LSI-nyckelord kan hjälpa ditt innehåll att bli snabbare

En föråldrad myt är att om du vill rangordna webbplatsens innehåll högt i sökmotorer, bör du inkludera nyckelord i det så många gånger som möjligt – vad som kallas sökordstoppning.


Här är kickern: Om du lägger detta sätt att rangordna innehåll i spel, kommer inte bara ditt exemplar att låta onaturligt och besvärligt för läsarna, sökmotorer kan flagga din webbplats för överoptimering och till och med straffa den, vilket skulle vara en bestörtning för dina innehållsskapande ansträngningar.

Här är ett exempel på innehåll med nyckelord:

”Våra hälsospatjänster i San Diego använder kunskapen och kompetensen hos ledande proffs för att ge dig de bästa spatjänsterna i San Diego. Med San Diego spa-specialister som specialiserat sig på … ”

Tänk på det, skulle du gilla att läsa något liknande eller något som talar till dig mer naturligt? Google och andra sökmotorer vill belöna sina användare med det senare, så det kommer alltid att vara bäst bara att skriva innehåll med en naturlig känsla för det.

Ange LSI (Latent Semantic Index) nyckelord – de outnyttjade guldklumparna som riktar sig till den praktiska sidan av innehåll som läsare och sökmotorer föredrar.

Vad är LSI-nyckelord?

Om du söker efter en universell definition av LSI-nyckelord (även kallad nyckelord med lång svans), hittar du svar överallt. Men i enkla ord innebär latent semantisk indexering att identifiera synonymer och pluralis till dina huvudord.

Perspektivet är att genom att hitta liknande ord för dina primära nyckelord kan du lägga till ett naturligt inslag i ditt innehåll. Sökmotorernas förmåga att hitta en analogi mellan de viktigaste nyckelorden och LSI-nyckelord hjälper också till att bibehålla naturlig relevans (det är vad semantiskt i LSI hänvisar till: “tillhörande” olika betydelser av huvudorden eller symbolerna).

Sökmotorer använder LSI-nyckelord för att avgöra vad ditt innehåll handlar om. Om till exempel dina primära nyckelord är “Apple smartphone”, vill du inte att sökmotorer ska relatera ditt innehåll till termer som “Samsung smartphone” eller “LG smartphone”.

Med LSI-nyckelord granskar sökmotorer ditt innehåll och försöker upptäcka andra termer som är associerade med dina primära nyckelord. Därför, om du har “Apple smartphone” -relaterade termer i ditt innehåll som “iPhone”, “iOS”, “earpods”, etc. kommer sökmotorer att indexera ditt innehåll för termen “Apple smartphone”.

Så genom att vara mer specifik med nyckelord relaterade till dina primära nyckelord kan du vägleda sökmotorerna medan du håller ditt innehåll naturligt. Som ett resultat kan du få dem att rangordna ditt innehåll baserat på de viktigaste nyckelorden utan fyllning av sökord eller överoptimering av din webbplats. Dessutom minimerar du chansen att du blir straffad av sökmotorer med denna strategi.

lsi-diagramproverBildkredit – Gerald Benoit, Ph.D. Docent

Fördelarna med att använda LSI-nyckelord i ditt innehåll

Det finns flera fördelar med att förstärka dina artiklar, blogginlägg, guider i lång form, whitepapers, etc. med LSI-nyckelord, inklusive följande:

# 1 Förbättra dina rankningar

Som nämnts tidigare söker sökmotorer efter LSI-nyckelord medan de indexerar innehållet på en webbplats. Specifikt använder de dessa nyckelord som en mätpinne för att bestämma kvaliteten på innehållet, så innehåll som innehåller primära nyckelord i mått och dess LSI-variationer har de bästa chanserna att rankas högt i sökmotorer.

# 2 Håll dig säker från algoritmiska eller manuella påföljder

Om du använder LSI-nyckelord i ditt innehåll kommer det att skilja sig från att markeras som skräppost på grund av praktiken med sökordstoppning. Anledningen är att du inte kommer att behöva upprepa de viktigaste nyckelorden flera gånger i din text (vilket gör det onaturligt), utan istället använda relaterade världar till de viktigaste nyckelorden för att ge utrymme för ditt innehåll samt ge sökresultat för specifika frågor.

