Varför (och hur) märka ditt företagsnamn: Min personliga berättelse + användbara tips från advokater

Först en personlig historia … 1996 slutade jag mitt dagjobb och bestämde mig för att stanna hemma och börja skriva heltid. Jag lärde mig också att designa webbplatser och började redigera och hantera andras webbplatser.


När jag började med den typen av arbete arbetade jag främst med romantikförfattare. Som en romantikförfattare själv var den branschen där mina första kunder kom ifrån. Jag startade en kampanjgrupp för dessa författare och kallade det Divas of Romance. Inte långt efterpå började jag dra på min bakgrund inom affärer och skriva artiklar om ämnen som business intelligence och design. Naturligtvis blev mina kunder en blandning av författare och affärsmän. Jag började ringa min webbdesign och innehållshanteringsverksamhet Promo Divas. Först lade jag till gruppen på min övergripande webbplats och köpte senare domännamnet och skapade en separat webbplats.

Sedan stänger Facebook min företags sida …

Sedan bestämde jag mig för att starta en sida på Facebook för att marknadsföra mitt företag. Facebook stänger av min sida. Jag hade ingen aning om varför. När jag kontaktade dem sa de att det berodde på att min sida kränkte ett varumärke för någon annan.

Tydligen hade någon varumärke ett liknande namn som det jag hade använt i många år. Jag hade aldrig märkt mitt namn. Det rymde mig aldrig att göra det.

Vad vi gjorde: Re-branding

Efter samråd med en advokatvän tog jag det svåra beslutet att slåss mot det bara inte var värt ansträngningen.

Du förstår, mitt varumärke passade verkligen inte vad jag gjorde längre.

När jag började var de flesta av mina klienter kvinnliga romanskrivare. Idag är mina kunder en bred blandning mellan internationella affärsmän, författare av alla genrer och både kön och lokala företag. Många av mina manliga klienter hade under åren kommenterat namnet på mitt företag. Jag skulle få kommentarer som: “Jag behöver inte bli en diva för att du ska bygga min webbplats gör jag?”

Kommentarerna var mycket roliga, men de fick mig att tänka på varumärkesnamnets lämplighet. Eftersom min advokatvän och jag hade beslutat att det var lättare och mer kostnadseffektivt för mig att återmärka, bestämde jag mig för att byta mitt märke till något som skulle gälla för alla mina klienter. Jag känner att jag verkligen kämpar för mina klienter och försöker ge dem det bästa möjliga resultatet och få sitt märke sett över alla miljoner andra där ute.

Jag kom med Promo Warriors (TM) som mitt nya märke (skamlös självplugg).

Innan jag någonsin tillkännagav det till en person, bestämde jag mig dock för att jag skulle ha bättre varumärke först. Det är en helt process att varumärke ditt företagsnamn. Mitt främsta skäl till att jag skulle råda en ägare till ett litet företag att varumärke sitt namn är helt enkelt att någon annan kan ta det varumärke som du har jobbat så hårt för att bygga och du måste märka om. Även om det fungerade bra för mig eftersom jag behövde ommärka ändå, kanske du inte vill återmärka.

Jag älskar faktiskt mitt nya företagsnamn och varumärke. Det passar vad jag gör så mycket bättre än det ursprungliga namnet och det passar min olika kundlista.

Jag är inte ensam…

Detta är inte ett problem bara jag har mött. Jag pratade nyligen med en vän till mig i gymnasieskolan som driver ett skatteföretag. Lori Brooks, ägare av The Tax Honey (webbplatsen finns inte längre tillgänglig) i Indianapolis, Indiana, delade sin erfarenhet med mig i någon som försökte ta sitt varumärke och använda det för sitt eget.

Det finns en person som har försökt stjäla min affärsidé och mitt varumärke.

Jag vet exakt hur hon hittade mitt namn och det var med hjälp av Facebook-betald reklam

Den enda skillnaden i några av marknadsföringssakerna är ett ord och det ordet är “the”.

Jag har haft min verksamhet sedan 2009 hon började hennes 2014.

Personen har till och med skapat ett liknande e-postkonto på samma e-postserver som Brooks. Till skillnad från mig, har Brooks ingen avsikt att återmärka.

Inget sätt nej, hur kommer jag någonsin att återmärka. Jag sökte på det namnet i många år efter att jag kom på det och det fanns ingen existens av det förrän 2014. Jag betalade reklam på Facebook som gick överallt; Jag kan göra skatter i andra stater, inte bara Indiana.

Ärligt talat, är Lori Brooks ett företag som kan dra nytta av att varumärken märkesnamnet för att skydda sig i framtiden mot denna typ av saker. Lyckligtvis kunde WHSR prata med några advokater om detta ämne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me