Penguin 2.0 Roundups, studier och förlorare analys

Introduktion


Google Penguin 2.0-uppdateringen släpps officiellt den 22 maj 2013 (eller den 23: e beror på din plats). På mindre än tre dagar får vi redan tusentals artiklar och så kallade guru-tips på Internet. Tyvärr är de flesta av dessa artiklar bara ljud. Jag har sökt och läst online de senaste två dagarna och filtrerat bort några av de bästa resurserna relaterade till detta ämne. Om du är som jag, som ivrigt vill lära sig mer om Google Penguin 2.0, här är ett roundup-inlägg som du kommer att hitta användbart.

Google Penguin 2.0 i kraft

Experterna som spårar sökdata från första hand verkar ha olika åsikter om effekterna av Google Penguin 2.0.

Algoroo: Massive Turbulence

Algoroo-signal - Dejan SEO

Som du kan se från diagrammet ovan, Algoroo plockar upp massiv turbulens hos tusentals SERP. I en ny bloggpost sa Dan Petrovic från Dejan SEO

Matt Cutts var inte fel, den senaste algoritmförändringen var stor. Algoroo var utanför skalan igår, vi har inte ens en mätare som går så högt i vår roo-metriska widget.

Sökmetrik: inte så stor som förväntat

Å andra sidan indikerar de uppgifter som hämtas i sökmetoder något annat. Sökare-grundare Marcus Tober sa:

Det är inte den uppdatering som jag förväntade mig. Jag trodde att den här Googles Penguin-uppdateringen skulle ha haft en större inverkan som liknar Panda 1. Men det hände inte. Min första analys visar att många tunna webbplatser, webbplatser med tunna länkar och särskilt otillförlitliga länkar står inför problemet. Dessutom drabbades vissa webbplatser för småföretag eftersom de inte tog SEO nog allvarligt. Google bekräftade själv att påverkan inte skulle bli så hög som många trodde – kanske är det bara lugnet före stormen och den stora uppdateringen verkligen kommer i framtiden. Vi får se. Jag kommer att fortsätta hålla dig uppdaterad med våra resultat.

MozCast-temperaturer: På nivå med Panda # 20

Kortsiktiga MozCast-data

Och hos SEO Moz var signalen som hämtades något måttlig (se diagram ovan, källa). Som ni ser är effekten av Penguin 2.0 mindre betydande än de tidigare stora uppdateringarna (nämligen Panda och Penguin 1.0) i relativ.

De fem Google Penguin 2.0-artiklarna som du bör läsa just nu

# 1. Sökmotorer Land Roundups Den 23 maj

Som vanligt träffade jag först Search Engine Land när jag letar efter branschnyheter och uppdateringar. Matt McGee’s Penguin 2.0-artikel var den första som dyker upp. Artikeln sammanfattar vad som händer runt och citerade listan Search Metrics över de 25 bästa förlorarna i den här Google-uppdateringen.

Och detta var den 23 maj, mindre än 24 timmar. Penguin 2.0 hit shore.

> Läs den här artikeln här.

# 2. Search Metrics Loser Analys 

Nästa stopp skulle vara Search Metrics ‘Loser Analys där Marcus Tober dök djupt in i uppgifterna och släppte de 25 bästa förlorarlistan.

Det fanns åtta porrsidor och fyra spelwebbplatser i listan. Bland de andra på listan (överraskning) finns stora märken och populära sociala nätverk som Dish.com, Frälsningsarmén, Education Testing Service (ETS) och Daily Dot.

Sökmetrisanalys

Som nämnts tidigare sa Tober att uppdateringen var mindre än han förväntade sig och att effekterna var mycket starkare i Tyskland än i USA (som uttalats av SEL). Här är bloggposten på tyska för mer information.

> Läs hans artikel här.

# 3. Google Phantom-uppdatering maj 2013

Här är en måste-läst Penguin-artikel innan Penguin-uppdateringen. (Vad?)

Om du inte är medveten ser några av oss en plötslig minskning av söktrafiken i början av maj. Det är precis som vi hade i den första uppdateringen av Penguin förra året, traffics började sjunka i början av 2012 och Google skickade ut flera varningar om länkskräppost innan Penguin slutligen träffade i slutet av april.