# 3 Öka läsarens intresse

Internetläsare behöver en solid anledning att hålla sig till ditt innehåll. De flesta av tiden kommer de att ha bråttom och skumma igenom det mesta av innehållet de stöter på, men LSI-nyckelord kan hjälpa till att ta tag i deras uppmärksamhet. Dessa nyckelord ger dig möjligheten att omformulera huvudnyckelordet på flera olika sätt att skapa innehåll. Detta kan bidra till att öka läsarens engagemang.

# 4 Fler sökord att rikta in sig på

Inga fler överflödiga sökordsfraser eller tvinga primära frågor till ditt innehåll – du kan använda så många LSI-nyckelfraser som du önskar för att göra ditt innehåll unikt och relevant för din nisch / bransch. Bara vara kreativ så kommer du att kunna få ett försprång på dina konkurrenter och hålla dig uppe på alla rangordningar som kan uppstå.

Upptäck LSI-nyckelord

Så, hur får du reda på vad de bästa LSI-nyckelorden att använda i ditt innehåll är? Du kan få lite hjälp från en vanlig ordlista, men följande verktyg gör det extremt enkelt att upptäcka LSI-nyckelfraser relaterade till ditt huvudord:

# 1 Google-sökförslag & Resultat

Detta är den mest praktiska metoden för att upptäcka LSI-nyckelord till ditt primära nyckelord. Allt du behöver göra är att öppna ‘google.com’ i din webbläsare och skriva dina primära nyckelord i sökfältet utan att trycka på enter. Sökmotorn kommer automatiskt att presentera ytterligare frågor som kan fungera som LSI-nyckelord.

Så till exempel är dina primära nyckelord “bästa kakor” – ange dem i sökfältet och tryck inte på enter. Google ger dig en lista med LSI-förslag som “bästa kakor någonsin” och “bästa kakecepter”.

1

Med Google-sökning kan du också upptäcka LSI-ord för varje enskilt ord. När du trycker på enter får du en lista med resultat som kan innehålla motsvarigheter till enskilda ord som utgör dina primära nyckelord. Genom att ta föregående exempel, söka efter ‘bästa kakor’ kommer följande resultat att returneras:

LSI-termer: Bästa = topp och Cake = Bakeries

Tänk på att metoden för att upptäcka enskilda LSI-termer inte alltid ger förväntade resultat. Du kanske inte kan hitta ekvivalenter för dina primära nyckelord om de inte har några LSI-sökordassociationer.

# 2 Google-relaterade sökningar

Google och andra sökmotorer har en plats längst ner på sökresultatsidan där de föreslår andra sökningar som användaren kanske vill utföra. Den här platsen visar LSI-fraser för den exakta sökordsfrasen du sökte. Dessa termer är också en indikation på att människor har använt dem i sitt innehåll och sökmotorer är bekanta med deras användning:

För nyckelordet “bästa kakor” får du följande termer i relaterade sökningar:

3 (2)

Varje gång du söker i ett nyckelord kommer Google att ge dig minst 8 LSI-nyckelfraser under avsnittet relaterade sökningar. Dessa LSI-nyckelord kan användas i samband med LSI-termer du upptäcker från andra källor när du skriver innehåll för ditt primära nyckelord, dvs. “bästa kakor”.

# 3 Googles nyckelplanerare

Med Googles nyckelplanerare kan du “söka efter nyckelord och annonsgruppsidéer”, som i princip ger dig en lista över LSI-nyckelord som du kan använda i ditt innehåll. Om du vill använda sökordsplaneraren, skapar du ett nytt Google-konto eller använder ett befintligt för att logga in på följande URL:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

3

Efter inloggning frågar nyckelordets planerare “vad vill du göra nästa”. Välj det första alternativet “sök efter nya nyckelord och annonsgruppsidéer” och ange dina sökord (vårt exempel är bästa kakor) under sökfältet “din produkt eller tjänst” och klicka på “få idéer”.

Välj den andra fliken “Sökordsidéer” för att se en lista med relevanta nyckelord. Verktyget visar LSI-nyckelord tillsammans med deras månatliga konkurrens och genomsnittliga kostnad per klick.

Det kommer att finnas flera sökord som har låg konkurrens när det gäller månatliga sökningar – det är de som du vill inkludera i ditt innehåll eftersom de ger din text högre chanser att ranka bra i sökmotorerna..

