Varför att skapa en returprocess är avgörande för din Shopify-butik

Har du tagit dig tid att konfigurera en returprocess för din Shopify-butik? Om du inte har gjort det, är det tidigare du gjorde! Den här artikeln leder dig igenom varför du behöver en returprocess och ger dig apprekommendationer för din butik.


Hur man ställer in en returprocess hos Shopify

1- Skapa en returpolicy

Innan du kan ställa in din returprocess måste du först skapa en returpolicy. Här är olika alternativ för din policy:

  • Returnera vad som helst när som helst för kontanter (Nordstroms)
  • Returnera vad som helst när som helst för butikskredit (Macys)
  • Full återbetalning inom 90 dagar (Costco)
  • Full återbetalning inom 30 dagar

Tänk på din produkt och fundera över hur förgänglig den är. Säljer du avancerade designerklänningar? Om så är fallet har du förmodligen inte råd att skapa en Nordstroms stilåterföringspolicy (till och med Nordstrom behandlar klänningar annorlunda än sin vanliga returprocess). Att börja med en 30-dagars policy som du gör framträdande på din webbplats skulle vara en enorm förbättring jämfört med ingen politik.

 Läs också – Timothys djupgående granskning av Shopify

Beställningssida

Båda apparna skapar en Shopify-sida med ett enkelt formulär för kunder att skicka in returförfrågningar. Vi föredrar något utseendet på appen Bold Return Manager (den första bilden), här är de båda:

beställningssida

På denna sida kan kunderna ange en e-postadress och ordernummer och få tillgång till alla sina tidigare beställningar i din butik. Med Return Management System måste du först klicka på en knapp för att ange ditt beställnings-ID eller din e-post (ett extra steg).

avkastning

Återkallande formulär

Båda apparna innehåller mycket liknande fält för returförfrågningsformuläret: returtyp, kvantitet, returskäl, kundanteckningar och de båda låter dig inkludera en bild. Dessutom kan kunder skapa fraktetiketter eller så kan de automatiskt skickas till kunden.

returnera app

Bold-appen (bilden ovan) använder ett popup-fönster, och det kan vara problematiskt för mobila enheter. Pop-ups kan vara svåra att utforma (ibland passar de inte in på en skärm) men ännu viktigare har Google meddelat att webbplatser med irriterande pop-up-annonser kan förvänta sig minskad organisk trafik.

begäran om returhantering

Returhanteringssystemet har alla samma fält som fetstil-appen, förutom att det finns ett ytterligare alternativ att kräva att kunder accepterar din butiks villkor.

App-instrumentbrädor

Båda instrumentpanelerna täcker många av samma ämnen: skapa en retur, allmänna inställningar, returgrupper (du kan skapa returrinciper för olika produktsamlingar), visningsinställningar, språkinställningar och mycket mer.

returnerar manager-appen

Vi gillar verkligen hur du kan Returns Manager (bilden ovan) har skapat brickor för var och en av adminfunktionerna i deras instrumentbräda.

alla rapporter

Return Management System har valt navigeringsfältet i den översta menyn plus långa listor med dropdowns. Vi upptäcker att våra kunder saknar funktioner eftersom de är begravda under menyer och detta påverkar användbarheten för Return Management System.

Viktiga funktioner delade mellan de två apparna

Båda dessa appar integreras med andra leveransappar från tredje part som Shippo, EasyPost och ShipStation. Detta är användbart om du vill ställa in en anpassad integration för att visa leveranspriser för returer med transportberäknad frakt eller om du vill tillåta kunder att spåra statusen för returer i realtid.

Som handlare kan du skapa en anpassad tidsram (sedan köp) för att returnera produkter, se till att alla inställningar i din app återspeglas i din publicerade returrincip. Du kan också ange vilka produkter som är tillgängliga för retur och vilka som inte är det. Som butiksägaren kan du skapa anpassade returskäl som: trasig, dålig kvalitet osv. I dina rullgardinsmenyer för typer av returer.

Kör ytterligare intäkter med en returprocess

Att hantera avkastning är något som de flesta återförsäljare kommer att tolerera, men om du skapar en fullt fungerande omvänd logistikprocess kommer du att öka din slutlinje avsevärt.

American Marketing Association genomförde en studie av 26 000 kunder under 6 månader. Dessa 26 000 kunder testades och delades in i kontrollgrupper: grupp som inte fick någon marknadsföring, grupp som fick traditionell marknadsföring och den sista gruppen som fick fullständig information om företagets returprocess och kostnad. Den sista gruppen som fick informationen om returprocessen gjorde betydligt mer försäljning.

Vilken app ska du välja?

Båda dessa appar kan hjälpa dig att hantera returer för din Shopify Store. Funktionerna är mycket lika mellan de två apparna, men våra kunder och vi föredrar utseendet och layouten på appen Returns Management av Bold.

Om författaren: Chad Fisher

Chad Fisher är ägare till BTown Web, en fullservicebyrå för design och utveckling. BTown web hjälper små och medelstora företag att få sina butiker igång på Shopify och WooCommerce. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me