I den här artikeln tittade författaren närmare på den “fantom” -uppdateringen som släpptes den 9 maj, vilket jag tror att det är mycket troligt att det är en beta-pingvin i naturen och drog dessa observationer:

  1. Webbplatser med auktoritet, men bröt mot Googles riktlinjer för länkar, drabbades.
  2. Korslänkar av systersidor och webbplatser med riskfyllda länkprofiler drabbades dåligt.
  3. Författaren tog upp en fråga: Hur uppdaterar Panda faktor till Penguin 2.0? Slår Google dig extra hårt med Penguin om du träffades av Panda innan detta?

Det som intresserar mig mest är författarens nr 1-observation – som jag nämnde i min tidigare fallstudie påverkades webbplatser med hög myndighet inte så mycket av Penguin 1.0. Men nu ser vi massor av stora varumärken bli hamrade och listade som toppförlorare i Penguin 2.0. Finns det ingen flykt till Penguins kraft?

> Läs den här artikeln här.

# 4. Studie på Home24.de

Studie för länksökverktyg på Home24.de är en av få Penguin 2.0-analyser som är värda att läsa. Home24.de, en märkesbaserad tysk-baserad möbelwebbplats som skadades illa i Penguin 2.0 Update och förlorade nästan 60% av sin sökbarhet. Företaget är ett stort varumärke i Tyskland och bedriver olika former av reklam både online och offline (TV-annonser).

Enligt undersökningen var de vanliga misstänkta (till exempel webbbredd, betalda blogginlägg, överanvända pengar-nyckelord osv.) De främsta orsakerna till påföljden. Författaren påpekade också en intressant observation från detta exempel: Det verkar som om Google behandlar 301 omdirigering på ett annat sätt i Penguin 2.0. Tillbaka i gamla dagar brukade 301 bara lämna juice men inte straff; teorin verkar inte tillämpas på den observerade webbplatsen. Om vi ​​antar att 301 omdirigeringar fungerar annorlunda nu på Google, ändras en stor del av SEO-spelet.

Sammanfattningsvis är detta en mycket detaljerad analys, men du måste tänka på den överdrivna demonstrationen av företagets sökverktyg.

> Läs den här artikeln här.

# 5. Diskussion på Webmaster World

Sist men inte minst, kolla in diskussionstråden på Webmaster World. Och som vanligt finns det guld begravda i meddelandena. Specifikt tyckte jag att diskussionen mellan Fathom och Whitey var intressant (begravd djupt någonstans på sidan 4 och 5, se figur).

> Följ denna diskussionstråd här.

Vad ska du göra nästa

Google Google Google

Så den länge väntade uppdateringen av Penguin 2.0 är äntligen ute, vad nu? Vad ska du göra förutom att läsa online?

Personligen ska jag ta helgen innan jag börjar min egen analys. Det kommer säkert att finnas mycket att studera och smälta in, men det har ingen brådska med det här (åtminstone just nu). Från vad jag ser förändras resultaten fortfarande och det finns fortfarande en hel del flöden i SERP nu. Så varför inte låta dammet sätta sig innan vi häller i lite riktigt svett?

Om du skadades av Penguin och vill starta din analys omedelbart är mitt första förslag för dig att titta på de stora spelarna. Några av de största märkena i din bransch filtrerades eller straffades i den här uppdateringen? Gå till deras länkprofil och se vad som händer. Speciellt titta på 301-tal, länkhastighet, nyckelordförhållande för pengar och förhållandet för länkar som är betrodda mot icke-betrodda. Det är de negativa signalerna vi kan använda som referens i framtiden. Vi visste att Google drar åt ratten och ger mindre tolerans mot länk spam. vad vi vill veta nu är hur snäv ratten är och hur mycket utrymme som finns kvar.

Därefter undersöker jag webbplatser som fick mycket på första sidan. Specifikt skulle jag vilja titta närmare på skräppostsidor som dyker upp från ingenstans. Vilka är länkarna dessa webbplatser får; och vad är länkförhållandet och förankringstextförhållandet de har.

Undvik överläsning på nätet – ja, du hörde mig, medan det här inlägget handlar om att ge tips för dig att läsa mer online, föreslår jag inte att du läser för mycket online (motsäg, va?).

Om du tycker att det är värt att läsa nyheter eller artiklar som du tycker att jag borde inkludera det här i den här artikeln, vänligen lämna en kommentar här.

Jag hoppas att min artikel är användbar för dig. Tack för att du läste och ha en bra helg framöver!

Skål, Jerry Low

Bildkälla: Legokonstverk av Sean Kenney

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me