# 4 Betalda verktyg

Verktyg som Market Sumari och Long-Tail Pro har samma funktionalitet som Googles nyckelplanerare, men ger dig fler LSI-nyckelfraser för ditt primära nyckelord. Användaren måste dock betala en månatlig prenumerationsavgift för att få tillgång till hela paketet med funktioner som erbjuds av dessa verktyg.

Du kan ta en gratis provperiod (vilket begränsar antalet sökord du kan söka och resultaten) för att få en känsla av saker innan du går med prenumerationsalternativet. WordPress-användare kan också dra fördel av LSI-plugins som SEOPressor. Sådana plugins tillhör kategorin “premium plugin” och kostar 30 till 50 dollar för livslängd. Deras LSI-förslag kanske dock inte är lika detaljerade som webbaserade verktyg som är exklusiva för att upptäcka LSI-nyckelfraser.

Viktigt tips

Innan du börjar bomba LSI-nyckelord i ditt innehåll är det en bra idé att ordna saker. Gör en lista över alla sökord som kan användas för ett ämne och börja gruppera dem. Välj de som folk troligtvis skriver i sökmotorer när de letar efter ditt ämne.

Välj tre till fem som går ihop och fortsätt att skapa små grupper med tre till fem nyckelord tills alla de nya nyckelorden du upptäcker finns i grupper. Ta sedan med de nyckelfraser i innehållet på dina webbplatssidor.

Och snälla! Tvinga inte in nyckelord eftersom du försöker optimera innehållet. Om du har gjort grupperingarna på rätt sätt, bör det vara lätt att anpassa dessa sökord i ditt innehåll. Du kanske till och med blir förvånad över att se några av dem som redan finns i din text.

LSI-nyckelord & Innehållstitlar

LSI-nyckelord kan också bredda innehållsämnen du väljer att publicera på din webbplats. Du kan använda dessa nyckelord för att upptäcka nya innehållsteman på följande sätt:

Google-sökförslag

Som med att upptäcka LSI-nyckelord som ska inkluderas i ditt innehåll är Googles sökförslag ett bra sätt att upptäcka innehållsämnen med LSI-termer. I det här fallet kan du lägga till ett generiskt ord före eller efter dina huvudnyckelord för att se en lista med förslag, som kan användas som titlar för din text.

5

Om du till exempel sätter ordet “in” efter det primära nyckelordet “bästa kakor” ger dessa förslag;

Alla förslag är potentiella innehållsteman som kan användas för att skapa unikt innehåll på din webbplats.

Google-varningar

Med Google Alerts kan du ställa in en varning för ditt huvudsökord. Detta kommer att meddela dig varje gång när nytt innehåll publiceras på webben och indexeras i Google för dina primära sökord. Innehållet anländer direkt till din inkorg via e-post.

7

Om du till exempel ställer in varningar för “bästa kakor” ger titelförslag under fliken “Alarmförhandsvisning” som nyligen publicerades och indexerades i Google, medan allt framtida innehåll för det här sökordet kommer att skickas till dig. Du kan granska innehållet för att leta efter nya teman och LSI-nyckelord i din nisch / bransch.

För att skapa en varning anger du följande URL:

https://www.google.com/alerts

Ange ditt primära nyckelord i sökrutan och klicka på “skapa varning”. Men kom ihåg att välja e-postmeddelandet du vill ha nytt innehåll levererat till och hur ofta du vill ha det: du kan konfigurera dem under i inställningarna för visningsalternativ.

Slutgiltiga tankar

Genom att använda LSI-nyckelord, förutom dina primära nyckelord, kan du undvika fyllning av sökord och följa sökmotorens algoritm och riktlinjer. Du har också större flexibilitet i ditt innehåll och i slutändan ger du en bättre och en mer naturlig upplevelse för båda, dina besökare på webbplatsen och sökmotorerna.

Räkna med att dessa nyckelord kommer att få högre söktrafik till din webbplats och öka din rankning i SERPS. Du behöver inte sätta sökmotorer först, människor andra eller tvärtom … Gör ditt innehåll värdefullt för båda genom att använda LSI-termer.

Känner du till LSI-nyckelord? Vad är dina tankar? Lämna gärna kommentarer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map