fungera som en underlättare för ditt företag.

5. SEO-marknadsföring

Med de bokstavligen miljoner webbplatser som finns idag är det lätt att missa. Som ett litet företag är det inte lätt eller billigt att få någon att hjälpa till med din SEO. Tack och lov kan du göra lite grundläggande SEO på egen hand från Sitejet.

För varje sida på din webbplats eller för utvalda länkar kan du ange nyckelord och beskrivningar som hjälper dig att få din webbplats uppmärksam på webbsökare som Googlebot.

För att lära dig mer om SEO och hur det kan hjälpa ditt företag, ta en titt på Jerry’s artikel om SEO 101 för att få några idéer du kan kopiera på din företagswebbplats för maximal effektivitet.

6. Publicera din webbplats

När du har gått igenom alla stegen ovan och är nöjd med din nya webbplats är det dags att göra den tillgänglig för världen. Klicka bara på en knapp så kan du vara öppen för affärer – naturligtvis när du väljer din betalningsplan.

Sitejet publicerar enanvändarwebbplats för en månadsavgift på $ 5 – det finns totalt inga avgifter för användning av webbplatsbyggaren. De ger dig 14 dagar att spela med gränssnittet och bygga din webbplats faktiskt. Att verkligen bygga en grundläggande webbplats tar dig kanske 20 minuter om du är snabb och vet vad du vill – mer om du tar dig tid att springa igenom självstudien eller göra en helt annan webbplats.

Som riktlinje skulle jag säga förvänta mig 25 minuter för att bara finjustera en mall, 2 timmar eller mer om du vill ha något speciellt, eller några dagar för att göra om en webbplats helt från början.

Om du är en webbplatsdesigner

Sitejet tillåter sina användare att skapa flera projekt (webbplatser) i sin instrumentpanel, så om du är en webbplatsdesigner som gör webbplatser för flera klienter är detta särskilt bra för dig. Det låter dig inte bara silo flera projekt, men det är inbyggda samarbetsfunktioner som hjälper dig att arbeta på webbplatsen med kundåterkoppling på ett och samma ställe.

Du kan också arbeta med en kollega – säg kanske en grafisk formgivare och lämna anteckningar till dem så att de kan bygga sin del som du gör din. När allt detta är gjort kan kontrollen över webbplatsen flyttas över till din kund med sin egen självbetjäningskontrollpanel. De kan justera sin egen text när som helst!

Spara kostnader på din företagswebbplats

För att betala någon för att bygga en grundläggande webbplats för dig kommer du att få tillbaka allt från ett lågt värde av kanske 300 till tusentals dollar – och du kommer fortfarande att fastna och betala årliga avgifter för ditt företags domännamn och webbhotell ändå.

Sitejet-planer och prissättningSitejet planer och prissättning – för att jämföra och välja plan som bäst passar dig.

Det finns faktiskt webbhotell där ute som gärna tar ut mer än $ 5 per månad som Sitejet begär. Jag vet att du som företag vill snarare fokusera på det du är bra på, men med Sitejet som gör det så enkelt att skapa vår egen webbplats, varför slösa extra pengar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me